Wayward Pines - някой гледа ли?

• 34 604
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Deetron,
Втори сезон за съжаление няма да има.
Краят нарочно бе направен така, за да се гони шок елементът, в днешно време ако искаш да си ''по'' и ''най''
Скрит текст:
трябва да убиваш главните герои и да завършваш гадно, защото разбираш ли животът е гаден. А, нема нужда!
Сериала е далеч от класиките в жанра, че да се правят излишно на интересни. В опита да са много оригинални се изсраха на метеното.
В интерес на истината не е чак такава изненада и не е толкова лошо, има и приемственост (Ейми нарече Бен, г-н Бърк, спомняте ли си как започна всичко... явно Бен ще играе ролята на Итън, само дето няма да има такава роля, хаха), но прекалиха и пресолиха манджата, като оставят една неприятна горчилка у всички фенове на сериала, а ако няма втори сезон, то не ми се коментира просто...  ooooh!

# 601
  • София
Diavolo - нямам претеции към това каква би трябвало да бъде най-правилната развръзка, но си мисля, че показаната звучи сравнително достоверно...
Хареса ми това, че нито варианта на Пилчър, нито на Итън са показани като печеливши.
Според мен, хората в такава ситуация нямат позитивен ход, така че, финала бе добър и дори да няма втори сезон, ще остана с добри впеатления от Wayward Pines  Simple Smile

Бих моъгл да напарвя по-смислен и хубав коентар, но виждам, че изоставам с епизод на The Strain, така че ще се включа по-късно пак  cheers

# 602
Не съм го гледала, защото няма букви, но изчетох спойлерите и

Скрит текст:
Наистина е тъпо, че са убили Итън.  

Като гледам епизода пак ще пиша.

# 603
  • Вестерос
как може ве, бесен съм  Close

да не се чете, ако не сте гледали

Скрит текст:
Убиха Итън?! WTF  ooooh!
И ония олигофренчета с психически отклонения как така са надвили възрастните, като нямаха оръжия и пр. По-скоро нищичко не дадоха. И изведнъж след 3 г. историята се повтаря едно към едно. Онзи психопат е шериф, пак се подслушва и отново бесят хора. С една дума Итън се жертва за тоя що духа.
Ако няма втори сезон, този сериал ще се запомни с този уникален гаф и като цяло ще съм тотално разочарован от всичко, язък за очакването и за напрежението.
Сега разбрах, че в книгата е по-различно и тамошния финал е много по-изпипан.

2/10

Скрит текст:
Имаха оръжия. С другите ученици влязоха в някакъв техен бункер и там се видяха оръжия, а и казаха , че Пилчър им е складирал всичко необходимо за оцеляването.

Елора,
Скрит текст:
Итън се жертва и според мен взе правилното решение, за да могат да се спасят другите. Въпреки че лично бих се изкачила до горе и бих хвърлила  бомбите върху абитата и след това затворила вратата някак си.

# 604
  • София
Diavolo - нямам претеции към това каква би трябвало да бъде най-правилната развръзка, но си мисля, че показаната звучи сравнително достоверно...
Хареса ми това, че нито варианта на Пилчър, нито на Итън са показани като печеливши.
Според мен, хората в такава ситуация нямат позитивен ход, така че, финала бе добър и дори да няма втори сезон, ще остана с добри впеатления от Wayward Pines  Simple Smile

Бих моъгл да напарвя по-смислен и хубав коентар, но виждам, че изоставам с епизод на The Strain, така че ще се включа по-късно пак  cheers

ооо, The Strain съм си го свалил ама няма да е сега, че гледам да наваксам с Тъмната материя. Simple Smile

Цитат
Хареса ми това, че нито варианта на Пилчър, нито на Итън са показани като печеливши

Скрит текст:
Ъъъ? newsm78
Е то точно вариантът на Пилчър победи. Бяха му издигнали паметник, а недалеч от паметника показаха разлагащ се труп оставен за назидание на тези, които се опитват да бягат. Пак се подслушва, възрастните са замразени, а гнусното психопатче дето трябваше да е убит (мислех си, че Итън го уби с пушката в предната серия, а тук го дадоха, че е само ранен, да бееее да) е шериф.
За мен това е по-ужасно и от времената на Пилчър, защото първото поколение са с промити мозъци и болни хора.

