Явлението "Бг-продавачка"

• 98 365
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Абсолютно съм съгласна, Даун. Пренебрежението на Лиляна и аз не го разбирам. Тъжното е, че тук липсва елементарно уважение към някои професии, сякаш имат стигма. Не знам откъде се е появило това.

# 646
  • Другата България
Таис, не са кухи лейки. Просто в БГ явно има някакво "социално" разслоение, което ми е непонятно, но....

Това разслоение го има само на определени места и от определени хора, Даун, както се вижда, има И такива "дебилни същества". Confused За повечето хора това изобщо не е срамна работа, нито черна, нито грозна, много хора са принудени да го правят поради липса на друга възможност за изкарване на прехраната си и да обобщаваш така е просто отвратително. Навсякъде има дебилни - във всички сфери и видове професии, и за съжаление при някои много повече се забелязва.
Всеки труд трябва да се оценява, защото самите ние не знаем какво ще ни дойде до главата. Аз съм го казвала много пъти - ако замина в чужбина, с удоволствие бих го правила това - да чистя офиси, или къщи - нито ще ме  е срам, нито ще ми е унизително. По-унизително ще ми е да седя тука без работа или за 400 лв. заплата и детето ми да гладува, отколкото това да върша нещо, което мога, върша го всекидневно у дома и за което ще ми плащат.

# 647
Имам позната продавачка в много оборотен магазин и друга лекар на много отговорна позиция - заплатата им се различава с 30 лв. в полза на лекаря, когато  магазинът е  в слаб период.
 Коментарите нека всеки сам си ги преценя.

# 648
Част от хората, които работят за съпруга ми, на месец правят по пет мои заплати. Учител съм.

# 649
О моля ви се чистачките са си доста находчиви, познавам две млади майки, които се преквалифицираха и са на принципа мъжът като се върне му връчват децата и ходят да чистят по офиси от 6 -9часа вечер, 3 пъти в седмицата и си докарват по 700лв/месец..средно заплата на чиновник

# 650
  • Ямбол
Лиляна, продавачките не получават ли и процент от продажбите?
Възможно е, но в повечето случаи - не. Особено тези, заради които е темата, за да си позволят такова отношение към клиентите, очевидно не получават процент, а са на някаква твърда заплата.

Даун, аз не подценявам труда на чистачките, просто това е труд, в който не се изисква мислене.
Може и много пари да изкарват, в предходните си изказвания казах, че тези, които ползват главата си, рядко се задържат само на това поприще продавачка или чистачка.
Аз самата го върша това, но за семейството си - и продавам, и чистя, но и правя много други неща.

Мръщят се хората на мнението ми, а в същото време темата е пълна с изказвания, които потвърждават думите ми - продавачките, за които е темата, изобщо не си впрягат мозъка да мислят и затова се получават такива мнения за тях.
Ето, ще цитирам:
Чистачките са в диапазона на продавачките - не ползват главата си, когато работят.

Отвратително изказване.

Аз да се включа в темата за обувките. Влизаме с приятелка в голям магазин за обувки, 4 продавачки, само ние клиенти. Разглеждаме, обикаляме в магазина. И 4-те вървят плътно зад нас и спорят на висок глас на коя кога да й бъде отпуската.  ooooh!  След няколко дни пак се виждаме с моята приятелка. Минавайки покрай магазина ми казва: Ох, дали успяха да се разберат за отпуските? Да влезем да ги питаме, ако трябва да помогнем с разпределянето?  hahaha
Възмутена от изказването ми, а после изказва мнение, че всъщност продавачките изобщо не са се съобразили с клиентите.

# 651
Лиляна, всеки труд изисква мислене. На чистачите им се налага да се съобразяват, което изисква мислене. Ти самата си продавачка, нима не мислиш докато работиш в магазина?

# 652
  • Ямбол
Лиляна, всеки труд изисква мислене. На чистачите им се налага да се съобразяват, което изисква мислене. Ти самата си продавачка, нима не мислиш докато работиш в магазина?
Мисля и съобразявам много неща за разлика от тези, за които е темата и които са се погрижили да изградят такъв имидж на българската продавачка.
Нима не си прегледала 44-те страници и не си срещнала нито едно отрицателно мнение за продавачка? Дали е защото много са мислили?

# 653
Срещала съм, срещала съм и тъпо отношение, но твоят пост за чистачите и продавачите ме подразни.
Разбирам те, но подобно отношение само засилвяа проблема.

# 654
Разслоението, за което говорите, го има навсякъде по света.
В България обаче е съчетано и с грубо отношение.

# 655
Що не си напуснете работата по офисите и не станете чистачки? Както се вижда, на някои мисленето не им се отдава - тъкмо работа за тях.

# 656
Защото нетния доход не е всичко. Аз съм си мислила, че ще изкарвам повече, вероятно ако имам фирма за почистване, но си обичам работата. Това не ми дава право, обаче да определям хората като безмозъчни.

# 657
Лиляна, понеже си цитирала мен си позволявам да отговоря.
В посочения пример съм посочила несъобразяване с клиентите, но никъде Не съм казала, че не мислят.
Уважавам професията продавач. И при нея се изисква знания, такт, усет, умения. Недей обобщава и слага такива определения.  Peace

# 658
Аз съм да кажем "купувач" по професия. Наемат ме хора, за да купувам от тяхно име. Покупките ми са в милиони. Работя с продавачи, които продават в милиони. Последната ми сделка беше за 2 милиарда. Аз съм обслужващ персонал, а и продавача е такъв. Ние и двамата имаме по 5 дипломи и премисляме всяка сделка. Само преговорите над догоеора ми отнемат по 2 месеца.
Кое точно на продажбата е безмозъчно?
Няма огромна разлика в това, което аз правя и това, което продавачката на обувки прави. Аз трябва да познавам доста закони, а тя, качеството на кожата например.

Поради наличието на доста дипломи аз изкарвам повече от нея, но това не означава, че тя не трябва да се чувства супер с работата си.

# 659
Само аз ли познавам хора, които са умни, но възпитанието им куца? Или хора, които са глупави, но са много възпитани?
Това, че коментираме липсата на такт у някои продавачки, не значи автоматично, че смятаме, че са тъпи. Не знаеш накъде ще те завърти животът и какво ще бачкаш утре. Може да си много добър специалист, но да няма търсене за професията ти. И да се хванеш да продаваш в магазин. Ако си темерут, тогава не ти, а шефът ти е с липсата на разум, защото не си подбира персонала.

Общи условия

Активация на акаунт