Тенденция на необвързани и без деца на около 40 и повече години

• 12 771
  • 136
  •   1
Отговори
# 75
Познавам - единия ми вуйчо е така . На времето имаше много връзки с красиви и интелигентни жени , но все нещо им липсваше , според него , за да създаде семейство . Покрай него всички свиха "гнезда " , кой с брак , кой без брак , само той си остана самостоятелна единица. Не е грозен , има доста добре платена работа , в смисъл напълно осигурен е , но характерът му е доста странен . Събираше пари за свое жилище , е събра  , стана напълно самостоятелен , но въпреки това не се решаваше на сериозни връзки . Забелязала съм , че е когато е с компания е едва ли не сърцето на групата , но иначе е доста затворен . Знам , че това са две изключващи се поведения , но той е такъв . Обожава децата , а сякаш имаше навремето един огромен страх да създаде свое . Сега сякаш се е предал , отдал се е на много работа и "Господ " . Живее като аскет , въпреки парите , които изкарва , но някак лицемерно .Когато разбра , че брат му (другия ми вуйчо ) ще става баща , продаде своето жилище и купи по - голямо за новото семейство , а самият той се върна да живее при баба ми .  Постоянно ми се иска да поговорим , да се отпусне , да сподели , но не намирам подходящи думи , пък и подходящ съвет .
Важното е, че те е грижа за чичо ти и си готова да го изслушаш, да сподели ако има нужда!  Hug

# 76
Аз съм страшно загрижена за тези, които раждат по една сюрия деца и разчитат на помощи, защото реално погледнато това мен ме касае и то негативно - те не са данъкоплатци и децата, които раждат също едва ли ще станат данъкоплатци. За такива на 40+ без деца, с добри доходи на светло какво да се грижа. Те дават повече, отколкото някога ще получат от Държавата. Тия с по 1-2 деца, които точно им завършат децата в България и станат работоспособни, и вземат, че заминат в чужбина - също не ми помагат. Те на родителите си сигурно ще изпращат пари от чужбината, но останалите данъкоплатци едва ли ще видят нещо от тези пари. Детските градини, училищата, университетите, колкото и да биват оплювани, са солидно перо в бюджета, за което парите идват от данъкоплатците.

# 77
Регистрирай ги в сайтове за запознанства с пари от твоя джоб , финансирай лично срещите им , купи им жилище или им изплати ипотеката , гарантирай им сигурен приличен доход минимум за 10г. , осигури средства за отглеждане на дете + налична бавачка , домашна помощница и безплатна ясла и детска градина - това определено ще помогне като минимум базово изисквания , а и звучи добре като политическа платформа Simple Smile .
На въпроса на авторката - не , нямам такива познати .
Въпрос към авторката : " доколко бях полезна и била ли съм полезна въобще според нейните критерии ?"
Ееее никъде не прочетох и за грам човещинка. Само материализъм. Браво щом нямаш такива познати - живеем в различни светове или годините са ти под 30.
Отговор: полезно е всяко едно мнение за мен - така си обяснявам причините защо хората са сами и защо не срещат лесно подобни. Критерий нямам.

# 78
Тефри,не си губи времето.И аз се сблъсках със същото в моята тема.И възпитанието има значение.Мислене от типа-а сега мама да си намериш добра партия-по-имотна.

# 79
Аз съм страшно загрижена за тези, които раждат по една сюрия деца и разчитат на помощи, защото реално погледнато това мен ме касае и то негативно - те не са данъкоплатци и децата, които раждат също едва ли ще станат данъкоплатци. За такива на 40+ без деца, с добри доходи на светло какво да се грижа. Те дават повече, отколкото някога ще получат от Държавата. Тия с по 1-2 деца, които точно им завършат децата в България и станат работоспособни, и вземат, че заминат в чужбина - също не ми помагат. Те на родителите си сигурно ще изпращат пари от чужбината, но останалите данъкоплатци едва ли ще видят нещо от тези пари. Детските градини, училищата, университетите, колкото и да биват оплювани, са солидно перо в бюджета, за което парите идват от данъкоплатците.
Браво, кукумицинка! Едно хубаво и истинско изказване! Подкрепям те на 100%!!!
Тема на размисъл е към моята тема това, което казваш. Например минавайки през кварталните кафенета в краен столичен квартал. Една сюрия безакълни и елементарни човечета създали човечета. И тези човечета растат нещастни, без любов, внимание и топлота. Хора без образование и амбиции в живота. Топлата бира и студените картофки аранжирани с махленски любовни истории са им достатъчни.
Да не се юрнете сега да ме обвинявате, че всички са такива. В никакъв случай! Но много свестни хора си търсят щастието докато други, които не оценяват семейството, им се е случило просто ей така.

# 80
Аз като ви казах да си направите темичка  Laughing

# 81
По-добре сами, отколкото юруш на 40 да се женят за първия срещнат, за да не изпуснат последния влак, щото "какво ще кажат хората /мама, тате, съседката, приятелките, колегите и съученичките/".

# 82
Аз като ви казах да си направите темичка  Laughing
Не съм я намерила още ама ще ги обединим ако се налага  Laughing

# 83
А браво Тефри , добре че спираш дотук и ще се насладиш на питие петък вечер. Не живеем в много различни светове , аз се нагледах в uk на дегенерирали млади майки , които създават така наречени "семейства" и раждат като за световно , хранят децата с боклуци и дърпат помощи от мен и останалите данъкоплатци , но и през ум не им минава да учат или работят . Дано в България не е така !!!

# 84
Да впиша себе си в тази статистика. Щастливо омъжена от няколко години, над 40 и без деца. Според докторите няма причина да нямаме дете/деца. Казват му: "Неизяснен стерилитет". Борбата ни е от няколко години. Познати и приятели в моето положение имам. Някои успяха, други продължаваме борбата.

# 85
Прочетох едно изречение в тази тема и направо ме жегна истината в него
Цитат
Мен повече ме притеснява, че от една страна е страхотно да си освободен от брак и деца, но повечето хора не знаят какво да правят с тази свобода.
Незнанието какво да правиш със свободата си е най-честата причина да се"осмисли животът" с брак и раждането на дете. Иначе какво ще правиШ, нали така? Crazy Crazy
П.П. Пожелавам успех в борбата за дете на всеки, който я води. Peace

# 86
Аз имам четири приятелки, около 40 - те, сами без деца, но активно търсещи партньор. Едната е хомосексуална и за нея избора е ограничен, но търси. Другите три се наденват все на неподходящи. Едната си намери от спийд дейтинг срещите един алкохолик, който е мале, мале. Не може и до ден днешен да се отърве от него и другите две съвсем се отчаяха от този случай.
 Търсят хората, но след една определена възраст е много трудно, всеки си е с характер и утвърдени навици. Аз моят партньор го намерих на 40, но все още се боря с някои негови странности, а сигурно и той с  мои. Не е като на 25-30, тогава по-лесно се създава семейство, на 40 плюс си е голямо изпитание.
 Относно деца на 40 е трудно, физически и психически. Една моя приятелка роди тогава и сега си хвърля капата, трудно се справя с малкото човече с изхабена физика и психика.
 Така че на 40 и отгоре всеки да си се спасява както намери за добре - във връзка или без връзка, с деца или не. Гадно е ако искаш партньор, но не намираш или искаш деца, но не се получава, с децата драмата е по-малка, защото може и да си осиновиш, но всичко според мен е съдба, карма...

# 87
  • София
Признавам, че не съм чела всички мнения в темата.
Но все пак си позволявам да споделя моето: Навремето хората се женеха млади и това е една от причините да нямат репрудоктивни проблеми, защото едно е да забременееш на 22, а съвсем друго и трудно става на 42. Сега гледат кариерата и към 35 тръгват да си търсят половинка, че едва след това мислят за деца. Ама той биологическия часовник тиктака и не чака.
Отделно отровната среда и вредната храна ни уврежда и увеличава репродуктивните проблеми. Но пак да кажа-по-успешно се бори младия организъм в сревнение с този в пред-климакс.
Пожелавам повече млади хора да не мислят само за кариера, но и да създават семейства в детеродна възраст и да ги увеличават скоро след сватбата, за да не остане само ромски прираст в милата ни родина!

# 88
Аз кариера не съм градила. Нито сме имали проблеми да излезем самостоятелно да живеем. Когато намерих Човекът просто стоях до него. Той не се решаваше.
Съгласна съм, че трябва по-рано да се мисли за деца. До 20-25 годишна възраст жената трябва да роди. Но и според мен

... всичко ... е съдба, карма ...
и всеки от нас ще си я носи.

# 89
аз съм убеден,че има предопределеност някаква-съдба или карма.Много често нещата се навързват прекалено точно,че да е случайност.    Иначе още един фактор според мен-хората следват модела на своето семейство.Ако са по-консервативни-и ти си по-традиционалист,вярваш в институцията брак. Ако са разведени има шанс въобще да не се ожениш,просто такъв личен пример имаш.     

Общи условия

Активация на акаунт