# 605
  • София
Tiffany Aching

да
Скрит текст:
Имаха оръжия, вярно, но това с нищо не намалява мнението ми. Не може просто ей така ужким завършваш нещо и после хоп ти сервират някакъв край дето нещо си се е случило (ама кога и как) ама как се е стигнало до там, майната му.

Да, разбира се. Имаха предостатъчно време да се изкатерят всичките. Недомислие огромно. Некви дедовци и баби се изкачиха, а Итън в асансьора да беше пийнал и едно кафенце. То беше скачване, чакане. Катерят се всичките, а той да е по-назад от останалите с бомбата за всеки случай.
Аз още като се целуна с Тереза и и наговори тези неща нещо ми светна, че ще го затрият и после докато беше в асансьора се надявах (защото междувременно нали дадоха как един от техниците до Пам каза, че ще пусне отново захранването) в последния момент той да тръгне отново нагоре, точно преди абитата да дойдат и Итън да се взриви заедно с тях, но уви.

Аз съм много разочарован и като цяло давам много ниска оценка на сериала (и без това след многото силно и стегнато начало се залутаха нещо), съжалявам. Sad

# 606
  • Вестерос
Да , прав си, но като цяло и един сезон да си остане, имам много добри впечатления за сериала и му давам висока оценка Simple Smile

# 607
Много ми хареса финалната серия. Много силен завършек на сезона! Макар и не точно такъв, какъвто ми се искаше. Ах, дано някой се наеме да направи продължение щом Фокс не искат.

# 608
  • София

Цитат
Хареса ми това, че нито варианта на Пилчър, нито на Итън са показани като печеливши

Скрит текст:
Ъъъ? newsm78
Е то точно вариантът на Пилчър победи. Бяха му издигнали паметник, а недалеч от паметника показаха разлагащ се труп оставен за назидание на тези, които се опитват да бягат. Пак се подслушва, възрастните са замразени, а гнусното психопатче дето трябваше да е убит (мислех си, че Итън го уби с пушката в предната серия, а тук го дадоха, че е само ранен, да бееее да) е шериф.
За мен това е по-ужасно и от времената на Пилчър, защото първото поколение са с промити мозъци и болни хора.

Diavolo - Именно хиперболизирането на варианта "Пилчър" до неговата най-уродлива форма, разбирам като вид провал, защото финалната власт превърна първоначалния проект в негово отрицание, независимо, че привидно жителите оцеляха и продължиха живота си по уж познатия "Пилчър стил".
Поне аз така усетих посланието на финалните кадри. Мисля си, че идеята на Пилчер бе да има такъв контрол до определено време, когато младите ще бъдат повече, съответно така ще прогресира бройката на просветените и ще отпадне по естествен начин нуждата от лъжи и следене, като в едни момент всички в града ще знаят истината и ще се справят плавно със ситуацията...

Доста ми хареса развитието на сериала, като в началото подходих с резерви и неочаквах да ме заинтригува, но за радост не се оказах прав.

# 609
Целият пост е спойлер, не четете, ако не сте гледали.

smile3514

Пищях, свивах се, гризах нокти, побеля ми косата. Едва го изгледах, за срам и резил.

Невероятно динамичен епизод и сюблимен финал. Съгласна съм с Дийтрон, че събитията се развиха логично. Инвестицията в Първото поколение беше оправдана.
Не очаквах да завърши така, но не съм била права. Показаха развръзката при хората, които се скриха в бункера, акцентираха върху саможертвата на Итън, но остана скрито почти всичко, което ставаше при корпуса на Първото поколение. Чудесен режисьорски похват, защото помага на зрителя да си отговори какво бъдеще предвижда за жителите на града и защо. Преди последните пет минути всички бяхме убедени, че човешкото ще надделее и ще се осъществи идеята на Пам за изграждане на сплотена общност.

Обаче: както обикновено става в примитивните общества като това на Wayward Pines, грубата сила побеждава, а саможертвата за общността, любовта, приятелството, сплотеността, са неуместен анахронизъм.

Дяволо, според мен конфликтът е между Идеята за човешката природа и нейната Реалност. Беше представен достоверно.

Логично беше Първото поколение да победи, защото беше фанатизирано и имаше достъп до огромен склад с муниции. Докато още бяха в градчето, аз очаквах и се надявах да бъдат изядени, и в последната си минута да разберат, че Пилчър ги е измамил и целият им живот е лъжа, но това не би било реалистично. Беше подсигурил добре бъдещето на човечеството, така, както го разбира.

Краят отразява най-мрачната страна на човешката природа. Желанието за власт и потисничество, което задушава общността. Затова хората са обречени да правят същите грешки отново и отново, затова и в историята има цикличност - което беше умело внушено чрез рамката на сериала, чрез финала, който повтори началото.

Дийтрон беше писал по-назад за алегоричната природа на сериала. За мен също той е алегория, в частност на американското общество.

Жителите на Wayward Pines никога няма да могат да избягат от абитата - с действията си те несъзнателно се стремят към тях. Винаги обаче ще има по някой Итън Бърк и някоя Пам, които поставят под въпрос нещата, които им се случват, и показват на хората какви всъщност трябва да бъдат.

# 610
  • Вестерос
Страхотен коментар и резюме SOnges   bouquet Затова и много ми хареса всичко във финала

# 611
  http://dox.bg/files/dw?a=d1c4bbe6ec

Субтитри. Мисля, че са читави. След час го почвам  Party

# 612
  • София
Songes, Deetron
Съгласен съм с това което сте написали, не беше нужно да се замисля кой знае колко много, за да се съглася с вас и с истинската причина да ви допадне толкова много финала и посланието. Прави сте разбира се.  Simple Smile
Но пък на мен не ми хареса чисто емоционално, не исках такъв край. Доста гадно, доста... Дали са щастливи сега от живуркането си (защото това не е живот), едва ли, халал да им е на промитите мозъци. А и да, винаги ще се намира някой, който да мъти водата (в случая новия Г-н Бърк).  bowuu

# 613
Изгледах го. Субтитрите не са много читави, но стават. Пак ще го гледам набързо с хубавите.

Скрит текст:
И аз съм на мнението на Diavolo. Не ми хареса финалът. В такова състояние на терор и лъжи, не правя разлика между абита и хора. Това за мен не е човечество. Финалът на книгата е много по-приемлив.
Саможертвата на Итън при този финал за мен е безсмислена. Първото поколение не е толкова фанатизирано, колкото тези, които са решили да управляват са идиоти като Пилчър. Момичето защо не беше фанатизирано?
Толкова ли е трудно да се признае истината и всички да си живеят кротко, мирно и сплотено? Трудно е явно, защото и сред младите от първото поколение има психопати с мания за величие. Тяхната истинска цел е не да спасят човечествето. Те се крият зад тази причина. Искат просто власт.

Аз обичам хубавите и щастливи финали. Може би защото такива неща в живота рядко се случват и се кефя поне, че ги има във филмите и сериалите.
Сигурно няма да има друг сезон. Но има няколко варианта.
Хората в града се превръщат в абита рано или късно. И експеримента е просто удължаване на неизбежното.
Втори вариант е гените на абитата отново да мутират след няколко хиляди години и да бъдат много по- свестни от хората в града.  Mr. Green
И дано младия г-н Бърк промени нещата.
И като цяло не съжалявам, че го гледах.

# 614
  • София
Бях пропуснала 1 епизод, но като наваксах и сега гледах последния  ooooh!

Скрит текст:
Не виждам смисъл в този край, не че с Итън щеше да има голям смисъл, но с това първо поколение съвсем. Те са напълно откачени и едва ли ще успеят да се справят. Пък и цялата налудничава идея да оцелеят ми се вижда безумна. И сега какво - ще правят бебета и ще се размножават до припадък, а като свърши храната, ще се бесят ей така. Недомислица... Започна много силно този сериал, но ме разочарова. Не искам втори сезон, защото не виждам какво могат да измислят по него кой знае какво.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт