„Завръщане”/ Sıla /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 21

• 44 220
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Джули съм. Снимките са от времето на Фатих - 2013 г - тогава са публикувани за първи път.

тази е от май 2013
image hosting 30 mb

[/url]
image hosting 10mb limit

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 17:24 от july_

# 421
Чела съм ,че Ататюрк е идол за МАА.

Доскоро не знаех, че в Турция нямат официална държавна религия. Мислех, че Ислямът е официална религия, защото над 80 процента от населението изповядват Исляма. Това Турция да е светска държава се дължи на далновидното управление на Ататюрк в началото на 20 век. Неговите реформи превръщат упадащата Османска империя в съвременната Република Турция. Ако не беше той, днес можехме да граничим с крайна ислямска религиозна държава. И в никой случай нямаше да правят филми, по които се захласваме. Боран ага нямаше да го видим без риза сигурно никога, пък да окъпе жена си в банята - мечти!
Ататюрк е с български произход
http://bolgari.net/atatyurk_e_s_bylgarski_proizxod-l-119.html

# 422
Благодаря, Джули. Ясно. Затова е по-симпатичен с тази брада, все още е имало живец в него. Даже на тези, които е прав, така хубаво се е усмихнал, че чак ми хареса с брада.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 17:27 от Дданни

# 423

Интересно. Това не го бях чувала. Бях чела преди години, че е бил влюбен в българка, докато е бил в България, предлага й брак, но баща й отказва тя да се омъжи за турчин и не се женят. Ще потърся отново в нета подробности, че съм забравила историята, но беше силна любов с тъжен край. Не като на нашите две гълъбчета от филма.

Извадка от статия, която ми попадна в момента: Димитрина почти не говори за любовта си с Ататюрк, но когато на 9 август 1966 г. на 80 години умира от рак на стомаха, последните й думи са: „Тази нощ сънувах Кемал!“ А в спомените си Елисавета Багряна пише, че при една от срещите си с Ататюрк, той й казал: „Аз оставих сърцето си в България. Кажете ми, как сега живее Мити?“

# 424

Интересно. Това не го бях чувала. Бях чела преди години, че е бил влюбен в българка, докато е бил в България, предлага й брак, но баща й отказва тя да се омъжи за турчин и не се женят. Ще потърся отново в нета подробности, че съм забравила историята, но беше силна любов с тъжен край. Не като на нашите две гълъбчета от филма.

Аз също не знаех .Историята ни е много преплетена със съседите .
Но прави ли ви впечатление че във филмите никъде не споменават България.
Имало е гъркини рускини но българки  newsm78

# 425
  • Разград
Здравейте, момичета. Чак сега сядам пред таблета и за съжаление не съм си на милото компютърче, което никога не ми прави номера. И се оказва, че не мога да отворя или да видя снимката, която Тедис е сложила. Може ли някой да я сложи или линк към нея още веднъж. Сърдечно благодаря. Видеото не можах да видя, сега снимката. Чок зор виждам с този таблет.

Ето видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=qJab8x78nfw

# 426
  • София

Аз също не знаех .Историята ни е много преплетена със съседите .
Но прави ли ви впечатление че във филмите никъде не споменават България.
Имало е гъркини рускини но българки  newsm78

А, във Великолепния век съобщават Пловдив, София като са по походи. По принцип от България са вземали само еничари. Българки не е имало в харема, защото щом земите са влизали в империята, от там не е можело да се вземат робини повече.

# 427
Много е активен днес Laughing за разлика от нас. Whistling

https://twitter.com/alakurt_m/status/600674717284966401/photo/1

# 428
  • под най-голямото листо на тиквата
14356 беше моя глас за нашето момче
Иначе привети на всички Heart Eyes
Димитрина Ковачева, така се казва голямата любов на Ататюрк. Според мълвата след като баща и отказва на 3 пъти да и разреши да се ожени за него тя се омъжва за българин. Но продължава тайно да се среща с Ататюрк, дори се твърди,че малкият и син всъщност е негово дете. Страшно приличал на него, дори преди смърта си Ататюрк го орежда да работи в българското посолсво в Турция. Това макар и  завоалирано потвърждава в книгата си жената закято е бил женен Ататюрк.

# 429

Ваня,  newsm51 Много ти благодаря!

Висок, строен, усмихнат, благ, ама скрит зад тази брада!

# 430
  • near Sofia, Bulgaria
Ние привечер ще се активизираме, като гледам как се запълваха предните теми  Party  Flutter   Naughty

# 431
Понякога не осъзнавам, че ужасите, които гледаме във филма, са реалност. Мисля си, че всяка Съла ще срещне Боран, че във всеки Берзан ще се събуди нещо и ще се спре, преди да дръпне спусъка. Но уви, истинският живот не е такъв. Жалко за толкова много жени, които живеят в страх.

А местата, където стават тези неща, са толкова красиви, екзотични. И там има щастливи хора. Какво ли е тяхното щастие, какво ги радва? Какви ли са мечтите на жените там? От филма излиза, че да се омъжиш за любим човек е голяма мечта.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 18:41 от Дданни

# 432
  • Learn to fly. Fly away.

По повод празника ли са тия гърмежи или просто ей така?

# 433
Здравейте!

Мехмет Акиф по гаргите ли гърми или по напористите си фенки, ако има такива newsm78
http://bg.m.wikipedia.org/wiki/Кера_Тамара

Това е инфо за една бълг княгиня в османския двор Кера Тамара, съпруга на Мурад 1 и майка на Баязид

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 19:02 от Slawena

# 434
  • София
Понякога не осъзнавам, че ужасите, които гледаме във филма, са реалност. Мисля си, че всяка Съла ще срещне Боран, че във всеки Берзан ще се събуди нещо и ще се спре, преди да дръпне спусъка. Но уви, истинският живот не е такъв. Жалко за толкова много жени, които живеят в страх.

А местата, където стават тези неща, са толкова красиви, екзотични. И там има щастливи хора. Какво ли е тяхното щастие, какво ги радва? Какви ли са мечтите на жените там? От филма излиза, че да се омъжиш за любим човек е голяма мечта.

Всеки човек, мъж или жена, мечтае да срещне сърцето и душата, които ще го обичат и разбират, които ще му дадат спокоен и щастлив дом, които ще направят всичко, което той би направил за тях. Разбира се, всичко е в добрия смисъл. Понякога обикновените и прости неща се постигат много по-трудно от сложните.

Общи условия

Активация на акаунт