Нашата сватба през 2015 - тема 8

• 33 835
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Марая, ти сама си отговори. Нарисувала си я и тази е същата. Какво повече може да се желае? Според мен си направила правилния избор, просто те тресат задължителните нерви "Ама дали направих правилния избор? Дали нямаше да намеря по-хубава?" Случвало се е на повечето от нас, така че е нормално  Grinning

betyyyyy, нищо задължително няма. Аз не искам да товаря никой с разходи по моята сватба, така че от кумата ще имаме каквото тя прецени за подарък, а от кума искам уреда за пържене на картофи само с една лъжичка мазнина  Joy

Ние още не сме решили какво да им подарим, понеже те не са двойка.

# 241
  • гр. София
Марая, ти сама си отговори. Нарисувала си я и тази е същата. Какво повече може да се желае? Според мен си направила правилния избор, просто те тресат задължителните нерви "Ама дали направих правилния избор? Дали нямаше да намеря по-хубава?" Случвало се е на повечето от нас, така че е нормално  Grinning

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Oт това имам нужда Simple Smile

# 242

Спокойно  Hug

Сигурна съм, че всички ще сме красиви!

# 243
Марая и аз съм така _до 28 август, чак тогава съм на проба, че ще и трябва финала да е в същия ден.и гледам я в сайта и се чудя за крайния ефект.
украсените чаши и шампанско са супер.
аз да питам какъв размер да режа тюла за късметчета, намерих за 8 лв л.м. 3 м широчина добра цена ли е?

# 244
Мили булчици,

Моля за спешна помощ. Понеже нищо не харесвам по магазините и май сама ще правя нещата с една приятелка и мамите се нуждая от спешна помощ.
Къде мога да намеря да купя мидички, морски звезди и перфоратор морска звезда?

Моля ви помагайте Sad

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 19:52 от nati_toteva

# 245
Здравейте момичета.
Тези дни нямах никакво време,едва успях да ви изчета. въртим се в омагьосан кръг,гледаме всякакви неща покани, шампанско, вино, чаши и т.н. Лошото е че гледаме и неща, които не са от български сайтове пращане на агентката или тук няма алтернативен вариант или няма време за доставката или ако има вариант той е изключително скъп.
Как ще изберем всичко не си представям. #Crazy
А и с роклята и там съм до никъде, къде да ходя вече не знам newsm78
Извинявам се че ви натоварих, но трябваше да си споделя с някой, че нали пред другите трябва да владея положението.
Не помня кой питаше за задължителните неща от кумовете-ние сме с агенция с пълен пакет 90% от необходимите неща и всичко което се наема (фото,dj и т.н) са от там. А и в
днешно време мисля, че няма  нищо  задължително освен ако вие самите не искате да спазвате традицията.
Извинявам се и за дългия пост  bouquet

# 246
Лъки, карай едно по едно нещата и не се шашкай. Ще давам пример досегашните ми действия.
1. за роклята - четох кои магазини са с добри коментари, записвах. Разглеждах съответните сайтове и си прецених кои от тях ми допадат като стил. По план график в един ден ги обиколих, мерих и дори поръчах.
2. поканите, ако ще са собственоръчно правени най-лесно е тип свитък. Гледах в нета, събирах снимки, изградих си желания модел в главата. Измислих текста, благодарение на интернет и малко доукрасяване от моя страна. После ходих до 2 магазина - кинкалерия се водят за копчета, панделки и 1 парти магазин. Записвах цени,  купих по 10-20 см от няколко вида ленти, направих си "чернова" модели. На крайния модел мъжа каза "одобрявам". Сметнах колко общо ще ми трябва, едната лента ми беше над 10 м и вместо 30лв ми излезе 20лв, отстъпка дадоха. Приятно изненадана останах. Мъжът ми даде пистолет горещ силикон и почнах да правя пръстена за поканата  - резях си сатен парчета, обгарях със запалка, лепих със силикон и всичките 45 бройки направих докато гледах филм по тв. В другите дни ще направя отгоре панделката и ще залепя камъче. Купих  бели листи със сатенен златист ефект, пускам на принтера и айдее.
3. Чашите гледах в нета, на живо. Иска обикаляне и да мине време. На едно място нищо не ми хващаше окото, но днес пак минах. Заредили нови и видях точно едни чаши, които харесах от сайт. и ми е добре дошло, защото онлайн не смея да пазарувам.
4. Днес питах за тюл, гледах цени на цветчета, правя си сметката, утре може и да купя, ама тук някой да ми пише колко см да са ми парчетата тюл.
И така направи си ред за нещата и не пришпорвай "днес трябва да се купи!".
И аз се извинявам за поста, ама за да е максимално ясно.... Embarassed
Зая, а и към другите, малко тъп въпрос- - като увивате шампанското до горе, а после как, кой и кога го развива, за да се налее. Не се ли разплита надолу??
Пепи, аз също мислех за лилава украса. Но ресторанта е предимно в червено и жълто, а и решихм че лилавото е прекалено типичен вече за сватби. Та се прехвърлих на червено със златни елементи. Та сега се радвам дори повече на избора си. Направи както го чувстваш като вкус.

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 21:07 от *Шоколадче*

# 247
*Шоколадче* мерси за съветите,ще се опитам да го карам едно по едно  Simple Smile дано стане.
И ние сме с червено, сега мислим с какво да комбинираме, май ще е черно.
Като ми кажете къде е този албум и как се качва в него ще сложа панделкаа за столовете,че и там имаме една идея,но не съм мн сигурна.

# 248
Зая супер си се справила страхотни са . И аз много се бях изнервила като украсявах моите , изглежда по-лесно отколкото е  Naughty
 Аз да ви попитам за съвет - вие сами ли ще си правите кутиите за пари  newsm78 Чудя се как да я направя тази кутия , пък готовите са от 50 лв нагоре .

# 249
Цитат
Аз да ви попитам за съвет - вие сами ли ще си правите кутиите за пари  newsm78 Чудя се как да я направя тази кутия , пък готовите са от 50 лв нагоре .

Моята ще се прави от свеки.Нямам представа колко излизат, но със сигурност няма да е 50 лева.
Аз сега се чудя кои хора да закичвам с бутониери.Варианта е или само майки и бащи и младоженец,кумове и шаферки или всимки тези плюс лели,първи лротевчеди и дядовци.Аз си клоня към втория вариант, но нашите казват много са-30 бройки излизат, свеки ще ги прави и тях.Много се чудя как да е.Искам да закича баби и дядовци и лилите-не може някак си да не са закичени томно пък те.Вие как ще процедирате?
Ние трябва да си купим табела младоженци+украса за кола+чаши+свещи+книга за гости-другото свеки ще прави.[/color]

# 250
аз  рязах 14х14 см. за късметчетата повече ми харесва да са с квадратче, а не с кръгче, но е въпрос на вкус Simple Smile
цената е добра. толкова вървят 7 и нагоре.

Марая, радвам се, че си намерила роклята. 100% съм сигурна, че е много стилна и красива. Впечатленията ми от теб са, че си човек с вкус и съм убедена, че си направила добър избор. Simple Smile Ама поне една снимка трябваше да ни спретнеш, че сега има да тръпнем в очакване.  Hug
Аз се надявам най-накрая да стигна до заветния Асеновград тази седмица.

Събирам и аз идеи за бутониерите и кутията (нали изгорях с клетка Sad още не мога да го преживея след очакване повече от месец).
Аз имам 2 сестри и 1 брат ... и само по първа линия да закича пак сме много Grinning
но трябва да преброя, че да знаем как се движим. Вариант е да направим по-изчистени и опростени за една част и по-богати за най-близките. ?  newsm78 ?

# 251
Лъки, моето шампанско конкретно умишлено не е увито до горе- най-горната част с панделката може да се изхлузи нагоре. От вътре е тапата, която ще се маха, а останалата част не е свързана, така че ще си остане непокътната. Отделно, когато се сваля опаковката ще сме разрязали с уред (който не знам как се нарича) кръг под мястото на тапата и ще се отдели само горната част на златистото фолио. Всъщност не ми пука, ако иска да се разплита: нали аз съм го направила да се изкефим максимално. Моят мъж е потресен и впечатлен от моето творчество днес! Когато се прибра го чаках с вече пълния комплект, защото направих и свещите:

http://prikachi.com/images/575/8135575i.jpg

Честито, Марая и от мен!

Alady, ако аз я правехщях да си купя готова твърда кутия (има в Джъмбо), ще я облицовам и украся както на мен ми харесва според цвета на сватбата, като преди това съм направила с макетен нож разрез за пускане. По-добре ще е да не се опакова с капака, а всяка от двете части поотделно, за да може да се използва за съхранение след това, както каза  I, и естествено- да се вадят лесно подаръците.
Ние ще използваме малка ръчна чанта с принт на карта на света (спести ми сума главоболия при избора на кутия), а и няма да има дискомфорт как да се носи от който и да е  Peace

Мис, бутониери и гривни ще имам за майките, бащите, младоженеца, баба ми и сестра ми, кумовете - 9 бр. Смятам, че са предостатъчни и са най-близките ми хора- за тях с любов ще си ги направя също аз. Нашите гости ще дойдат направо на мястото на подписа и празненството, така че не мисля, че на някой ще му липсва нещо такова. По-скоро лесно ще се ориентират, кои са централните фигури  Laughing

Шоколадче, браво и на теб за организацията! Много добре си описала: Лъки само дишай, всичко ще се подреди. Аз си повтарям от самото начало на организацията, че няма сватба без украса, булка без рокля и без халки..... Така, че споко!  Пак дълго се получи, извинявайте! Hug  

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 22:41 от З_A_Я

# 252
А в духа на разговора да питам-бутониерите от изкуствени, или от естествени цветя ще ви бъдат?

# 253
Зая супер си се справила страхотни са . И аз много се бях изнервила като украсявах моите , изглежда по-лесно отколкото е  Naughty
Аз моята си я поръчах от магазин за опаковане на подаръци.Само формата без декорация ми излезе 6.50лв. а е доста голяма.Исках сама да я украся за да е в тон с книгата, чашите, свещите и шампанското

# 254
А в духа на разговора да питам-бутониерите от изкуствени, или от естествени цветя ще ви бъдат?

от изкуствени, не ми харесват бутониери с естествени, а и не го смятам за практично,заради жегата
освен това искам да останат за спомен  Simple Smile ще бъдат някакви с три цвята рози примерно-бяло,шампанско и праскова и зелени лестенца,нещо от сорта

Общи условия

Активация на акаунт