Много често, когато съм сама или с приятелка не ме имат за сериозен клиент. На 23г. съм и явно не изглеждам много платежоспособна и често не ми обръщат внимание в някои магазини, особено ако са по - луксозни. Гледат ме все едно съм влязла да им се пръсна с парфюма, да се намажа с някой тестер и да си ходя. Не им изглеждам потенциален клиент. Ако съм аз и някоя по - възрастна жена в магазина, мен все едно ме няма. Продавачката тича след жената, ако помоля за консултация, отговорът е :"Да, секунда само".

Ако съм с майка ми, обаче, тичат след нас, мили, любезни. Тестери сами ни предлагат.

Сещам се за една случка да ви разкажа, която ме подразни много.
В дрогерия Лили съм, но това което търсех не го намерих и си взех само пакетче дъвки. Дадох 10 лева и касиерката отсече: "Не" и аз: "Е, какво да направя, нямам други?" и тя ,вече размаркирала моите дъвки и започваща да маркира нещата на следващия клиент, ми казва: "Ще си го вземете от друго място, навън е пълно с дъвки"

Аз гледах ей така

Казах само, че може да е по - любезна и да ми каже, че няма да ми върне, а не да ми казва толкова грозно :"Оо, не, ще си го купите другаде".
Интересно ми е дали шефът ѝ смята, че навън е пълно с такива неща и ще ми препоръча да си ги купя оттам.
Сетих се, че говорихте как ви досаждат клиентите. В много магазини, особено в мол, ги следят с камери и ако не са около някой клиент, ги глобяват. Нямат право да сядат през работния ден, трябва да са винаги около вас. На мен това също не ми е много приятно, чувствам се все едно ме следят да не открадна нещо.
Веднъж така в Бенетон разглеждам дрехите и един върви след мен, ама буквално ми диша във врата. Разглеждам по закачалките и ако нещо съм разместила, той веднага след мен го поправя и наглася

Е познайте дали ще вляза пак там