Тенденция на необвързани и без деца на около 40 и повече години

• 12 760
  • 136
  •   1
Отговори
# 90
Приятен уикенд на всички и отново ви благодаря за споделените мнения! До нови дискусии през новата седмица ако има още желаещи Simple Smile

# 91
личен избор и не се тревожа. Важното е човек да е в хармония със себе си и най-важното да не пречи на другите. Пък обвързан, необвързан, с деца, без деца такива неща не ме впечатляват.

# 92
Забелязвате ли тревожната тенденция за млади и хубави хора около вас, които по най-различни причини са сами и нямат деца? Или имат връзка, но нямат деца? Според мен последните 25 години тотално объркаха хората и за съжаление живота се изнизва в опити да срещнем половинката...

Че как?!?
7 милиарда пъплят..Много тревожно си е наистина. Peace

# 93
  • Galaxy 13197853088
Тенденцията е ясна , само не
разбирам  защо трябва да се
тревожа дори за естествения
подбор?

# 94
Чудя се авторката дали е от хората в заглавието.

Личен избор му казват на решението дали да си сам и дали да имаш деца. Всеки има право на такъв. Не осъждам хорските избори защото не знам какво стой зад тях.

Обсъждането и критикуването на нечий избор са груба селска проява.

Пожелавам успех на всички които се борят за детенце.

# 95
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ей, че тема Simple Smile
Онзи ден майка ми (близо 60-годишна) ми беше на гости и ... какво й беше станало ... Заговорихме си за нейните младини и започна с едни сметки: Преди 37 години се нанесли в новопостроената панелка; 24 апартамента и се нанесли все хора до 25 годишни и с по 2 деца ... е, 3 семейства имали по 1 дете Simple Smile Голяма тайфа бяхме, дружно и готино си живеехме, дивеехме, защитавахме се децата след безбройните бели, които правихме - общо по сметки 45 дечурлига бяхме Simple Smile Сега от тези деца - аз съм с 3 чавета, 5 имат по 2, а 7 по едно дете ... Другите са си щастливо реализирани на по 37+ години без семейства и деца ... Тенденция ли е ... Не знам ... Не съм се и замисляла ..., но това е факт от моята действителност ... Не вярвам, че приятелите ми от детството са самотни и нещастни, че трябва да им се помага - за какво ... Техен избор, "завъртане на живота", съдба ...

# 96
на 37 щастливо реализиран-кела файда.

# 97
искам да помогна и си обяснявам този факт с последните трудни 25 години в България.
Т.е. ще им правиш деца ли?Или ще им го играеш сурогатна утроба? Rolling Eyes

# 98
  • Beyond the stars

Аз пак питам - след като си щастливо реализиран според собствените си разбирания с деца и брак, какъв е тоя мерак да гледаш в чуждата паничка и какво точно те интересуват останалите ?  newsm78

П.С. Предното изказване за брака също е далеч от истината - аз съм такъв пример. Родителите ми имат прекрасен и хармоничен брак (да чукна на дърво), но въпреки това за мен бракът не е ценност и необходимост.  Peace

# 99
Аз самата попадам в тази категория (още нямам 40, но съм близо). Повечето ми приятели са сингъл, неколцина имат гаджета, семейните с деца се броят на пръстите на едната ръка.

# 100
  • София
Защо да е кел файда? За кого е кел файда и според чии критерии?
Между другото и аз съм в тази категория, срещнах си половинката на 37, нямаме дете и какво? Не съм седнала да умирам... Добре ми е така

# 101
Абсурд е да се разтревожа за подобно нещо, и без друго планетата е пренаселена Mr. Green.
В интерес на истината съм заобиколена от моми и ергени/не знам как да ги определя по друг начин/ на възраст 38 -50.

За мен обяснението е просто липса на среща с подходящ човек. Опитах да срещна една неомъжена 38 годишна девойка с един от свободните ергени, но не се получи Crazy. После надълго и нашироко слушах двустранно оплаквания един от друг Twisted Evil, та повече никога няма да си причиня подобно нещо Stop.

Никъде не е казано, че е задължително да си оставим генетичния материал. Не е толкова тревожно, поне според мен.... Peace

# 102
ама разбира се-кариерата е най-важна.Все пак за какво сме на тая земя-да работим,работим и пак работим.Да се развиваме,развиваме и пак развиваме. Истинско изкуство е обаче да направиш така,че паралелно да ти вървят нещата и овреме.

# 103
душата, ако не искаш деца, не е задължително да имаш. Но трябва да работи всеки, дори и да имаш много пари, пак трябва да вършиш нещо благотворително. Липсата на работа, цел, занятие за мен е пагубна, не липсата на деца.
А най-пагубното е наличие на деца, без пари, работа и цел.

# 104
Аз пък не вярвам в баланса. Първо се скъсваш от бачкане и поставяш основи, след това предимно гледаш деца, след това пак бачкане. Иначе си пречат. Всяка професия си иска жертвите в началото и ако ги смесиш с нещо друго, става полвинчата работа.

Работата върху себе си също е важна, и развитието. А децата пречат, факт.

Общи условия

Активация на акаунт