Най-харесваните имена за момчета и момичета?!

• 127 274
  • 591
  •   1
Отговори
# 75
Няма значение на кого са кръстени децата, но е хубаво, ако си имат имен ден.
Георги, Иван, Петър, Александър, Ангел.
Гергана, Мария, Александра, Светла.

# 76
  • Вестерос
Възможно е за Денис/з. Просто споделях от моите познати, че са само жени.

# 77
Да, Вивиан е прекрасно име  Heart Eyes
София-Мари ми харесва  Simple Smile
Абе изобщо трябва да си имам 3-4 момиченца, че да използвам всички имена, които ми харесват.  Grinning
Братовчедка ми пък се казва Алиса-обожавам това име.

# 78
  • София
Ох имам ужасни асоциации с имената Светла и Гергана, не знам защо обаче.
Вивиан, го предпочитам като Вавиан, доста от прителите ми всъщност ми казват така.
Аз си мечтая за една малка Лили-Ан Роуз или Лилиан Савана и друга любима комбинаци ми е Рея-Наталия

# 79
Гергана и Денис/з не ми харесват никак.

# 80
  • Вестерос
Познавам много Гергани ,Гали и Галини, но не и деца. Явно модата им е отминала.

# 81
Тройно не може да се получи хубаво. Единствената комбинация която ми харесва като звучене е Ана-Мария-Лена, но ако се сложат презимето и фамилията ще стане много дълго. Та стават само като псевдоним. Или ако позволят да не се записва с презиме, а само с фамилия Ана-Мария-Лена Иванова. Но в този пример от тройно може да стане на двойно: Ана-Марилена. Въобще ако се колебаете между Елена и Мария може да е Марилена. Peace

От типичните БГ имена ми липсват Ралица, Деница, Росица, Доника, Радостин/а, Радослав, Мирослава (като че ли има повече мъже Мирослав), Богомил/а, Аделина, Янина, Жанина, Жана. Няма и много Марина и Мариана вече. Къде изчезнаха тези имена не знам? В моето поколение родени 80-те и около 90-та ги имаше много. От по-редките родни Сирма ми харесва, но явно повечето хора не мислят така. Румяна е хубаво, също и Румена.

Като цяло от българските имена ми допадат повече женските. Не бих искал име като Георги, Александър, Петър, Павел, Иван, Димитър, Стефан, Калоян или Никола за мой син. Като всеки българин в тях разпознавам името на много мои роднини, включително и на баща ми, но въпреки това не ми харесва как звучат. От най-популярните само Борис ми харесва. А може и Борил.

Някои прабългарски ми харесват като Баян, Боил, Тервел, Кубрат, Крум, Омуртаг, Аспарух, Ирник, Сабин. Това ми е странното при противниците на чуждите и модерни имена - мразят ги, а смятат такива като Георги, Петър и Стефан за български, при условие че истински родните са тези. Laughing

# 82
  • Вестерос
Аз като противничка на чужди и модерни- на мен прабългарските ми харесват, особено Сабин/а, Тервел,Крум.  Peace

# 83
Аз пък съм на принципа - или прабългарско или чуждо/модерно/рядко срещано славянско, но всеки случай масовите имена биха ми били последен избор. То не че бащите някой ги пита де, говоря принципно. Laughing
А някой да се сеща за прабългарски момичешки имена, че нещо не се намират в нета? Само Пагане излиза. Савина и Сабина ги знам. Но като че ли повече се пазят имената на владетелите ни. Май няма много исторически данни как са се казвали прабългарките.

# 84
  • София
Веднага се сещам за хубави тройни и мъжки и женски имена, разбира се, че с уговорката, че не бих ги ползвала в БГ:

Christian Jordan Philip
Zachary Andrew James
Lily-Anne Rose
Eleanor Mary Grace
Chloe Katherine May

За български тройни идея нямам обаче

# 85
  • Варна
Оставам си старомодна. Тези двойни, тройни и не знам колко бройни именна ми идват в повече. А си мислих, че по шантаво и изкривено от моето име няма.  newsm78

# 86
Тройните ми идват прекалено.Прабългарски не харесвам.
Ахинора и Тея-Тамара ми харесват, Калоян също и до там.Не знам какви точно по произход са.

# 87
  • София

Мразя изчанчените и нетипични за България имена..Да не говорим за идеята да се кръщават с по две имена на двете баби/ двамата дядовци едновременно ( с един куршум два заека..така да се каже..) Познавам няколко такива Пр. Борис-Михаил ( викат си му Борко,т.е. второто име направо си отпада) .Светла-Екатерина ( до скоро не знаех,че детето се казва така,защото му казват Кети), Ирина - Мария по никакъв начин не бих допуснала, че на галено е Ирка)..Само на едно дете с две имена вкъщи съм чувала да използват и двете,по-скоро,за да се подчертаят и двете имена Лия-Мария...Навън подозирам,че всички ще предпочитат по-краткото Лия..
Мислете момичета, преди да си кръщавате децата,сетете се,че на вашите синове името ще става презиме на техните деца.Момиченцата пък е хубаво да имат хубаво галено име,за обръщение..
П.П. знам за момче, кръстено на баба си Соня..казва се Сони и отнасяше доста подигравки в училище от сорта "Сони, къде е Тошиба?" И др. момче, чиято майка мечтаеше да роди момиченце и искаше да я кръсти на любимата си героиня от любовен роман- Джоана.Кръсти сина си Джоан, което на мен до ден-днешен ми звучи като Джолан  Joy..За разните там Невадка и подобни не ми се говори..

Принципно мисля като теб,намирам за смешно Димитър - Николай например.
Но само да вметна,че Борис Михаил си съществува като комбинация.Цар Борис като е покръстен взима името Михаил и той е бил Борис - Михаил.

# 88
Прабългарски имена за момиче - Кремена, Деяна, Дивна, Бистра, Багра.
Света, Янина.

# 89
Харесвате наръч странни имена и накрая повечето давате съвсем стандартно име на детето си.

Общи условия

Активация на акаунт