Тенденция на необвързани и без деца на около 40 и повече години

• 12 744
  • 136
  •   1
Отговори
# 60
  • Tам през Атлантическия океан
Аз още чакам да разбера с какво и как ще помогне тревожещата се авторка на самотните и бездетните. Отговор няма. Whistling

С нищо. Според мен темата беше пусната с цел, да се възмутим от тенденцията, да се уплашим, да поплюем последните 25 години, да се плеснем по челото, че с такава "тревожна" тенденция няма да останат българи в скоро време.  Пределно ясно е, че няма как да  помогне на приятелите си.

Е , видно че не е такава темата или поне не върви в тази посока  Grinning
Какво сега , не оправдава очакваниятати ли   ooooh! че го отбелязваш  Crazy ?

# 61
Отговорих, че не съм се замисляла, но всъщност имам такива познати. Ами техен избор си е и това е, никога не ми е минавало през акъла да се опитвам да им помагам или да им се меся в живота.
А защо всъщност мислиш, че въпросните хора имат нужда от помощ, те поискали ли са ти такава?
Ами не е техен избор да ти кажа честно. Това, че не срещат партньора си е въпрос на късмет. Въпросните хора не търсят помощ с табелка "Помоооооощ"...Многократно разговаряме, знам положението им и ни най-малко им се меся в живота.

# 62
Скрит текст:
Отговорих, че не съм се замисляла, но всъщност имам такива познати. Ами техен избор си е и това е, никога не ми е минавало през акъла да се опитвам да им помагам или да им се меся в живота.
А защо всъщност мислиш, че въпросните хора имат нужда от помощ, те поискали ли са ти такава?
Ами не е техен избор да ти кажа честно. Това, че не срещат партньора си е въпрос на късмет. Въпросните хора не търсят помощ с табелка "Помоооооощ"...Многократно разговаряме, знам положението им и ни най-малко им се меся в живота.

Просто понякога така се стича живота  Grinning
но си живеят пълноценно такива хора  Peace

Варианта да се впрегнеш да гониш биолог. часовници , години , таргети разни , 'щото така трябва   Mr. Green и от километри да ти личи за мен е по-тъжно  Rolling Eyes

ОФ
Тефри   Crazy
стига си благодарила за всяко мнение  Crazy

# 63
Да, имам приятели, които са около тази възраст, не са обвързани, нямат деца, но не са самотни. Защо трябва да се тревожа, че не са се обвързали и не са се възпроизвели?
Чудесно, радвам се за тях. Аз говоря за самотните и без деца, които биха искали да променят това положение и се тревожа заедно с тях.

# 64
Има такава тенденция, разбира се. Светът е различен, животът е динамичен,
несигурен, труден. Бъдещето - неясно.

За необвързаните - мисля, че критериите към половинките се завишиха, то външност, то
образование, то финанси, то собствено жилище, то 5 бона на месец поне... Whistling

За двойките, които не искат деца- познавам само една. Не искат детето им да живее в
гаден свят.

# 65
Не. Рядкост са. Хора, които имат големи комплекси и това затруднява общуването с другия пол.

Иначе възрастта се, вдигна, да. Слава богу, че преди без грам мисъл се размножават, а после баба и дядо ги издържат и гледат децата им.

Не се сърди човече, и за твоето мнение благодаря ( да подразним Дессс  Laughing ) въпреки, че не го споделям. Затова съм пуснала темата за да чуя различни гледни точки все пак Simple Smile

# 66
Аз още чакам да разбера с какво и как ще помогне тревожещата се авторка на самотните и бездетните. Отговор няма. Whistling

С нищо. Според мен темата беше пусната с цел, да се възмутим от тенденцията, да се уплашим, да поплюем последните 25 години, да се плеснем по челото, че с такава "тревожна" тенденция няма да останат българи в скоро време.  Пределно ясно е, че няма как да  помогне на приятелите си.

Е , видно че не е такава темата или поне не върви в тази посока  Grinning
Какво сега , не оправдава очакваниятати ли   ooooh! че го отбелязваш  Crazy ?

Напротив, точно така е зададена темата, само че след "фалстарта" е видно, че ще се разгърне в пълният си потенциал по - нататък, когато се "престрашат"  да споделят "тревоги" подобни на авторката други "загрижени" потребители за тревожната тенденция и причините за нея.

# 67
Скрит текст:

С нищо. Според мен темата беше пусната с цел, да се възмутим от тенденцията, да се уплашим, да поплюем последните 25 години, да се плеснем по челото, че с такава "тревожна" тенденция няма да останат българи в скоро време.  Пределно ясно е, че няма как да  помогне на приятелите си.

Е , видно че не е такава темата или поне не върви в тази посока  Grinning
Какво сега , не оправдава очакваниятати ли   ooooh! че го отбелязваш  Crazy ?

Напротив, точно така е зададена темата, само че след "фалстарта" е видно, че ще се разгърне в пълният си потенциал по - нататък, когато се "престрашат"  да споделят "тревоги" подобни на авторката други "загрижени" потребители за тревожната тенденция и причините за нея.
Щом така казваш ,
тогава стой и чакай да се разгърне  Mr. Green

# 68
  • София
Да, имам приятели, които са около тази възраст, не са обвързани, нямат деца, но не са самотни. Защо трябва да се тревожа, че не са се обвързали и не са се възпроизвели?
Чудесно, радвам се за тях. Аз говоря за самотните и без деца, които биха искали да променят това положение и се тревожа заедно с тях.

Ами... щом те влече. Аз не смятам, че бракът, или съжителството, и децата са нещо задължително.

# 69
  • София
Не е само до късмет и до човек си е, а и на тази възраст някои хора вече са свикнали да живеят сами и трудно биха споделили живота си с друг човек. Има други, които като характери са леко нетърпими, изобщо свят шарен - хора всякакви. Не отричам и влиянието на късмета все пак, но ако човека не е читав, най-грубо казано... колкото и късмет да има, пак може да не сполучи.

# 70
Аз говоря за самотните и без деца, които биха искали да променят това положение и се тревожа заедно с тях.

Ако толкова искат да променят това положение, да си осиновят дете. Иначе за толкова много тревожност у теб бих предложила валериан или нещо по-силно.

# 71
Аз не смятам, че бракът, или съжителството, и децата са нещо задължително.

Peace

Даже считам, че за някои е силно противопоказно да се размножават, но спирам дотук, за да не ме обвинят в дискриминация на ментална основа.

# 72
Аз не смятам, че бракът, или съжителството, и децата са нещо задължително.

Peace

Даже считам, че за някои е силно противопоказно да се размножават, но спирам дотук, за да не ме обвинят в дискриминация на ментална основа.

Абсолютно съм съгласна. Много добре казано.

Цитат
Щом така казваш ,
тогава стой и чакай да се разгърне.

Нещо не ме разбра. Аз не чакам и не очаквам нищо от темата, аз казвам за какво е пусната и какво би станало, ако някои индивиди се "престрашат" да споделят щенията на авторката. Изключително съм доволна, че още от началото не успя да тръгна в тази посока. Peace

# 73
Единици познавам, които са на 40+ и са необвързани и без деца. Не смятам, че има подобна тенденция - инстинктът за дете при повечето хора е много силен и вероятно повечето биха родили, дори и да трябва да дадат голяма сума пари. Тенденция има за по-късно раждане на деца, от моя випуск поне половината нямаме деца, но повечето вероятно ще родят. Повечето от тия бездетни единици, поне сред моите познати, са мъже и имат сравнително добра работа със сравнително добро заплащане. Има вероятност и аз на 40 да съм необвързана и без деца, защото до момента не ми се е появило желание за деца, а пък това, че сега съм обвързана, не е гаранция, че и на 40+ ще е още така. Което ще ми е по-притеснително, защото аз лично не съм от хората, които се чувстват добре без партньор.

Откакто навърших 25, съм се сблъсквала с доброжелателно настроени хора, силно притеснени, че не съм се размножила. В интерес на истината повечето от тия хора въобще не са цъфнали и вързали в семейно отношение - едната например е по-възрастна от майка ми, от първия брак детето ѝ е отгледано от мъжа ѝ, тя изобщо не го е гледала, вторият ѝ съпруг умира при някакъв инцидент, имаше едно дете от него, за което елементарни грижи не полагаше, но се самоуби преди няколко години.

# 74
Колкото повече години минават,толкова по-претенциозен и взискателен си откъм избор.А и трудно се разделяш с навици и по-трудно си склонен на компромиси.

Общи условия

Активация на акаунт