Професионални серии за коса - тема 80

• 68 172
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Мдаа, кодът е невалиден вече. Благодаря ти все пак Hug
Щом си го поръчала, ще изчакам отзивите ти и може по-нататък да го поръчам на приятели, които се връщат от Щатите.

nteri, пропуснах да взема отношение по твоя въпрос Hug Видимо косата ти няма нужда от подстригване - не се виждат нацъфтели крайчета, изглежда в еднакво добро състояние и по дължините, и в краищата. Ако искаш да изглеждат крайчетата по-плътни и по-изравнени, може да я клъцнеш малко. Но като знам какво значи "малко" за повечето фризьори... Аз не бих рискувала Mr. Green Цял живот се боря за дължина и все се намира някой "компетентен" фризьор, който да ми убие детската мечта Crossing Arms Затова от 1 година не съм стъпвала във фризьорски салон, купила съм си фриз.ножичка и сама си режа, каквото си преценя. Даже сама успявам да си докарам по-добра форма отколкото всички фризьори (с изключение на един), при които съм ходила.
Така че сама си прецени дали искаш леко скъсяване или не. Моето мнение е, че нямаш видима нужда Peace

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 11:26 от bellisssima

# 541
Скъпи момичета, благодаря ви за отговорите.  bouquet
Прикачам и още една снимка от скоро, където съм си начупила косата с пяна.
http://prikachi.com/images.php?images/449/8149449d.jpg
Преди да започна да си боядисвам косата, ми се получаваха много сладки естествени големи букли надолу по дължините, сега вече не се получават. Rolling Eyes
Ето такива http://prikachi.com/images.php?images/497/8149497X.jpg
Тук не съм я правила нищо.
Макар, че и тук косата ми е боядисвана, но съвсем в зората на започването на боядисването и то я боядисвах на 3-4 месеца.

·•Жана•·, , от твоята уста това е истински комплимент. Hug Твоята коса е прекрасна!
Определям дължините си по-скоро като нормални. Имам маската на редкен-екстрийм, която уж се води силно протеинова и на 2-3 поредни къпания не ми изпръхва косата, добре ми е. Виждам дори видимо заздравяване. Спрях се на тези серии именно, защото са балансирани и мислех, че ще е удачно да се редуват. Другото, което имам е 2-минутния реконструктор на Афоджи, който също не ми изсушава.
Иска ми се косата ми да е просто по-подредена, лъскава...а тя стои леко като опърпана... Според теб за такъв вид коси как е най-удачно да са подстригани и дали този тип триъгълник не им дава този опърпан висящ вид. newsm78  bouquet
Лу, и на мен ми се свиди, но пък е коса, расте.... май- е по-добре да изглежда здрава и по-къса отколкото дълга и не толкова добре. Laughing Спомням си, че твоята е коса е средна дължина и много блестяща.... Би ли показа със снимков материал какво точно имаш предвид като форма, за да мога да се ориентирам, ако не те затруднявам. Whistling
bellisssima, твоята коса също ми е мечта, следя темите от доста време ( както казах и съм изгледала доста снимков материал на вашите коси), с тези спиралки.... луда съм на тая тема. Mr. Green Heart Eyes
Сама не бих рискувала да се подстригвам, защото буквално съм с две леви във всяко отношение що се отнася до неща свързани с творчество и арт. Joy

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 12:02 от nteri

# 542
nteri за начина по които стилизираш косата си-мисля че точно триъгълник е по-подходящо отколкото на черта.И аз от снимките не виждам да имаш нужда от подстригване-но ако имаш добър фризьор е хубаво да се освежава косата (връхчета) на няколко месеца.
Ако крайчетата не ти харесват-може да ползваш някакъв серум-например този на Лореал двойния.А за блясък и подреденост-Лу те е посъветвала за серията Дисциплин-дава точно такъв ефект според мнозинството от момичетата.аз лично нямам опит.Също за някакви стилизанти за блясък може да помислиш-аз ползвам различни такива когато резултата от шамп.и маската не е достатъчен.

# 543
nteri аз също не мисля, че имаш нужда от подстригване,косата ти изглежда много добре,в краищата и дължината почти няма разлика
нормално е краищата да са леко по-изтощени от другата част,но просто подстригвай на всеки 2-3 месеца максимум(ако пускаш дълга коса).Аз така правя и нямам проблеми с цъфтеж,по този начин не й ползвалявам да цъфне.Като знам колко са ценни понякга 2-3 см и не бих се лишила от тях,а и ти реално просто нямаш нужда.

# 544
Момичета страхотни коси !
Моята също е доста къдрава, за сега редувам протеин и хидратация и бих казала, че косата ми доста се оправи.
Препоръчайте ми нещо за оформяне на къдрици, по възможност финиш или продукт без отмиване? ( моля направо за линк да поръчам)

# 545
Крема за къдрици на Морокан ойл:

http://www.-spam237-/collections/moroccanoil/products/moroccanoi … l-definning-cream

В старите теми също много хвалеха един флуид на OSMO за къдрици но в момента не го виждам наличен:

Редактирам се, това е флуида:

http://www.feelunique.com/p/Osmo-Essence-Curl-Fluid-200ml

# 546
Да споделя задоволството си от маската Pureology Precious Oil  Simple SmileБлагодарение на Жани   bouquetуспях да пробвам, чудесна маска Grinning
 http://www.feelunique.com/p/Pureology-Precious-Oil-Masque-150ml

# 547
 michelle_ma _bell, аз също мисля, че триъгълник е по-подходящо от черта за чупливи коси, но може и да излязло някое ново нещо, кой знае. Mr. Green
За крайчетата ( а и за дължините) редовно и всекидневно по няколко пъти използвам такъв тип олио- имам на Орофлуидо, на Лореал абсолют рипеър, на Нюкс, на Алфапарф. Косата ми е огромна, ако не сложа олио и много бързо попива всичко, така, че след няколко часа пак нанасям. Mr. Green
Miss_Bingley, наистина ще й кажа само връхчетата да ми вземе малко и да не си личи, че съм подстригвана. Hug

Скрит текст:
Търся си отливка на Дисциплин-маска и шампоан. Мога да предложа някои неща, както и не само за коса, а и за лице.

Според Вас безсулфатния на Дисциплин по-малко ли сваля боята?

# 548
nteri, косата ти е много хубава! Подстригвай тогава, когато виждаш че има нужда. Тоест когато върховете са:
- сухи без да се повлияват от хидратиращи и омекотяващи продукти
- твърди и груби отново неподдаващи се на допълнителна грижа
- цъфнали - тук задължително, в противен случай цъфтежът тръгва на горе, косъмът отслабва и се къса
- изтънели - не е задължително, по-скоро се премахват от естетическа гледна точка

В момента от снимките и аз съм на мнение, че няма належаща нужда, но ако усещаш някое от гореизброените можеш да клъцнеш малко (1-2см, няма нужда 4 пръста, прекалено е).
Моята коса също е на триъгълник, не мисля че формата е проблема. Струва ми се, че затова което искаш ти трябва една добра дълбока хидратация. Може да опиташ и кокосовото масло
Скрит текст:
Хидратиращи маски, които ще омекотят, изгладят и укротят косъма.

# 549
Жана, с всяка следваща снимка косата е още по-прекрасна Hug или по-точно с всеки следващ нов продукт Grinning А сега аз  се изкушавам за маската Марокан оил, след като на твоята коса е чудесна,сигурно  е доста хидратираща Grinning Сподели моляте за крема за къдрици на Марокан оил Hug
Hug мерси  Heart Eyes
Аз си купих този крем на Мороканойл , не показаният от Ellla  Peace
Мноого хубав аромат има,гъстичък е,бледорозов...оформи чудесни спиралки,днес е втори ден и не са мръднали/отпуснали,косата изобщо не е изсушена...резултата го виждаш и сама,наистина страхотни продукти  Heart Eyes
Радвам се,че Пюролъджи ти хареса,също страхотна серия,от синята Strength cure също съм много впечатлена - протеинова серия,но изключително добре подхранва и изобщо няма изсушаване на косъма  Crazy По подобен начин ми се отразява и Редкен Екстрийм.
nteri , благодаря ти за комплимента  Heart Eyes
Аз от години съм подстригана на триъгълник,много по-добре ми е сега косата...преди това бях на черта - ами залепена за главата в корените,адски суха и бухнала по дължините,ужас направо Laughing е,тогава не ползвах и проф. серии де,но не бих се подстригала на черта посмъртно  Mr. Green

