Явлението "Бг-продавачка"

• 98 504
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 405
Прочетох темата и съм съгласна с разделението на клиентите.
Много често, когато съм сама или с приятелка не ме имат за сериозен клиент. На 23г. съм и явно не изглеждам много платежоспособна и често не ми обръщат внимание в някои магазини, особено ако са по - луксозни. Гледат ме все едно съм влязла да им се пръсна с парфюма, да се намажа с някой тестер и да си ходя. Не им изглеждам потенциален клиент. Ако съм аз и някоя по - възрастна жена в магазина, мен все едно ме няма. Продавачката тича след жената, ако помоля за консултация, отговорът е :"Да, секунда само".  ooooh!
Ако съм с майка ми, обаче, тичат след нас, мили, любезни. Тестери сами ни предлагат.  Crossing Arms

Сещам се за една случка да ви разкажа, която ме подразни много.
В дрогерия Лили съм, но това което търсех не го намерих и си взех само пакетче дъвки.  Дадох 10 лева и касиерката отсече: "Не" и аз: "Е, какво да направя, нямам други?" и тя ,вече размаркирала моите дъвки и започваща да маркира нещата на следващия клиент, ми казва: "Ще си го вземете от друго място, навън е пълно с дъвки"  ooooh!
Аз гледах ей така  Shocked
Казах само, че може да е по - любезна и да ми каже, че няма да ми върне, а не да ми казва толкова грозно :"Оо, не, ще си го купите другаде".

Интересно ми е дали шефът ѝ смята, че навън е пълно с такива неща и ще ми препоръча да си ги купя оттам.

Сетих се, че говорихте как ви досаждат клиентите. В много магазини, особено в мол, ги следят с камери и ако не са около някой клиент, ги глобяват. Нямат право да сядат през работния ден, трябва да са винаги около вас. На мен това също не ми е много приятно, чувствам се все едно ме следят да не открадна нещо.
Веднъж така в Бенетон разглеждам дрехите и един върви след мен, ама буквално ми диша във врата. Разглеждам по закачалките и ако нещо съм разместила, той веднага след мен го поправя и наглася  ooooh! Отидох да пробвам една блуза, а той стоя през цялото време до пробната  Stop
Е познайте дали ще вляза пак там  Close

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 19:35 от tooclose

# 406
Кукумицинка - Айде без такива генерални заключения, че всички са мизерници, ти ако се чувстваш такава си е твой проблем, но без да казваш другите какви са.

Колкото до обслужващия персонал (без значение лекар, продавачка и т.) то ако не му изнася работата и има проблеми да смени работата.  Дори и отвратителните клиенти които ни се зъбят и дразнят, са клиенти и се посрещат с добро утро/ добър ден/ добър вечер и се изпращат с приятен ден/приятна вечер и се държиш с тях добре. Прост принцип на търговията е, че клиента винаги е прав, ако не му изнася на някой през вратата, а не да си го изкарва на клиента.

Аз не съм казала, че всички са мизерници, а че масово, като под "мизерници" имах предвид хора със сравнително ниски доходи. И като цяло манталитетът на човека зад щанда е доста сходен с този на човека пред щанда. Разбира се, че със сигурност има няколко светли изключения като теб и още малцина богоизбрани.

За останалото съм съгласна.

# 407
Е, как да даде някой си квартален търговец 1 000 лева заплата на продавачката си, като самият той е с чиста печалба от тази сума? Освен да дели с нея фифти-фифти.

Не знам как да дава кварталният търговец, но тук продавачки в Зара, Tommy Hilfiger, че и в магазини продаващи Версаче и сие получават минималната за страната заплата или малко над нея плюс минимален процент на някои места. Същото знам и за голям магазин за диаманти. Е, там от процента си докарват прилично заплащане. Въпреки горното мераклии за работа има предостатъчно и не като да не уволняват на мига заради липса на усмивка например.

# 408
  • София
Кукумицинка - Айде без такива генерални заключения, че всички са мизерници, ти ако се чувстваш такава си е твой проблем, но без да казваш другите какви са.

Колкото до обслужващия персонал (без значение лекар, продавачка и т.) то ако не му изнася работата и има проблеми да смени работата.  Дори и отвратителните клиенти които ни се зъбят и дразнят, са клиенти и се посрещат с добро утро/ добър ден/ добър вечер и се изпращат с приятен ден/приятна вечер и се държиш с тях добре. Прост принцип на търговията е, че клиента винаги е прав, ако не му изнася на някой през вратата, а не да си го изкарва на клиента.

Аз не съм казала, че всички са мизерници, а че масово, като под "мизерници" имах предвид хора със сравнително ниски доходи. И като цяло манталитетът на човека зад щанда е доста сходен с този на човека пред щанда. Разбира се, че със сигурност има няколко светли изключения като теб и още малцина богоизбрани.

За останалото съм съгласна.
Не съм казала, че съм богоизбрана, но не ми е приятно някой да нарича хората мизерници. Никой който работи и се труди или учи, не е мизерник, без значение какви пари получава, но да не спамим темата излишно.

# 409
  • Другата България

Хванала си се на въдицата, Merri_An.  Wink
На коя точно?
Не подписах, тоест накрая подписах това, което аз бях решила - нали това казах, защото просто новите тарифни планове не бяха много по-различни.

# 410
Не,в интерес на истината с мен не са се държали откровено грубо.Само че подмятанията ме дразнят.В смисъл -ок,имам си огледало,виждам се,че съм висока и мършава и какво сега?Нито мога да си отрежа от някой крайник,нито нищо.Защо все ми подмятат-ами БГ стандарта е за ръст 168 см.госпожо.Очевидно съм ги надхвърлила,толкова ли е трудно да ми кажат-чакайте,ще питаме фирмата за облекло,дали може да се направи нещо и т.н.Те ми се цупят,че все едно без пари го искам!Последно в магазина на Ревю ми го спретнаха този коментар-харесах тяхно палто,мерих номер 38-идеално ми е в бюста,в раменете,ама ръкавите-3-4 пръста над китките ми.Питам-може ли да ми се направи по поръчка,ще го капарирам,всичко ще е точно-отсреща едно възмутено-миии НЕ,не работим така!И се нацупи.Ми хубаво ,ще си дам 200-300 лв за палто другаде просто!От тогава не съм и стъпила в магазина им,няма и да стъпя.
Едва ли причината е точно стандарт. Наясно са, че жените вече масово сме по-високи от 1,68. По аналогия с ниските кухненски плотове, предполагам, че по-скоро е икономия на материал.

# 411
Обслужването е право пропорционално на заплащането. Ситият и психически необременен ще ви посрещне добре, с усмивка, ще бъде от любезен, по- любезен, за да ви отреже главата от кокалчетата под глезените- като стоматолога, пластичния хирург, козметичката, масажиста... Чудя се как продавачките, с тия заплати, не са заредили базукито... За учителите мисля същото... И за още други, без които не можем...

# 412
  99% от регистрираните тук  работят в офис и имат скъпа козметика и бельо  Simple Smile
Тук са подрбани само от офисите и вип сградите в центъра.  Laughing

Немалка част от тях са и работодатели. Wink

Явно висят ката ден тук и си търсят служители според писаниците тук  Joy

# 413

На коя точно?
Не подписах, тоест накрая подписах това, което аз бях решила - нали това казах, защото просто новите тарифни планове не бяха много по-различни.

Тарифите не са били по-ниски, а вероятно по-неизгодни.

# 414
  • София
Опитват се да намерят служителите си измежду тук пишешите сигурна hahaha

# 415
Обслужването е право пропорционално на заплащането. Ситият и психически необременен ще ви посрещне добре, с усмивка, ще бъде от любезен, по- любезен, за да ви отреже главата от кокалчетата под глезените- като стоматолога, пластичния хирург, козметичката, масажиста... Чудя се как продавачките, с тия заплати, не са заредили базукито... За учителите мисля същото... И за още други, без които не можем...
Значи и акушерката, която преби бебето, е оправдана, така излиза ooooh! ...

# 416
  • София
Но това не означава да си го изкарват на клиентите, те не са виновни, виновните са другаде. Да се сърдят на работодателите и тези дошли от Долно Уйно които ще работят за 350 лева защото мама им праща от село, клиентите нямат вина, те идват с пари които да изхарчат в същия този магазин.

Хората са го казали, търговията е проста работа, но не е за прости хора...

# 417
Не съм шивач, но доколкото знам, при конфекцията да се изработят единични бройки с индивидуални размери, е доста по-скъпо, отколкото повече бройки. Изработват се индивидуални кройки и т.н. Дори и във фирмен магазин да е, продавачката и при най-добро желание, не би могла да обещае, че ще го направят, без да е говорила с човека, който отговаря за производството, не би могла и точно определена цена да каже или да вземе капаро, тъй като може крайната цена да не удовлетворява клиента. В някои фирмени бутици извършват корекции като скъсяване и стесняване, но това не е същото като удължаването - не изисква нова кройка. Роклята ми за абитуриентския бал така ми я стесниха, защото ми беше малко по-широка от необходимото.

Но смятам, че цялото това оплакване е леко преувеличено. Аз също съм над 1.68 м, не се сещам да съм имала особени проблеми в намирането на дрехи.

# 418
  • София
Какъв проблем да имаш на ръст 170-175 см.Да ако си към 2 метра може Laughing

# 419
  • Другата България

На коя точно?

Тарифите не са били по-ниски, а вероятно по-неизгодни.
Grinning Любимото ми ...нещо - някой, който не ме познава,  да знае какво съм направила, видяла, решила или не направила аз.
Нормално.
Не, Корделия, вероятно или не за теб, наистина не бяха по-различни от пакета, който искам аз.
За определени лева определени минути. Към определени оператори. Без нет.

Общи условия

Активация на акаунт