Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява изследването на FM?
Какво представлява изследването на шийката на матката?
Какво представлява серклажът?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява изследването на FM?
-
Какво представлява изследването на шийката на матката?
Изследването на шийката на матката се извършва с цел оценка на нейната дължина и състояние. Това изследване е важно по време на бременност, тъй като дължината на шийката може да бъде индикатор за рискове от преждевременно раждане. По-късно в бременността, изследването на шийката може да се използва за оценка на готовността на тялото за раждане.
-
Какво представлява серклажът?
Серклажът е медицинска процедура, при която се поставя шев в шийката на матката за затваряне или стабилизиране на цервикалния канал. Тази интервенция се прилага с цел предотвратяване на преждевременно разширяване на шийката и ранно раждане. Обикновено се препоръчва за жени с анамнеза за преждевременни раждания или идентифицирани рискови фактори за такива.
-
Какво представлява изследването на околоплодната течност?
-
Какво представлява изследването на хемоглобина?

Ще видя дали може да се преправи, ако не я връщам. Иначе е много красива, хич не ми се иска да я връщам.
На мен на ФМ не ми казаха, че трябва задължително да правя, но се чудя, понеже баща ми има сърдечна операция за смяна на клапа (което било вроден дефект). Ще питам днес АГ какво ще каже, но сигурно ще направя, за всеки случай.
Пловдивски мами хич ги няма
Ние се пооправихме вече. Днес последно пия антибиотика, но определино ми просветна и живнах. Даже си изненадах, че тока лесно го понесох този антшбиотик (Еритроцин), не ме заболя стомаха като друг път... Трябва да вземем матрак за леглото на малкия, чи сме го поръчали и до края на седмицата ще дойде. Свекървището ще дойде след малко и ще й правя кекс.... Колко съм мила...
много са хубави! Аз също поръчах,нооо тотално обърках номерата, аз също съм за 10ка, а поръчах 14ка
на всичкото отгоре едната рокля ще бъде и за сватба, на която съм след две седмици и ходих да се моля на една шивачка да ме спасява
днес съм на преглед, стискайте палци, нямам търпение да видя бебито
, и двете лекарки, които ме следят, показаха пишока