Графики на БТ - коментари

• 58 097
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Благодаря ти за отговора!

Гледаха ме на УЗ на 29.09 (18-ти ден) - имаше жълто тяло 7 мм и лигавица 11 мм. След това на 21-вия ден (2.10) лекарката ми взе цитонамазка и микробиология, тогава не каза какво вижда на УЗ, разбрах само, че лигавицата е добре. Не спомена нищо за задържан фоликул....

Меря с галиев термометър, може да има леки отклонения, защото не меря точно в един и същи час, а +/- половин-един час.
Дано всичко да е наред и проблемът да е в терм-ра  Peace

# 466
http://prikachi.com/images.php?images/483/8401483h.png
Здравей Денис,
Би ли ми погледнала графиката моля те. Този месец много ми варира БТ и не съм сигурна кога точно ми е била О. Теста за О беше положителен на 01.10, но дали е била тогава? А и по принцип О кога точно настъпва? Във ФФ ми е 36.5°- 36.7°, после има лек спад и от следващия ден се повишава до 37°-37.2°.
В деня на спада ли е О или от следващия? Добре ли съм наредила сърчицата според теб или е трябвало още?
Благодаря ти предварително!  Hug

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 20:50 от ★★★amore★★★

# 467
  • София
Здравей Денис,
Би ли ми погледнала графиката моля те. Този месец много ми варира БТ и не съм сигурна кога точно ми е била О. Теста за О беше положителен на 01.10, но дали е била тогава? А и по принцип О кога точно настъпва? Във ФФ ми е 36.5°- 36.7°, после има лек спад и от следващия ден се повишава до 37°-37.2°.
В деня на спада ли е О или от следващия? Добре ли съм наредила сърчицата според теб или е трябвало още?
Кога е била М.? докога?
Колко дни е средно МЦ при теб?

# 468
Здравей Денис,
Кога е била М.? докога?

От 21.09 до 24 ми беше МЦ. През 27 дни.

# 469
  • София
Нека и аз се включа с въпрос... потресена съм от ниските ми температури...
Тази сутрин БТ беше 35.99!!! - това не е било никога   Crazy  Crazy .

Принципно нали се знае, че ако много често ставам през нощта, Т сутринта трябва да ми е по-висока. При мен е обратно - ако не ставам нито един път, Т ми е висока (нормална), а като ставам ми е ниска.
За съжаление детето ми е болно и иска само мен като се събуди през нощта и така от 2-3ч нататък аз спя по 1час при нея, по 1ч в моето легло. Стане ли така, температурата ми просто е... Тази сутрин в 4:45 легнах в моето легло, а БТ меря в 6:15.
Обикновено като вечер ми е 36.9-37.00, сутрин ми е около 36.4, но снощи специално измерих и Т ми беше вечерта 36.40, при което сутринта това 36.00 изглеждаше логично, но толкова ниска?!!?

Да кажа и, че всяка сутрин и през нощта се будя хладна, не ми е студено, но съм цялата хладна, принципно обичам да спя на хлад. В стаята е 18-19гр.

Тестовете ми за О се насищат всеки изминал ден все повече, вчерашния беше почти положителен, не знам дали има нещо общо и това. Oтбелязала Т от тази сутрин с коментар, защото ми се струва много некоректна.
(да поясня, че като видях тази цифра, след това измерих и с живачен и по него беше 36.10)

И ако някой погледне графиката ми ще види това зацапване което продължава доста време вече, лекарката каза, че не може да види причина за него, предполагам е от прогестерона, който ми е нисък, но не съм почнала още с него. Не съм убедена, че трябва и според лекарката също не е задължително.
На този етап вече май и бебе не ми е приоритетно. Ще пускам като ми свърши зацапването изследвания за ЩЖ, макар че в началото на лятото правих и ТСХ ми беше 1.6.

Зацапването повече прилича на розова цервикална слуз белтъкообразна и обилна, особено в последните дни, но в календара на зачатие ако отбележа ЦС, след това иконката на зацапването не излиза, за това сметнах за по-нужно да отбелязвам зацапването, отколкото ЦС.

# 470
  • София
Здравей Денис,
Благодаря ти предварително!  Hug
Кога е била М.? докога?

Ако спазваш правилата на измерване, не си болна, и няма бременност - графиката показва проблем - може да има задържан фоликул или киста
Добре е да те видят на УЗ
Може да има и ПКЯ - и ако е така, на графиката не може да се вярва

Brayda
Лекарката не видя ли някакъв фоликул? - като доминантен, напр.

# 471
Здравей Денис,
Благодаря ти предварително!  Hug
Кога е била М.? докога?

Ако спазваш правилата на измерване, не си болна, и няма бременност - графиката показва проблем - може да има задържан фоликул или киста
Добре е да те видят на УЗ
Може да има и ПКЯ - и ако е така, на графиката не може да се вярва

Brayda
Лекарката не видя ли някакъв фоликул? - като доминантен, напр.

Спазвах ги точно. Не съм правила УЗ, защото д-р Владимиров ми даде мандат до нова година за бременност по естествен път и за сега нямам никакви прегледи и изследвания повече. Само в началото на Ц на 4 ден брои антрални фоликули и правих хормоните, но те бяха много добри, а и той не ми каза нищо обезпокоително. През О не съм правила УЗ. А от тези изследвания, които правих на 4 ден може ли да се разбере дали ще имам нормална О?

# 472
  • София
Denis, не, нямах доминантен фоликул, аз бях на преглед на 3-ти окт.
Нямах нищо по яйчниците, каза ми и че поликистоза нямам силно изразена. Намирали се по някоя и друга малки кистички/фоликулчета, но далеч не е поликистоза.
Тогава ми показа снимки от ехограф на поликистозни яйчници как пръстеновидно се виждат кисти, показа и моите и ми каза, че при мен е много слабо и са много малка цифра и т.н.т.

Наистина бях силно сигурна, че това зацапване е цикъла ми, но прекалено дълго продължава, цикъла ми свършва за около 7 дни, а сега това е повече.

# 473
  • In transit
Денис, благодаря за коментара на изследванията ми, ето и графиката:

http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mikkey

# 474
  • София
Денис, благодаря за коментара на изследванията ми, ето и графиката:

http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mikkey

Може и да е имало О. / на 18 ден от МЦ/  - до 1-2 дни БТ трябва да се повиши.
Нека да видя графиката след 3 -4 дни

# 475
  • София
Вчера най-накрая получих 2 черти на теста за О - имах ги и сутринта и вечерта. Като ги видях сутринта почнах и Утрогестана.
Днес зацапване нямам, но не знам до колко може да се вярва на графиката ми с това ставане.
Тази нощ от 3 до към 5 лежах в стаята на детето, дори заспах там и към 5 се преместих в моето легло. Гледах да съм максимално неподвижна и заспах бързо, Т измерих в 6:15 (36.35), а в 7:00 ми беше 36.55, записах първата все пак.

Имам още 3 теста за О, ще ги направя в следващите дни.

Въпрос: може ли за един ден прием на утрогестан 2 пъти по 1 да ми спре зацапването ако е било от нисък прогестерон? Или по-скоро е било от предстоящата овулация? Ако беше от нисък прогестерон не трябваше ли да го получа след О това зацапване, тъй като преди О си е нисък и без това...

# 476
  • София
Вчера най-накрая получих 2 черти на теста за О - имах ги и сутринта и вечерта. Като ги видях сутринта почнах и Утрогестана.
Днес зацапване нямам, но не знам до колко може да се вярва на графиката ми с това ставане.
Тази нощ от 3 до към 5 лежах в стаята на детето, дори заспах там и към 5 се преместих в моето легло. Гледах да съм максимално неподвижна и заспах бързо, Т измерих в 6:15 (36.35), а в 7:00 ми беше 36.55, записах първата все пак.

Имам още 3 теста за О, ще ги направя в следващите дни.

Въпрос: може ли за един ден прием на утрогестан 2 пъти по 1 да ми спре зацапването ако е било от нисък прогестерон? Или по-скоро е било от предстоящата овулация? Ако беше от нисък прогестерон не трябваше ли да го получа след О това зацапване, тъй като преди О си е нисък и без това...
Зацапването, във ФФ,  не може да е от нисък прогестерон, защото той тогава е много, много нисък, почти го няма - започва да се синтезира след О. и след като се формира ЖТ / 1-2 дни след О./
Може да е от раничка, киста, полип, хормонален дисбаланс и т.н. - лекар трябва да прецени
От Утрогестана би трябвало да спре

# 477
  • София
Раничка и киста - не са, сигурно е от хормоните.
Днес го няма абсолютно никакъв - нито следа! Използвах съм точно 2 глобули утрогестан и то спря, от толкова малко може ли да спре?
Сега ще чакаме да видим какво ще стане - след 9 дни!

Благодаря!

# 478
  • София
Раничка и киста - не са, сигурно е от хормоните.
Днес го няма абсолютно никакъв - нито следа! Използвах съм точно 2 глобули утрогестан и то спря, от толкова малко може ли да спре?
Сега ще чакаме да видим какво ще стане - след 9 дни!

Благодаря!
Ако е успял да противодейства на хормоните, които го причиняват - да   
Стискам палци  Peace

# 479
  • София
Мерси много, ще докладвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт