Добре дошли, ФЕВРУАРКИ 2016 !

• 42 517
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Aми мисля, че ще откaжa БХС-то. Блaгодaря ви зa бързите отговори.
ShellyKeys aз спрях колaтa в тaзи облaст още февруaри, но порaди други много болезнени и неприятни проблеми. Aко не беше товa със сигурност и по време нa бременносттa щях дa продължa. Сегa ги подстригвaм с мaшинкa и ги бръснa нa видимите местa. Естествено товa никaк не ме рaдвa, но зa сегa нямaм друг избор. Много си мечтaя един ден дa могa дa ги мaхнa с фотоепилaция. Товa ми е еднa голямa мечтa, която към моментa не може дa бъде осъщественa.

# 571
  • Варна
Бръсненето е неприятно, но не бива да рискувате с коламаска. Ако предизвика контракции, ще се обвинявате после...

# 572
Днес мина първи преглед при др.Ташков. Много ми стана симпатичен. Бебчето е пораснало, почти 3 см е станало и док каза, че изглежда супер. Другата седмица съм на ФМ при Михова и чакам прегледа с нетърпение Simple Smile))) През това време ще врътна едно моренце за разнообразие Simple Smile)))

# 573
Здравейте бъдещи и настоящи февруарки Simple Smile,
Аз съм с термин 18.02.2016, на 24 години от Бургас и това ми е втора бременност( първата беше извънматочна, за съжаление). Днес видях темата и малко съжалявам, че съм я пропускала до сега, но от тук нататък ще ви следя стриктно и ще се радвам да си бъдем полезни взаимно. На всички бременни желая лека и спокойна бременност, а на мамите много радостни мигове покрай техните ангелчета.
  bouquet

# 574
Licoco, мн се радвам да видя, че и ти си при Ташков. Аз мн го харесвам и като човек и отношение, и като специалист. А др седмица в поликлиниката в Борово ли ще ходиш?
За коламаската- не рискувайте, особено на триъгълник и корем

# 575
Другата седмица съм на ФМ при Михова в Надежда, не при него. Simple Smile))

# 576
  • Пловдив
Аз ходя на кола маска.Предупредих козметичката и и казах да опитаме,но мина много леко.С първата бременност си ходих космата  newsm78 ама много ме беше шубе.
 За БХС бях споделила,но понеже пак има интересуващи се ще ви разкажа мнението си.Аз си направих и ми излезе висок риск от тризомия 18 и съответно адски се шашнах.Имах късмет поне с д-ра на ЖК тя ми каза така: ще правиш ли амниоцентеза и аз поисках мнението и , а тя ми каза така: ти си решаваш,но искам да знаеш че е рисковано.Освен теб съм имала още 2 момичета с такъв резултат,които родиха здрави бебета.Едната от тях си направи амниоцентезата и на нея и излязъл същия резултат,но понеже било дълго чакано бебче го оставила и родила напълно здраво бебе. При това положение не разбирам какъв е смисъла от този БХС като прекалено често излизат грешни резултати.А явно и от амно стават грешки.Извинете за дългия пост,но аз бях много впечатлена от разказа на моята д-р Учикова,която помогна да не прибегна към амноицентези и си родих прекрасен едър син (вече на 3г). А тогава бях на 32г.Сега на 36 сигурно още по-гадно ще е ама ще го пропусна.

# 577
Добре дошла и леко бременеене   bouquet

Здравейте бъдещи и настоящи февруарки Simple Smile,
Аз съм с термин 18.02.2016, на 24 години от Бургас и това ми е втора бременност( първата беше извънматочна, за съжаление). Днес видях темата и малко съжалявам, че съм я пропускала до сега, но от тук нататък ще ви следя стриктно и ще се радвам да си бъдем полезни взаимно. На всички бременни желая лека и спокойна бременност, а на мамите много радостни мигове покрай техните ангелчета.
  bouquet

# 578
  • последна надежда
Моето джипи се дърпаше за женска консултация... Искаше да ми даде талон най-рано в 9-10 г.с., ноооо гинеколога ми написал бележка с молба към джипито да ми даде талона веднага (6г.с) поради съпътствашо заболяване (Хашимото), лоша анамнеза с тази и предишна бременност. Сложи подпис и печат и каза, че ако ми откаже да искам писмен отказ с подпис и печат. Джипито веднага ми даде заветното направление!

# 579
  • Варна
На кола маска на триъгълник, ходя през цялата бременност, дори и за секциото (второто) се обезкосмих два дни преди операцията.

# 580
Едната от тях си направи амниоцентезата и на нея и излязъл същия резултат,но понеже било дълго чакано бебче го оставила и родила напълно здраво бебе. При това положение не разбирам какъв е смисъла от този БХС като прекалено често излизат грешни резултати.А явно и от амно стават грешки.

Ето това наистина ме изуми. Не мисля,че има начин от амниоцентезата да излезе такава грешка, защото изследват директно гените на бебето и то за точно определен риск. Може да не забележат друго заболяване, защото такава е технологията, но за това за което търсят, не ми се вярва да се получи грешка.( Това го споделям като инфо от моя позната, която се занимава с подобни изследвани, а не че  аз разбирам нещо лично).

Между другото - ето тук  има информация по-подробна, ако на някой  му свърши работа - за БХС, амнио и пр. http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%BE%D1%81%D0%B8/

А иначе за БХС - на моя позната и бе излязъл резултат 1:10, и се бяха побъркали от притеснение, но за щастие им се роди напълно здраво детенце.

ПС. Нямам информация за този пренатест, но може би при лош резултат от Бхс, човек може да го направи него, за да избегне риска от амниоцентезата....

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 00:41 от *Dora

# 581
Ах, как съм пропуснала по-рано да се запиша!
Зравейте всички мами февруарки и миналогодишни, и нови, и благодаря за топлото посрещане!  Heart Eyes
На 32 г съм в 8/9 г.с. с термин 20-ти февруари, първа бременност ми е. Проследява ме Д-р Лилия Колева в Св. Пантелеймон до НДК. Вчера бяхме на втори преглед и бебето е 1,88 см. Има сърдечна дейност  Praynig, видахме му малките ушички дори, явно ще слуша доста  Laughing (а дано, ама както ми се струва, че ще е момче - надали!)
Желая спокойна и безпроблемна бременност и леко раждане на всички останали февруарки!

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 00:30 от Aggalia

# 582
П.С. Добре дошли на всички нови мами! Лекичка и безпроблемна бременност, и живо , здраво, сладко бебе накрая!

# 583
Момичета един бърз личен въпрос, че съм пред дилема. С какво премахвате окосмяването на триъгълника? Спрях да се обезкосмявам с кола маска и минах от 2 месеца на бръснач, но изобщо не ми харесва. Според вас дали е опасна колата, четох че някои бременни я ползват през цялата бременност, а на други д-ра им е забранил. Вие как се справяте с този проблем?  smile3547

Аз си ходя на кола маска в 8 г. с. съм и питах мойта козметичка дали е опасно тя каза ,че имала доста клиентки бременни..... Не мисля че е опасно не знам всеки сам си преценя какво да прави ! Но определено болката е по различна от пред понеже бременните сме по чувствителни

# 584
Мами имам един въпрос, някой ползвал ли е възглавница за бременни, дали има ефект от нея ?  Вече се чудя какви начини за заспиване да търся нощно време.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт