Най-харесваните имена за момчета и момичета?!

• 127 223
  • 591
  •   1
Отговори
# 60
На въпросите първо да отговоря:
Не смятам че трябва детето да носи името на някой, немога да обясня точно защо, но просто смятам, че всички сме отделни личности. С мъжа ми сме на едно мнение и кръстихме дори дъщеря си Викториа, хем от никоя страна няма производни на името, хем за да си е лично нейно.
За именните дни мисля че както и да го кръстиш вече все ще има имен ден, толкова изменят календара, че нищо чудно скоро да празнуват и чуждите имена

Списък с по 10 немога да направя, с женсите може и повече ама за момче....
Моника                                                         Алекс
Ванеса                                                         Ивайло
Никол                                                          Никола
Татяна                                                         Денис
Вероника                                                     
Ваня
Савина
Изабел
Ирен
Деница

# 61
Не налагам, а изказвам мнение. За теб няма логика в написаното, за мен има.
MimsityW Дъщеря ви с Я или с А е накрая?

# 62
Първо на двата лични въпроса да отговоря. Кръстих дъщеря си на дядо й (бащата на съпруга ми), който за съжаление никога не съм познавала лично, но някак си изпитвах дълбоко уважение към него , може би породено от разказите на съпруга ми за баща му. Смятам, че е добре да бъдат уважени хората, които са ни дали живот и са ни отгледали и възпитали, но всеки сам си преценява. Не мисля, че е грях, ако решиш да не кръстиш детето си на никого.
За именния ден - ами хубаво е да си имат имен ден дечицата. Със сигурност ако няма , ще дойде ден в който ще задава въпроси от рода "Защо другите имат, а аз не"? Но пък в днешно време се появиха много именни дни, които преди ги нямаше, та някои хора имат и по 3-4 пъти годишно.
А ето и моята лична класация за най-харесваните имена:

За момчета:

1. Костадин
2. Петър
3. Георги
4. Димитър
5. Даниел

Моят списък с любими мъжки имена се ограничава до тук Simple Smile

За момичета:

1. Теодора
2. Дарина
3. Елена
4. Виктория
5. Василена
6. Мария
7. Никол
8. Надежда
9. Вероника
10. Даниела

# 63
Не налагам, а изказвам мнение. За теб няма логика в написаното, за мен има.
MimsityW Дъщеря ви с Я или с А е накрая?
Написах ВикториА, не казвам че няма такова име а че попринцип е с Я и ние затова я кръстихме с А

# 64
Аз мисля, че човек може хем да е оригинален, хем да не прекалява, като вземе за пример имена на близки нам народи като бит и култура, които биха звучали добре и на български. Определено би било по-добре някое славянско име от колкото Никол.

Като изключим тези, които и ние ги имаме и се срещат и у нас се сещам за Бранко, Игор, Алина и Раиса в момента. От румънските Амелия и Аника ми харесват и биха звучали добре и на българско дете, без да дразнят като звучене и да звучат твърде чужди. Определено не са срещани у нас, но ги предпочитам пред такива като Дария и Никол. Simple Smile

Е, има и изчанчени имена които ми харесват като Шоле. Винаги съм се чудил защо имаме Ангел, а нямаме Ангела например. А Алексия и Алекса ми допадат повече от Александра. От най-кратките Ир(р)а, Ива и Рея ми допадат. Твърде рядко се срещат вече момичета кръстени Ивета. Вероники също няма много, затова пък пълно с Виктории. Лилия не ми харесва, бих предпочел Ливия.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 21:33 от Rick88

# 65
Любимо или как реално бих си кръстила детето?

Мъжко нямам. Ни едно не ми ляга на сърцето.
Женски- Аделина и Лилия.

# 66
  • София
Рик - Всеки си има вкус аз примерно не съм фен на руските имена и като цяло на руснаците и не бих използвала такива и пари да ми дават изключая Наталия, но то не ми е толкова руско, по-скоро международно. Падам си по имена с латино или американско звучене и по никакъв начин не ме дразнят комбинация бг. фамилия + чуждо име.

# 67
Темата е интересна и ще се включа. Деца нямам още, но планувам да имам дай боже скоро.
1.не, не е задължително да се кръщават, но за мен е приемливо, хубав жест, уважение, ако наиситна искаш да го направиш го възприемам, но не го приемам като нещо 100% сигурно и задължително, и не приемам да ми се налага или да се смята за обидно ако не го направиш.
2.за мен абсолютно не е важно дали ще има имен ден или не, но пък е хубаво
Онтосно най-предпочитаните имена не знам кои са.Знам за мен кои са най-непредпочитани и най-банални, тоест най-често срещани-Рая, Сияна и Никол  Grinning имам чувството, че са нещо като мода и едва ли не всички майки така си кръщават децата, за мен това е много странно.
От мъжките-Александър, Кялоян сега са много харесвани, второто особено.
Не бих си кръстила детето-Георги,Иван, Габриела,Ивелина,Димитър, Петър, Стефан и прочие всичко, което е често срещано,известно и дори като звучене не ми харесва.
За детето си искам необикновено и не чак толкова срещано име. Simple Smile
Аз си падам по-интересните имена,дори чуждестранните и българските откровено казано не ми харесват или много малко от тях ми харесват.Моето обаче си ми харесва де.  LaughingМного хора са ме нападали заради това,но това си е мое мнениеи ще продължи да е такова.
Мъжки любими нямам, но ми харесват горе-долу:

1.Адриан,
2.Пламен
3.Йоан
5. Калоян.
6.Бранимир
7.Велизар

Женски любими:
1.Луиза
2.Елизабет
3.Анджела
4.Изабела
5.Елинор
6.Джорджиана
7.Виктория
8.Виввиан
9.Ванеса
10.Анджелика
11.Ана
12.Елиза
13.Даяна-много ми допада.

и още много, много други, за женско варианти има, ама за момче трудно бих избрала име.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 22:18 от Miss_Bingley

# 68
  • Вестерос
И какви ти харесват, че ми стана интересно? Поне и твоето сподели  Simple Smile

На мен пък ми седят неестествено чуждо име с бг презиме и фамилия като Освалдо Петров Драганов, Ерик Стоянов Кръстев. Видях, че някой спомена Денис за момче, за мен това име е женско турско име, познавам няколко Денис/з.
Сега е някаква мода и кръщаването с по 2,3 малки имена- Стоян-Иван-Владимир Димитров Костов  ooooh! Виждала съм и доста, хм небивали, имена като Теодора-Кеодора и подобни "интересни" и "оригинални".

# 69
  • София
Тифани не всички звучат толкова фрапиращо с бг фамилия. И двойни имена харесвам някой ден искам да имам децата ми да имат двойни имена. Даже съм си харесала няколко варианта.

# 70
Тифани, изброила съм кои ми харесват. Wink
Моето е Десислава Simple Smile много, много разпространено, особено когато съм се раждала аз, че и след това, аз познавам много Десислави, но въпреки това се ми харесва.
Да, странна е комбинацията с чуждо име, бг фамилия, но това пък изобщо не ме интересува, стига да не звучи много абсурдно разбира се.Г-ца Бързо се уча (Storm Worm Virus) и аз много харесвам двойните имена  Simple Smile

# 71
Тифани, звучат ти странно защото не си свикнала. Виж как хората свикнаха с Никол. Не ми харесва, обаче и аз вече го приемам за чисто българско след толкова Николчета. А само преди няколко години ми звучеше много чужбинско и странно. Всичко е до привикване. То и много от изконните БГ имена са реално чужди, но никой не рипа защото са навлезли. Езикът се развива. Смешните постепенно сами си отпадат както е с Войничка и Петилетка. А в някои не виждам чак такава гояма разлика с българските като например дали ще е Адриано или Адриан ми е все тая.

# 72
  • Вестерос
За тройните малки имена говорех. Тези са модерни сега сред децата.  Laughing А за двойните, когато са в комбинация както съм писала Теодора-Кеодора, Габриела-Каприела, Мария-Нария. Виждала съм ги всички и  Rolling Eyes

Да, хората свикнаха с Никол, но на мен не ми харесва. Предпочитам Николета Simple Smile

Иначе и аз познавам много Десислави. Явно е било модерно 80-те, 90-те  Laughing

Мис, сега видях редакцията ти  Peace

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 22:43 от Tiffany Aching

# 73
Иха, Вивиан е прекрасно име  Heart Eyes
Познавам няколко ДениС-мъже и съответно ДениЗ-една девойка, тоест не го причислявам автоматично към женските имена. Наскоро една дама на вече родено и кръстено детенце, искаше да внесе малко "свежест"в  името на детето й, като добави второ. Но предвид първото, всички втори звучаха нелепо, добре че жената се отказа. А от двойните, които срещам напоследък, много ми харесва Симон Мартин, СофиА Мари. Ако се сетя още, ще добавя Simple Smile

# 74
  • София
Мис имаме много сходен вкус за женски имена.

Тифани попринцип турското име Дениз е унисекс, повечето турски имена всъщност са унисекс, те нямат мъжка и женска версия на имената просто са си унисекс. Както и една не малка чадт от английскит например: Сам, Дейна, Джейми, Алексис, Санди  т.н

Общи условия

Активация на акаунт