Отговори
# 180
Здравейте бъдещи Октомврийски майки!
Аз съм съвсем нова и искам да се запиша във вашия форум. Чакам с огромно нетърпение и вълнение първото си дете на 22.10.2015 година! Ще ми бъде интересно и полезно да следя писаното!  newsm03

# 181
  • при моите деца .....
Привет!
Минавам да споделя, че ми излезе резултата на втория БХС
Вашият риск за болестта на Даун е 1 от 900 бременни
Вашият риск за болестта на Едуардс е 1 от 1500 бременни

БХС - ИНТЕГРИРАН РИСК
Вашият интегриран риск за болестта на Даун е 1 от 600 бременни
Вашият интегриран риск за болестта на Едуардс е 1 от 220 бременни

Успокоих се. Изглежда ми добър!
До колкото разбрах - препоръчва се ФМ в 19-23 г.с., която аз смятам да направя.

Похвалих се.

Ще изпратя резултатите и на проф. Кременски да ги коментира.

Pepinka2, добре дошла!

# 182
  • София
Diamond, много яки тези рокли ама много се притеснявам дали ще нацеля размера.. А все пак са доста скъпи за да рискувам .. Иначе има страхотни модели ..
Аз да ви питам ядете ли месо? Аз се притеснявам дали давам всичко необходимо на бебо.. Ям много салати, плодове най вече под формата на фреш( поне половин литър на ден), млечни продукти, яйца, всякакви видове зеленяши-спанак, тиквички и тн, но с месото имаме проблем..ям веднъж седмично риба задължително, но други меса доста рядко- веднъж или два пъти най много седмично. Потам, защото не ми се иска да пия витамини, смятам че са си химия, обаче не мога да преценя дали се храня балансирано ..

# 183
Според мен месото е много важно и необходимо по време на бременност. Аз по принцип съм по постното, но заради ММ готвя само с месо. През първата бременност буквално се тъпчех на сила с месо. Тогавашната ми АГ постоянно ми опяваше за яденето (понеже съм слабичка и не качвах). Постоянно повтаряше как трябва да ям 5 пъти на ден, като 3 от тях да са с месо (особено и хемоглобинът като падна). Голяма мъка ми беше ама ММ ме следеше...  Tired Сега не съм толкова стриктна, но гледам всеки ден да хапвам месце.

# 184
  • ВАРНА
Това за езиците при децата опира единствено до решението на родителите. Имам братовчедка, която е омъжена в UK. Преди да отиде в Англия е живяла 11 години във Франция. Сина им е на една годинка и те нарочно му говорят на трите езика /български, английски и френски/ . Подчертавам, че таткото не знае френски. Така че всичко е въпрос на желание. Вероятно в началото ще му се смесват на детенце, но пък в последствие ще е по-добре.
С месото нямам проблеми, в къщи всички сме месоядни, сега не са ми се променили вкусовете относно месото.
Лека нощ от мен Simple Smile

# 185
Добре дошли на Къщата на здравето; diana87 и Pepinka2  Hug
Поздравления за хубавите новини E_len и * Боби *

Аз ям почти всеки ден месо. Много обичам постните ястия, но и аз заради мъжа ми готвя с месо повечето дни. Гледам да готвя разнообразно, като веднъж седмично ядем риба.
Витамини пия и не мисля да ги спирам, той организма си взема, което му е необходимо, останалото се изхвърля с урината. Не вярвам, че витамините могат да доведат до качване на килограми или поне на мен никога не са ми действали така.
Общо взето спя до късно, после излизам и следобед се прибирам, та от разходки не ми остава много време да мисля за ядене  Whistling

# 186
Ако човек знае как да се храни няма проблеми и без месо да бременее. Колежката ми роди прекрасно 4200 гр момче при положение, че от години е вегетарианка. Тук акушерки са до майката по време на бременността и тя си намери супер готина млада такава, която я окуражаваше да не си променя принципите заради бременността, но просто да внимава да си набавя всичко необходимо.

Аз по принцип ям месо, но малко, за мен е абсурдно 3 пъти на ден да ям месо, още по-малко на сила. А и както гледам ако ям месо да е био ще се разоря за един месец с безумните цени на био месата. А предпочитам да не ям месо, отколкото да ям такова пълно с антибиотици и хормони. Нямам ден с по-малко от 70 грама протеин и хемоглобинът ми е супер засега. Месото ми е 1-2 пъти в седмицата максимум.

А за това с витамините винаги съм се чудила защо някои казват, че се напълнява от тях, при мен не е така, но ако някой има научно обяснение би ми било супер интересно да науча newsm78

# 187
Добре дошли на Къщата на здравето; diana87 и Pepinka2  Hug
Поздравления за хубавите новини на всички получили такива  bouquet

# 188
Добре дошли нa всички нови бъдещи бременни мaми Simple Smile пожелaвaм ви леки остaвaщи месеци и рaждaне около термин Wink
Честито нa всички с добри новини от прегледи и узнaли цветa нa гaщите!
При нaс нещaтa не сa хич розови Sad Вчерa бяхме нa ФМ, официaлно чaкaме момиченце Simple Smile)) Тя е добре, дундa е - 428грaмa (20тa седмицa + 5денa). Лошото е че от толковa контрaкции ми се е скъсилa шийкaтa - 27мм. Ще трябвa основно лежaне поне до следвaщия преглед дa видим дaли продължaвa дa се скъсявa и дaли ще се нaложи серклaж Sad Отново съм нa утрогестaн 2х2, пaпaверин 3х2 и мaгнеротa го увеличихме 3х2. Нямa дa се успокоя aз тaзи бременност мaй Sad

# 189
Шмокси, тежка бременност караш  Tired Полежавай щом трябва. Знам, че е трудно с малко дете. Да остискаме лятото, а после ще наваксаш откъм движение.
Съгласна съм, че човек, който е вегетарианец от години, знае как да замести месото, така че организмът да не страда. Повечето не знаем и ядем каквото ни се яде, защото "тялото показвало". И моето тяло цял живот показва, че ми се яде тесто и сладко ама гледам да не го слушам. Иначе и аз имам приятелка, на която не й се ядеше месо и не ядеше. Да, роди бебе 4 кг, ама 2 пъти лежа в болница заради нисък хемоглобин. По-добре вкъщи с месо. И да, наистина е скъпичко. ММ купува предимно домашно от някъде си.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 08:54 от Biskvitka87

# 190
  • София
Шмокси, много неприятно това със скъсената шийка. Дано няма повече скъсяване:(  стискам палци всичко да е спокойно при вас до октомври Simple Smile
Бисквитка, точно това ме притеснява мен, че незнам какво има в месото което продават, пилешко категорично не купувам, но дали и в телешкото и свинското няма хормони и антибиотици няма как да знам. Все пак днес съм решила да направя нещо с мръвка за вечеря, че последната седмица само таратор, салати и миш маш ядем Simple Smile

# 191
  • София
Добрютру!  Hug
Oх, два дена не мога да ви насмогна на писането  Crazy
Калърринг, Къщата на здравето, Диана, Пепинка, добре сте ни дошли!
С колко щъркелчета се е нашарила темата, честито на всички, развяли цвета на гащуретите, много сте и ще ме прощавате, че няма да изброявам поименно  Hug
Относно магнезия - 3х1 Магне Б6 по време на хранене, не знам дали няма да ми го увеличат, че коремът ми почти все на топка си седи, иначе болки нямам.
Цигарите отказах преди две години, а с бременността развих такава непоносимост, че не мога и да помисля  за цигара. Даже заобикалям пушачите по улиците и спирките Mr. Green
За витамините - предписаха ми Pregnacare, започвам ги след като приключа с Огестана.
Даймънд, роклите са чудни, ей сега ще прегледам Асоса.  Mr. Green
Месо ям от втори-трети месец, не бях яла повече от две години и половина, сега налитам сериозно (2-3 пъти седмично), явно организмът си знае работата. Хубаво е да се яде отвреме-навреме заради витамин Б12, който се съдържа единствено е месото и млечните и няма как да се набави по друг начин. Ако не - повече млечни и морски дарове, ядки, яйца... при един балансиран режим не би трябвало да е проблем липсата на месо.
За напълняването при прием на витамини и аз чувам за първи път, споделете, ако знаете нещо по темата  Thinking
Ех, Шмокси  Hug Стискам и аз палци да няма повече сътресения!

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 09:10 от Fenris

# 192
  • Пловдив
Здравейте, някой от Пловдив за правил ли е фетална морфология при Иванов? Следящия ми лекар ме изпраща при него в 21 седмица за 4д.
Исках да попитам дали пиете Флурин.Ходя при двама зъболекари- единия тотално го отрича, другия да го пия иска. В голяма чуденка съм и аз

# 193
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Браво на момичетата с добри резултати от прегледи! Само така! Hug
Добре дошли на diana87 и на Къщата на здравето!
diamond и Papie, смейте се вие на размер 14, аз сега съм на толкова  Embarassed. До октомври не знам какво ще стане и как ще се търкалям  Embarassed Rolling Eyes. Ама да сме здрави, пък после килцата ще ги борим, няма как.

И девера ще има бебче, само 2-3 месеца ще е по-малко от нашето. Свекърите не знаят къде се намират от щастие. От 10г чакат внуче и сега 2 накуп.
Какво по-хубаво от две внучета по едно и също време.
Имам много близка приятелка, чието дете е с шест месеца разлика с това на брат й. Една моя комшийка също е така с брат си. И много им се радвам, защото братовчедите си порастват близки.
Сега, не смея да се похваля и аз, че с брат ми чакаме рожби заедно, термините ни с приятелката му са ни с две седмици разлика Grinning. Само че при него първо детенце, въпреки че той е по-голям от мен. Моите родители също са на седмото небе от щастие.
При мен всичко е нормално, мъжа ми е много радостен, каза, че сутринта усетил бебочето в корема ми. Беше си сложил ръката на корема ми за малко. Аз пък все още го усещам не редовно ...
Днес си мислих да Ви питам нещо, ама сега ... не се сещам.  Joy Когато си спомня ще попитам.
Спокойна вечер от мен   bouquet

Ние със сестра ми също ще раждаме в една година.Как стана и аз не зная Simple Smile Тя ще е края на юни , а аз октомври. За съжаление не живее в БГ от доста време и при нея майчиното здравеопазване е на други нива, за разлика от тук...

# 194
Добро утро  Flowers Bouquet

shmoksi ще ти стискам палци ,с още малко лежане и хапчета, да закрепиш положението. И честито за малката дама.!!
   За два дни сте изпълнили форума с много хубави новини.  Има нови мами и много разпознати гащи... Mr. Green. Освен това вече ме хвана яд , че не успях да посетя сбирката на софийските момичета. Със сигурност е било забавно. Но следващия път се надявам да мога да дойда. На мен ще ми е много интересно, тъй като покрай мен в момента няма бременни приятелки и няма с кой на дълго и широко да обсъждам дреболиите. Simple Smile

Успешен работен ден или приятна и слънчева почивка.(Кой както се е уредил.)

Общи условия

Активация на акаунт