Явлението "Бг-продавачка"

• 98 758
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 245
Комплекс.

# 1 246
Не виждам каква е разликата между продавачка,която пуши пред магазина и чиновник,който дъвче насреща ти. LaughingДнес ходих да подавам едни заявления в общината-първо охраната ме спря на входа,дъвчейки домат-изчах го да се преглътне за да ме упъти(знаех къде отивам,но човека ръкомахаще и трябваше да го изслушам),след това завеждащата еди-кой си отдел се появи с димяща кутичка супа и филийки хляб отнякъде,обяснихме се и ме препрати към деловодството,където също преживаха някаква салатка-идилия!

# 1 247
За съжаление има фирми, които не дават обедна почивка на служителите си. Както има и такива магазини и т.н.
Надали им е приятно на хората да дъвчат на работното си място, но нямат избор. На някои места няма определени места за почивка/хранене/пушене.

# 1 248
разликата между пушещ и дъвчещ е , че дъвчещият може да си стои на раб.място и да си върши работата. докато пушача трябва да излезне на определеното място за пушене и ти си стой в магазина да го чакаш колкото си щеш. с една дума когато пушиш не вършиш работа.

# 1 249
  • Другата България
За съжаление има фирми, които не дават обедна почивка на служителите си. Както има и такива магазини и т.н.
Надали им е приятно на хората да дъвчат на работното си място, но нямат избор. На някои места няма определени места за почивка/хранене/пушене.
В моя град Общинска администрация има регламентирана почивка от 12.00 до 13.00. Понеже за тях ставаше въпрос. Време колкото щеш.

# 1 250
Аз съм на мнение, че може да си вършиш стабилно и кадърно работата и пак да пушиш. Преди време, когато бях пушач съм излизала на определеното затова място да пуша, но пак си вършех работата. Естествено, не трябва да се прекалява и да се ходи постоянно.
Ако някой реши да се скатава от работа и да не пуши пак ще се скатава. Може да излиза навън да си говори с пушещите, да пие кафе, да говори по телефон, да си цъка на фейсбука и т.н.

# 1 251
по новите наредби за условията на труд едно от изискванията е работодателя да определи време за почивка, неговата продължителност и да го закачи на видно място.  ако не го е направил може да поискате да го направи. не чакайте той сам да ви подкани да си почивате  Laughing

Ако някой реши да се скатава от работа и да не пуши пак ще се скатава. Може да излиза навън да си говори с пушещите, да пие кафе, да говори по телефон, да си цъка на фейсбука и т.н.
кажи дали това е записано в задълженията на работника. може да кажеш и предприятието/фирмата. ще се кандидатирам веднага за работа.  Joy

# 1 252
Преди години бях продавачка за 1 седмица, честно казано беше ужасно и се махнах. Работното време - дълго, заплатата - малка, обедна почивка пишеше, че има, но реално нямаше..
Най - много ме дразнеше това, че няма тоалетна и ако ти се приходи, трябва да заключваш магазина и ходиш нз си къде, абе кофти работа..

бонго, По принцип говоря, че човек не му ли се работи начини ще намери, е естествено докато не го усетят и разкарат от работа.  Joy
Случвало ми се е преди, като страстен пушач, да предпочета да изпуша цигара с кафе пред това да хапна например. Не, че е правилно, но имаш 10 минути свободни и си правиш каквото решиш. Други говорят по телефон или ядат баници или друго.  Mr. Green

# 1 253
така е. но имаш по една почивка преди и след обед. какво правим ако пушача пуши по 1 кутия дневно ? колко време трябва да му се даде за почивка ?

# 1 254
Ще пуши в рамките на почивката, никой няма да го търпи да пуши по 1 кутия дневно. А и който бърза, може и за 1 минута да си дръпне цигарата, така че за минутите почивка да изпуши няколко. После ще стиска. Wink
Като нямаш време и за 10 минути ще се наядеш, цигара ще пушиш, че и до 00 ще отидеш.  Mr. Green Въпрос на експедитивност.

# 1 255
Защо отношението към седящите и пушещи  пред магазините продавачки е толкова лошо? Когато няма работа какво да се прави?! Да се стои в магазина, защото някоя клиентка, която не приема да се пуши отвън може да влезе? Да се възмущавате на тези, които са намръщени и показват раздразнение от това, че ще оставят цигарата разбирам. Като Ви обслужат добре не виждам защо трябва да се плюе по това. Не слагайте всички под един знаменател.
Т.е., ако днес нито един клиент не влезе в магазина, то и продавачката трябва да прекара целия ден на улицата?    Laughing
Писах вече, нямам против да излезе и да изпуши цигара.
Но те не се ограничават само с това.Ако до магазините има кафене, една маса задължително е окупирана целодневно от продавачките от околните магазини.Ако няма заведение, всеки магазин си има "задължителен атрибут"-мини масичка, столче, възглавничка и пак се редят едни софри-бисквити, сокчета, соленки, бонбонки и прочие, и цял ден се прекарва като на пикник.А ако се осмели клиент да влезе в някой магазин, се чака клиента да се покаже на вратата и да почне да се озърта за продавач и чак тогава "професионалистката" се надииииига с триста зора ......

Писала съм къде живея, около мен магазини да искаш и ги виждам всеки божи ден от началото до края на работния ден как "работят".    Laughing

# 1 256
Наистина не е приятно, че висят постоянно отвън, но някои го правят само за лафчето, т.е има и продавачки непушачки. Те са навън да си говорят с другите.

# 1 257
разликата между пушещ и дъвчещ е , че дъвчещият може да си стои на раб.място и да си върши работата. докато пушача трябва да излезне на определеното място за пушене и ти си стой в магазина да го чакаш колкото си щеш. с една дума когато пушиш не вършиш работа.
Как ще си седиш в магазин без продавач и той ще си пуши отвън?  Crossing Arms Ама нали трябва да се каже нещо  Naughty

# 1 258
Аз съм склонна донякъде да ги разбера продавачките, които пушат, макар че обикновено въобще не влизам в магазина им, като ги видя строени отпред. Обаче това, което не приемам, е да си изпушат цигарата и да си хвърлят фаса пред магазина, в който работят, при положение че контейнери има на всяка крачка. А още по-лесен вариант е просто да си купят един пепелник. Simple Smile

# 1 259
Или да си изметат магазинчето и да изхвърлят боклуците от лопатката до близкото дърво.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт