Професионални серии за коса - тема 80

• 68 109
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,от кой БГ сайт поръчвате протеинови терапии? Реших да взема единия вариант на Редкен,но не намирам от къде...

# 136
  • На точното място
Ех, хубави колекции имате момичета, но и си личи по косите ви, че знаете как да ги ползвате  Wink

Аз да се похваля, как си омекотих пресушената от хидратиране коса - с протеин  Grinning. Измих с REDKEN Extreme, после маска със Shikakai Pulver ок.20 мин., накрая съвсем , съвсем малко от маската на Redken Extreme. Доволна коса- мека, но не пухкава с приличен обем и дори лееееек блясък  Heart Eyes

# 137
  • Стара Загора

Някоя от вас с богати колекции би ли ми сравнила маската на Мороканойл и Интегрити на МШ?

Според мен са с почти еднакво действие, поне върху моята коса ефекта е един  и същ при двете маски  Peace
Косата е много напоена ,мека, жилава и гладка,  след Интегрити се усеща малко по-тежка, но може и шампоана да има значение- ползвала съм ги с различни!

# 138

Някоя от вас с богати колекции би ли ми сравнила маската на Мороканойл и Интегрити на МШ?

Според мен са с почти еднакво действие, поне върху моята коса ефекта е един  и същ при двете маски  Peace
Косата е много напоена ,мека, жилава и гладка,  след Интегрити се усеща малко по-тежка, но може и шампоана да има значение- ползвала съм ги с различни!
Ще се включа и аз с отзив по въпроса, когато ми дойде маската на Марокан. Предполагам ще има някакви разлики от това, че косата ми е с 2 серии руси кичури (най-вече) от миналия май и този, а на niditop-че е естествената й (завиждам благородно Hug). От сайта zakosata ми обещаха понеделник или вторник да ми пратят маската и шампоана Марокан.

Нов "ужас" при мен Mr. Green Страшно харесах нещата на Keune, които си взех - хидратиращ шампоан и балсам, олиото финиш, остана да пробвам следващия път балсама за чувствителен скалп. Косата е мека, но не пукхава и някак натурална, не се усеща някакво наслагване на продукти, просто е чиста и хидратирана. Страшно ми хареса олиото финиш, защото се усеща по-леко от Наши, което страшно харесвам, но не е недостатъчно в никакъв случай. Краищата ми са подредени и не разхвърчани, което напоследък, знаете, ми е проблем. Явно ще се взимат "пълнометражните" размери (освен олиото, то е голямото).  Crazy  Flutter

# 139

Много благодаря! И без друго клонях към Интегрити  Heart Eyes

# 140
Здравейте, отдавна не съм се включвала в темата.Искам да предупредя момичетата които сега са в началото в използването на пр.козметика-да не се хвърлят безразборно да пробват мн.продукти.Вярно че изкушението е голямо но аз си докарах голям косопад в желанието си да мажа масла,протеини,финиши,ампули и т.н.Подозирам че големият виновник са едни ампули на Напура.Както и да е -сега нещата се нормализираха,използвах цяла зима само 3 серии които са проверени от преди косопада.Сега със смяната на сезона-ми се иска нещо ново че ми поомръзнаха.
Отворих на Алтерна протеиновия крем и СС крема които имах купени отдавна.Протеиновият крем мн.ми омекотява косата,разплита и леко намалява обема без да омазнява (тънък косъм,изрусявам се)-за по-дебел косъм сигурно ще е идеален овлажняващ крем.За резултат още е рано да коментирам.Сравнявайки с ПроКератин рефил термо крема който ползвам продължително време-вторият повече ми харесва защото косъмът става по-твърд и жилав,имам повече обем.
СС крема е една голяма 0-адски неикономичен продукт,трудно се сресвам,лек омекотяващ ефект само виждам от него.
Имам и др.нови неща които са малко познати-едно от които е на Living proof но още не съм използвала.Ще пиша след време.
Върнах се назад да ви почета малко да съм в час.
Благодаря на Фрея за страхотно оформените и поддържани теми   bouquet
На последно място ще съм благодарна ако някой има код за ЗР който няма да ползва-моля да ми пише на лични че ми е мн.далече магазина.

# 141
  • Стара Загора
В събота вечерта се намазах с нощтната грижа на Алтерна.Веднага попи.На следващия ден чак слетобед измих с алтерна рипеър, сложих си ботокс ампула на ЛП, постоях около 20-30 мин.След това сложих от балсама рипеър.Постоях около 5 мин и изплакнах.На влажна ксоа сложих от протеиновия крем и оставих да изсъхне сама.Косата е плътна, но сякаш малко се поизсуши  и втвърди.И като че ли няма толкова блясък, но това сама ми е трудно да го преценя.

# 142
  • Belgium

Нов "ужас" при мен Mr. Green Страшно харесах нещата на Keune, които си взех - хидратиращ шампоан и балсам.

Линде, дай линк към тоя "ужас", че ме заинтригува  Laughing

Особено шампоана.

# 143
Нов "ужас" при мен Mr. Green Страшно харесах нещата на Keune, които си взех - хидратиращ шампоан и балсам.
Линде, дай линк към тоя "ужас", че ме заинтригува  Laughing
Особено шампоана.
Ето го шампоана, мила  Hug http://arlen.bg/product/2002/hidratirasht-shampoan-za-suha-i-izt … ampoo-250-ml.html

Това е балсама
http://arlen.bg/product/2004/hidratirasht-balsam-za-suha-i-iztos … ioner-200-ml.html

Отделно взех и балсама за чувствителен скалп с лавандула + аргановото олио финиш. Heart Eyes

И днес след като съм преспала (аз тогава най добре преценявам ефекта) косата е много натурална, ако ме разбирате - една такава свежа, мекчика, неутежнена, все едно никога нищо не й е правено, но краищата са прибрани и подредени, което пък при моята натурална коса го няма, обема винаги ми върви към прогрес от корените към върховете. Сега е равна по цялата дължина.  Heart Eyes

# 144
  • Сандански
Момичета, коя маска на Moroccanoil сравнявахте с Интегрити. Имам маската Интегрити (поне това, на което пише treatment,  аз си го наричам маска, не знам дали вие за това говорите). Исках да купя хидратиращата маска на Moroccan Intense Hydrating Mask - тази с кафявата капачка, защото търся нещо много, ама много силно хидратиращо, но пък за мен Интегрити маската е леко протеинова и в никакъв случай тежка и хидратираща.

Моля за съвет за сешоар. Знам, че мястото не е тук, но ви имам най-голямо доверие и знам, че сте експерти в тази област. Simple Smile Харесала съм този на Парлукс: http://beautyexpert.bg/PARLUX-NEW-385-POWER-LIGHT-nay-noviat-nay … esionalen-seshoar Моля за мнение дали да е този или някой друг на същата марка. Нямам наблюдение над марката, просто търся нещо, което да е възможно най-щадящо за моята суха и фина коса (която май клони към гъста, считайки онзи тест с диаметъра на хванатата на опашка коса).

Интересувам се и от приставката за обем към сешоара. Моля за мнение, ако някой я има. Обемът, или по-скоро липсата на такъв, ми е вечен проблем, с който не мога да се справя. Ето я приставката: http://beautyexpert.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1% … seshoari-parlux-1

# 145
Страшно съм доволна от ампулите Vita Ciment,страшно плътна и жива чувствам косата си. Heart Eyes
Към протеинови серии ли да се ориентирам? И съответно от кои протеинов серии сте доволни?

# 146
Аз се включвам с въпрос за боята Wella Professionals Color Touch Rich.
______Freya_______ , ще питам теб, защото ти ми я препоръча и другите момичета, ако някой я е ползвал - за гъста коса средна дължина до раменете ще стигне ли една боя?
Последно ме правиха в салон с Diarichesse и фризьорката каза, че косата ми била много и трябвало боя и половина. Но за толкова години боядисване, винаги ми е стигала една боя, каквато и да съм ползвала.

# 147
  • Sofia
______Freya_______, понеже в миналата тема поддържах мнението, че смяната на шампоан при всяко измиване не е добра идея, идвам да се извиня и да призная, че няколко последователни хидратации направиха косата ми провиснала и изпъната. Минавам на схемата с редуването, която поне при мен също се оказа по-удачна   bouquet

# 148
Понеже и аз подозирам,че темата с размените не се следи много,пускам тука:
Скрит текст:
Разменям 1/2 бамбуков балсам за обем на Алтерна http://arlen.bg/product/1645/bezvreden-hidratirasht-balsam-za-ob … ioner-250-ml.html за Интегрити маската на МШ.

# 149
1. Опишете каква е косата ви (колко е дълга, цъфти ли често, пада ли често, каква е като вид - права, чуплива, къдрава, плътна, тънка, нормална, суха, мазни корени, жилава, гъста, обемна, липса на обем, чувствителен скалп, пърхут, себорея и т.н.) ?
Косата ми е до средата на гърба, тънка, изрусявана от 15год., нормални корени и дължини, сухи краища, приличен обем, с множество нови растежи.
2. Каква цялостна грижа полагате за косата си (шампоани, маски/балсами, финиши, терапии, добавки, стилизиране, допълнителна поддръжка и др.)?
Всичко правя  Mr. Green Blush мацам наред  Blush
3. Колко серии/продукти от различни марки имате налични в момента?
Минах периода, в който трупах. Едно, че с много серии аз лично не мога да усетя даден продукт, заради честата проба и смяна с друг. При мен понякога няма суперски ефект в началото, но след време като свърши даден продукт, уж не е бил кой знае какво, а усещам осезателно липсата му. Едно време така беше със спрея на Афоджий с чая.
Друго, че с натрупване, много често играе размяната,а  това си е пари на вятъра.
В момента като че повечето ми маски са на керастаз, финишите- преобладаващо Лакме.

Общи условия

Активация на акаунт