Най-харесваните имена за момчета и момичета?!

• 127 331
  • 591
  •   1
Отговори
# 90
Аз харесвам по-традиционните имена (най-вече от мъжките) и и за разлика от почти всички изказващи се в темите за имената, не държа името да е нетрадиционно, рядко срещано и детето ми задължително да не е кръстено на никой.

# 91
Какво ще кажете за Косара? Познавам една малка и една голяма, и на двете им викат Сара. Хубаво име според мен, така се е казвала първата съпруга на цар Самуил, а една от дъщерите им - Теодора Косара Simple Smile

# 92
Нито Косара ми харесва, нито Теодора.

Като видя пък двойно име и лошо ми става. Ако е тройно пък съвсем ужас.

# 93
Как съм я пропуснал тая тема  newsm78

Не съм привържаник на традициите да се кръщава на баби и дядовци, освен ако името не съвпада с някое от тези, които харесвам . На именните дни не отдавам особено значение , но бих се съобразил до там ,че ако едното ми дете има имен ден, то поне и другото да има .

Любими мъжки са ми :
1. Мирослав
2. Александър
3. Калин
4. Михаил
5. Антоан
6. Емил
7. Свилен
8. Самуил
9. Волен
10. Николай

От женските харесвам :
1. Мирея
2. Естела
3. Мария
4. Ясна
5. Адриана
6. Лилия
7. Юлия
8. Ирина
9. София
10 . Елиза

# 94
Аз лично не бих държала децата ми да са кръстени на някого, но вече зависи и от мнението на бащата и до какъв консенсус ще стигмен.
Много страшни истории съм чувала за баби и дядовци, които се отказват от внуците си, защото не носят техните имена, но сякаш това е характерно за по-старите поколения и вече се надживява.

Сега гледам Дария колко е популярно и ми става смешно, защото преди 7-8 години си го намислих това име, тогава ми се стори много новаторско и реших, че ако имам дъщеря ще я кръстя така (на майка ми ).  
Принципно не бих искала в класа на детето  ми да има още петима с неговото име, та да се налага да си говорят на фамилии или пък на детската площадка да го викна и да се обръщат от 6 деца, но популярността на името е малко субективна. Да, може за цяла България много деца да носят това име, но в неговото обкръжение да няма нито едно.
Ето аз например, не познавам нито една друга Валентина, нито в гимназията, нито в университета, но това не означава, че вие не познавате две-три.
В моя живот най-популярните имена са Виктория, Мария и Атанас, вече не знам как да ги записвам в телефонния указател, добре че е Фейсбук да се ориентирам по фамилиите.
Аз харесвам предимно дълги имена, но последно време и Емма, и Лора са ми приятни.Едно име обаче винаги ми е в личната класация на любими - Даниел/Даниела  Heart Eyes Heart Eyes

# 95
  • Вестерос
Валентини няколко познавам- все прекрасни и добри хора, много лъжезарни. И на мен ми харесва името Simple Smile

Даниела се позагуби, познатите ми с това име са на 30+
Атанас аз не познавам, но пък Пламен/Пламена и Весита/Весковци са ми на "килограм"  Laughing

# 96
  • София
Валентини няколко познавам- все прекрасни и добри хора, много лъжезарни. И на мен ми харесва името Simple Smile

Даниела се позагуби, познатите ми с това име са на 30+
Атанас аз не познавам, но пък Пламен/Пламена и Весита/Весковци са ми на "килограм"  Laughing

Весита,смисъл като Веселин и Веселина или като Весела?
Защото аз досега съм срещала само една жена /20години по-възрастна/ която да се казва Весела,иначе нито мои набори,нито сега деца в обкръжението на децата ми се казват така.

# 97
  • Вестерос
Весела, Веселина, Веселинка и в трите разновидности познавам по много от различни възрасти.
От трите Весела най ми харесва. Впечатленията ми от хора с това име са, че са много лъчезарни, ще ти откликнат винаги, общителни и интелигентни.

От мъжете е ясно Веселин Simple Smile

# 98
За момиче: Ема, Елена, Лили, Симона, София.
За Момче: Емил, Димитър, Христо, Лазар.

# 99
  • Най-красивата страна
Любимите ми имена:
За момиче:
1.Вероника
2.Елеонора
3.Катерина
4.София
5.Дарина
6.Валентина
7.Кристина
8.Доротея
9.Далия
10.Луиза

За момче:
1.Мануел
2.Максим
3.Рафаел
4.Росен
5.Бисер
6.Филип
7.Антон
8.Давид
9.Дамян
10.Мартин

Дъщеря ни е кръстена на майка ми .Искахме името да не е прекалено често срещано и да има имен ден.
Сега празнуваме на Цветница/аз,съпруга ми и дъщеря ни.

# 100
  • София
Весела, Веселина, Веселинка и в трите разновидности познавам по много от различни възрасти.
От трите Весела най ми харесва. Впечатленията ми от хора с това име са, че са много лъчезарни, ще ти откликнат винаги, общителни и интелигентни.

От мъжете е ясно Веселин Simple Smile

Много странно,а аз си мислех,че името ми е рядко  Laughing
Аз съм точно Весела и определено май са ми избрали правилното име.
Затова и малката я кръстихме Радост - да е изпълнен с радост живота и и да носи радост на хората.
Обичам пожелателните имена,Никола пък е победител.
Ужасно е да си кръстишдетето с име,което означава нещо негативно - пример са доста испански и турски имена.Не мога да си представя как си орисаш от раждането детето да страда.

# 101
И аз харесвам пожелателните, затова и моето момиченце се казва Мила. Интересното е, че когато разни деца питат как се казва, и като им кажа Мила (че тя още не ще да се нарича така сама, в момента е Ляля), са много зачудени, и им трябва малко време да възприемат името Simple Smile

# 102
Косара и Теодора не ми допадат.Косара даже ми звучи отратително.И как ще му казват на това дете?
Даниела много се изгуби да, а хубаво име.Валентина харесвам, майка ми се казва така.Но и то вече рядко се избира сред множеството-Нии,Дарии,Николчета и прочие.
В класа на бротевчедка ми/тя е на 10/ има един Деймън и един Стефан  Grinning ,както и Емили.  смятайте как ще му викам този Деймън!То нищо не може да му се каже на галено.
Аз харесвам още от мъжките:Ален, Елин,Алек.

# 103
Теодора Косара просто го споменах,  заради майка й, а не защото го давам като пример, и на мен не ми харесва комбинацията, не съм фен на двойните имена. А иначе написах, че на галено им се вика Сара. Не разбирам защо не дочитате, а коментирате Simple Smile

# 104
  • Вестерос
Мисля, че се позагуби и Красимир/Красимира. Поне аз не срещам деца с тези имена.

Общи условия

Активация на акаунт