Re: Инвитро в клиника "Селена"- Пловдив, тема N 11

• 84 845
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
В 6 седмица -началото.Според доктора ако не прокървя за сега всичко е наред

# 391
Здравейте, днес ми беше снимката, но с доктора ще коментираме резултатите утре. Това според вас добри или лоши резултати са  newsm78

Дясна маточна тръба-стенотична ампуларна част-пропуска слабо в сраствания.
Лява маточна тръба-стенотична и нагъната ампуларна част-пропуска слабо КМ.
Мога ли да използвам резултатите от тази снимка за ин витро по Фонда? Предполагам, че не.

# 392
Здравейте, днес ми беше снимката, но с доктора ще коментираме резултатите утре. Това според вас добри или лоши резултати са  newsm78

Мога ли да използвам резултатите от тази снимка за ин витро по Фонда? Предполагам, че не.

Когато аз правих снимка, резултата ми беше същия или много подобрен на твоя. Още същия месец имах овулация (късна) и в момента съм бременна в 6-ти месец. Simple Smile Дано и теб те сполети моята съдба. Успех!!!! Simple Smile

# 393

Когато аз правих снимка, резултата ми беше същия или много подобрен на твоя. Още същия месец имах овулация (късна) и в момента съм бременна в 6-ти месец. Simple Smile Дано и теб те сполети моята съдба. Успех!!!! Simple Smile
А да попитам - с тази късна овулация и забременяване съвпадат ли гестационните седмици от прегледа с тези по календар наизчисление от последната дата на цикъла ? Защото аз съм с бременност явно от късна овулация, а и цветна бременност и гестационните седмици не отговарят...

# 394
Здравейте, днес ми беше снимката, но с доктора ще коментираме резултатите утре. Това според вас добри или лоши резултати са  newsm78

Благодаря! За съжаление днес получихме резултата от спермограмата, който е олигостеноспермия и трябва да се насочим към ин витро  Sad Мисля да се доверя на д-р Ненев за тази процедура.
EDIT: Да разбирам ли, че не са ти казали да се пазиш в месеца на цветната снимка? Забравих да питам доктора.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 22:21 от Шефът Антонио

# 395

А да попитам - с тази късна овулация и забременяване съвпадат ли гестационните седмици от прегледа с тези по календар наизчисление от последната дата на цикъла ? Защото аз съм с бременност явно от късна овулация, а и цветна бременност и гестационните седмици не отговарят...

Не, не съвпадат. Изчислява се по обратният ред. Simple Smile

# 396

Благодаря! За съжаление днес получихме резултата от спермограмата, който е олигостеноспермия и трябва да се насочим към ин витро  Sad Мисля да се доверя на д-р Ненев за тази процедура.
Аз съм при него, той добър лекар.

# 397

ofeliq_asgr, ако е удобно, може ли повече подробности за д-р Ненев? Как протича първичният преглед при него, ангажира ли се достатъчно с всеки отделен случай и т.н.

# 398

ofeliq_asgr, ако е удобно, може ли повече подробности за д-р Ненев? Как протича първичният преглед при него, ангажира ли се достатъчно с всеки отделен случай и т.н.

За първичния преглед вече не си спомням какво точно беше, защото ми беше преди 4 години.Тогава ми откри ендометриоза . Аз смятам че се ангажира много, много добре обяснява, спокоен лекар и много позитивен.Понякога през годините съм се отчайвала, но той винаги ме зареждал положително. До сега имах най-различни манипулации и винаги е бил при мен.Аз лично повярвах в него и  сега вече ми се отплати вярата ми в него,най накрая успях и сега съм бременна от ЗЕТ трансфер. Но все пак аз смятам че наи важно е един лекар да те накара да му се довериш. И ти сама трябва да прецениш дали това е твоя лекар.

