Тичане (3)

• 85 694
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
И мен ме болеше коляното скоро. Не спрях да тичам, де, и мина Laughing
За болката в прасците от личен опит препоръчвам магнезий и Дийп Рилийф. Докато при първото си трябва време, за да се види подобрение, второто ме е спасявало моментално безброй пъти.

# 121
Аз да се похваля, че все пак започнах да тичам с количката с бебка. Другите майки в градинката ме гледат странно, някои сигурно ме мислят за луда  Laughing Страхотно се чувствам след тичане, но още ми е трудно да се наканя по-често от веднъж седмично. Днес за пръв път си засичах - 2 км за 16 мин. Ще опитам да увеличавам разстоянието малко по малко. И мен ме наболява коляното.

# 122
Браво! Сега те гледат странно, а после като добиеш спортна форма може и някоя от тях да се затича Simple Smile

# 123
Браво!!! И мен ме гледат странно като ме видят бременна, но аз се чувствам чудесно. В 7 мес.вече, но още ск тичам лекичко Simple Smile

# 124
  bouquet Като добия спортна форма, на вас трябва да благодаря, че ме надъхахте Simple Smile

# 125
Здравейте всички, тичам от 2-3 месеца започнах по 8км, и на скоро избягах 40км км в пресечен терен (камъни, пръст и кал).Имаше средна денивелация.Първите 20 км бяха лесни, после от 20 до 30 бяха ок но не бях усмихнат вече  Grinning. Последните 5 бяха мъка голяма, половината ги ходих.Те ми добавиха близо час на времето.
Предвид че не бях зареждал с въглехидрати и спах само 2 часа преди тичането мисля че с още малко тренировка ще мога да изтичам маратон

Въпросът ми е към маратонците в групата, за някакви препоръки? Колко км трябва да бягам на тренировка? Някакви невща който трябва да знам?Аз чета от интернет, но  искам и мнения от първа ръка. Никога не съм участвал в събитие по тичане.

# 126
Здравейте, бягащи,

от 1 година тренирам, по принцип мразя кардио. Ноооо....днес взех детето от тренировка и за пръв път се разходих по тревата на стадиона, прясно окосена, мекичка....страхотно усещане. Та реших да опитам да потичам докато той тренира.
Моля, дайте съвет с какво да се снабдя, нещо да не изпусна. Маратонки имам някакви, чорапи, клинче, тениска. Вода ще взема  newsm78 Нещо друго  newsm78 
И ако малко съвети като за начинаещи бягащи. Ще загрея поне 10 минути основно краката преди бягането. След това, ако дам фира по време на бягането мисля да ходя бързо  newsm78

Нещо друго, сещате ли се? Благодаря предварително за съветите  Simple Smile

# 127
  • по света... (иначе от Пловдив)
Здравейте, бягащи,

от 1 година тренирам, по принцип мразя кардио. Ноооо....днес взех детето от тренировка и за пръв път се разходих по тревата на стадиона, прясно окосена, мекичка....страхотно усещане. Та реших да опитам да потичам докато той тренира.
Моля, дайте съвет с какво да се снабдя, нещо да не изпусна. Маратонки имам някакви, чорапи, клинче, тениска. Вода ще взема  newsm78 Нещо друго  newsm78 
И ако малко съвети като за начинаещи бягащи. Ще загрея поне 10 минути основно краката преди бягането. След това, ако дам фира по време на бягането мисля да ходя бързо  newsm78

Здравей, аз съм нова в бягането, но за 3 месеца постигнах 5 км за 31 мин. Когато започнах, едвам издържах да тичам 90 сек.... помогна ми много C25K "треньора", който си изтеглих за телефона Simple Smile.... препоръчвам   Hug

# 128
Здравейте, бягащи,

Здравей, аз съм нова в бягането, но за 3 месеца постигнах 5 км за 31 мин. Когато започнах, едвам издържах да тичам 90 сек.... помогна ми много C25K "треньора", който си изтеглих за телефона Simple Smile.... препоръчвам   Hug
В началото винаги много бързо се дръпва напред. После става все по-трудно и бавно. Аз вече от сума време не мога да дръпна под 21 мин. за 5км. Според мен, в началото трудно си тичала дълго, защото си се опитвала да тичаш твърде бързо. Ако си начинаещ и тръгваш много бързо ти е трудно да го задържиш, задъхваш се и може лесно да се откажеш. Лека полека човек се наглася и започва да гради и на дистанция, а постепенно и на скорост.

Ева, естествено, че можеш да си спираш, ако се умориш и да ходиш. То така дори е най-добре, поне според мен. Така хем не се насилваш, хем свикваш да изминаваш дълги разстояния. Тичаш, ходиш, докато ти се успокои пулса, после пак тичаш и така. Simple Smile

peterto11, а защо не идеш на някое трейл състезание? По резултата ти съдя, че си готов. Там ще се запознаеш с доста по-напреднали маратонци, които ще ти дадат по-добри съвети. Аз бягам трейл от няколко месеца, но максимум съм изтичвала малко над 30 км с денивелация над 1000 м. - това веднъж в Стара планина и едно състезание от 27км (1300 D+), което обаче доста ме озори. Ако искаш да тичаш маратони в пресечна местност ти трябват тренировки по баири, по черни пътища. Не всеки път по толкова много, въпросът е да е редовно и да има постоянство. Най-полезни ще са ти терени, в които имаш редуване на различен тип бягане - катерене по баири, камъни, спускане, пътеки, поляни. Този тип тичане те прави добър в планината. За асфалт е друго. Според мен, ако спокойно тичаш 40 км в планински условия, асфалтовия маратон няма да те затрудни много. Няма да си призьор, но 100 на 100 ще завършиш. Аз също съм начинаеща та повече не мога да те посъветвам. Simple Smile

# 129
  • Кьолн
Здравейте момичета! Нова съм в темата ви и изчетох само първа тема.Аз съм на 45 години и с голям срам споделям,че съм много пълна.Решила съм твърдо да направя нещо за себе си.Да започна да тичам сутрин.Интересува ме дали няма да е проблем възраста ми и многото килограми при бягане. Предварително ви благодаря за отговорите!

# 130
Няма да е проблем. Тичай на гладно, следи си пулса да не се качва много и бъди редовна. Не бързай, не насилвай тренировките, но пак ще повторя - бъди редовна. И прегледай менюто си - яж повече сурови плодове и зеленчуци, по-малко хляб и гледай да е най-добре домашен, по-малко готови храни, колбаси и т.н. Резултатите ще дойдат бавно, но ще ги има и ще са трайни. Успех!

Защо никой не споделя как върви тичането напоследък? Аз имах един застой в жегата. За последните няколко седмици съм минавала седмично по 10-15км Sad Но пак ще се засиля. Миналата направих 38, а ходих и на състезание 14км Simple Smile Доста съм отслабнала през лятото.

# 131
Aко си много пълна, това може да натовари много ставите ти, така че бягането не е подходящо. Започни с дълги разходки, здравословно хранене и някоя програма с упражнения.

# 132
Аз от няколко седмици вече не тичам. Confused Причините са няколко - на стадиона има много хора,много е горещо и ми писва все на едно и също място да тичам.Щеше да е хубаво,ако наблизо имаше голям парк с предимно равен терен. Rolling Eyes Пробвах да тичам в гората - много храсталаци,върнах се с няколко кърлежа вкъщи. Rolling Eyes Сега обмислям други варианти.Ще видим,мисля есента пак да тръгна. Whistling

# 133
  • Кьолн
Много ви благодаря за отговорите момичета!  bouquet

# 134
Защо никой не споделя как върви тичането напоследък? Аз имах един застой в жегата. За последните няколко седмици съм минавала седмично по 10-15км Sad Но пак ще се засиля. Миналата направих 38, а ходих и на състезание 14км Simple Smile Доста съм отслабнала през лятото.

И аз малко съм се отслабила лятото, жегите никак не ми влияят добре. Миналата неделя ходих на едни 10 км и бях първа, докато не се загубих на последните 3 км та се мотах 5-6 мин. из разни Витошки пътеки и накрая завърших трета. Но беше прохладно. Сега ми е много зор да тичам в жегата. Докарвам по около 40 км на седмица и излизам все нощем. След по-малко от месец ще се пусна на първия ми маратон - на Батак, той ще е на пресечен терен и май има около 600-700 м денивелация та мисля да не се пренапъвам и да си го тичам съвсем леко.

Как беше в Провадия? Аз не успях да дойда, че с ММ не се организирахме като хората с транспорта, макар че ми изглеждаше много готино и бях се даже записала (и аз щях да съм на 14 км).

ПП. За пръв път съм съгласна с kikamora.  Tired  Наистина тичането, ако си с наднормено тегло може да ти натовари ставите, а една травма ще те върне назад с целия ти прогрес.

Общи условия

Активация на акаунт