Отговори
# 195
  • Пловдив
Добре дошли на новите мами  Hug  Мислите ли да съхраните стволови клетки? Защото тези дни го мислим с ММ и се чудим, а гледам, че има отстъпки за ранно записване преди 30г.с. И също ако някой е замразявал да сподели как стоят нещата.  Kissing Heart

diana87 аз съм от Пловдив и правих ФМ при Троянчев. Бих ти го препоръчала с две ръце, но щом те праща на определен лекар значи и Иванов няма да е лош специалист.

# 196
  • В къщурката на хълма на феите
Диана аз на твое място не бих го пила, флуора изобщо не е полезен по време на бременност, щото директно минава през плацентата към бебето .. не знам по каква причина ти го изписва единия, но според мен трябва да се въздържиш Peace

Ема и племеницата ми имат 20 дни разлика .. майка ми хич не знаеше къде се намира като едната седмица се похвалих аз, че съм бременна, пък другата се похвали брат ми, че ще става баща .. сега двете дребосъчки са като сестрички, постоянно се търсят и ако се случи така, че бъдат облечени еднакво /понеже не може едната да има, пък другата да няма нещо Mr. Green / и ги мислят за близначки, нищо че едната е с червена коса и синеока, а другата е кестенява коса и сиво-зелени очи .. голяма емоция си е Heart Eyes Heart Eyes

# 197
  • Пловдив
Диана аз на твое място не бих го пила, флуора изобщо не е полезен по време на бременност, щото директно минава през плацентата към бебето .. не знам по каква причина ти го изписва единия, но според мен трябва да се въздържиш Peace

Ема и племеницата ми имат 20 дни разлика .. майка ми хич не знаеше къде се намира като едната седмица се похвалих аз, че съм бременна, пък другата се похвали брат ми, че ще става баща .. сега двете дребосъчки са като сестрички, постоянно се търсят и ако се случи така, че бъдат облечени еднакво /понеже не може едната да има, пък другата да няма нещо Mr. Green / и ги мислят за близначки, нищо че едната е с червена коса и синеока, а другата е кестенява коса и сиво-зелени очи .. голяма емоция си е Heart Eyes Heart Eyes
Благодаря и аз се чудя. Едната зъболекарка е от малко по- старата генерация. Моя братовчедка беше при нея и за двете бременности го пи. Но аз се чудя

# 198
И аз си хапвам месо, според мен в него има вещества, които не можем да си набавим от друга храна Simple Smile

# 199
Чисто научно погледнато всичко може да се набави и без месо  Peace

# 200
  • ВАРНА
Добро утро и от мен   bouquet
shmoksiHug наистина е много неприятно, но щом трябва си почивай повече. Дано следващия преглед да е по-позитивен  Peace
Аз се сетих какво си мислех да Ви питам вчера, но прочетох, че сте зачекнали темата във ФБ. Относно пигментацията по лицето. Забелязах, че са ми се появили 2-3 петънца по лицето. Дайте идеи как се третират. С първата си бременност не съм се сблъскала с това и сега ми е меко казано притеснено. Имам приятелки, чиито деца вече са 6-7 годишни, а те още борят въпросните петна ... Та ми се иска да взема своевременни мерки. Благодаря!
Варненки, имам едно питане. При кого и кога точно правите втората ФМ. Смятам да посетя специалист за това, въпреки че докторите, които ме следят все още нищо не са казали по въпроса. Правих в началото на месеца ФМ + БХС /в 16-та седмица/, измерванията ми ги прави моята докторка. Иска ми се обаче да чуя още едно мнение от специалист, който да измери всичко с подробности. А защо не и задари 3 или 4 Д-то. Не съм ходила до сега на 3, 4 Д, и с първата си бременност не съм.

# 201
  • София
Здравейте, момичета!

Добре дошли на всички нови попълнения! Много хубави новини, честито на всички   bouquet
Аз утре съм на ФМ и вече не ме свърта, нямам търпение грам!
Шмокси, искрено ти пожелавам това да ти е последният проблем през бременността, много ти се насъбра, но важен в крайна сметка е крайния резултат  baby_neutral  Hug
Аз след повече от 2 месеца неядене на месо, сега пак започна да ми се прияжда. Аз пилешко по-пронцип отдавна не вкусвам, а пък другото в повечето случаи е домашно. Свекървата от някъде намира и редовно ни дава и на нас Simple Smile
Витамини трвърдо реших да не пия, ако не е много наложително. Мисля, че си набавям всичко нужно, никога не съм била фен на изкуствените витамини.
Даймънд, много са хубави роклите!  
Аз си накупих и аз доста роклички, но не специално за бременни, а с висока талия и ще ми свършат чудна работа, а не са толова скъпи. И без това покрай панталоните за бременни се разорих  Laughing

# 202
  • София
Здравейте!
Аз съм от вегетарианките. От повече от година не ям друго месо, освен риба. Не мисля, че детето страда от този факт. Храня се с други храни, които компенсират месото. Иначе свекърите имат домашно свинско и пилешко, но с мъжа ми не ядем месо.
Сестра ми запази стволови клетки при второто раждане, но не знам подробности. Мога да попитам.
Shmoksi, стискам палци. Дано всичко е наред. Почивай си, колкото ти е възможно.
Добре дошла, Pepinka2. Лека бременност до термин.

# 203
Здравейте!  Hug
shmoksi, съжалявам за неприятните новини, но с лекарства и лежане трябва да се оправят нещата. И аз съм на папаверин и магнерот 3*2 и болки вече нямам, но и мен ме притеснява докъде са стигнали нещата с шийката, надявам се на следващия преглед всичко да е наред! А за след колко време те извикаха на преглед?

За месото - аз в началото не можех да погледна, много ми се гадеше, сега хапвам по малко, но като цяло не съм много по месото, хемоглобина ми за сега е добре, ще видим на следващите изследвания. Но и аз не мисля, че е задължително месото и определено не бих се насилвала ако не ми се яде, особено ако пиете витамини и минерали и се храните разнообразно, според мен плодовете и зеленчуците са по - важни.

За стволовите клетки и ние мислим, но нещо информацията, която намерих не ми говори достатъчно как стои въпроса ако се наложи ( на дай Боже) да се използват...на едно място прочетох, че трансплантацията струвала 100 000 лв. и нагоре, дори и да имаш съхранени, а на друго, че се поемала от ЗК и доста се обърках чесно казано  Rolling Eyes

# 204
  • В къщурката на хълма на феите
аз днес съм на кардиолог и ЖК, че тва блъскане на сърцето направо мира не ми дава .. вчера си взех резултатите за антителата - и всичко е наред .. надявам се днес лекаря да направи някакво предположение за пола на бебчето, че двамата с таткото сме много любопитни .. все едно ни е за първи път Blush Blush

месо хапвам - 1-2 пъти в седмицата - и то само ако аз си измисля как да го ям .. аз по принцип не съм почитател, но не съм го и изключила от менюто си, в общи линии слушам тялото си и като ми се дояде нещо, гледам да си го осигуря .. е, разбира се, че ако тялото ми иска да изям едно кило сладолед, няма да го слушам, но поне долу горе гледам да се храня разнообразно, а не само със салати и сирене, както ми идва от вътре .. витамини не пия, от време на време пия фолиева, че имам още останало от блистера, но това само когато се сетя ..

# 205
Здравейте,октомврийски мамчета! Нова съм във форума и моля да бъда приета в темичката. Бременна съм с първото си дете, термина ми е на 22.10 и за сега е момченце Simple Smile

# 206
Здравейте мамита! Много теми сте обхванали, дано съм ги запомнила Simple Smile
Първо честито на всички с прекрасни резултати и нашарени гащи! Аз днес съм на обикновен преглед, но ще водя каката и много се вълнувам. Стиснете по едни палчета.
За месото- ям, когато ми се яде. Не се насилвам, но аз принципно съм хищник Simple Smile
За витамините казах, че пия и не се притеснявам. Имам курс от 28 дни с почивка от 15.
За стволовите клетки и аз се чудя. Четох доста и има всякакви мнения. В момента зачетох една статия, според която ако се остави пъпната връв за няколко минути без да се реже, цялата плацентарна кръв преминава в детето и това е достатъчно. Но ще проучвам още.
Шмокси, много силно стискам палци да излезеш от този неприятен момент и с девойката да се отдадете на приятни занимания.
И последно- майка ми е зъболекар и е категорично против флуорните добавки при бременност. На един от последните симпозиуми е обсъждан имено този момент и е представен доклад за връзката между допълнителния флуор и почерняването на зъбите.
Спирам, че стана дълго, само тихичко ще помоля и за едни палчета за мама, че днес е на преглед при онкогинеколог защото и откриха някакво образувание и съм много притеснена. Извинявам се, че ви занимавам, но .... Sad

# 207
  • Варна
de3demonka с теб сме с близки термини.Моя АГ ми каза,че най-добрите за ФМ във Варна са Балев,Цонев и една жена започваше с П фамилията.Всички били на едно място.При Балев друдно се взима час,Цонев го похвалиха и други дами от групата.
 Margarita Smirnova добре дошла в клуба ни Simple SmileБезпроблемна бременност.
Сега и проблема ми:
звъннах в кабинета на АГ,но не се разбрахме със сестрата и ме вика там.Първият ми болничен
беше 14 дена.За вторият взимах от ЛК си подготовка за ЛКК, и сега за третия ме пратиха пак при ЛК,но
незнам пак ли трябва да е подготовка за ЛКК или друго.

# 208
Margarita Smirnova, добре дошла!  Hug
Шмокси, наистина е гадно това с шийката на матката, пожелавам ти всичко да е наред до края   bouquet

# 209
  • Сливен
malachikа, стискам ти палци  Hug, дано не е нещо сериозно  Praynig
Шмокси, надявам се да не се наложи серклаж  Hug
Добре дошли на новите момичета  Hug
Нищо освен ФК не пия, и с предните бременности бях така. Имам още хапченца докато ми свърши кутийката и приключвам и с нея.
Меци, при теб наистина продължи това сърцебиене, при мен спря отдавна. Разбирам те за пола - с втората бременност бях къде по-нетърпелива. С първата разбрах чак в 8-ия месец, тогава ФМ, 4Д  и пр. не бяха много актуални и разпространени - но пак не бях толкова нетърпелива. С второто много държах да си имам девойка и така се ухилих като зелка легнала в кабинета на Тодоров, с часове тази усмивка не слезе от лицето ми.

Общи условия

Активация на акаунт