Явлението "Бг-продавачка"

• 98 746
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 260
Как ще си седиш в магазин без продавач и той ще си пуши отвън?  Crossing Arms Ама нали трябва да се каже нещо  Naughty
много лесно. влизал съм и след кратко време отвън пушачката ме пита "избрахте ли си нещо" ? - ако е ДА влиза и ми го дава. ако отговора е НЕ тя си седи отвън а аз излизам.
на теб не ти ли се е случвало или само ме репликираш ?

# 1 261
Не, наистина не ми се е случвало. Имам определени магазини, в които влизам. Аз работя като продавач и пуша. Стоя отвън, но когато видя клиент пускам цигарата и влизам моментално да го обслужа. Може да изхвърля половин кутия цигари на ден, но аз съм преди всичко на работа. Масичка и столчета нямам и не вися в близкото кафе, защото за мен това е пълна простотия.

# 1 262
  • на брега на морето
Обаче това, което не приемам, е да си изпушат цигарата и да си хвърлят фаса пред магазина...
Скоро вдигнах във въздуха една такава свиня.

# 1 263
Aз пък избягвам да влизам в такива магазини с продавачки, подпрени на входа, които трябва да отместиш, понеже те или гасят цигарата (много гнусно ми е кофички от кафе, напълнени с вода и 30 фаса вътре, курдисани обикновено на централно място на витрината), или я слагат даже не на пепелник, ами на цимента направо, после това да го лапнеш да продължиш да пушиш... А ако не купя нищо, после направо ще ми е кофти. Така се случи, че имаше няколко цигарени маниаци покрай мен, които в буквалния смисъл цигарата им беше супер важна, по-важна от всичко друго. Струва ми се, че на пушач да му прекъсна пушенето няма да му хареса особено, особено пък ако не купя нищо.  Confused

# 1 264
Ей това е то, наистина хората сме толкова различни Simple Smile Аз например влизам с най-голямо удоволствие в магазин, където продавачката пуши отвън...даже и казвам "не, не се притеснявайте, пушете си цигарата, аз ще разглеждам засега" Приятно ми е да си разглеждам сама стоките без някаква досадница да ми дудне "какво ще искате, с какво да помогна"

Даже вчера така се случи...влизам в магазин за дрехи...гледам продавачката каталясала от жега женицата, пие кафе отвън, пуши цигара. Та и казах изрично да си пие кафето и ако си харесам нещо ще я извикам, колкото да си платя (нямам нужда от нейното мнение относно стоките, достатъчно разбирам от дрехи и материи, па и огледало има в пробната, така че продавачка да ми диша във врата не понасям, аз лично)

В магазин, където продавачката ме дебне като вампир, който цели на всяка цена да ми продаде нещо, предлагайки ми какво ли не, натрапвайки ми насила разни неща, никога повече не влизам...То не се диша от тях... Confused

П.П.  Никога не съм получавала нелюбезно отношение, в момента, в който казвам" избрах си, ще плащам" Laughing Веднага зарязват кафета, цигари, всичко  Grinning

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 04:54 от karmen77

# 1 265
Приятно ми е да си разглеждам сама стоките без някаква досадница да ми дудне "какво ще искате, с какво да помогна"
Само да вметна,че досадницата е на работа и най-вероятно е задължена от работодателя да дудне и да диша във врата на клиентите като вампир  Peace
Едва ли на някой нормален човек би му било приятно да го прави,ако не е излишно предупреден,че се изисква от него.
Принципно никой не обича да лиже задници , но понякога се налага  Peace , особено ако работодателя ти излишно го изисква.
За пореден път се убеждавам ,че
като не ги попиташ да им помогнеш ли - съответно не си ги обслужил/не си им обърнал внимание , като ги попиташ им досаждаш...

# 1 266
  • Ямбол
Има начин да изпълниш задълженията си, продиктувани от работодател, без да си досаден вампир.
Затова и някои продавачки са приятни, други не са.
Оказва се обаче, че повечето дори и за продавачки не стават, защото изобщо не се замислят как трябва да се държат на това работно място.

# 1 267
Аз изобщо не се имам за досаден вампир. Когато някой влезе започвам с поздрав, ако се загледа в нещо продължително казвам, че съм насреща за съдействие и приключвам. Хората уважават тази дистанция, която спазвам и определено се чувстват добре дошли и спокойно разглеждат без да се притесняват, че ще им дишам във врата. Така обичам да се отнасят и с мен самата, когато прекрача прага на даден бутик, или какъвто и да било друг магазин.

# 1 268
Обикновено питат дали имам нужда от нещо, ако кажа "Не" ме оставят, а ако попитам за нещо са отзивчиви. Случвало ми се е да кажа, че просто разглеждам, но да ме заинтересува даден продукт и да поискам помощ  са се отзовавали.

Само в магазина на клиник в София ме гледаха странно  Joy. Пак бях доволна, защото си купих нещо, което тук не се предлага, а много го исках.

# 1 269
Аз изобщо не се имам за досаден вампир.

Въпросът не е ти за какво се имаш.

# 1 270
Нескромно щеше да прозвучи ако кажа, че не ме имат за досаден вампир.

# 1 271
  • Другата България

Напротив, ако ти имаш самочувствие, че се справяш със задълженията си, то личи и при отсрещната страна. Както и това, че искаш да си вършиш работата както трябва. Оценката вече е на другите.

# 1 272

Напротив, ако ти имаш самочувствие, че се справяш със задълженията си, то личи и при отсрещната страна. Както и това, че искаш да си вършиш работата както трябва. Оценката вече е на другите.

Точно това е, че има много нафукани продавачки, които знаят много по-добре от теб, какво ти трябва и кое ти отива .

# 1 273
  • Пловдив

Точно това е, че има много нафукани продавачки, които знаят много по-добре от теб, какво ти трябва и кое ти отива .

Едва ли някоя "нафукана" продавачка знае по-добре от мен какво ми трябва...Пък и кое ми отива зависи много от стила.Да обясня - фолк-маниачките сигурно биха ми предложили деколте до пъпа, щото е много яко и защото имам голям бюст.Както и са ми казвали - "защо ги криеш" - реплика на "нафуканата" продавачка.Но аз не се харесвам и не нося големи деколтета.

Относно пушенето пред магазините - въобще не ме дразни.Аз също съм от Пловдив и знам как си седят по Главната.Щом си вършат работата не е моя работа да ги питам имат ли или нямат регламентирани почивки, защо ядат бисквитки в 11 и защо пушат в 14.Тяхна си работа.Приятното обслужване не свързвам с това, някой да ми прави метани от вратата, щото съм най-великия клиент.Обратното са капризи в стил"недоволна от живота лелка".

# 1 274
Угодия на клиента няма. Друго, което ми е много чудно е вината, че продавачката си хвърлила цигарата. Цигарите са скъпи, но това е риска на професията както се казва. Палиш и някой като влезне хвърляш. Изхвърлям половин кутия на ден, но на първо място съм на работа, а не на кафе.

Общи условия

Активация на акаунт