Явлението "Бг-продавачка"

• 98 546
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 75
О, много обичам такива теми.
Това означава, че още някой е прогледнал и му е дошло до гуша от масовите тенденции на поведение.
В София като че ли са по-малко подобни седянки пред магазина, освен ако не става дума за малка уличка, където и обстановката го позволява.
Не ми пречи стоенето навън, но нелюбезното отношение, изразите на досадно спокойствие или охкане и пъшкане, ме дразнят.
От чужбинските ми наблюдения предимно над северните народи - подобно поведение не съм срещала никъде, дори и в най-туристическите им райони, където се очаква да са ежедневни борби с всякакви националности и капризи.

# 76
  • Tам през Атлантическия океан
В Бг с отстъпките не става, иначе охоооо, и да плача мога даже.
Да  Confused

отстъпка може само ако налучкаш собственика да продава да е в магазина.
Тук го прави мениждера/управителя на смяна  Simple Smile

# 77
Тук можеш да се пазариш за всичко. Аз не умея много, саамо за техника ми се отдава, зашото младежите по :дефолт' ме съжаляват. Най срамното е, че с това си изкарвам хляба, ама като е служебен договор съм като лъв.

# 78
1. Отивам във фризьорски салон ...
Вчера се опитах да си запазя час....
Изчаках я да си довърши работата с настоящата клиентка, да си поговорят, да се похилят, после и няколко селфита(които повториха, за по сигурно) и след това ми беше заявено в движение(дъвчейки дъвка с отворена уста), че ей сега ще се върне. Crazy
Реших да не ги прекъсвам, ама като й видях гърба се отказах.

# 79
  • София
Ако фризьорът ми тръгне да си прави селфита с мен, сигурно ще падна от стола. Много е бъбрив милия, надува ми главата, но е добро момче и си върши работата с желание.

По-големи клюкарки от маникюристките не познавам. Рядко сядам някъде за маникюр, не обичам да ми пипат ръцете, но когато ми се случи, обикновено ставам неволен свидетел на нонстоп обсъждане или на клиентки, или на някви безмозъчни риалити програми.

# 80
  • гр.Пловдив
Цитат
. Отивам във фризьорски салон в 9.15, а той отваря в 9. Аз нямам час, но искам все пак да оставя парите си. Фризьорката яде отпред, изгледа ме странно, чак се зачудих да я питам ли изобщо. Попитах за подстригване. Каза: поне да си изям закуската, може ли? с ей таква физиономия  smile3516. Казай, ОК, почаках вътре и след като я видях да пали цигара след закуската, се врътнах и й пожелах успешен ден.

Честно ви казвам,че от фризъорки,козметички и всякакви там измислени масажорки и маникюристки съм меко казано отвратена и са ме отблъснали като клиент ...
В Пловдив в кв "Кършияка" във всяка уличка и на всеки метър има такива "екстри"като салони...стопанисвани от мързеливи и нахални девойчета,които потни вода не са пили..
Ами много съжалявам,но това със записването на часове за 3 дни напред ,да ми отговарят с половин изречение и да ме връщат от вратата за една елементарна подтрижка-директно изчезвам и в следващия ooooh!

# 81
С риск да бъда обвинена в сексизъм, ще кажа, че никога не ми се е случвало да бъда зле обслужена от продавач-мъж. ... Пазарувайте при мъже, и описаното в темата просто няма да ви се случи  Peace
Подкрепям с две ръце. Жалко само, че са малко в повечето магазини тук.

В Бг с отстъпките не става, иначе охоооо, и да плача мога даже.
Оооо, става и още как. Но говорим за по-големите покупки само. Ще ти пратя моят мъж за кратко обучение. Направо ми е скривал шапката как си изкарва отстъпки. Но пък и той като цяло се разбира ужасно добре с всякакъв обслужващ персонал. Даже няма значение от пола  Whistling

# 82
Влизам в попътно салонче за красота и се моля днес-утре едно бързо оправяне на маникюра,ръцете и оформяне.
 Леле, колко възмутено ме изгледаха - има свободни часове след три дни, но се занимавам само с  шилак.
 Shocked
Или налага ми се спешно да пътувам в чужбина и трябва да мина през фризьор, че нямам време и тя да вземе да упорства как трябвало вавфлички да ми направи. Абе, вафлички трябвало да ми направи! Трябвало, трябвало!
  Crossing Arms

# 83
  • София/Горна Оряховица
2. Докато се храня в ресторант и докато съм с пълна уста, сервитьорката да дойде и да ме попита откровено незаинтересовано и наизустено "всичко наред ли е?". Кой го учи на тази тъпа практика?! Откачам.

Заради такава практика натрапчиво избягвам да ходя в Хепи. Не стига че ми продават полуфабрикати на твърде високи цени, за това което е, ами пада и този кръстосан разпит. Моя колежка от университета работи там и знам за какво иде реч - карат ги да го правят, пускат им тайни клиенти и те са длъжни, ама само като се почне с идването - искате ли нещо за пиене, докато разглеждате, после да се опита да ми пробута още нещо с поръчката, на средата да ме попита всичко наред ли е, докато аз се опитвам да сдъвча и накрая да ми изстреля още някакъв въпрос и съм тотално изнервена. Понякога ми е трудно да чувам добре, смесват ми се звуците, не успявам да разпозная какво точно ми казва човека (редовно се случва с хора, които не познавам, т.е. не съм свикнала с начина, по който говорят). Става ми некомфортно като ги помоля да ми повторят, потретят и да ме гледат и те мен изнервено...  Laughing 

Също така и аз не обичам въпроса "Имате ли нужда от помощ?". Повечето успяват да го зададат много нагло. Обикновено им казвам, че ако имам нужда, ще ги попитам, но се оказва, че аз се насочвам към нещо конкретно, а усещам как продавачката върви на 4-5м след мен, аз мръдна, тя също  Laughing. Има начини да се прави по-ненатрапчиво това следене на клиента.

В магазините за селективна козметика понякога успяват да ми създадат същото чувство. Грабна ли тестер и веднага усещам как някой леко се приближава - недай си Боже да пръсна повече от 2 пъти на блотера  Laughing. Вече съм развила имунитет и успявам да ги отблъсна умело Laughing.

# 84
  • София
Тъй, тъй, Герда.
Аз трябваше да си купя бонбонестия парфюм на някаква певица, вместо Амариж.
Ти трябваше да си направиш фафлички.
Кво ли разбираме ние  Laughing

Фен съм на Хепи, ходим често. Не навсякъде са толкова натрапчиви  Peace

# 85
Влизам в попътно салонче за красота и се моля днес-утре едно бързо оправяне на маникюра,ръцете и оформяне.
 Леле, колко възмутено ме изгледаха - има свободни часове след три дни, но се занимавам само с  шилак.
 Shocked
Или налага ми се спешно да пътувам в чужбина и трябва да мина през фризьор, че нямам време и тя да вземе да упорства как трябвало вавфлички да ми направи. Абе, вафлички трябвало да ми направи! Трябвало, трябвало!
  Crossing Arms

Упс, цитирала цъм грешно

Стига де,
Бях в БГ преди година и навсякъде се държаха много професионално. Има си салони, които са заети, но има и такива, в които можеш да се наместиш. Има и такива, в които и да можеш, не ти се ще Simple Smile.

# 86
ММ  е фен на всякакви онлайн ваучери. Много му харесва да открие някакво чисто, спретнато капанче, в което го посрещат и обслужват като цар. Казва - виждаш ли, хората се борят за хляба си!
 В Хепи не му харесва, като го посрещне една едрогърда палавница по съвсем "попфолк табиет".

# 87
Аз ли съм със железни нерви, или хората са масово изнервени?
Дори тирадите на служителите в Мтел изслушвам в пълен дзен.

Само ще се съглася, че с фризьорките е много трудно, докато си намериш своята.
А парфюми се купуват или по Интернет, или в чужбина, където пробвам на воля.

# 88
 Леле, колко възмутено ме изгледаха - има свободни часове след три дни, но се занимавам само с  шилак.
 Shocked

Crossing Arms

Упс, цитирала цъм грешно

Стига де,
Бях в БГ преди година и навсякъде се държаха много професионално. Има си салони, които са заети, но има и такива, в които можеш да се наместиш. Има и такива, в които и да можеш, не ти се ще Simple Smile.

Не е проблемът в момичетата и в салончето, явно съм изглеждала много невзрачно, толкова незначително, че това шилакът ... не им се е е видял подходящ за мен.  Joy

Парфюм най-хубаво се купува в самолета.

# 89
  • Варна
Именно Хепи визирах с тази чудна любезност. Ходя там от години, заради една бисквитена торта и още някой неща. Но тази новост в обслужването, както и лаченото девойче на входа + липсата на въздух между масите започват много да ми бъркат в здравето. А това девойче така те посреща, че започваш да се съмняваш къде влизаш - в заведение ли, в бардак ли. Абе изобщо много си подценяват клиентите тези хора.

Общи условия

Активация на акаунт