Професионални серии за коса - тема 80

• 67 404
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Да, може би ти трябва протеин. Това би обяснило и отежняването от Митика ако ти е прекалено хидратирана косата.

# 706
  • Стара Загора
Имам код за 10 % отстъпка от ЗР валидно до 21.06 , ако на някой му трябва да пише на ЛС  Peace
Вече е даден

# 707
  • Варна
_Freya, благодаря!    bouquet  Ще пробвам с Про-кератина на ЛП, да видим какъв ще е резултата.
И последно да попитам за така хвалена коприна на Чи с червената капачка, не е само за боядисани коси, нали? Дали ще омекоти сухите ми краища?  newsm78

# 708
Здравейте, момичета Hug Аз бях за малко морска, но от телефона ви преклеждах какви ги пишете Mr. Green

Да си кажа и аз - Фрея....уникална коса! Няма такава просто Crazy Hug
Гледам и се чудя как успяваш да я търпиш вързана на опашка newsm78 Моята в сравнение с твоята си е направо перушина и пак едвам я изтърпявам лятото вързана. Само след 2-3 часа започва да ме боли главата и се налага да я пусна.
За протокола - на всички снимки е прекрасна, но най-много ми харесва на първите Heart Eyes Може би и защото цветът е по-топъл, не знам.

ra4oni_bonboni, добре дошла  bouquet
Косата ти е страхотна! С добре подбрана, качествена грижа къдриците ти ще станат като от приказките.
Не се наемам да ти препоръчам нещо конкретно, защото виждам, че си се ориентирала към Лореалските серии, а за мен те са си боклуци, наблъскани със силикон. Конкретно серията Митик ми е като супермаркетските бест селъри Sick Да не се обиди някой, просто ефектът при мен е този Peace Тук момичетата знаят, че съм малко крайна по въпроса със силиконите на къдрава коса. Ако искаш, погледни първите ми постове на предишната тема - 79. Там по-подробно съм писала. Подозирам, че косата ти не е харесала Митик-а не защото й идва тежък, а защото е много силиконов. На мен силиконите ми правят косата или изпръхнала и разхвърчана, или смачкана, особено когато се съдържат и в шампоана, и в балсама, и в стилизантите и финишите след измиване. Даже за препоръчване е в нито един продукт да не се съдържат, защото къдриците се изправят, разхвърчават и на нищо не приличат /от опит го казвам Peace/.
Оттам нататък трябва да прецениш дали косата ти има нужда от протеин или от хидратация. Ако на допир е прекалено мека и неподатлива на оформяне, пробвай с нещо по-протеиново. Ако е по-суха и груба, избери хидратиращи продукти. Третият вариант е да се спреш на нещо по средата, по-балансирано.
P.S. Маската Про-Кератин на мен яко ми смачка косата.

За оформяне бих ти препоръчала гела на Лакме за къдрици Curl Action - http://www.zlatnaribka.com/lakme/kstyle--za-stilizirane/gel-za-o … url-action-150-ml. Вече съм на трета опаковка от него. Много хубав продукт - добре оформя, къдриците са блестящи и стоят естествено, а не на клечки /е, трябва много да се внимава с количеството, иначе "гелосва"/.

Много ще се радвам отново да организираме среща в София Hug Макар че се появих за малко, ми беше много приятно да се запозная с някои от момичетата на живо Hug

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 17:31 от bellisssima

# 709
  • София
Здравейте, момичета  Simple Smile

Аз тази седмица пътувам и няма да съм на линия за среща, но за следващата - с удоволствие. Ще следя в темата дали ще организирате нещо, за да се включа   bouquet

Иначе по темата - на няколко поредни измивания съм с Архитекта и леката хидратираща маска на  Moroccanoil. Това, което забелязвам е, че непосредствено след измиването косата е прекрасна, но около 24 часа след това има начални признаци на омазняване и слепване, което ме дразни  Crossing Arms

Може би да я подкарам само на протеин на първо време, за да наваксам липсите и след това да комбинирам протеин и хидратация на всяко миене (както Magnolia и Bellisssima препоръчаха   bouquetnewsm78 Че то бива хормони, бива, ама много ме дразнят понякога отраженията по външния вид  Laughing

# 710
bellisssima  Hug изобщо не смятам, че косата ти има дори бегла прилика с "перушина"  Crossing Arms Много ти е обемна и хубава даже! А относно опашката какво да ти кажа, кожата на скалпа ми е свикнала на тормоза  Laughing Преди години адски ме болеше като си я свалях, направо все едно си одирах главата  Grinning хем косата ми беше наполовина. Но свикнах и някак намерих цаката на връзването, още докато я вдигам си намествам хубаво цялата коса, не знам и аз как да го обясня. Но определено съм и притръпнала към стягането. Лятото иначе е кошмар тоя килим от коса да ти стои опрян по гърба  Joy

ra4oni_bonboni, коприната не е само за боядисана коса, но не знам колко ще се харесате и с нея, тъй като има силикони. А ако косата ти е като на Белисима може и на теб да не ти допадат продуктите с такива в състава.  Peace

Teodora Nikolova, дали пък проблемът не е в поредните използвания на маската? На моите изрично пише да се използват веднъж седмично, след подобряване на състоянието на косата, дори веднъж месечно. Мисля, че това важи дори лайт варианта, защото той реално не е по-слаба версия, а такава пригодена за по-тънък косъм.

Момичета, искам вече да приключваме тази тема. Въпросите в следващата какви да бъдат? Аз предлагам:
1.Каква по-специална грижа прилагате преди и след боядисване на косата?
2.Какъв е цветът ви и как го поддържате? С каква боя за коса се боядисвате?

# 711
  • Щастлива мама на 3 слънца
Още един въпрос
3. Къдрокоски как оформяте и поддържате къдриците ?
Нещо подобно. Напоследък доста се коментират къдрици .

# 712
Според мен, въпроса "С каква боя се боядисвате?" е по добре да отпадне.
Има достатъчно теми за бои...по добре да обсъждаме само професионалните серии за коса.

# 713
ra4oni_bonboni , здравей и от мен  Flutter
Имаш страхотна коса - дължина-мечта  Heart Eyes
Когато започнах с проф. серии,стартирах с Лореал като по-бюджетни,харесваха ми,имаше сериозна разлика с предишните масови продукти,които ползвах.Редувах с други бюджетни марки като Шварцкопф,Вела,Джойко...хубав резултат,много бях впечатлена,но все исках още и още да ми се подобри косата,да е по-жива,да е с по-скокливи и хидратирани къдрички...
След време махнах Лореалите от основните ми продукти и състоянието на косата ми се подобри още повече  Peace , тук напълно подкрепям Бел  Hug
Бих те посъветвала да си вземеш една хидратираща и една протеинова серия,спрейче за затваряне на кутикулите,което да ползваш след излизане от банята на мокра /влажна коса,ДПШ,крем за къдрици и ако ползваш сешоар - термозащита.Може и хидратиращ финиш  Laughing много неща изредих,но са си нужни  Peace
Може да се върнеш няколко теми назад да попрочетеш писаното и отзивите за някои продукти,за да си подбереш максимално подходящите за теб.Трябва да си наясно обаче,че иска време и постоянство в грижите,както и че в началото всичко е на принципа проба-грешка...щом се научиш да усещаш от какво има нужда косата ти в даденият момент,резултатите няма да закъснеят  Hug

# 714
  • гр. София
·•Жана•·, какво точно имаш в предвид под спрейче за затваряне на кутикулите?  Blush Някакви примери.....

# 715
# 716
  • София
Предлагам въпрос за запис:
Как и от колко време се запалихте по грижите за косата и използването на професионални продукти?

Freya, интересно ми е колко ли килограма тежи косата ти   bouquet

# 717
Аз определено съм за въпросите които предложи Фрея  Peace

anima italiana
Скрит текст:
кутията ти е пълна и не мога да ти изпратя съобщение.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 23:14 от alex.viki

# 718
# 719
  • Варна
Момичета, много ви благодаря за топлото посрещане! Накарахте ме да се почувствам страхотно, все едно ви познавам от години  Hug
Към ЛП съм се спряла като най-често коментиран и бюджетни, а и някак най ми се е набил в главата. Нямам предпочитания за марка, искам само да ми пасне дадения продукт. Затова моля къдрокоските за конкретни серии, към които да се насоча.  Hug  Hug
bellisssima, мечтая точно за такива блестящи и добре оформени къдрици като от аватара ти! Силиконите и аз съм забелязала, че не ми се отразяват добре, но нямам навика да чета много етикети и чак вкъщи заглеждам състава  Laughing
·•Жана•, благодаря и на теб за насоките! Л2 го имам и харесвам, много ми е лек и приятен и съм забелязала, че спомага за оформянето на къдричките. Може би ключът е в постоянството, съвсем отскоро започнах с проф. козметика и вече искам резултати  Laughing И тъй като съм съвсем в началото, се затруднявам да определя кои серии  са хидратиращи и кои протеинови и от какво точно се нуждае косата ми в даден момент. Надявам се с времето това да се оправи, като понатрупам опит  Grinning
Отивам да чета темите назад и вече си водя записки, защото е много информация и в главата ми е каша  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт