Да помогнем на съфорумка - Мама Цоцоланка

• 127 828
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • München, Deutschland
Включвам се и аз и на първо място пожелавам скорошно оздравяване!  Hug

Относно това лекарство, досега търсих, все още го има на някои места (аптеки), но на повечето места не е налично. И тук разфасовките са 100 и 500мг.

Изисква се рецепта, не са ми искали досега преведена на немски, но името на човека, лекарството, както и дозировката трябва да са на латиница (примерно mg, вместо мг) - купувала съм други лекарства с Бг рецепта. Проблем е единствено, че изискват рецептата в оригинал.

Лекарството се праща със специален спедитор, защото трябва да е в хладилна камера през цялото време, ето от този сайт пращат до 24ч. и е описано, че трябва да се държи на хладно:

http://www.medpex.de/mabthera-500-mg-infusionsloesungskonzentrat-p8709904

Ако мога с нещо да съдействам, кажете! Мислех, че мога да го получа и препратя, но не знам как да спазя инструкциите за съхранение (пише да се съхранява на 2-8°).

P.S. Живея в Германия.

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 18:25 от chrissy

# 271
"Подаръкът" за тази седмица ми е осигурен......Няма Мабтера!!!!

Много съжалявам, че трябва да минеш и през това!
Дръж ни в течение на нещата. Може би и друг път ще се налага сама да го набавяш, та не е зле да попиташ лекаря си как процедират другите пациенти. Предполагам на някои също им го доставят. Дано връчването на дипломите е успяло мъничко поне да те разсее от негативните емоции Hug

Мислех, че мога да го получа и препратя, но не знам как да спазя инструкциите за съхранение (пише да се съхранява на 2-8°).

По-напред дама писа, че е масова практика в България да се поръчва от Германия и да се ползват фирми посредници. Дано се включи пак с повече информция. Тези фирми сигурно могат директно да го пратят в подходяща опаковка. За съжаление не съм запозната, нито с практиката при пращане на лекарства, нито с посредниците. Но щом има толкова хора, които да го правят, сигурно става лесно.

# 272
  • София
Цоци,
Голяма прегръдка и от мен.
 Hug Hug   bouquet
Ще помогна и аз, записах си банковата информация!
Следя темата, надявам се един ден всичко това да е просто спомен и да си щастлива с прекрасното си семейство.    Heart Eyes

# 273
Маме, виждам, че производител на Мабтера е Рош. На сайта им пише, че генерикът е Ритуксимаб. Проверявала ли си дали това наистина е така и второто лекарство може ли да бъде заместител при терапиятата ти? И въобще дали го има и него.

# 274
  • Sofia
По-напред дама писа, че е масова практика в България да се поръчва от Германия и да се ползват фирми посредници. Дано се включи пак с повече информция. Тези фирми сигурно могат директно да го пратят в подходяща опаковка. За съжаление не съм запозната, нито с практиката при пращане на лекарства, нито с посредниците. Но щом има толкова хора, които да го правят, сигурно става лесно.

Ползвам Габко, но те са просто превозвач, имат склад в Германия, пращаш си покупките там, те ги товарят в камиона и пристигат в БГ. Не знам как ще стане това с температурата, особено предвид, че пратката пътува седмица поне Rolling Eyes
Тези специфични продукти май трябва да се пращат с въздушен трансппорт, за да дойдат бързо и то в специални опаковки. newsm78

# 275
Здравейте, момичета!

В крайна сметка днес имах неочаквана химиотерапия.
Д-р Хрисчев каза, че не е добре тя да се отлага. Имало преди години пациенти, които са се излекували само от химиотерапия, без Мабтера. Силно се надявам, че другия път всичко ще е наред. А и химията ми ще е по-рано - на 14 юли. Тогава ще имам и скенер. Молете се за мен, всичко тогава да е точно!!!!!

Говорих със сестрата за закупуване на мабтера.....Тя каза, че за такива кратки срокове по-трудно става закупуването и. По-скоро се купува от хора, които са на поддържаща терапия, имат време за реагиране при тях. А и терапията им е през 3 месеца.......

Кръвните ми резултати са добри - за първи път утайката ми - СУЕ - е в норма! Макар и на горната граница. И туморния маркер ми е паднал с 4 и е с нова минимална стойност - 148 - при граници 125-220.

Момичета, всичко това е възможно благодарение на вас - благодаря ви!!!! Защото с вашата финансова подкрепа успявам да се храня здравословно, да има ядки в менюто ми, да имам хранителни добавки и да не се притеснявам за това. Дава ми и спокойствието, от което имам нужда!!!! БЛАГОДАРЯ И РЕСПЕКТ ПРЕД ДОБРИНАТА НА ВСИЧКИ ВИ!!!!!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

А сега моменти от вълнуващото раздаване на дипломи вчера......
Скрит текст:

# 276
  • Пловдив
Стискам палци  всичко да е наред!!!!Много сте представителни с младежа:))Това емного важен момент и за двама ви!

# 277
Кръвните ми резултати са добри - за първи път утайката ми - СУЕ - е в норма! Макар и на горната граница. И туморния маркер ми е паднал с 4 и е с нова минимална стойност - 148 - при граници 125-220.

Ей, чудесно  Hug
Все така занапред!
Поздравления отново за успехите на младежа.
Да ви носи още много радост и повод за гордост!

NBM, благодаря за светкавичното включване.
Мамето ще каже, ако и е нужно по-нататък и направо в тази фирма ще питаме за процедурата.

# 278
  • Sofia
Мама Цоцоланка, желая ти здраве и изобилие!!!  Hug

# 279
От 1-ви юли Еконт ще имат доставки от много държави в Европа (включително и Германия). Попитах в един от офисите им дали могат да транспортират медикамент при ниска температура. Оказа се, че трябва да се направи изрично запитване, защото е забранено изпращането на медикаменти с куриер. Не можаха да ми отговорят защо и от кого е забранено. Нямам време да търся, но ме насочиха към националният им телефон за повече информация.
Добре е това да се знае Simple Smile.

# 280
  • София
Маме, чудни сте със сина! Попътен вятър му желая, а на теб скорошно оздравяване!  Hug

Скрит текст:
Днес малко те подпомогнах и аз.  Blush

# 281
  • СОФИЯ
От 1-ви юли Еконт ще имат доставки от много държави в Европа (включително и Германия). Попитах в един от офисите им дали могат да транспортират медикамент при ниска температура. Оказа се, че трябва да се направи изрично запитване, защото е забранено изпращането на медикаменти с куриер. Не можаха да ми отговорят защо и от кого е забранено. Нямам време да търся, но ме насочиха към националният им телефон за повече информация.
Добре е това да се знае Simple Smile.
Самата доставка също бих могла да осигуря. Трябва да е ясно предварително и в подходящ срок какви са медикаментите и съответните изисквания. Писах по-назад.

# 282
мама САННЯ, не съм видяла поста ти Simple Smile.

# 283
Браво на отличника, браво и на теб за добрите резултати!
Стискам палци за 14-ти  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 284
Актуална ли е банковата сметка ? Кое е точно лекарството , кое е активното вещество и ако имате идея какво му е наименованието в UK , аз също ще се опитам да го открия и ще преведа средства по сметката . Успех с лечението! Hug

Общи условия

Активация на акаунт