Тенденция на необвързани и без деца на около 40 и повече години

• 12 777
  • 136
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък не вярвам в баланса. Първо се скъсваш от бачкане и поставяш основи, след това предимно гледаш деца, след това пак бачкане. Иначе си пречат. Всяка професия си иска жертвите в началото и ако ги смесиш с нещо друго, става полвинчата работа.

Работата върху себе си също е важна, и развитието. А децата пречат, факт.

Много вярно, две дини под една мишница трудно се носят.

# 106
Именно. Номерът като имаш деца е да излезеш от фазата "мама", която е всъщност кратка и след това пак може да се развиваш, няма нужда да им светиш  на децата чак толкова. Но в БГ доста жени засядат в тази фаза и не растат и сантиметър след това...

# 107
Аз лично не бих рискувала. Но пък и не се виждам като майка така или иначе. Не е за мен.

# 108
именно Не светеното чак толкова на децата означава,че те не получават достатъчно близост и възпитание.После се връща като бумеранг.

# 109
именно Не светеното чак толкова на децата означава,че те не получават достатъчно близост и възпитание.После се връща като бумеранг.

Тогава децата как ще се справят сами с осветлението, ако те възприемат като перманентна лампа  Thinking
За всяко нещо и за всеки си има полезно време и всяко прекаляване твърде вероятно е да донесе отровини.

# 110
любов и близост отровини трудно ще донесат ,но разбирам за какво говориш все пак.

# 111
За съжаление това е тенденция .Не може да се обясни само с трудностите в страната.В богата Германия съществува същия проблем.Мнението ми е,че до определена възраст е много по-лесно и приятно да живееш сам,после явно става късно.Не всеки среща голямата любов,но в предишните поколения беше прието да се живее в брак и съответно с деца.Сега всеки сам решава.Проблем са и прекалените претенции,липсата на готовност за компромиси.Отглеждането на деца не е забавление,а трудна дългогодишна задача.Възможно е също постепенно да отпадне традиционния брак.
За мен е много по-голям проблем, когато някой случаен човек започне да ми говори как нямам деца, защото не съм срещнала човека, започне да ми разяснява какви комплекси и вътрешни проблеми избивам с нежеланието да родя сега и веднага и особено когато свойски ми каже "споко, то не е задължително да се чувстваш готова... и без това реално никога няма да си, давай още сега".
Ми да дойде да ми гледа децата. Като млада мислех за 4 породени Mr. Green
Забелязала съм, че сметка за това търсят хора с нисък стандарт, които се опитват да изглеждат по-заможни, а реално покриват масрафа си на кредит, а не с лични средства. И не са в състояние да покрият някой изникнал изневиделица, но належащ харч като ремонт или боледуване. От такива акъл - не, мерси.
не и да шетам на свекърва. Naughty
Другият проблем Peace
И понеже не е забранено да имаш по-късен брак, тия, дето стават, накрая сигурно си намират пътя.

Но има хора, които хич не са за женене и винаги ще ги има, и мъже, и жени.
Според мен повечето хора не стават не за женене, ми въобще за контакт - двулични и само мизерии правят. Обмислям пускането на тема от сорта на "защо такъв не-човек има по-готина половинка от моята".

# 112
Обмислям пускането на тема от сорта на "защо такъв не-човек има по-готина половинка от моята".

И аз съм си го мислела това преди време, сравнявала съм, много бях разочарована от тогавашната си връзка, но нещата се оправиха чак когато разбрах, че причината за кофти половинка е в мен, че аз не съм избирала както трябва. Останалите, щом са намерили нещо по-готино, значи имат нужните качества.

# 113
И аз съм си го мислела това преди време, сравнявала съм, много бях разочарована от тогавашната си връзка, но нещата се оправиха чак когато разбрах, че причината за кофти половинка е в мен, че аз не съм избирала както трябва. Останалите, щом са намерили нещо по-готино, значи имат нужните качества.
Тези двете цветните нямат общо помежду си. Едното е кофти лична преценка, другото е лъжи... или готината половинка на чумата всъщност не е толкова готина Simple Smile

# 114
Аз лично не съм забелязала пък подобна тенденция, а общувам, тоест имам впечатления, с голям брой хора на възраст от 20 до 50 +.
Общо взето повечето са обвързани, с деца или поне с планове за такива.
Заклети ергени и моми не познавам. Признато на висок глас или не, на всички, които са сами, им се иска да им дойде сляпата Неделя, да срещнат половинката, да създадат семейство. Кариера, нощен живот и пътешествия са страхотни бонуси към истинския живот, но няма ли го епицентъра ( любов, споделеност, заедност) всичко друго хвърчи хаотично и безсмислено. И не, това не е по моите или Марийкините критерии. Това е човешката природа. Може да има изключения - но едва ли са толкова много.

# 115
Тези двете цветните нямат общо помежду си. Едното е кофти лична преценка, другото е лъжи... или готината половинка на чумата всъщност не е толкова готина Simple Smile

Нямат нищо общо, именно. Затова и няма логика да си мисля, че някой е по-кофти човек от мен, пък има по-готина половинка от моята - двете неща не са свързани. Едното зависи от моите възможности, другото зависи от възможностите на въпросната. Че имат навика някои да си хвалят стоката, вярно е. Но все пак не съм въздъхвала от завист, когато Таня се похвали, че нейният Пешо редовно мие чиниите или пък не свършва по цял час, пък той всъщност не ги мие и свършва на 15-та секунда. Криво ми е било, че моята половинка е мързелива (примерно), а пък виждам, че въпросният Пешо е пробивен, изкачва се на по-висока позиция, работи допълнително, квалифицира се  пр. - някакви неща, върху които имам наблюдения като външен човек върху хора, които са ми в средата.

# 116
любов и близост отровини трудно ще донесат ,но разбирам за какво говориш все пак.

Всъщност прекалената близост с родителите от един момент нататък е много, много вредна. Програмира те непреодолимо, именно защото всичко изглежда толкова любовно и позитивно. А всъщност може да е голяма спирачка за съзнанието. Неслучайно в православието от човек се изисква "непорочна ненавист" към родителите. Тоест в един момент и на тях да обърнеш гръб, за нещо по-важно.

Мъдрият родител знае важността на дистанцирането и затова помага на детето- защото за детето е много болезнено само от своя страна да разтегне и дори прекъсне връзката. Затова родителят сам му отпуска свобода и така му спестява една трудна житейска дилема. А истината е, че родителят може неусетно да е много обсебващ, воденичен камък направо, и да провали детето си само с родителска обич. Златна клетка е тя.

# 117
  • София
Напълно съм съгласна с последния пост, написан от Мамасита. И силно се надявам да успея да приложа написаното, когато е необходимо.

# 118
  • Sofia

Всъщност прекалената близост с родителите от един момент нататък е много, много вредна. Програмира те непреодолимо, именно защото всичко изглежда толкова любовно и позитивно. А всъщност може да е голяма спирачка за съзнанието. Неслучайно в православието от човек се изисква "непорочна ненавист" към родителите. Тоест в един момент и на тях да обърнеш гръб, за нещо по-важно.

Мъдрият родител знае важността на дистанцирането и затова помага на детето- защото за детето е много болезнено само от своя страна да разтегне и дори прекъсне връзката. Затова родителят сам му отпуска свобода и така му спестява една трудна житейска дилема. А истината е, че родителят може неусетно да е много обсебващ, воденичен камък направо, и да провали детето си само с родителска обич. Златна клетка е тя.

Съгласна съм с теб и браво за постинга!   bouquet

# 119
и аз съм съгласен,но този момент не включва от 0 до 7.Тогава според мен най-много близост и говорене трябва.

Общи условия

Активация на акаунт