Явлението "Бг-продавачка"

• 98 538
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 300
Добре де, изяснихме, че е "до манталитет", прояснихме се, че 95% от българите сме на ниска заплата.

Обаче аз все още вярвам, че продавачките не са друга порода хора и все нещо е причината.
Та освен условията, в които са се съгласили да работят, друго не се сещам.

Освен и аз да изляза анонимно с мнения X Twisted Evil
Знам, че е до човек, писах го в първото си мнение. Някои хора просто имат нещо като лимит на човещина ли, какво ли. Да ги накараш да свършат нещо е цяло постижение.
Но от опит знам, че ако атмосферата на работа е лоша, това се отразява.

# 301
  • София
Вие сериозно ли смятате, че е нормално продавачка да ви каже, че на този щанд няма дрехи за дебели хора  Shocked Егати.

# 302
# 303
  • Ямбол
Вие сериозно ли смятате, че е нормално продавачка да ви каже, че на този щанд няма дрехи за дебели хора  Shocked Егати.

Къде прочете, че някой го смята за нормално?

# 304
  • София/Горна Оряховица
Нямам достатъчно ССФ закваска в себе си и затова не ми пречи да слизам на нивото на хората. Отвратително е, знам  Laughing .

Таис, те не рипат срещу продавачката. Срещу мен е - падам ѝ на нивото.

# 305

И аз не видях. Ама и да се отговаря на простотията с още по-голяма пак не е нормално.

# 306
  • София
Вие сериозно ли смятате, че е нормално продавачка да ви каже, че на този щанд няма дрехи за дебели хора  Shocked Егати.

Ми реакцията беше супер лежерна. Едва ли не обвинихте потребителката, че била отговорила нещо.

Ако съм аз ще измета пода с нея.

После пълним 200 страници с охкания в теми за простотията, която ни залива - за простаците, които минават с 200 през пешеходна пътека, които си хвърлят боклука през терасата, които не си почистват лайната на кучетата, и прочие, и прочие мили явления, част от ежедневието.

Всичко това идва от едно и също място: липса на елементарно възпитание и егоизъм, граничещ с дебилност.

# 307
Темата ми беше изключително полезна ,защото съм продавач консултант.На места леко се посмях,на други...сериозно се замислих да преосмисля поведението си.Не съм от онези,които пушат пред магазина и пият кафе след кафе,но това е защото по начало се отнасям към клиентите си така ,както искам да се отнасят към мен когато самата аз съм клиент.
Кафето си го пия в магазина,обяда си го хапвам в импровизираната ми стаичка през кратката си обедна почивка.Обичам да чета и за това не ми се налага да кисна по вратите,признавам си дори не зная името на продавачката от съседният магазин. newsm78
По моето скромно мнение два са основополагащите фактора да си добър в тази професия
-възпитание и една лека обща култура
-мотивацията ти да работиш,която както се оказа в един от пост по-нагоре не се изразява само в пари.
Много мрънкащи хора има в милата ни Родина,много недоволни "още със събуждането си",елементарни...но пазара се трансформира все повече и най-вероятно и собственици и персонал искат не искат ще се променят иначе ги очакват фалити и безпаричие.

# 308
  • Другата България
И аз не видях. Ама и да се отговаря на простотията с още по-голяма пак не е нормално.
Абсолютно си права.
Ама да си замълчиш /евентуално, не вярвам, че ще има някоя, която ще каже в лицето на друга - няма дрехи за теб, защото си дебела, и първата ще благодари за мнението и ще излезе с усмивка/, та да си замълчиш в такава ситуация, а всъщност после навън пред познати или тук пред непознати да излееш тон помия върху точно тази продавачка какво е? Хипотетично питам, предвид манталитета на ССФ? На мнението на Таис съм, когато те ритат без причина не стоиш като пън, въртейки се и подлагайки все още ненаританите си части, а се защитаваш. Там, на място, не после зад гърба на някого. Всеки сам избира начини и средства.
Наистина много мрънкащ народ има. И клиенти, и продаващи им.

# 309
  • София
Адмирации за поста, орлеанска дева   bouquet
Абсолютно съгласна съм с двата фактора, които изброяваш.

Иначе и аз четях книги когато работех като продавачка и нямах клиенти, но съм излизала и да пуша навън (бивш пушач съм). Когато влизаше клиент, загасях цигарата, поздравявах и влизах и аз. Някои правят същото..няма как да ме издразни запалена отвън цигара. Дразни ме когато целият персонал се изнесе на седянка, докато клиентът вътре се чуди към кого да се обърне.

# 310
Влизала съм в аптека, целия персонал пуши и си лафи на някаква задна врата, която аз виждам, но те не ме виждат. Същевременно някакви портмонета, очевидно техни, стоят върху щанда(тезгяха). Всеки, който влезе, може да си крадне каквото иска. Вероятно има камери, но камера крадец не хваща. Та мисълта ми е, че толкова си им е акъла по принцип, не само като продавачки, че в случая и фармацевтки.

# 311
  • Ямбол
...Ако съм аз ще измета пода с нея.

После пълним 200 страници с охкания в теми за простотията, която ни залива - за простаците, които минават с 200 през пешеходна пътека, които си хвърлят боклука през терасата, които не си почистват лайната на кучетата, и прочие, и прочие мили явления, част от ежедневието.

Всичко това идва от едно и също място: липса на елементарно възпитание и егоизъм, граничещ с дебилност.

Ти сама казваш, че ще отговориш с по-голяма простотия, тогава си отговори защо са пълни страниците с охкания.
На простаците това им е състоянието - да бълват простотии, ти защо ще метеш пода с нея? И ти ли си простак?
Излез си, като ѝ кажеш, че си обидена или потърси работодателя ѝ, ако искаш да ѝ направиш неприятност.
Едната отговаря със същата простотия, другата ще мете пода с нея и тя пак ще бълва простотии. Но ако знае, че ще разберат за простотиите ѝ онези, които ѝ плащат, малко може би ще се притесни.

......но съм излизала и да пуша навън (бивш пушач съм). Когато влизаше клиент, загасях цигарата, поздравявах и влизах и аз. Някои правят същото..няма как да ме издразни запалена отвън цигара....
О, да, много е приятно да те поздравят с тютюнев дъх, направо е върхът.

# 312
Много пъти в подобни теми съм споделяла за абсурдни комуникации с продавачки.

Но бих искала да кажа и нещо извън куриози, абсурди и дразнители.

Има един магазин във Варна, дори не е един като помещение- няколко са.Един като наименование, да кажем.
Посещавам го от около  почти 20 години.Не ми е любим , макар и да съм му редовна клиентка.Като предлагани стоки от категорията има и по-добри.
Но!

До ден днешен в пред този магазин/ магазини не съм видяла пушеща продавачка пред входа.
До ден днешен, не съм видяла ядяща продавачка.
Косите на продавачките са винаги като току-що измити.Вкл. и около 19ч. вечерта.
Не съм видяла продавачка да спори с клиент.
Един случай имах аз на въпроса ми "Имате ли рокли с подплата" едно момиче- нова продавачка ме запита а защо с подплата и другата така леко и фино я стрелна с поглед за части от секундата, че обструкциите по темата престанаха на мига.

Не съм усетила за 20 год. в магазина да мирише на пот.Как го постигат- загадка, като се има пред вид, че клиенти- всякакви.

Не съм чула никога коментар за току-що излезли от магазина клиенти.А не е като да не се еслучвло вкл. в магазини с подобна стока, но със значително по-висок клас.

Е, значи можело.

П.С. Не съм продавачка, нито собственик на магазин и нямам нищо общо с тази сфера!

# 313

Целият пост по принцип кърти, но това направо ме задави от смях.

# 314

Целият пост по принцип кърти, но това направо ме задави от смях.
Нали, егати желязната хигиена егати.

Общи условия

Активация на акаунт