# 399
Благодаря ти!  bouquet Аз също смятам, че най-важното е да имаш вяра в доктора си. На сегашния си гинеколог имам безрезервно доверие, но за съжаление той не се занимава със стерилитет.
Аз също имам ендометриоза, преминах през лечение със Золадекс след лапароскопия за отстраняване на ендометриозна киста. За капак и спермограмата на ММ не е много добра. Искрено се надявам д-р Ненев да е и Нашият лекар.

# 400
  • Пловдив
За съжаление, ендометриозата рецидивира. И затова методът на лечение трябва да е максимално щадящ, защото като ти "опекат" яйчниците няколко пъти, резервът се редуцира критично. Писах и в темата за ендометриозата, но там си предпочитат старите методи и се доверяват на лекарите си, които ги уверяват, че няма страшно.......и това са някакви фалшиви теории. Ще си позволя и тук да постна линка за оперативното лечение на ендометриоза. При условие, че никъде в България не се прави, мога да си представя защо мнението на гинеколозите е......абеееее, не ги слушай. Но тук поне сме във клиниката, която го прави и познаваме лекарите. Защото и аз да чуя нещо за някого от Плевен, примерно,....... не знам дали ще му повярвам, особено ако липсва каквато и да била информация за него в публичното пространство.

Ендометриоза.

# 401
  • Шумен
Здравейте, имам един въпрос, към тези които са правили цветна снимка в клиниката. Кога след снимката най-рано може да се направи ЗЕТ, още на следващият цикъл или трябва да се изчакат няколко месеца?

# 402
  • UK
Пролетина,
Зависи и какъв е резултата от снимката тай-вече.  Опитвам се да си спомня,  но сякаш минаха месеци преди да направя ЗЕТ newsm78

# 403
За съжаление, ендометриозата рецидивира. И затова методът на лечение трябва да е максимално щадящ, защото като ти "опекат" яйчниците няколко пъти, резервът се редуцира критично. Писах и в темата за ендометриозата, но там си предпочитат старите методи и се доверяват на лекарите си, които ги уверяват, че няма страшно.......и това са някакви фалшиви теории. Ще си позволя и тук да постна линка за оперативното лечение на ендометриоза. При условие, че никъде в България не се прави, мога да си представя защо мнението на гинеколозите е......абеееее, не ги слушай. Но тук поне сме във клиниката, която го прави и познаваме лекарите. Защото и аз да чуя нещо за някого от Плевен, примерно,....... не знам дали ще му повярвам, особено ако липсва каквато и да била информация за него в публичното пространство.

Ендометриоза.
Моята операция на кистата беше в Селена, при доктор, който по думите на моята ЛЛ, на която аз много вярвам, е "добър оператор", но аз не бях доволна от отношението му след операцията и при последващото лечение. Иначе се надявам да си е свършил добре работата. Каза, че е отстранил изцяло кистата, яйчникът го е запазил целия, премахнал е сраствания и огнища. Не знам дали това е същото оперативно лечение, за което говориш, dazel  newsm78
Искрено се надявам да имам някакъв шанс за забременяване дали спонтанно или с АРТ, важен е крайният резултат.  Hug

# 404
Не мога да си редактирам вече мнението, затова пиша нов пост. То май само аз досаждам тука, ама много неща не са ми ясни.
Бях на преглед и консултация в Селена относно евентуално ин витро. Аз съм със слабо пропускливи и стеснени тръби, а на ММ ми предстои операция от варикоцеле, съответно и при него положението не е розово. Докторът каза да си подаваме направо документите. Каза и на 1-2 ден от цикъла да отида за изследване на хормоните, необходимо за фонда. Въпросът ми е преди изследването ли трябва да отида за документите или може и в същия ден и кое трябва да е първо?
Прекъсват ли се тръбите преди процедурата, ако не са запушени, а слабопропускливи? Д-рът каза, че нямало смисъл, защото не са запушени. Има ли някой в подобна ситуация? Да му се доверя или да търся второ мнение?

Общи условия

Активация на акаунт