Отговори
# 165
ФМ мина, 30 минути преглед. Всичко е супер! 20-та седмица 25 см. И 350 грама. Успокоих се. Мериха шийката на матката-4,7 см. Успокоих се. Сега аз чакам за ЖК.

# 166
Здравейте  bouquet
много съм нередовна напоследък, но ще се поправя Wink Малкия ми беше с хрема, а уикенда и ние с ММ +гърло и днес аз кашлям с храчки Sad  Гадост, тъкмо се зарадвах, че изкарахме повече от месец здрави!
Витамини не пия - с предишната бременност ме посъветваха да се храня добре, а сега пих само 1 опаковка Огестан в началото, че много боледувах и се бях изтощила.
Жалко, че изпуснах срещата, следващия ммесец съм на линия!
За раждането, ако е интересно на някой ще споделя. Иначе съм с 4 късогледство и очната ми позволи да раждам естествено. Добре мина, важно е да се следват напътствията на акушерките. И собственото тяло, то си знае какво да прави.
denise78, браво за добрите резултати!

# 167
  • София
Момичета, а на някоя от вас да й изтръпват ръце/крака? От седмица всяка нощ се будя с изтръпнала ръка от китката надолу(не съм лежала върху ръката). Когато съм дълго време неподвижна и краката ми изтръпват. Започвам да се чудя, дали нещо не ми липсва.
Denise, радвам се за хубавите резултати. Стискам палци на момичетата, които днес са на преглед.

# 168
Това с китката си имаше име, среща се често при бременност. Не помня как се казваше този синдром. На мен ми изтръпват, и с предната бременност.

# 169
denis78, браво за добрите резултати  Hug

Iv_86, честит младеж  Heart Eyes

Къщата на здравето, добре дошла при нас! Вече ще си имаме компетентни съвети от първа ръка  Wink Стискаме палци за държавните  Praynig

Papie, ти съвсем си се надценила  Joy Дано да не стигаме до 14ки  Joy И аз ще прибягвам май към шивачка, че хич не ми се връща.... много ми харесва. Стискам палци за прегледа  Praynig

# 170
  • Пловдив
Здравейте, да се запиша и аз - термин 25,10,2015, но може и да е по- рано  Simple Smile

# 171
  • ВАРНА
Здравейте момичета!
Браво на момичетата с добри резултати от прегледи! Само така! Hug
Добре дошли на diana87 и на Къщата на здравето!
diamond и Papie, смейте се вие на размер 14, аз сега съм на толкова  Embarassed. До октомври не знам какво ще стане и как ще се търкалям  Embarassed Rolling Eyes. Ама да сме здрави, пък после килцата ще ги борим, няма как.

И девера ще има бебче, само 2-3 месеца ще е по-малко от нашето. Свекърите не знаят къде се намират от щастие. От 10г чакат внуче и сега 2 накуп.
Какво по-хубаво от две внучета по едно и също време.
Имам много близка приятелка, чието дете е с шест месеца разлика с това на брат й. Една моя комшийка също е така с брат си. И много им се радвам, защото братовчедите си порастват близки.
Сега, не смея да се похваля и аз, че с брат ми чакаме рожби заедно, термините ни с приятелката му са ни с две седмици разлика Grinning. Само че при него първо детенце, въпреки че той е по-голям от мен. Моите родители също са на седмото небе от щастие.
При мен всичко е нормално, мъжа ми е много радостен, каза, че сутринта усетил бебочето в корема ми. Беше си сложил ръката на корема ми за малко. Аз пък все още го усещам не редовно ...
Днес си мислих да Ви питам нещо, ама сега ... не се сещам.  Joy Когато си спомня ще попитам.
Спокойна вечер от мен   bouquet

# 172
  • Italia
Привет и от мен. Аз сега се връщам от преглед и за първи път от доста време насам ми е лекичко на душата!  Party Шийката е добре, плацентата също се е вдигнала..бебо отговаря на седмиците,дори върви 4 дни напред..не можахме да надникнем между крачетата,защото се беше свило..кръвно 130/80 нищо не казаха за него,но аз и никога не съм била с ниско кръвно, в тия граници съм го подържала винаги,че дори и по високо преди бременноста. Тимева дори ми разреши кратки разходки   Party
Другата седмица съм на ФМ и нямам търпение вече!
Отчетох се,сега се връщам да ви чета. Приятна вечер момичета   bouquet

# 173
здравейте искам да ви питам ФМ по здравна каса ли е?
при първата ходих на частно,но предния път като бях на консултация доктора каза ще ми прави в 20 седмица,а днес бях на консултация и нищо не каза,направи ми бърз преглед само на видеозона..пък сега съм 20 седмица и се чудя..направо да си ходя на частно ....

# 174
  • София
De3demonka, моят син е 7м по-малък от дъщерята на сестра ми и 1г10м по-голям от големия й син. Проблемът с девера е, че е женен за австрийка. Те живеят в Австрия и се виждаме август за 2-3 седмици. От сега е ясно, че тяхното дете няма да научи български, ние ще трябва да учим немски. Мъжът ми го знае, но свекърите разчитат на превод. Аз се разбирам с етървата на английски. Сложно е.
Симонка, ФМ не се поема по ЗК. Не всеки лекар я прави. Аз ще ходя при моя, макар да не е най-добрият в София. Миналият път бях при Д. Марков- няма такова изживяване, още го помня с подробности.
E_len, много се радвам, че всичко е наред.
Добре дошли Diana87 и Къщата на здравето. Diana87, с теб сме с един и същи термин. На мен много ми се иска да родя на 20.10, но има време. Миналият път с бебо се споразумяхме за 01.03 при термин 27.02, дано и дамата е сговорчива.

# 175
Симонка, ФМ не се поема от здравната каса.

# 176
Shiker благодаря за отговора...

# 177
Защо да е ясно, че детето няма да научи български? То зависи от родителите. Тук ми мрънкат , че му говоря и на двата езика а не само на български. Ако бащата му говори на български ще се научи детето.

# 178
  • София
Дени, така е, но майка му ще е 100% от времето с него, баща му само вечер. А и не ми се вярва таткото и детето да си говорят на български, а майката да гледа тъпо в 90% от времето, защото тя знае 4-5 основни изречения. Дано грешим, защото на бабата и дядото ще им е най-криво, ще трябва да общуват с внучето си чрез превод.

# 179
Хубаво е детето да говори бащиния си език. Да ти кажа моят вуйчо е женен за полякиня. Братовчедите ми вече са големи мъже на 32 и 23 . Баща им не им говореше на български. Чуваха го само в България. Обаче сега го разбират , а големия и говори, особено на 2 водки.  Laughing Някак си... то им  в кръвта. Ама майка им също говори български, у нас и мъжа ми говори. Но моя приятлка например, омъжена за холандец ,само на български говори на децата си. Мъжът й думичка не рабира ама тя казва,че това е негов проблем, ако искаше да го  научил. Моят син за сега върви назад с говоренето изобщо, но той е двуезичен и понеже му е малко и филмчета и песнички на английски. Та се чуват разни неща на три езика от устата му, но все още малко. Очаквам скоро да изплюе всичко и да стане един бъркоч....  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт