Явлението "Бг-продавачка"

• 98 769
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 200
Аз също нямам против да пият кафе, да ядат или да пушат. На повечето други работни места има обедна и други регламентирани почивки, стаи за отдих, места за пушене и т.н., а продавачките нямат къде да се скрият, така че да наглеждат магазина. Повечето не ги пускат в обедни почивки, който е пушач няма как цял ден да не пуши например.

Мен лично ме дразнят продавачките, които едно "Добър ден" не казват и са злобни и намусени. Най - важното при работата с клиенти е да си усмихнат, това се учи на първо място във всяка една сфера на услугите.
Другата крайност - безкрайно нахалните също не мога да търпя, но те не са виновни де, така ги карат шефовете.

# 1 201
Аз дреха оцапана с вода не съм засичала, но с обилно количество фондьотен редовно.  Whistling 

# 1 202
  • Ямбол
Защо пък да е отвратително да седи и да пуши пред магазина? Какво трябва да прави като си е свършила работата? Да седи само в магазина и да не мърда.
На мен ми е неприятно, когато влизам.

# 1 203
Наистина е неприятно. Чувствам се виновен, че им развалям спокойствието и въобще не влизам.

# 1 204
Защо пък да е отвратително да седи и да пуши пред магазина? Какво трябва да прави като си е свършила работата? Да седи само в магазина и да не мърда.

Да. Може да пуши някъде отзад, а не откъдето влизат клиентите, и то ако има кой да я замести в това време.

Интересно е, че в чужбина никога не съм виждала продавачка да виси пред магазин Rolling Eyes

# 1 205
Ходил съм в Турция, преди петнадесетина години. Там от улицата започват да те ухажват, кафенце, чайче, омайват те, предлагат ти от птиче мляко. А турците се славят като много добри търговци. Не съм виждал там тумби пушещи продавачки пред магазините. Бил съм и във Франция, Швейцария, Австрия, Италия, че и в Русия, нямам спомен такива изцепки да са ми правили впечатление, както тук.

# 1 206
  • Другата България
Наистина е неприятно. Чувствам се виновен, че им развалям спокойствието и въобще не влизам.
Ами не влизай. Голяма работа, че някой пуши навън. Важно е вътре да те обслужи както трябва.

# 1 207
  • Бургас
Да,обаче като влезе да те обслужи последното дръпване и издишване са върху теб и цялата после мириша на пепелник.
Аз също не съм виждала в Зап.Европа да висят с цигара пред магазина.Това е работното и място.Ако е непушач кифли ли да яде навън?Не е честно и към колежките непушачки.

# 1 208
Ами не влизай. Голяма работа, че някой пуши навън. Важно е вътре да те обслужи както трябва.
    Не влизам, нали това казах. Образуват ми чувство за виновност за дето съм ги раздигнал.

# 1 209
Аз също не съм виждала в Зап.Европа да висят с цигара пред магазина.Това е работното и място.Ако е непушач кифли ли да яде навън?Не е честно и към колежките непушачки.
Там много рядко ще има само един продавач-консултант в цял магазин (аз досега само един-единствен съм виждала и там работи самата собственичка, която го заключва и си излиза, когато й се пуши/пие кафе), а и имат почивки, в които излизат и пушат/ядат. Не го правят пред магазина, защото и не е нужно, когато вътре има друг персонал, който да обслужва клиентите.

# 1 210
  • Ямбол
Не е малка работа, че пуши отвън. Като ѝ се пуши, да си стои вкъщи да пуши.

# 1 211
Голяма загуба ще е. Магазините ще останат масово без продавачки. Joy Joy Joy И понеже търсенето определя предлагането, може и да им се вдигнат заплатите. Joy Joy Joy

# 1 212
Aз честно казано от години не съм виждала продавачки пред магазините.
Днес се разходих по Александровска и Богориди (главните търговски улици в Бургас) и никъде не видях служители отвън. В по-малките улички също.
По моловете пък въобще не коментирам.

Освен на някой пазар или пред някой павилион по кварталите... но вече почти не се срещат павилиони...  Thinking

# 1 213
Не е малка работа, че пуши отвън. Като ѝ се пуши, да си стои вкъщи да пуши.

Няма по-страшно от бивш пушач.

# 1 214
  • Другата България
Aз честно казано от години не съм виждала продавачки пред магазините.

Абе има, не е като да няма, ама какво сега - да седят само вътре има - няма клиенти? Предпочитам да си седи навън и да прави каквото си иска, но да не ми диша във врата и да ме пита постоянно какво ще желая и да ми навира неща, които не желая. А и никога не ми се е случвало да си издиша дима някоя върху мен.
В някои магазини - малки, няма и климатици. В тия жеги тези жени ще се сварят, ако има начин да са навън на сянка, защо не?

Общи условия

Активация на акаунт