Да помогнем на съфорумка - Мама Цоцоланка

• 126 982
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Маме, гледах репортажа - страхотни сте.  Heart Eyes  bouquet
Дано всичко лошо вече остане назад в миналото!  Praynig
Здрава , добра и успешна седмица, и на теб!  Heart Eyes Hug

# 601
  • София
Бъдете все така сплотени и единни и дано всичко лошо е зад гърба Ви!  Heart Eyes

# 602
  • Пловдив
И аз ви гледах, прекрасни сте! Желая ви здраве и нека лошото ви забрави!

# 603
  • Costa Rica
Адаш, поздравления! Наритала си гадината завинаги, да знаеш bouquet

# 604
Скрит текст:
Майчина молба!
Изключително много ми е трудно.......Да призная и да помоля за помощ.....Срамувам се

Но искам да помогна на детето си.....И това е по-силно от мен! Защото искаме да дадем начален старт на неговото обучение, като помогнем за таксата за първата година. А всички останали да бъдат негово дело - чрез студентски кредит, чрез бригада - за такава вече е подал документи. Да учи в Американския университет в България е сбъдната мечта на Вили.
Идва ред да се плати втория семестър на Вилизар. Таксата е голяма - 6400 долара за година. Или приблизително 11600лв. От тази сума до този момент са осигурени 9000лв. В това число влиза и отпусната помощ за семестъра от Община - Благоевград за Вилизар, в размер на 1000лв. В това число влиза и моята пенсия, която все още очаквам да получа, но ми дадоха уверението, че до края на годината трябва да ми бъде преведена.
Останалите 2600лв. са непосилни за нас. За огромно наше съжаление. Кредит е немислим за нас. Няма да можем да го обслужваме. Успявахме да работим двамата с Лъчо, докато не започнах да усещам срив в имунната си система и всеки месец боледувах поне по 1 път. Договора на Лъчо, за книжарницата, изтича след 2 седмици. И отново ще трябва да се местим, ако ни осигурят място от пазара. Самия Лъчо започна втора работа - куриер. Всяка сутрин става в 5ч. и разнася вестници и списания, срещу сумата от 300лв. на месец.
Тук въобще не искам да намесвам тежката от всякакво естество изминаваща година, която бе по-лека благодарение на вашата и морална, и финансова помощ. Дано предстоящата година бъде по-лека и проблемът, който светна на PET скенера в яйчника да не се окаже сериозен.
Който има желание и възможност, моля за помощ.......Знам, че времето, в което живеем е трудно.
Обещавам, че няма да има злоупотреби и щом бъде набрана необходимата сума ще съобщя.
Благодаря на всички, които ще ме разберат правилно и няма да ме укорят за молбата ми......
Благодаря на всички, които няма да ме разберат.
Съжалявам! И се моля никога да не стигат в положение като моето. Защото не го желая и на най-големия си враг.
Срамувам се....да знаете, че много ми е неудобно......Простете ми и благодаря от сърце!

IBAN: BG43STSA93000012570710

BIC/SWIFT на Банка ДСК: STSABGSF

Диана Върбанова Гошева

Pay pal rdjvl@abv.bg

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 10:20 от Мама Цоцоланка

# 605
Маме, няма от какво да се срамуваш. Който иска и може, ще помогне, който не иска или не може, няма. Никого с нищо не задължаваш.

# 606
Само мога да и представя колко време е било на кантара решението да пишеш тук. Успех на Вили Simple Smile!

# 607
 Hug Влизам регулярно тук, за да проверя как вървят нещата. Щастливо ми е днес за тези добри новини. Разплаках се..., защото си представям ада, който се е наложило да преживеете.
На цялото семейство пожелавам светли и щастливи празници и най-вече, много здраве!

# 608
Ех, Маме, постовете ти всеки път толкова ме трогват, винаги ги чета със сълзи в очите. Желая ти много здраве и светлина, мирни празници, една прекрасна нова година! Сигурна съм, че сумата за Вили ще бъде събрана бързо. Успех!  Hug

# 609
  • София
Може ли номер на сметката?

# 610
Може ли номер на сметката?

Добавих я в поста, има я в 1 пост......Ето отново -

Скрит текст:
IBAN: BG43STSA93000012570710

BIC/SWIFT на Банка ДСК: STSABGSF

Диана Върбанова Гошева

Pay pal rdjvl@abv.bg

Благодаря ви!!!!!

# 611
  • in Wonderland
Маме, сили и кураж и не се срамувай!
Всяка майка ще направи това за детето си!!!!
Прегръщам те силно, ще помогна с каквото мога и съм сигурна, че ще се събере бързо необходимата сума !!!
Най- важното сега е да си спокойна и уверена, че лошото е останало зад гърба ви и ви предстоят само хубави моменти занапред!

# 612
  • Бургас
Няма нищо срамно.Много хора се радват когато имат възможност да помогнат. Hug

# 613
Маме, няма от какво да се срамуваш. Който иска и може, ще помогне, който не иска или не може, няма. Никого с нищо не задължаваш.
Peace Няма нищо срамно.  Hug

# 614
Добре де, не е ли малко прекалено?...

Съжалявам, ако звуча грубо, но факт е, че го мисля. Помогнах с удоволствие , когато се касаеше за мама Цоцоланка и лечението й - знаех, ще консумативите, лекарствата, хранителните добавки и др. са непосилно финансово бреме за нея и семейството й, направих го с желание и искрено съчувствие. Продължих да следя темата с интерес, надявам се всичко да е ок с нея и занапред, а проблема с яйчника да не е нещо сериозно.

Но изплащане на семестриални такси за здрав и прав син?! Който искал да учи именно и само в американския колеж, а не може да си плати семестрите? Ами да се ориентира към друг ВУЗ, чиито такси ще са десетократно по-ниски, а качеството на обучението няма да е по-лошо. След като не може да си позволи американския колеж и няма стипендия - ами да се запише другаде, а не да събира семейството му пари от хората, че да го изучи!! Дали този или друг университет - нищо не би било пречка  по пътя на интелигентен млад човек, който има желание да учи и хъс, за да успее.

В крайна сметка този син би могъл да пожелае да се образова в някой от университетите от Бръшляновата лига, където таксите са такива, че тези на американския колеж ще ви се сторят като почерпка в кварталната сладкарница...

До колкото зная, мама Цоцоланка има и други деца - да не звуча грубо, но скоро очаквам и за тях да събираме пари за билети за Дисниленд например, защото някое от тях мечтаело да отиде там...

Вкратце - категорично разграничавам зов за помощ за спасение на нечий живот от молба за дотиране на следване на здрав и прав младеж в работоспособна възраст, само защото "му е мечта да учи в американския колеж".

Съзнавам, че мнението ми ще предизвика полемика и недоволство, но считам, че като съм участвала веднъж във финансовата подкрепа, имам право да изразя позиция и за нещо, което намирам крайно нередно и нахално.

Общи условия

Активация на акаунт