Да помогнем на съфорумка - Мама Цоцоланка

• 127 783
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
 Hug Стискам палци само за хубави новини!  Hug

# 451
  • при късмета
Да бъде Мама Цоцоланка! Чудесни новини

# 452
  • Телиш/Плевен
Стискам палци и аз, Маме! И чакам още хубави новини! Hug

# 453
Борбата не е свършила, борбата продължава......защото е до живот! След около 3 месеца ще е пет скенера - там е истината! Дано има пълна радост и пълна ремисия след него! Да бъде!

Дано! Дръж ни в течение, Маме.
Много хубави думи в целия постинг, дано по-често се сещаме за това  Hug

# 454

И разбрах едно - добрата и здрава психика не е на последно място. Напротив - тя е водеща! Обичайте се, създавайте си положителни емоции и красиви моменти, превърнете се в здравословни егоисти! Наред с хубавото има и лоши неща в живота - колкото се може игнорирайте ги, съхранявайте се, защото никой и нищо не струва колко вашето здраве и радостта на любимите ви, че ви имат

Ти си невероятен Човек, Диде, заради което много те обичам  Hug
Борец си ти, ще победиш!

# 455
Бъди здрава, Маме!  Hug

# 456
  • Някъде на път....
........След около 3 месеца ще е пет скенера - там е истината! Дано има пълна радост и пълна ремисия след него! Да бъде!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ - ВИЕ И БЛИЗКИТЕ ВИ!
Да бъде!  Hug  Hug Hug Hug

# 457
Маме, страхотни новини! И пет скенера ще е добър и ще си напълно здрава, я колко хора ти пращаме положителна енергия Hug

# 458
Позволявам си да споделя с вас това, което постнах и на страницата си във фейсбук.........

Не мога да повярвам, че това се случва с мен.....Смятам, че е сън, кошмар.....Онкоболница - колко е огромна и мирише на смърт!!!! Стоим с Лъчо пред кабинета...И чакаме.....Вече втори час...Чакаме да дойде кабинетната сестра...Тесен коридор, въздуха не стига. Не само от пространството....И хора, много хора пред съседния кабинет.....Учудих се, че никой не роптае. Всеки си чака реда. По-късно ги разбрах тези хора и спрях да се учудвам....Мъж в инвалидна количка, не може да ходи, не може да говори....Пише нещо на лист.......Казах си - Ооооо, защо така се е получило с този човек? Как така не може да говори? Самата аз имах пресипнал глас.....И самата аз само след около 4 месеца ще започна да пиша на лист......
Идва доктора. Първи въпрос - Кой те изпраща? Следва преглед.......Дълъг, досаден.....Отвори по-добре устата.....Не мога, толкова си мога.......Излизаш и чакаш да дойде сестрата, ще оформи документите и ще вземем биопсия.....Докторе, ще живея ли? Без биопсия нищо не мога да кажа.........Воала, най-накрая сестра! Обикаляш малко етажа. Даваш кръв - процедура, която ще се окаже част от моя живот в следващата 1 година. Плащаш  цели 4лв. за един здравен картон, върху който са написали името ти - същия в книжарницата струва 60ст. Отиваш на кардиолог - пред мен в кабинета дядо....Без да искаш виждаш годините - 84г.!!!! А твоите 41!!!!! Дори не са наполовината. Той е с рак на простата, а ти.....и ти ще си с рак, макар и двойно по-млада. Тези няколко реда се вместват между 7 и 12,30ч. За да стигнеш финала - биопсията. Поне сестрата в отделението е мила и прави неприятната процедура поносима. Лично доцента взе проба. Друг доктор гледа и се учи......Все още не знам, че колелото за мен вече се върти и Онкоболница и Хемонкология - Дървеница ще станат непоискани от мен, но необходими за живота ми дестинации.........

1 година по-късно....Все още съм в сън, кошмари ме връхлитат на моменти...Онкоболницата е все така огромна, но мирише и на сила. Дори на живот! Научих се да чакам пред кабинета за прием...Опознах докторите, сестрите, персонала - дори ги обикнах!....Въпросната биопсия излезе с отрицателен резултат. Същият доцент дори се обади на панаанатома да го пита сигурен ли е.. И като закъснял подарък за нова година ме сурвака с думите - Ще взема нова биопсия, големината на сливиците не отговаря на добрия резултат. И тази - втората биопсия - излезе с отрицателен резултат. Обикновено биопсиите излизат за 10 работни дни.....Аз и за първата, и за втората чаках по 1 месец. Защото и двата пъти пробата бе изпращана за повторна хистология. Втората биопсия бе изпратена за второ мнение в Онкохематологията........Не чаках дълго......Запознах се с един натрапник, който разби дарбата ми за гостоприемство. Един неканен гост влезе в живота ми, с претенция да стане домакин. Дифузен Б-едроклетъчен лимфом на тонзила, четвърти, последен, стадий! И това за стадия късно го разбрах.........И добре, че не знам всичко....Много знание - много печал!

На 17.11.2014г. започна пътуването ми към себе си! Започна пътя към израстването ми, започна пътя към промяната в мен и около мен! Никой вече не е същият у дома! За добро или лошо!  Обичам до полуда Рая, Самуил, Йоан, Вилизар и Лъчезар!!!!! Не съм силна.......Не съм бяла и добра. Искала съм да си сложа край на живота. Колко пъти явно и скрито съм ревала........Добре, че леглото ми не може да приказва....Когато бях едно с него - колко неща чу от мен......

17.11.2015г.........Усмихвам се, радвам се......И повече от всичко искам да живея!!!!!!! И.....чакам......Със свито сърце PET скенера на 03.12.2015г.......И с вяра - че Този, Който бе до мен през цялото време, ще бъде с мен и в тунела на скенера. И най-вече, че ще довече до добър край войната, която водим с Него! Благодаря ти, Господи, че съм жива!
Благодаря и на вас, приятели верни. На всички приятели, които не ме изоставиха. Всички приятели - нови и стари - които отделихте време, средства, мили думи и сърце за мен! Подкрепата значи много за мен! И е неизменна част от войната! Защото нахранената с добро душа - помага на тялото да бъде победител! Силно вярвам, че ще бъдем победители!!!!!! Но и вече се чувствам победител....Защото победих в мен неща, които смятах за непобедими!

Благодаря!!!!!!

# 459
Маме Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes,
Толкова се радвам, че всичко е наред Flowers Four Leaf Clover
От самото начало следях развитието и виждам колко силен човек си Heart Eyes
Пожелавам на всички много, ама много здраве и светли празници bouquet

Не се познаваме, но следя някои от темите които правиш, и много ме разчувства с днешният си пост и Cry ме, и от мъка, и от радост.

# 460
  • София
Маме  Hug
Ти си една невероятно силна жена  Hug

# 461
Маме, разплака ме. Hug
Но искрено се радвам, че си здрава и си на път да спечелиш войната. Вярвам го!
Пожелавам много здраве занапред на теб и на цялото ти прекрасно семейство!

# 462
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ох, Маме ... Зло да те забрави!!!
Силна си ..., а е ред и на леглото да разкажеш приказка с щастлив и усмихнат край!

# 463
  • sofia
Маме Hug
В мислите си ми!  Hug
Дано за Коледа получиш спокойствие! Усещам, че ще е така!!!  Simple Smile

# 464
  • София
Маме, възхищавам ти се! Ти си борец, ти си победител!  Hug  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт