Да помогнем на съфорумка - Мама Цоцоланка

• 127 417
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • На топло
Радвам се, че Цоцоланка се е излекувала  Peace няма нищо по-важно от това!
Но нека да прояви малко човечност към други хора, които също са болни и имат нужда от пари, за да оздравеят!
Човек може да живее без лаптоп, скъп фотоапарат и децата му да получат изключително добро образование, без да плаща пари, които няма. В тази насока може да потърси фондации или частни фирми, които спонсорират талантливи деца, а не да иска във форума.
И разбирам, че някои хора са възмутени.
Допълнителните пари можеха да отидат при други болни, ако имаше повече човечност, а не само мисъл за собстените мечти и комфорт  Peace

# 661
А следващия  семестър с какви пари ще го платите?

# 662
Е как с какви???? С нашите!

# 663
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Познавам Пролетната Фея, Сиссс, Юлия, консултантката за фотоапарата....жени , които безкрайно уважавам заради това, което са! Вярвам им на 100 % на думите и заставам зад тях! Зад тях-да! Някой писа за събраните пари за лечението на една болна наша съфорумка...отиде си Бог да я прости, у дома остави 3 деца, едното малко и мъж....знам им финансовото състояние, но те искаха да върнат парите!!! Не искаха разрешение да ги ползват за битови нужди, за технически придобивки за децата си....разликата в поведението е фрапиращата!!!Крещяща! Тъй като лично съм се сблъскала с болката и нервностойната борба с рака на починалата вече наша съфорумка...НЕ МОГА ДА ПРИЕМА, ЧЕ НЯКОЙ ИСКА ПАРИ ЗА ДА СИ ИЗУЧИ ДЕТЕТО В СКЪП УНИВЕРСИТЕТ, НЕ МОГА!!! Ако останат пари най-честно и почтенно е да се дадат на друга жена, дете..на друг в нужда, дето чака и се моли за всяко животоспасяващо левче!!!  Когато се дискутираше на времето фотоапарата  какъв да е , ми сподели една мама възмущението си ....че парите ще идат за качествен фотоапарат...когато може и обикновен около 100-тина лева , нали?! На мен лично мама Цоцоланка не ми е споделяла нищо и не мога да говоря от свое име...но за хората , които са изляли възмущението си тук ...мога да гарантирам, че са честни хора и за да се решат да го напишат, вече чашата на търпението  и възмущението им е преляла! Във фейсбук изразих мнението си под призива на една дама да се помогне на Диана Гошева....бях обвинена , че злобея..язък ми за богословието....не злобея, изразявам своето мнение! ...извинявам се ,ако имам грешки в правописа, много се ядосах от нападенията към жените, които са застанали зад думите си с имената си !!!
Колкото до Диана- радвам се, че се е излекувала и проблема е отшумял!Дай Боже ..всичко да остане само спомен!
Но децата ще следват желанията си, ако има начин, като няма...когато може-тогава!

# 664
  • Другата България
Скрит текст:
В резюме: разбрах, че аз не съм добра майка, защото не съм успяла да осигуря на първородния си син обучението, което заслужава.

Скрит текст:
Той беше приет в 4 английски университета, но не можахме да осигурим финансирането. Подавахме молби до фондации, опитахме да изтеглим заем, но не се получи. Не ми е хрумнало да искам помощ от форума, защото за близо десетте си години "присъствие" тук съм видяла колко много мъка има по света, колко много хора се нуждаят от средства за лечение на тежки заболявания на децата си, на себе си, на близки…. И считам, че техните нужди имат несравнимо по-висок приоритет, защото животът е най-ценното нещо. Нищо, че се наложи синът ми да се откаже от една мечта и остана на учи медицина в България, Нищо, че всяко лято ходи на бригада в чужбина, за да припечели някой лев, който да добави към стипендията си. Нищо, че по време на семестрите също поработва и въпреки това постига изключително висок успех. Надявам се само, че амбицията и трудолюбието му ще бъдат възнаградени подобаващо. Но дори и това да не стане, той ще се оправи в живота, защото знае цената на парите и знае как се изкарват. И няма да разчита, че цял живот мама ще го поддържа и подбутва отзад.

