Отговори
# 495
Mecani Цонева й водеше консултациите.  Joy При нея роди първия път.  Не й се чакаше на вея и ръчно й прави разкритието. Преди 12 години Цонева и тоя Бузалов уж бяха най..... Ама.... ooooh!

# 496
Здравейте, да се включа и аз:
за раждането - интересно ми стана къде е безплатно в София раждането? Аз не бях чула до сега, май всички освен циганките си плащаме. В Лозенец /Правителствена/ наистина минава по пътека раждането, но ако не си платиш пакет за проследяване няма начин да те приемат да родиш там. Няма значение дали е секцио или нормално, цената е еднаква, както и не се избира екип.
Е, платих си отново, защото се надявам да мине добре като първия път. Естествено раждане БЕЗ никаква упойка. И на мен ми е странно как с лека ръка се избира секцио, при положение , че си е коремна операция. Не казвам, че беше лесно, о, не! Но минава и ако се вслушаш в тялото си, то си показва какво да правиш. Споделям мнението на Мецани.
За упойките - бях на няколко ,лекции и съм убедена, че при нормално раждане упойката пречи на качествените контракции, т.е. на напъването и води до по-дълго раждане и повече разкъсвания. Д-р Станев, Бог да до прости, ме насочи към тези мисли, но се убедих и лично.
За ритането на бебетата - не, че е приятно, но не ми е било неприятно и рядко ме е боляло. Наистина е добре да знаеш, че човечето е там и е живичко Simple Smile За кърменето - дано пак успеем да се справим така добре и с бебка. Приятно ми беше и лесно. Не чистиш, не изваряваш НЕ цедиш, абе - супер. Но то си е и до бебе. Момчето ми е ящно, да видим сестра му как ще е !
И за да се оплача и аз от нещо - вчера не успях да опазя малкия от една люлка и го ритна детето дето се люлееше  Weary Weary много се уплаших и ужасно ме е яд, че не успях да стигна навреме, за да го предпазя! Слава Богу, няма контузии, беше мека земята и го ритна слабо...Ох, не е лесно, особено сега с коремчето, а за после с големия корем... не знам.

# 497
Не знам дали няма вариант да я изключат (епидуралната) когато започнат напъните...защото ако не си усещаш много много долната половина на тялото не знам как се напъва дори и да ти казват кога...

# 498
  • Пловдив
Не знам дали няма вариант да я изключат (епидуралната) когато започнат напъните...защото ако не си усещаш много много долната половина на тялото не знам как се напъва дори и да ти казват кога...

Мисля , че може да се спре след като е пусната. Трябва все пак да се направи консултация с анестезиолога, който слага упойките

# 499
.. да споделя и аз мнение за раждането ( не съм раждала, но имам лапаротомия поради извънматочна бременност преди 3 години).
В България секцио си е абсолютно избираемо от пациента, особено в частните клиники, последно преди ден моя колежка роди в частна клиника избра си секцио, всичко се манипулира в зависимост от избора на пациента и дали си плаща.
А за държавните болници- 90% от лекарите имат частен прием и кабинет или работят в частна клиника и там нещата са на договорка!

... всяка една от нас сама ще си реши в крайна сметка, но не се влияйте от разкази за раждане, всяко едно такова си е индивидуално, дали нормално, дали секцио- неизвестно е как ще протече!

Личния ми избор е нормално, ако има наистина мед. причини, като разположение на плода или друга основателна причина, която не го позволява ще е оперативно.

# 500
А иначе и мен ме питаха как искам да раждам Simple Smile Simple Smile и очната лекарка ме пита, и АГта усетих, че са доста склонни на секцио. Но изненадващо за мен самата аз исках нормално. От малка ме е било страх от раждането и все си представях, че ще съм секцио. Но като забременях ми дойде друг акъл  Grinning Не съжалявам, дано пак успея естествено!
Ако някой се интересува, мога да съветвам доста, ама да не стана досадна Wink

# 501
Здравейте.Отдавна не съм се включвала,но съм редовен читател Wink
Аз си се страхувам от предстоящото раждане,но този път (дай боже ако всичко е наред) ще раждам в частна болница и ще използвам епидурлана .
Относно плащането - в нашата държавна болница си те приемат без да ти искат нито стотинка.Напълно безплатно е раждането в държавна болница,дори за неосигурени.(Казвам го с пълната убеденост на личния опит).Ако вече искаш конкретен лекар да ти води раждането, или някакви други екстри,тогава се плаща сумата обявена в ценоразписа на болницата.
Поне в габровската МБАЛ е така  Peace
За сметка на това обаче,никой не те пита какво искаш или не искаш .Окситоцини,клизма,всичко по реда си. Да те питат дали искаш секцио - няма как да се случи.Ако искаш упойка,само ако ти имаш лични контакти с анестезиолог можеш да си го извикаш.При тях такъв лекар няма.

# 502
  • Пловдив
Здравейте.Отдавна не съм се включвала,но съм редовен читател Wink
Аз си се страхувам от предстоящото раждане,но този път (дай боже ако всичко е наред) ще раждам в частна болница и ще използвам епидурлана .
Относно плащането - в нашата държавна болница си те приемат без да ти искат нито стотинка.Напълно безплатно е раждането в държавна болница,дори за неосигурени.(Казвам го с пълната убеденост на личния опит).Ако вече имаш конкретен лекар или някакви други екстри,тогава се плаща сумата обявена в ценоразписа на болницата.
Поне в габровската МБАЛ е така  Peace

Принципно, наистина в държавните ако отидеш да раждаш и нямаш претенции за екип си е безплатно. Но ако искаш определен лекар 500-600 лева, упойка 300-350 лв, самостоятелна стая 100 лв- МБАЛ Св. Георги Пловдив . Като ги сметнеш си излиза колкото частната клиника.

# 503
diana87 - така е попринцип. Но много майки тук раждат при дежурния екип.Избора на екип е рядкост бих казала.Аз родих при дежурните,защото моя лекар беше в отпуск,самотоятелна стая не са ми и предлагали,мисля,че няма такива ,а за упойката бях готова да им платя и 1000,но...няма анестезиолог ooooh!

# 504
и аз си мисля за нормално с епидурална упойка....разбира се има си за и против...ако няма медицински показания за секцио като настъпи момента....много се чудя за избор на екип,какво ли не отношение към бременни съм чувала и го мисля сериозно..... newsm78

# 505
В Русе епидуралната е 150 лв.
Избора на лекар мисля, че е 300лв.
ВИП стая - 40 лв. на вечер.
Приемливи ми се виждат цените.

# 506
и аз си мисля за нормално с епидурална упойка....разбира се има си за и против...ако няма медицински показания за секцио като настъпи момента....много се чудя за избор на екип,какво ли не отношение към бременни съм чувала и го мисля сериозно..... newsm78

Така е, ама аз пък съм чувала противоречиви отзиви и за избора на екип. Чувала съм, че ако го няма твоя лекар никой не те поглеждал, щом си си го избрала да се оправял той с теб и другите те гледали с пренебрежение...има логика донякъде. Така че медала има две страни.

# 507
от познати ли знаеш цените   Kalina,аз се ровя в нета не намирам ценоразпис,една позната за епидурална 200 лв е платила преди 6 месеца...

# 508
Да, заради отношението, което понякога е до късмет, но мои много близки приятелки си изпатиха. За това и имам предпочитания към някои болници и избягвам други. Поне в София е така. И е относително - в Шейново ражда приятелка - само избора на екип й беше 900лв+упойка. Е, не мина особено добре. Второто го роди без избор на екип, само упойка и беше по-добре. Късмет! Дано всички сме здрави и да сме доволни от раждането!

# 509
  • В къщурката на хълма на феите
аз малко не виждам смисъл от избор на лекар, да подчертая на лекар, не на екип ..  снаха ми, реши, че иска да роди при точно определен лекар, който в нощта, когато тя реши да роди, беше в Берковица, а пък тя вече ви разказах колко бързо роди и докато намерят дежурния лекар в коя стая в болницата спи и снаха ми беше родила под ръководството на акушерката .. първия път не избирах лекар и втория път пак така смятам да направя .. но пък ви споделих за другите си терзания покрай фалираната ни държавна болница .. иначе и тук нищо не се плаща - и за осигурени и за неосигурени - в интерес на истината обаче поне отношението що годе бива към българките .. жените от другите етноси - независимо от кой етнос са - е просто кошмарно .. не си ли платят, се отнасят с тях, все едно са бъхливи котки .. не, че тия от гетото, са еталон за поведение .. верно сами са си виновни, че са неграмотни и ограничени, но все пак хора са и щом не са убили никого, значи поне мъничко доброта може да проявиш към тях ..

Общи условия

Активация на акаунт