Професионални серии за коса - тема 80

• 68 136
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Мики за всеки тип коса, подхранващото.
http://www.enzo.bg/matrix/biolage-exquisite-olio-za-vsichki-vidove-kosa/

# 181
  • гр. София
Delqna, благодаря и на теб за отговора   bouquet Аз имам Л2 от размяна и един друг финиш, но са ми слабички сякаш. Винаги слагам и някакво масло /обикновено от авокадо/ накрая на сухата коса. Поема си, понякога доста. Веднъж слагах и от жълтия еликсир на Керастаз /пак от същата съфорумка   Hug/, но не знам аз ли сложих малко или всичкото пое, но почти не разбрах ефекта му върху косата ми.

# 182
Delqna, благодаря и на теб за отговора   bouquet Аз имам Л2 от размяна и един друг финиш, но са ми слабички сякаш. Винаги слагам и някакво масло /обикновено от авокадо/ накрая на сухата коса. Поема си, понякога доста. Веднъж слагах и от жълтия еликсир на Керастаз /пак от същата съфорумка   Hug/, но не знам аз ли сложих малко или всичкото пое, но почти не разбрах ефекта му върху косата ми.
От жълтия еликсир слагах и малко и много и все се поемаше от косата без да видя някакво действие. Надявах се да ти пасне, понеже ти все питаше за леки финиши, макар че аз видях една доста плътна косичка. Wink

Скрит текст:
Отново да подсетя момичета
Цитат
  Разменя серията Орофлуидо (шампоан, маска, олио).
Олиото е 50мл. (отливала съм за размяна), маската е чисто нова, шампоана е пробван 1 път.
Според мен са лека хидратация за нормална коса.

Разменям за аргановите Наши-та (шампоан, балсам, олио)
или неща от серията Keune So Pure.
Може и за някой друг, но силно хидратиращ продукт - балсам/маска.
Ако е нов или почти пълен пак мога да дам серията. Peace   

# 183
  • гр. София
Ами, Линде, аз я смятам за нормална плътност и понеже косъма ми е по-дебел предполагам, че затова така изглежда по-обемна. Иначе броя на космите значително намаля през последните години  Mr. Green и продължва да пада да й се не види, въпреки добавки, ампули, грижи...... ooooh! А преди 15-20 години каква коса имах....еееееех....... Sad
Вчера успях да пробвам маската Intense Repair след шампоан Денсифик и Anti-Usure. Комбинацията ми дойде много добре. Косата ми не се оплете, на излизане от банята се усещаше подредена някак, почти всеки косъм поотделно....После сложих един финиш /не е проф./ и Л2 накрая. На сутринта беше малко разхвърчана, но нямах време да сложа някое масло, че закъснявах адски за работа и тръгнах така.

# 184
Delqna, благодаря и на теб за отговора   bouquet Аз имам Л2 от размяна и един друг финиш, но са ми слабички сякаш. Винаги слагам и някакво масло /обикновено от авокадо/ накрая на сухата коса. Поема си, понякога доста. Веднъж слагах и от жълтия еликсир на Керастаз /пак от същата съфорумка   Hug/, но не знам аз ли сложих малко или всичкото пое, но почти не разбрах ефекта му върху косата ми.
От жълтия еликсир слагах и малко и много и все се поемаше от косата без да видя някакво действие. Надявах се да ти пасне, понеже ти все питаше за леки финиши, макар че аз видях една доста плътна косичка. Wink

Скрит текст:
Отново да подсетя момичета
Цитат
  Разменя серията Орофлуидо (шампоан, маска, олио).
Олиото е 50мл. (отливала съм за размяна), маската е чисто нова, шампоана е пробван 1 път.
Според мен са лека хидратация за нормална коса.

Разменям за аргановите Наши-та (шампоан, балсам, олио)
или неща от серията Keune So Pure.
Може и за някой друг, но силно хидратиращ продукт - балсам/маска.
Ако е нов или почти пълен пак мога да дам серията. Peace   
Линда,от къде поръчваш арагановите Наши-та? Може ли линк?  bouquet

# 185

Beautyholicа страхотни неща Simple Smileможе ли да споделиш за маската за руса коса на Шмварцкоф блонд ме, отдавна й се чудя, дали омекотява и хидратира сухата коса newsm78 Simple SmileА ко може спедели снимчица на косата си  bouquet

Моята не е суха,нормална е..клони към омазняване в корените.Серията е чудесна(ако не са я развалили),те са вече в нови опаковки,моите са от старите.

# 186
  • София
Леле мацки изпуснах ви. Hug Напоследък хич  нямам време   bouquet

Такива хубости сте показали, браво!  bouquet  bouquet  bouquet Simple Smile Heart Eyes Heart Eyes

Да поздравя Фрея за слънчевата тема.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Аз  ще се включа по въпросчетата първо, а по-нататък и по другите теми, които обсъждахте напоследък bowuu

1.Опишете каква е косатa ви.

Описвам я в моментното й състояние, защото премина през различни състояния последната година.
Косата ми е дълга малко над кръста,  боядисвам я през около 2 месеца в тъмно кестеняво - 6-ца, макар да става 5-ца. Права,  макар напоследък да започва да се чупи, нормален към плътен косъм, сравнително гъста с много нови разтежи с различни дължини, нормален обем. Не е суха, няма мазни корени - мия я през два дни, макар да не изглежда за миене. Скалпа ми не е чувствителен, но с някой по-агресивни шампоани започва да ме дразни, временно, докато я измия. По принцип не цъфти, но в момента боря цъфтежи на някои кичури, още неизчистени от омбрето иначе последно я постригах някъде в началото на февруари около 20 см отрязах и сега нямам никакви нови цъфтежи на косата. Като отрежа и остатъците от омбрето вярвам, че цъфтежи няма да има. Косопада е нещо рядко,  но тази пролет ме нападна. Овладях го за около 4-5 седмици.
За съжаление пиша от таблета и нямам нищо ново, което да ви пусна, но косата ми изглежда по същия начин като на тези снимки с червения костюм. Там съм снимана миналата година точно преди да си направя омбре. Сега косата ми е същия цвят и дължина. На другата снимка със зелената рокля съм преди 3 години по това време на един фотографски курс и тук някой от другите курсисти ме е снимал.  Беше ми малко по-светла косата и на тази снимка ме беше навалял дъжда и смачкал косата и заради часа по фотография се наложи да пипна с вфлената преса в корените.  Joy

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

2. Каква грижа полагате за косата си (шампоани, маски/балсами, финиши, терапии, добавки, стилизиране, допълнителна поддръжка и др.)?

Почти на всяко измиване правя предварителна маслена маска, което е да речем два пъти или веднъж седмично. Използвам различни масла,  но винаги има малко масло от ему за корените. Веднъж седмично правя пилинг на скалпа, но на всяко измиване се грижа за него или с ампула преди измиване или с ампула или серум след измиване. Вечер правя масаж на скалпа преди лягане - минута или две с глава наведена надолу.
При измиванр ползвам обикновено шампоан и маска, по-рядко балсам. Маските ми преобладават. На измита коса слагам серум, ампула или малко гел от алое в корена, по дължините някакъв серум и масло в крайчетата. Ако не суша със сешоар не слагам термозащита.
Рядко слагам стилизанти, но ако сложа е за да накъдря с маша косата. Нямам нужда от стилизанти, ако ще изправям, тя си стои права.
Терапии правя много различни, като почти с всяка използвам ултразвуковата терапевтична преса. Обикновено преди  боядисване мия с цялата серия Архитект, заедно с концентрат и бустер Вита цимент. Преди косата ми с Архитекта и Вита цимент стоеше плътна и жилава, сега протеина й е в повече и доста се втвърдява след такава терапия, но е нужно преди боядисване, така че я правя. В деня на боядисването мажа корените с масло, слагам масло и в боята /боядисвам с Мажарел / за да не ме сърби скалпа от оксиданта. Измивам с шампоан за боядисана коса и слагам концентрат Пикселист с бустер Олео фюжън. Косата след боя става много мека и гладка и със страхотен блясък. Мисля, че се дължи на концентрата за запазване на цвета Пикселист.
Не пия конкретни добавки за коса, а за цялостна грижа,  които действат много добре и на косата. Това са Омега 3, Колаген тип 1 и 3, Хиалуронова киселина,  Облепиха, Спиртулина, Витамин Е /токотриенол /, Коензим Кю 10 във форма Убиквинол /че съм дъртичка вече за обикновената форма  Joy/, антиоксидант. Пих и биотин за около месец. Всъщност това е единствената добавка за коса, която съм приемала. Много бързо започна да ми расте косата.

3. Колко серии/продукти от различни марки имате налични в момента?  

Не мога да ги преброя в момента, ще опитам тези дни да направя инвентаризация и да снимам.  Аз харесвам да имам от една серия няколко продукта за да мога да я усетя добре, а после започвам да смесвам. Това означава,  че купувам задължително най-малко шампоан, маска и финиш, а понякога и други продукти от серията. Най-общо имам на Керастаз около 7 серии шампоан и маска,  заедно с финиши към сериите. Например на Денсифик имам всичко което има в серията. На Лореал Профешънъл имам само две серии - Митик Оил и Фиберсетик, на Алтерна имам 5 серии, на Шу Уемура имам 2 серии, на Напура 4 серии, на Джойко 3 серии, на Кюн Со Пюър цялата серия за чувствителен скалп и обем,  на Филип Кингсли серията за хидратация,  на ТиГи червената серия Антидотс,  на Редкен една серия - Екстрийм.  Фазлични финиши на тези марки, + няколко на Чи, Афоджи, както и доста проби на шампоани и маски, които ми предстои да пробвам - Джон Мастърс и Милк Шейк. Бих пробвала и Мароканоил и най-вероятно ще поръчам хидратиращата им серия.

Честита радост на Адреналинка   bouquet

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 01:31 от Мagnollia

# 187
  • Велико Търново
Магнолия, страхотна коса, страхотна визия Hug Полагаш големи грижи за косата ти и тя ти се "отблагодарява", аз единствено съм несериозна с домашните маски - все не ми остава време, или не съм заредила свършилите масла Confused Сподели как пребори косопада - мен сега ме е налегнал такъв, и то сериозен, и се чудя дали да не си взема отново лосиона Креастим на Дюкре/преди ми помагаше доста, нищо  че не е от проф.продукти/, този ш-н на Напура - http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-protiv-kosopad/napura-s … malna-kosa-200-ml, и на второто измиване да слагам от този - http://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorati … s-bioclenz-180-ml.
Почти всяка година ми се появява силен косопад, не знам вече как да го предотвратя - косата пада на снопчета като се къпя Confused, става безжизнена, вяла, и разхвърчана.

# 188
Дами ще ми препоръчате ли маска за силна хидратация , че малко прекалих с протеина.  Rolling Eyes  На мен принципно косата си ми е по-суха  и  ползвам олиото на Макадамия, но мисля да си взема и друг финиш. Кой бихте ми препоръчали, като и при него търся силна хидратация и подхранване. Чудех се между аргана на Наши и Елексир Ултим на Керастаз, но така или иначе ползвам професионална козметика от 2 месеца и още съм зелена в това отношение и ще съм много благодарна за малко помощ. newsm78  Heart Eyes

# 189
Някой случайно да е ползвал шампоана на Алтерна за руса коса от хайверената серия.Леко е тониращ и чета разнородни мнения в нета.
Досега не съм ползвала нищо тониращо.Може ли блондитата да кажат колко често ползват такива шампоани и мият ли с др.шампоан преди/след.??
Целта ми не е да става пепелно русо-а да се запази цвета искрящ и без жълти отенъци.Взех на Керастаз серията за боядисана коса-това дали ще помогне за поддръжка или трябва и тониране???

# 190
Магнолия, страхотен цвят имаш и ти отива на лицето.Моята коса е същия цвят, като твоята на последната снимка,може би няколко тона по-тъмна, но я потъмнявам.
Сподели моля те как така слагаш масло в боята?Винаги съм се чудила няма ли да се отрази по някакъв начин на боядисването.И тъй като скалпа ми е супер чувствителен почти винаги ми сърби от която и да е боя,без значение професионална или не.Та ако мога да предотвратя това ще е супер.

# 191
Здравейте!
Бихте ли ми казали кой от двата реконструктора е по-подходящ за  силно изтощена коса - Redken Extreme Cat или Реконструктор с кератин и зелен чай ApHogee?

# 192
Здравейте!
Бихте ли ми казали кой от двата реконструктора е по-подходящ за  силно изтощена коса - Redken Extreme Cat или Реконструктор с кератин и зелен чай ApHogee?
На Редкен е по-силен  Peace

Магнолиа, прекрасна коса! Мисля, че тази дължина повече ти отива на стила и лицето  Heart Eyes Обаче, момичета, забравете ги тия вафли, толкова са гадни и ненужни.... По-добре никакъв обем пред такъв от тях.

# 193
Момичета олиото на биолаж може ли да се втрива в корените?Четох в разни ревюта, че се ползва и затова.
И понеже в описанието се казва, че има няколко приложения-като термозащите преди сешоар, за финиш след баня, преди сушене и изправяне и т.н. та затова се чудя?Днеска ми пристига и ще го ползвам тези дни.
Вие като какво го ползвате най-често?

# 194
  • Стара Загора

Магнолиа, прекрасна коса! Мисля, че тази дължина повече ти отива на стила и лицето  Heart Eyes Обаче, момичета, забравете ги тия вафли, толкова са гадни и ненужни.... По-добре никакъв обем пред такъв от тях.

На същото мнение съм  Peace тези" вафли" въобще не ми харесват.Не харесвам и спрейовете за обем- нищо, което е с фиксация.

Общи условия

Активация на акаунт