От някои коментари тук разбрах, че това ме прави лоша майка. А имам четири деца, които уча на същото, на което съм научила брат им. Горките!

П.П./ Досега се въздържах да пиша по темата, защото много ми загорча. Познавам Диана лично, имаше период, в който я харесвах, помогнах според възможностите си за лечението й, искрено й желая да оздравее, защото най-важното за децата е да имат здрави родители, а за жалост познавам деца, чиято майка не можа да се пребори с болестта. И които предложиха да върнат събраните средства (размер на 3000 лева!), когато вече нямаше надежда….

В този форум има много прекрасни хора, които са готови да отделят от залъка си, за да помогнат на изпаднали в беда. Повечето не са заринати в пари, но намират начин, отказват се от нещо в полза на тези, които имат по-голяма нужда от средства. И именно заради това намирам за грозно човек, който буквално дължи живота си на милосърдието и добрината на такива хора, да прекалява с исканията си.  Да, всички тук са пълнолетни и могат сами да решават за какво да харчат парите си, но помислете си как изглежда това в очите на човек, който брои парите си, за да може да нахрани детето си или да му осигури лекарства. Дали тези пари не биха могли да бъдат насочени към друга цел? Дали не биха могли да спасят живот?
Изключително стойностно мнение!
Респект!

# 665
Радвам се, че Цоцоланка се е излекувала  Peace няма нищо по-важно от това!
Но нека да прояви малко човечност към други хора, които също са болни и имат нужда от пари, за да оздравеят!
Човек може да живее без лаптоп, скъп фотоапарат и децата му да получат изключително добро образование, без да плаща пари, които няма. В тази насока може да потърси фондации или частни фирми, които спонсорират талантливи деца, а не да иска във форума.
И разбирам, че някои хора са възмутени.
Допълнителните пари можеха да отидат при други болни, ако имаше повече човечност, а не само мисъл за собстените мечти и комфорт  Peace

Ето това е добре формулираното разумно аргументиране на ситуацията. Нито е вендета..нито е лов на вещици.Вярно е,че всеки сам решава на кого да даде пари...това е похвално при всички случаи и не се осъжда от никого. Осъждаме липсата на човечност и мисъл за другите. Собственото АЗ и егоизмът, с който е подплътено.
И да???Елате в къщи? Може би отново има нужда от ремонт??
Аз съм до тук с коментарите...
Години наред се доказваме/ ние многодетните/ и не искаме да ни свързват с малцинствата, тежащи на нечий гръб, защото изборът да отгледаме повече деца е осмислен и с отговорност ....
Нямам какво повече да кажа...Срамувам се!

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 11:51 от JuliS

# 666
  • Варна
Мисля,че вече всичко стана много грозно.
Като за начало искам да кажа на тези,които си мислят,че здравеопазването е безплатно.Това НЕ Е ВЯРНО.От година се сблъсквам сериозно с нашето здравеопазване.Плащам си всичко и изследвания и ехографи,и скенери.Здравноосигурена съм.
На мен лично призива за образование ,за скъпа техника и т.н. ми дойде в повече,но просто игнорирах призива.Никой не е длъжен,нито е принуждаван на сила.
И накрая спрете да плюете,мисля че всеки придоби някаква представа за ситуацията.Оставете жената да се възстанови от болестта. В момента и правите лоша услуга и ако имате поне малко  жал ще престанете.

# 667
2. За подаръка на Вилизар - лаптоп, нямам никаква вина. Момичета и момчета от фейс група за готварство, в която участвам, без мое знание са събрали пари за бала му. Изпратиха ги и казаха той да си купи нещо за спомен от тях. Вилизар даде  още пари и си купи лаптоп. До този момент той нямаше собствен лаптоп.
И Вилизар реши вместо да помогне за лечението на майка си със събраните пари да си купи лаптоп?... Точно такива примери много обичат хората, които раздават стипендии за престижни университети... За да учиш в добър университет с парите на чужди хора трябва да си пример за подражание. До тук не виждам такъв.

3. За фотоапарата - в личен разговор момиче ме попита имам ли нужда от нещо за бала. Отговорих, че всичко си имаме - без фотоапарат. Изпрати ми пари. След консултация с момиче, което се занимава с фотография, ми бе препоръчан полупрофесионален Канон. Дадох още толкова пари, колкото получих и купих фотоапарата.
След като си имала пари да доплатиш за закупуването на скъп професионален фотоапарат защо просто не купи по-нисък клас, разпростирайки се до сумата с която разполагаш? Има ли причина да се купи скъп професионален апарат? Мислите да се занимавате професионално с фотография за да подпомогнете семейния бюджет ли?  Въпросът защо тези пари не са ползвани за лечение въобще няма да го задавам. Чудно ми е също защо тези две скъпи неща (лаптоп и професионален фотоапарат) не бяха продадени, за да се плати лечение или семестриална такса, а се разчита на  непознати дарители?
4. За финансовата помощ за Вилизар - да, молбата идваше като моя майчина. Обясних причините за нея. Оставаше тази около 1/5 от сумата, която просто не можехме да осигурим. Помолих за помощ. Не беше задължителна за никой. Не сравнявам кауза за кауза. Парите от човека са преведени директно в сметката на АУБ......
Кауза като вашата отблъсква много потенциални дарители от процеса на даряване като такъв. Заради лични, користни и егоистични подбуди вие погнусявате десетки (а може и стотици) добри хора, които заради съмнения за злоупотреба няма да дарят повече. Това е кражба от хора, които не познавате и които в бъдеще ще имат нужда от помощ за далеч по-важни неща от лаптоп, фотоапарат или семестриална такса... Ще са им нужни, за да си спасят живота и няма да ги получат заради такива хора като вас, които подкопават смата идея на дарителството... В едно нормално общество призив за помощ е най-крайната мярка, а вие го ползвате, за да си купите битова електроника...

5. За моята помощ - инициативата за нея не дойде от мен. Предложиха ми добавка, въпросния Ламинин + Ламинин омега, казах, че нямам пари за него и от там - без банкова сметка - едно момче, чрез една група инициира помощ за мен. Неговия баща - онкоболен - използвал тази добавка и е бил доволен. Средствата, които се събраха за мен ги използвах за тези добавки + витамини, Герисан, Мико дефенс, спори Рейши, вит. В17, вит. С1000мг., Тройчатка, Ламинините и веган храна. С тях продължавам и до ден днешен. Никога не съм крила това. Всичко е използвано по предназначение. Бях и на санаториум, където се провеждаше соколечение, клизми, лечение с хума и пр. процедури за укрепване на имунната ми система. Всичко с цел да преборя болестта и всичко това е немислимо без вашата помощ. Още повече щом разбрах, че съм била 4-ти, последен стадий......
Много е хубаво, че хората са помогнали да се излекувате. Добре е, че са платили за клизмите, хумата и соковете в санаториума. Лошото обаче е, че не сте навели глава от благодарност след това, а сте си казали „щом непознати хора имат пари да ми заплащат клизмите, защо да не платят и образованието на сина ми...“. Това е срамно, позорно и проява на крайно лош вкус. Възпитателния ефект на подобно поведение по отношение на Вилизар оставям изцяло без коментар...

Спирам да пиша, защото тази вечер усещам, че пак няма да мога да спя и ще продължавам с успокоителните. Чистата лимфа вече не знам дали е такава........Страх ме е да не се върна в старото положение, защото нервите и стреса са ключа към болестта.......
А може просто да е гузна съвест...
Благодаря за всички камъни!
И който желае - моля да заповяда у нас! И да види охолния живот, който водим. Вратата е отворена за всеки!
Парадоксално може би, но живота ви не е достатъчно охолен, защото няма достатъчно дарители... И с тези си постове се обричате на още по-малко помощ за вбъдеще.

# 668
  • Overijse, Belgie
Мисля,че вече всичко стана много грозно.
Като за начало искам да кажа на тези,които си мислят,че здравеопазването е безплатно.Това НЕ Е ВЯРНО.От година се сблъсквам сериозно с нашето здравеопазване.Плащам си всичко и изследвания и ехографи,и скенери.Здравноосигурена съм.
На мен лично призива за образование ,за скъпа техника и т.н. ми дойде в повече,но просто игнорирах призива.Никой не е длъжен,нито е принуждаван на сила.
И накрая спрете да плюете,мисля че всеки придоби някаква представа за ситуацията.Оставете жената да се възстанови от болестта. В момента и правите лоша услуга и ако имате поне малко  жал ще престанете.

Подкрепям мнението. Аз досега само четях темата без да пиша, но вече стана много...хм...напечено. Аз разбирам момичетата, които се възмушават, но приемете, че тя не е излъгала за какво моли. Пише си ясно жената какво иска и за какво. Който иска ще помогне, който не иска - ще пасува.
Нека оставим темата на хората, които искат да помогнат.

На Мама Цоцоланка пожелават болестта да е минало! На всички останали желая много здраве и късмет!

# 669
Аз искам да попитам, защо след като има проблем, видян на скенера, не е направен преглед и допълнителни изследвания? Защо губите време? Ами ако е нещо наистина сериозно?

# 670
  • Overijse, Belgie
Аз искам да попитам, защо след като има проблем, видян на скенера, не е направен преглед и допълнителни изследвания? Защо губите време? Ами ако е нещо наистина сериозно?

А откъде знаете, че се губи време и не се действа? Много лесно се вадят заключения, докато гледаш отстрани.

Наистина започвам да се изумявам от нивото на коментарите във форума!

# 671
Наистина вендета ...
Грозно, много грозно, дами.

# 672
Ами преди се отчиташе за всяка стъпка, сега не се споменава и дума за здравословното състояние.

# 673
  • Пловдив
Не съм влизала и писала в този форум от поне две години, точно заради такива хора като Диана и такива вечни защитници които си мислят, че са прави ,без да са на ясно за какво иде реч и без да познават достатъчно, този когото защитават.
Та не се стърпях и аз да кажа- НАПЪЛНО ПОДДЪРЖАМ КАЗАНОТО ОТ,СИС,Пролетната Фея,  Юлия,Дидка, sylia И ВСИЧКИ РАЗУМНИ ХОРА, които виждат  истината!
Въпросната дама ми беше приятел във един друг сайт но я отхвърлих, защото всеки час все за нещо ревеше.Да Дияна съжалявам за болестта ти и напълно съчувствам, за това което ти е в момента на главата,НО  това което правиш с благородството и съчувствието на хората,не мога да се съглася.
Всичко това което Сис и Юлия констатират и казват ДА вярно е и аз съм го виждала да го пише и самата тя да го казва.

Всеки има глава на раменете си и дано  разберете за какво иде реч!

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 21:32 от ЗИЧЕ

# 674
  • Другата България
Аз... мигам на парцали в момента и не схващам нещата в същината им. Много съм объркана...
Аз също.
И не знам какво да мисля.
Факт е, че има толкова наистина нуждаещи се от средства за животоспасяващо лечение хора - на първа страница в Клюто и в Благотворителния е пълно с такива теми - реални случаи, с млади хора, молещи за помощ за живот. Толкова сме безсилни пред болката и надеждата им....
Факт е, че и случаи като този /ако е истина всичко написано/ наистина отблъскват потенциалните дарители, добрите хора, които искат да помагат и го правят безкористно, безрезервно, дори анонимно.
Животът е труден за повечето от нас, но българинът е милостив, и винаги е отделял от залъка на децата си, за да помогне на друг или други деца в борбата за оцеляване.
Но когато с това се злоупотребява по някакъв начин, или се използват събраните средства за лична облага....не знам, не мога да съдя, не съм човекът за това, не бих си позволила да квалифицирам някого, дори и анонимно.
Респект пред Шарки за това, което е направила - личен доброволен избор, свидетелстващ за чисто и голямо сърце и душа.
Оттук насетне всеки има глава на раменете да прецени дали и за какво ще отделя от средствата си.
Но предвид коварната болест е добре да се спре с критичните коментари и нападките. Peace

Общи условия

Активация на акаунт