Отговори
# 510
моя доктор за жалост не изражда, имаме позната акушерка и незнам дали на нея да платим,дали да изберем цял екип..разбира се няма гаранции за нищо..Дай Боже да имаме късмет ,да е по-леко ,без сериозни усложнения.. #Crazy

# 511
от познати ли знаеш цените   Kalina,аз се ровя в нета не намирам ценоразпис,една позната за епидурална 200 лв е платила преди 6 месеца...

Да, от медицински работник знам за епидуралната и ВИП стаята. Само за избора на лекар не съм сигурна дали бяха 200 или 300 лв., но ми се върти в главата 300лв.
Иначе в сайта на АГ май имаше някакви цени ама не съм сигурна, ще погледна.

# 512
  • В къщурката на хълма на феите
сега проверих в нашето АГ, ВИП стаята е 70 кинта на вечер .. ебаси .. че то в частната е по-евтино Joy Joy Joy

# 513
симонка бонбонка, щом имате позната акушерка може тя да препоръча някой лекар, който изражда или да те посъветва как е по - добре да избираш ли екип или не.
Аз още не съм решила честно казано, точно по горните причини, които казах за отношението...а пък понякога наистина всичко е до късмет...

# 514
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
И аз винаги съм си представяла, че ще родя секцио. Най близкия ми пример е сестрами, коятороди два пъти секцио и и двата пъти стана на 3тия час а на следващия ден (особено при второто раждане) си щъкаше свободно...
Мен също много ме е страх от усложнения при нормалното раждане, познавам две три момичета, които след нормално раждане сядаха в пояс около месец след раждането.. Crazy
НО, от всичко което чета напоследък смятам, че личният ми избор ще бъде нормално (ако няма медицински показания за секцио), със сигурност с избор на акушерка, която да стои постоянно само при мен и да ме насочва какво да правя.. За упойката незнам..още не съм решила Simple Smile  newsm78
И да се похваля от два-три дни нашата мацка е много танцувална, постоянно я усещам  Heart Eyes Heart Eyes

# 515
Привет  Hug

Да се включа и аз по темата за раждането. Първото ми раждане беше спешно секцио по медицински причини. Добре,че имах уговорка с лекар и платих само избор на екип и престой във ВИП стая. Благодарение на бързата намеса на екипа и отлично извършеното секцио, сме живи с малкия.
Не бих могла да си представя да отида без избор на екип, без никаква уговорка и да попадна на дежурният екип. В повечето случаи това са стажанти и акушерки. Казвам го от личен опит, след 18 -дневен престой в Тина Киркова. Същото е положението и в МД.
За второто раждане, живи и здрави, планирам да е в частна болница. Искам да опитам нормално раждане, ако ми позволят. Но със сигурност ще искам обезболяване, защото самото раждане ще отнеме повече време и това ще ми е първо вагинално раждане. Предпочитам да дам повече пари, но да знам, че за мен и бебка ще се погрижат адекватно, и ако стане някое усложнение, няма много да му мислят, а ще ме сложат на операционната. Нормалното раждане след секцио крие доста по-големи рискове, свързани с руптури и кръвоизливи. Затова искам всичко да е под контрол и да съм под наблюдение. В държавните болници те хвърлят на едно легло и с часове те зарязват сам да се оправяш. А понякога, от решаващо значение за живота на детето и майката, е бързата и адекватна реакция на израждащият екип. Като сметнем цените , например в МД София - избор на екип 900 лв, проследяване на бременност при избран лекар по 50 лв. на частно, престой във ВИП стая  от 40 до 70 лв. на ден, вероятно плащане и на епидурална упойка и то излиза същото...
Пожелавам ви хубав и усмихнат ден! Grinning

# 516
Софи, викаш да се пробваме нормално? Добре де,като го изберете този доктор и екип и точно , когато зараждате той не е на смяна например? Приключил преди 2 часа, прибрал се и се тръшнал умрял за сън. Будите го да идва ли? Че то тоя човек си има граници на издръжливост.... Пък може да си е пийнал предната вечер, махмурлия яко... Един доктор, който е на смяна се предполага, че се е наспал, починал и е в добра форма (предполага се...)

# 517
  • София
Здравейте  Hug

Да се включа и аз, че все нямам време и само чета Simple Smile
Мен лично грам не ме е страх от естественото раждане, може би защото не съм разждала де  Laughing Но, ако всичко е наред и няма медицински показания, ще настоявам да си родя нормално. Секциото си ме плаши, все пак е операция, а мен никога не са ме рязали (да чукам на дърво). Имам доста висок праг на поносимост към болка и се надявам, че нормалното раждане няма да ми се опре - яяяя, колко жени преди мен са раждали, аз ли няма да мога  Naughty
Ще раждам в частна болница, ако не се наложи друго.
Иначе аз утре съм на ФМ в Марковс, нямам търпение!!!
Аз девойката много леко я усещам, няма силни ритници или някаква болка. Доста се притеснявах за това, но миналата седмица я видяхме, че е добре, явно просто е нежна, като мама  Mr. Green

Хубав ден от мен на всички  Hug

# 518
аз от един час се опитвам да разбера каква е цената на втората ФМ в Надежда и в общи линии успеваемостта ми е, каквато би била, ако се опитвам да разучавам мандарин без учител Crossing Arms Crossing Arms

Денис точно такова е положението .. ако му се обадиш прекалено рано, може да дойде след 3-4-5-6 часа, ако изобщо дойде .. примерно Цонева, не идва по нощите, жената се наспива и после идва, пък ти ако си родила, да не си раждала, ми да си чакала .. тя тарифата си е тарифа и жената си я търси .. та тъй ..

# 519
Здравейте. Вчера бях на преглед при моята доки. Малкият е пораснал. В началото на 19г.с. тежи 290г. Плацентата ми се е вдигнала. Беше ниско преди, но вече е ок, та съм по-спокойна. Относно раждането - раждах нормално и преди с избор на екип и сега мисля така. Като започнат контракциите звъниш на лекаря и той тръгва към болницата. Все пак той си знае какви пациенти има и кой кога се очаква да ражда. Така че като е поел ангажимент си прави сметката да не пътува около предполагаемия термин и т.н.

# 520
При мен няма избор на екип, но следящият лекар обикновенно идва дори през нощта за раждане. Обаче когато раждах постъпих през нощта с 2см разкритие и ме увериха, че ще раждам чак на другия ден, моята лекарка дойде, ама закъсня и тъкмо бях родила  Laughing Дежурната си свърши добре работата, заедно с акушерката. Най-хубавото беше, че ме оставиха да се движа, т.е. да си правя каквото искам през нощта.

# 521
mecani четох че е 100лв, аз на 01.06 съм та ще мога да ти дам инфо на 100 % ако не ти е късно

аз от един час се опитвам да разбера каква е цената на втората ФМ в Надежда и в общи линии успеваемостта ми е, каквато би била, ако се опитвам да разучавам мандарин без учител Crossing Arms Crossing Arms

# 522
Гномче аз съм на 17.06., така че няма да ми е късно .. дали мога да те помоля, ако евентуално не забравиш де, да попиташ и дават ли снимчици или клипче?? че на това бебе си нямаме такива, а пък много искам да имам .. ЖК-то работи с ехограф без принтер и като цяло човека е склонен да ми даде, ама няма техническа възможност, та това ми е последната алтернатива .. мноооооооооооооого благодаря предварително .. ти при кой лекар ще си?!

# 523
Моята лекарка беше в отпуск, когато я извикаха за спешното секцио. Дойде и набързо ме приготвиха, не сме се мотали Simple Smile Беше и събота.
Сега, за второто раждане, от болницата практикуват така - аз отивам в болницата с контракции/разкритие и те се обаждат на избраният от мен АГ, независимо по кое време. Отива шофьор и докарва АГ до половин час, след като съм постъпила в болницата. Simple Smile

# 524
Мецани,  на мен миналия път ми дадоха снимчици, а знам че ако искаш и диск ти записвят, но трябва още в началото да кажеш и не се плащало. Иначе съм при Чачева.

Общи условия

Активация на акаунт