Професионални серии за коса - тема 80

• 68 008
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте момичета. Нова съм във форума и се извинявам ако въпроса ми не е за тази тема. Предварително се извинявам за дългия пост. Та, исках да получа съвет относно моята изрусена и късаща се косица. От около един-два месеца ползвам професионална козметика за коса с надеждата да спра накъсването. Суша я от време на време със сешоар и я изправям с преса през ден. В началото ползвах шампоана и маската на ЛП Абсолют рипеър + кератинов балсам на Chi. През 1 миене слагам от 2-минутния реконструктор на Aphogee. Пробрах протеина в две стъпки, но сякаш нямаше особено голям ефект. Сега съм с шампоана Deep Care на Lakme и продължавам със същата маска на Лореал. Термозащитата ми е Нутри термик на Керастаз, а от скоро ползвам и запечатващия серум на ЛП (Пак от серията Абсолют рипеър). Слагам и едни кристали (непрофесионални) след пресата. И въпреки всичко косата ми продължава да се къса. Иска ми се да пробвам зелената серия на Керастаз (но не съм сигурна дали Bain de force или Architecte е за моята коса). Ако пък има друг по-нискобюджетен вариант от който сте доволни, бих желала да го споделите.

# 721
  • София
Маската на Schwarzkopf Professional BC Bonacure Fibreforce с микронизиран кератин и серума от серията, Force Infusion са доста достъпни като цена и ефективни при силно изтощена коса. Зелената от Fusio дозите на Керастаз, Вита цимент. Двойният серум от серията Absolut Repair Lipidium на L'Oréal professional - този може би го имаш. Протеиновият спрей на Label M, който служи и като термо и UV защита.

# 722
  • Berlin
За Redken явно няма да получа съвет, но поне може ли да кажете дали шампоан Kerastase Elixir Ultime е подходящ за ежедневна употреба? Принципно питам.

# 723
  • Belgium
abs, за Redken лично на мен ми е трудно да ти дам съвет, тъй като съм ползвала само една тяхна маска Redken Strength Builder Extreme. Имах я от размяна, но идваше прекалено силна за моята коса, която не е изтощена. Иначе ухаеше страхотно и омекотяваше стабилно, но от там изчезваше обема. След няколко ползвания я подарих на майка ми, която е със сух, третиран косъм и тя си я изхаби с кеф.

Elixir Ultime според мен е подходящ за ежедневна употреба, не утежнява косъма, но пък и не прави кой знае какво. Не знам каква ти е косата и между какво избираш, но си мисля, че можеш да вложиш пари в друг шампоан.  Peace

# 724
  • Berlin
Благодаря, Лу, аз го имам вече, но изчаквам с отварянето му. Simple Smile А на Редкен си взех балсам за обем. Laughing

# 725
Здравейте,

скоро ми свършва Интенс рипеър серията (на Лореал) и искам да си взема някоя нова, та дори и по-скъпа - трябва ми нещо за изтощена от преса и често миене коса, освежаване и "живване"  Laughing Косата ми е с тънък косъм, лесно се омазнява, небоядисана. Имате ли добри попадения?
П.С. Другата серия, които ползвам са протеините на Apfogee.

# 726
Сис_, нужни са малко повече усилия. Спри пресата ими поне намали използването и. Щом косата не спира още да се къса значи има повече увреждане, което продължава да получава.

abs, за ежедневна употреба аз бих избрала нещо по-леко и изчистено като състав, примерно нещо на Кюн Со Пюр, с което да редуваш. Един и същи шампоан, използван ежедневно не мисля, че е добра идея.

# 727
ra4oni_bonboni , за конкретни серии бих ти препоръчала Джойко :
- протеиновата серия е К-пак : това е шампоана , който можеш да съчетаваш с тази маска Ревиталукс / която за моята коса е пълно щастие  Laughing / или с Интензивния хидратант от серията , който също е страхотен продукт  Peace, това е ДПШ на марката,него не съм го пробвала,но Лорчето / Hug/ беше писала преди време,че е хубав  Heart Eyes

- хидратиращата серия е Мойсчър : шампоан , маска , спрейчето го показах снощи  Hug

Много хубава протеинова серия е Редкен Екстрийм - при мен косата е жива,напоена,тежко падаща,с хубав блясък... това е шампоана , ето и балсама.
За хидратация можеш да пробваш и червените Тиджита - шампоан и балсам.Много хубаво хидратира и сериозният балсам.
Може да пробваш и хидратиращите Кюн Пюър - шампоан , балсам - показвам ти малките опаковки,които са идеални за пробване , маската  е само от 200 мл,няма мъничка Peace
Лакме Дийп Кеър също е чудесна балансирана серия , имат малки опаковки за пробички.
За финиш може да пробваш Лукс ойл на Вела /Линденце, Hug/ или коприната с червената капачка.
Гелчето на Лакме,което снощи ти похвали Бел е хубаво,леко изсушава на 2-3 ден,но няма начин.Аз съм много доволна и от кремчето на Мороканойл.
Дълго стана и ти надух главата най-вероятно,но има още мноооого  Joy Ако нещо си харесаш от това,което ти показвам,може да пробваш,да видим как ще ти се отрази и да продължаваме с други  Hug

Пазаруваш ли от чужди сайтове ?  Crazy

# 728
Фрея не можах да пиша преди че ми спряха тока  #Cussing out
Олаплекс оттук научих че ще го пускат,преди 2-3 седмици точно разпитвах един познат фризьор за тази система но той не я беше чувал.А бях сигурна че рано или късно ще се появи в Бг.Аз следя една блогърка която се изрусява и много й беше изгорена косата-наложи се да се подстриже къса черта под ушите преди няколко месеца и оттогава ползва системата и в салон и продуктите за дом.употреба и мога да кажа че резултатите са доста добри.
Снимките които беше показала  Heart Eyes  Даже не мога да си представя че съществуват толкова дълги естествени коси.
Щеше да ми е полезно да науча момичетата какви терапии ползват в салон-но може би в друга тема.
Аз мисля да пробвам МШ терапията-както писах не забелязвам при мен голям ефект откъм протеиново натрупване въпреки че редувам 3 протеинови серии.Тази терапевтичната преса (от 1-ва страница) ме изкушава но си знам че ще ме мързи и само ще ми виси вкъщи да събира прах и затова мисля да пробвам в салон.

# 729
Мишел, а дали резултата не се дължи повече на това, че си е одрязала много косата? Стана ми интересно коя е, може ли линк към блога?
 Blush Hug

# 730
Може да включите и някакъв въпрос за терапии Simple Smile

# 731
То в тази има за терапии  Peace

# 732
Фрея писах ти на лични.

Магнолия заинтригува ме със сешоара - сподели ако го вземеш.Наближава ми рожд.ден  Mr. Green пък и си мисля че това по бих го ползвала отколкото терапевтичната преса  Hug

# 733
  • Варна
•Жана•, много ти благодаря за помощта!  Hug Записвам всичко чинно и започвам да ги проучвам  Laughing
Пазаруването от чужди сайтове ми е хоби  Laughing На Редкен бях поръчала от някакво намаление от ЛФ серията за къдрева коса, но останах доста разочарована. Води се безсулфатна, но имах чувството, че шампоана въобще не ми изми добре косата, заплита ужасно, което се оправя от балсама де, но не успя да ме спечели. Иначе консистенцията и аромата са много приятни.

# 734
ra4oni_bonboni, моята грива изглежда по сходен начин, когато не е изправена с преса, само е една идея по-гъста и спиралките стават малко по-различни. Но като текстура ми изглежда като моята. Това, на което аз наблягам като цяло е хидратацията при това интензивна с наистина силни продукти, но моята коса наистина е суха и поема всичко Simple Smile От скоро се замислям да вкарам и протеин сред продуктите си и да започна да редувам хидратация с протеин или пък да комбинирам двете заедно, както забелязвам доста момичета във форума правят Grinning
Като оформящ продукт с две ръце бих ти препоръчала Curl fever Kerastase (благодаря на Delli ,че ме запозна с този страхотен продукт Heart Eyes). Принципно се води гел, но лично аз изобщо не го усетих като такъв. Има много лека, почти кремообразна перлена текстура. Много лек и нелепнещ. Като за гел, очаквах че е възможно да ми клечкоса и втвърди косата, но нищо подобно не се случи Simple Smile
Откъм финиш не знам какво да ти препоръчам, аз още съм в търсене на идеалния финиш за моята коса. Харесах олиото на Наши , но то по-скоро ще ти поизправи къдриците. Опитах млякото с 12 ефекта на МШ, като цяло не лош продукт, но не ми дава хидратацията и мекотата, които аз търся, за това обмислям да пробвам сметаната Simple Smile
За хидратиращи серии, доста дълго време бях доволна от хидратиращата серия с хайвер на Алтерна , но в последствие започна да премива и пресушава косата. Харесах и бамбуковата хидратираща с масло от кенди пак на Алтерна.
Скоро пробвах и серията за суха коса на Кюн со Пюр мнооого ми хареса. Страхотни продукти. Още след шампоана усещам косата си мека и разплетена. Обмислям по-нататък да пробвам и продуктите им за къдрици с масло от малини.
А миналата седмица пробвах и Ш+М интегрити на МШ (Линда  bouquet). Много ми допаднаха, имах леки резерви заради това, че май се води протеинова, но ако е такава то значи в продуктите им има точното количество протеин за моята коса. Стана мека, но в същото време плътна и тежка, без пресушаване, а и аромата им е чудесен, наистина млечен шейк Heart Eyes Ще си купя и тях и за сега може би това ще ми е протеиновата серия. Simple Smile А за сравнение между МШ Интегрити и Марокан ойл, за мен и двете са еднакво добри. Косата ми е напоена, мека и бляскава. Това което Интегрити лично при мен дава повече, отколкото марокан е плътност на косата Simple Smile
Извинявам се за безкрайния ферман Mr. Green

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 10:50 от Victoria Dacheva

Общи условия

Активация на акаунт