# 550
  • гр. София
Съгласна съм с  ______Freya_______ за дълбоката хидратация с масла.  Peace Изглежда ми суха някак...Косата от снимката с буклите според мен изглежда най-добре. nteri, по принцип имаш много хубава коса - плътна и гъста.   Simple Smile

Да добавяи един-два въпроса:
1. Шампоанът на ЛП Vitamino Color какъв е - хидратиращ, протеинов, балансиран?
2. Маската Intense Repair след какъв шампоан е удачно да се нанася - протеинов или хидратиращ?

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 23:16 от Leila

# 551

Да добавяи един-два въпроса:
1. Шампоанът на ЛП Vitamino Color какъв е - хидратиращ, протеинов, балансиран?
2. Маската Intense Repair след какъв шампоан е удачно да се нанася - протеинов или хидратиращ?
1.Витамино колор,както и Лумино контраст са ми любими и са хидратиращи според мен.
2.След протеинов  Peace

# 552
  • гр. София
Благодаря sladurka за бързия отговор.  Hug

# 553
 ______Freya______, благодаря ти за отговора. Hug  bouquet Относно краищата леко са нацъфтели, но виждам веднага разлика след като им сложа разни замаскирващи нещица.
Купила съм си органично кокосова масло и органично масло от карите ( от зоята) и правя маски с тях комбинирано. Конкретно на последната снимка, където е от сега ето тази http://prikachi.com/images.php?images/959/8148959M.jpg си направих маска за около 50 минути с маслата, след това отмих с един шампоан за растеж на Крисчина ( не знам дали някой го е чувал, но също е висок клас, ампулите им за растеж и косопад са много ефективни) , сложих маска Митик ойл, а накрая завърших с масло Орофлуидо. Когато косата започна да изсъхва и видях, че се разпилява сложих малко от термозащитата на Тиджи С фактор и оставих да изсъхне. Резултатът беше.... адски бухнала коса, с много фризита, особено на горния пласт, никакви оформени чупки. На другия ден слагах пак масла ( финиши), слегна и стана във вида, в който е на снимката. ( направена вечерта) ooooh! newsm78
Leila, Благодаря   bouquet  Истината е че по време на снимката с буклите не ползвах проф. козметика за коса, но и не я боядисвах толкова често ( не и в русо) и си се набукляше сама. Там косата ми е много мръсна. Забелязала съм, че колкото ми е по-мръсна толкова по-добре сляга, оформя се, има жилавост... не знам на какво се дължи.
 Гъста е, но с фин косъм. Mr. Green Винаги съм искала права, рядка,подвижна и блестяща коса. Като след преса. Joy

# 554
  • София
Софиянки временни и постоянни   Mr. Green  писала съм ви за срещата утре. Ако има и други желаещи да заповяд:  Hug Пишете ми на лични да ви кажа къде.   bouquet

Фрея ако можеш - присъедини се.

Жана не мога и аз да не кажа:  Мноооого хубава коса   bouquet Направо като видя такава коса и ме обхваща носталгия по моите къдрици.
А  Днес една хубава къдравелка ме радва със страхотната си коса.  Hug

nteri добре дошла в темата. Косата ти изглежда плътна и гъста.   bouquet Аз бих намалила самонмалко от най-острата част от триъгълника.  Да кажем бих го направила по-тъп. Нещо подобно. Абстрахирай се от къдриците и гледай формата.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 11:11 от Мagnollia

Общи условия

Активация на акаунт