Отговори
# 525
Момичета здравейте! Знам че е рано още да мисля за пазаруването на бебешките принадлежности- шишета, биберони, но ме интересуваше има ли добри марки или всеки си избира. Защото нямам представа от марки шишета и там другите неща?

# 526
  • В къщурката на хълма на феите
Гномче мерси, аз предния път не се сетих да питам, та си викам поне сега Mr. Green
Нари аз ползвах шишета на томи типи и бях много доволна Peace

# 527
Аз ще купя само едно шише в началото, ако потрябва. Предният път бях с Difrax, но тази марка в България май я няма. Напоследък чета много добри отзиви от антиколик шишето на МАМ и мисля да купя него. Дори го хвалят повече от това на д-р Браун.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 15:52 от denise78

# 528
  • Пловдив
Имам малко странен въпрос. Принципно всяка сутрин си мажа гърдите без ареолите с крем за стягане ( за бременни е). Тази сутрин обаче цените ми зърна и ареолите бяха като иглички. Направо кошмар да се сложи сутиен. След 1 час отмина. На преглед съм чак на 10,06. На някоя бъдеща мама да се е случвало?Бременна съм в 19 г.с

# 529
Здравейте  Hug не съм писала скоро, но ви следя Simple Smile
Ние се зациклихме с разни болести, децата едно след друго, мъжа, аз... заглъхна ми едното ухо вследствие на инфекцията и сега ме грози АБ, но ще видим Simple Smile
Днес бях при Марков на ФМ. Бебо е добре, голям, върви напред. Всичко му е ок Simple Smile Но на мен ми разби мечтите за нормално раждане след 2 цезерови Rolling Eyes Трудно било да си намеря такъв смелчага доктор, който да се навиел, е, аз намерих. Шийката била 6 см Shocked При 4-ри се предполагало трудно и дълго раждане какво говорим за 6. Бебето няма да е по-малко от сестра си, а тя се роди 3.700 и така и не слезе в таза, за да родя нормално...Направо си ме посъветва да си потърся добър хирург, защото 3-тото секцио предполага повече усложнения и рискове. Много ми стана мъчно, не че много се надявах на нормално, но поне мислех да се пробвам...
А за секцио по желание.... имам много да кажа по темата, но само ще посъветвам четете факти, не кой как бил раждал или какво бил казал. Грамотни сме, потърсете информация за рисковете от едното и другото раждане и мислете.
Това е за сега от мен, жалко че изпуснах срещата, но бях болна и още се влача, даже и на пилатес не съм ходила.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 14:54 от Зози

# 530
Nari90 Каквато и марка да избереш,по-добре почакай с покупката им.Аз имам цяла чанта с шишета и биберни с етикетите.Дъщеря ми беше само на кърма,а вода отказваше да пие до 6 месечна.Така и не ми потрябва нито едно шише или биберон  Grinning

# 531
Определено не купувай много шишета. Изчакай, може да не ти потрябват, може пък да не останеш доволна от купените. Аз затова едно. Ако видя, че ще ми трябват повече магазини бол.

# 532
Подкрепям за шишетата - може и да не ти потрябват. Може да си вземеш едно за всеки случай.
Зози, успех ти желая, мисля, че се сещам кой е докторът. Имам позната мама сега чака четвърто породено детенце, всичките са секцио! Да са живи и здрави и сега, да мине добре, евала за куража, но ето, че е възможно и то в България. Малко лекари се навиват. Тя също ми препоръча Доктора за по-различно мнение, консултирай се с него. Виж за естественото след 2 секцио не мога да се изкажа...имам познати родили нормално след 1 секцио, без проблем, но си е индивидуално.

# 533
. Бебето няма да е по-малко от сестра си, а тя се роди 3.700
как се стига до такъв извод в 5 месец.
Не съм много активна, но нямам време. Първото раждане ми е секцио и сега живот и здраве, дано всичко е наред, пак ще е секцио. Бебчо е добре , аз също. Вече нямам търпение за моренцето. Hug Hug Hug Hug

# 534
  • София
Аз също броя дните до нашето море Simple Smile Даже си поръчах бански за бременни, дани да съм нацелила размера Simple Smile  Mr. Green
Да питам тези от вас, които вече са плажували по време на бременност...само под чадъра ли стоите, през цялото време ли сте облечени, така че корема да не е на пряка слунчева светлина? В кои часови диапазони е най подходящо плажуването?

# 535
Аз раждах секцио в държавна болница с избор на екип. Платих 500 лв (става дума за Бургас), ако бях без избор на екип щеше да е безплатно. Няма вип отделение или други екстри, за които да платиш. Мен ме мъчеха посещенията - само и единствено от 17 до 18 ч. Посетителите не се допускат в отделението, бебето не може да се изнася, т.е. трябва да оставя бебето и да изляза да се видя с близките. Добре, че другото момиче беше читаво, та се редувахме едната да стои при бебетата, а другата да излезе за малко. Доколкото усещам награсите няма да ме оставят да пробвам нормално, а пак ще е секцио. Задължително пак ще бъда с избор на екип. Исках в частна болница, но има някакъв недостиг на детски лекари там в момента. Предполагам до септември ще запълнят липсите, ако не - пак в държавната при същия лекар.
За секцио да имаш уговорка с лекар за мен е задължително за Бургас. Но за нормално раждане никой не може да ти гарантира, че точно в този момент ще е на разположение. Всички сме хора - може да е пийнал, може да си има ангажимент, може да е приключил дълга смяна и да не е в състояние. Още повече, че едно нормално раждане не се знае колко ще продължи. За секциото им е лесно - назначават го в тяхната смяна и знаят, че след 20 мин са свободни. А и за нормално все оставам с впечатлението, че акушерката е важна.
За шишета - и аз съветвам да се купи 1. Все пак след това най-лесно е да се вземат още. Аз лично ще си взема помпа и повечето си имат шише в комплекта. Ще ползвам него - надявам се само за изцеждане.
С кърменето малко се провалих първия път. Кърмих 4 месеца, като имах много малко кърма и след първия месец дохранвах. Беше ми истинско мъчение - много време се хранеше от мен, след това му приготвях допълнително АМ, след това се опитвах да изцеждам (уж да стимулирам кърмата), накрая стерилизирам помпа, шишета и т.н. Абе 1 час не ми мърдаше включително и през нощта. Сега мисля, че имам повече информация. Осъзнавам, че е било грешка, че съм започнала да дохранвам и т.н. Ще дам всичко от себе си този път да се получат нещата като целта ми е до 6м бебка да е само на кърма и след това поне още 2-3 месеца да продължавам на кърмя.
На плаж ходех след 16, а в горещите дни след 17 часа. Под чадър не съм стояла и не съм се обличала. Бях доста черна понеже всеки ден ходех на плаж. Бях чула, че плуването благоприятства по-лесното раждане, та плувах всеки ден. А и доста се разхлаждах. Сега ако се чувствам добре пак смятам да си ходя всеки ден.

# 536
Тук определено се смята, че акушерката е изключително важна! Много родилки не виждат гинеколог на раждането, особено тези, които са без усложнения. Има си отделения за раждане без медицински индикации, без упойки, с минимална намеса. Там виждаш само акушерка. Ако нещата се усложнят те местят. Определено читавата акушерка е важна, може много да ти помогне.

# 537
  • Варна
Това за плуването е супер, но няма ли опасност от някакви инфекции или гъби, които се прихващат от водата?Не съм наясно, но съм чувала подобни твърдения и за това питам.
 newsm78

# 538
Slynchitse  Hug, да ще говоря с него също, а и той ме познава от предния ми опит за нормално след секцио, така че има някакво виждане по въпроса Simple Smile

. Бебето няма да е по-малко от сестра си, а тя се роди 3.700
как се стига до такъв извод в 5 месец.
ами като се знае колко са се родили каките му, има се предвид, че всяко следващо ако не се роди преди термин е по-голямо, и не на последно място върви по-голямо така бяха и предните ми дечица.
Живи и здрави само, друго не ме интересува  Peace
Аз в събота заминавам на моренцето, само да ми се оправи ухото до тогава  Praynig Аз лично с предните 2 бременности съм се къпала в морето.

# 539
Привет дами  Flutter
Изчетох всички Ви за мненията относно раждането. Аз първото го раждах секцио поради седалищно разположение на бебето. Исках много нормално, но....не би. Сега също искам нормално раждане, дано бебка е благосклонна и застане подобаващо  Laughing Доволна останах от доктора, който избрах преди почти 5 год. сега мисля пак него да потърся - д-р Танев в АГ болница Варна  Peace На ВИП етаж не съм била, не смятам и сега, пожелах си диференцирана стая ( така ги водят ) пак платени, но на етажа с другите родилки, сама бях в стаята с бебето, имах ключ и имаш позволение близките ти да идват при теб  Peace 45 лв. се плаща на нощ, това 2010 год.
За моренце....ми ние сме си на моренцето, но не ме влече особено, защото аз обичам да лежа и да се пека, а сега с лежането няма да ми се получи, пък да ходя и да стоя седнала....не знам, ще видим. Е, ще се ходи сигурно заради баткото, искам да го водим често, но....сигурно ще си седя седнала под чадъра с книжка и така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт