Съпруги на военнослужещи - 12

• 56 343
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Разпиляна във въображението
Добро утро! Ще е топъл слънчев ден. Как ми се иска да се по излежавам, но малките ще напират за излизане. Нямам търпение другата седмица да топна дупе в морето Laughing

# 526
Добро утро! Вили Мотовили, огромни благодарности за кафенцето! Пък и на кроасанчето не бих отказала  Laughing
И аз като Мириел чакам другата седмица да топна дупе в морето. При мен обратното броене започна, до петък съм на работа и това ми действа доста демотивиращо, като съм на тръстиката  Laughing Мириел, сигурно си писала, но...къде сте на море? Ние сме на Несебър на ВПД.
Радинка, видя ли, че нещата с малката лека-полека се подреждат? Скоро така ще се разбърбори, че ще се молиш за малко тишина  Laughing А ти се оправяй бързо!  Hug
Дунди, девойката реши ли кое училище да избере?
Силно стискам палци на дечицата на мъничето и СГГ, да са добре Praynig
Патенце, всички чакаме поне една снимчица на нашата прекрасна булка Simple Smile
Фло сигурно вече се е върнала от вилата заредена, усмихната и отпочинала. Чакаме я и нея да се появи тук Simple Smile
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 527
Здравейте и от мен,
отдавна не съм писала, но нямам време да огрея навсякъде. Simple Smile

Събота и неделя бяхме на еньовденски събор в Старозагорски минерални бани.
От ансамбъла (ръководителя ни има ансамбъл за автентичен фолклор и отделно нашият клуб за народни танци) ни дадоха техни носии...така че за първи път облякохме автентични български носии. Някой от елементите са над 100г. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 09:26 от Sesylle

# 528
  • Разпиляна във въображението
sad_woman, ще бъдем по домашно - при свекитата Wink

# 529
  • Пловдив
Ха добър ден, туй кафенце не мога да го видя.  Sad
за моренце чета ... ние нищо не сме измислили още с почивката. Карам ММ да звънне и да пита за Рибарица, ама не му се занимавало с "ония шмакти във военните клубове"  ooooh! На мен хем ми се ходи някъде, но не знам къде, а още по-малко кога. В офиса ме чакат да си кажа кога ще съм в отпуска, а аз още умувам. ММ иска да ходим на събора на Рожен, после и на Гела, а на мен хич не ми се пъха в тази лудница. Само като си представя колко хора ще има и ми идва да избягам в обратна посока.   Wink

sad_woman, девойката за избор си избра, сега чакаме класирането. Притеснено ми е, не съм уверена, че това, което избра, е най-доброто за нея. На 25.06 ще видим.

Прекрасен ден на всички желая.

# 530
dundi73, какво те интересува за Рибарица?
За там свободни места винаги има....просто си харесайте дати, обадете се и резервирайте направо.

# 531
  • Пловдив
dundi73, какво те интересува за Рибарица?
За там свободни места винаги има....просто си харесайте дати, обадете се и резервирайте направо.

Именно де, дадох му телефона от първа страница, не успя да се свърже с ВПД-то, а не му се звъняло в клубовете. Не знам какво да кажа.  Confused

# 532
Сесил, прекрасни сте! Сигурно усещането да облечеш нещо толкова автентично, пропито с толкова много история, е невероятно! Когато имаш време, разкажи за вашия танцов състав. Ще ми бъде интересно, а сигурно и на момичетата също. Какви танци изпълнявате, ходите ли често по събори, каква е емоцията....Само като гледах снимките и настръхнах. У дома се слуша много народна музика. Сега се опитваме да приучим и детето да харесва и уважава българската народна музика, но...засега без особен успех. Дано някой ден си промени мнението  Simple Smile
Дунди, редактирам се. Нали знаеш на вълка защо му е дебел вратът? Защото сам си върши работата. Звънни ти, резервирай, да ти е мирна главата и да знаеш, че работата е свършена Simple Smile

# 533
dundi73, в базата и да се обади, ще му кажат да звънне в агенцията. Вече всичко минава от там, независимо за колко време отиваш.
Обади се ти, изобщо не е нужно мъжа ти да го прави. Просто трябва да му знаеш званието и номера на поделението, ЕГН.

sad_woman, благодаря ти. Simple Smile
Усещането....много е особено. Смесица от гордост, смиреност, огромно задоволство...Simple Smile
Още повече се подсилва и от това, че всички те разглеждат, искат да те пипнат, молят за снимка.
В клуба сме от 1-3г., (всеки по различно време е отишъл), но от година и половина сме в един постоянен състав. Нашият ръководител е доста особен обаче и отказва да ни води на мероприятия със състезателен характер. Така че това беше първият събор и участие на сцена за нас.
Отделно има ансамбъл за автентичен фолклор както писах, и с него представят народни обичаи.
Миналият петък направиха голям концерт-спектакъл, над час и половина в театъра в Плевен. Напълно безплатно.

Ето още малко снимки от събора

Скрит текст:
на общо хоро
друг ансамбъл повечето бяха баби по над 60г, но танцуваха невероятно. Очите ни останаха и много ги аплодираха.
още от нашите
невероятни образи
ансамбъла на сцената
пресъздават "Сватба"
булката (голямото нещо на главата и се нарича "Гайца", оригинално и автентично е на 110г., пази се като зеницата на окото в един куфар, който се прехвърля от ръка на ръка и не му се дава да докосне земята). просто повечето костюми и част от реквизита са доста скъпи и трябва да се внимава
а това са свекъра и свекървата
тук сме вече ние от клуба
във вихъра на танца
и още веднъж

# 534
  • Пловдив
Не, няма да се обадя аз. Не може всичко аз да върша.  Naughty

Sesylle, моя приятелка води фолклорен състав от едно пловдивско село по разни събори без състезателен характер. Поне на 3-4 места в годината. Но всичко е свързано със средства за транспорт, а те са към едно читалище и им помагат. Миналата година в началото на септември имаше концерти на фолклорни състави в Обзор. Беше интересно.

# 535
Добър ден на всички! Vili_Motovili благодаря за кафето. Радинка бързо оздравяване. Sesylle прекрасни снимки, носии и танци. Това на главата на булката ми се струва доста тежко, как ли са ги носили? А, всъщност носиите тежат ли? Много обичам народна музика и танци, но за съжаление, съм музикален инвалид - не чувам музиката и никак не ме бива в танците Cry. Малката ми щерка ходи на народни танци в детската градина и засега и харесва, но бързо се изморява и незнам докога ще иска да танцува. Голямата много обича да танцува,но не харесва народна музика (дано се промени), ходеше на латино танци.
На момичетата, които им предстои почивка - бързо "отлитане" на седмицата, желая.
И ние все още умуваме кога и къде ще почиваме. Но то при нас е по-различно - съберем ли се всички в къщи, значи сме на почивка, защото ще сме заедно. Аз не съм "на далавера", защото обичам да пътувам, но детето и съпругът са все по пътищата и им се иска в къщи  Simple Smile.

# 536
момичета,някой който е пътувал от АМ Тракия за Обзор,моля ви кажете ми много ли е натоварен обзорския проход,или да минават по дюлинския

# 537
албена, тежко е много, да. То се слага за известно време, не е постоянно.
Носиите, като цяло някой части тежат.
Пищимала (който се завръзва отпред) е изцяло вълнен и плисиран, отделно и колосан. Това дава допълнителна тежест.
Елеците (някой са с дълги, вълнени елеци до под коленете) също са много тежки. Моята дреха с дълъг ръкав примерно е вълнена, но супер тънка.
Носиите не се разрешава да се перат, за да не се повредят, включително и вълнените чорапи. Пере са само ризата.
Тук говоря за автентични, стари носии. Не са новите и модерни, които човек може да поръча да му направят.

# 538
  • Пловдив
момичета,някой който е пътувал от АМ Тракия за Обзор,моля ви кажете ми много ли е натоварен обзорския проход,или да минават по дюлинския

По магистралата преди Бургас има отбивка за Слънчев бряг. Така не се влиза в Бургас, а по този път се излиза чак след комплекса. От там нататък принципно е натоварено, това е пътят между Варна и Бургас, но поне няма светофари и кръгови. Къмпингът е на 2 км преди Обзор, трябва да внимават, за да не изпуснат отбивката, с много гаден завой е и една никаква табела.  Peace

# 539

По магистралата преди Бургас има отбивка за Слънчев бряг. Така не се влиза в Бургас, а по този път се излиза чак след комплекса. От там нататък принципно е натоварено, това е пътят между Варна и Бургас, но поне няма светофари и кръгови. Къмпингът е на 2 км преди Обзор, трябва да внимават, за да не изпуснат отбивката, с много гаден завой е и една никаква табела.  Peace
мерси

Общи условия

Активация на акаунт