Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 46 603
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
  • В светлината на слънцето
Сериозно се замислих за грънчарското колело, но май не съм срещала такова нещо в София. Thinking Иначе не знам дали не би могло да се отиде за един урок при някой скулптор, който преподава на деца. Категорично не е същото, но е пак много интересно. Дори повече от грънчарското колело. Там обаче се работи със сива глина, която е много приятна на пипане. Но не съм сигурна дали някой би се навил да приеме дете за един час. newsm78 Това по принцип е за кандидатстване за ХГ и то не след 7 клас, а след 8, тоест приравнителните изпити. Та с по-големи деца се работи. Айде, ножовете и скалпелите няма да влязат в действие, само с ръце могат да се учат да пипат и оформят (точно драпериите на платовете се правят най-добре с меките възглавнички на пръстите). Може би това също е вариант, стига да се навие съответния човек. Thinking

# 421
  • София
Както са писали преди мен, грънчарско колело има в Чайната на Бенковски. Може би веднъж месечно събота и неделя. Ефрат Гройн се казва жената, която учи децата. Работи се на колелото или се оцветяват фигурки от глина, които тя лакира и изпича и децата си ги получават следващия път. Праща ми покани на мейла, когато се организират заниманията. Мисля, че и в селото, където живее, понякога кани. Ще пиша тук, когато получа информация.
Иначе Чайната е чудно местенце. Водила съм Алекс и да прави коледни сладки, свещи. Има музикални събития за деца.

Лулу, много ти благодаря за кино-препоръките. Гледахме Джурасик, като идеята беше да чета на ушенце. Обаче Алекс установи, че се справя и ми отказа услугите  Laughing Затруднява се на двуредовите субтитри, в които има повече думи, които не разбира (генетичните обяснения и подобни). Ще гледа и  "Отвътре навън" скоро.

Край училището на щерката са доста от интересните къщи. Преди време, когато за първи път обърнах внимание на тази с ягодите, буквално се влюбих. Сега следя дали ще я реставрират. Миналата седмица излезе такава информация. Дано! Снимки отвътре има тук.

# 422
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вчера избяга с писъци от Джурасик свят   ooooh!
разбрахме се да се слушаме в бъдеще и да избираме филмите по-внимателно

.... а историческите неща и разните интересни факти са преписани 1:1 от книгата на много близка моя приятелка, ...

Blush може ли да ми кажеш заглавието?  Blush ще ми е интересно да почета   Hug

# 423
Simantro, и аз така със същата къща. Влюбих се в нея буквално от пръв поглед.  Blush Всеки път се опитвам да си представя каква е била в пълната си пищност. За съжаление настоящият й собственик май предпочита да вдигне на същото място поредния строеж. Поне такива са слуховете. Като знам, че е същият човек, който завзе детската ни площадка и опита да я застрои, хич няма да се учудя, ако реши да я събори. То реално е собственик от доста време и я е оставил да се руши. Дано не съм прави и наистина я възстанови. Thinking
st.Dobri, ето това са трите книги, които тя написа.  Twisted Evil http://iztok-zapad.eu/books/author_books/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B … %D0%B2%D0%B0-/142 Тъй като е историк по образование и знае къде точно да се рови в архивите, информацията в тях е много интересна. Освен това беше обикаляла и се срещала с наследниците на фамилиите. Сериозен труд хвърли по тях. И сега масово я преписват, понеже е по-лесно наготово. Twisted Evil Книгите са за хора, но вътре са застъпени и историите на сградите, в които те са живеели. Peace

# 424
  • Sofia
"Черният казан"/1985г. съм свалила отдавна за Гушкан, но още не съм го предложила и гледала... предстои, но да видим кога.  Вероятно скоро, но да задобрее повече със субтитрите... Simple Smile  И тя се справя като Алекс на Симантро.

Та резюмето му поразително напомня на "Мумията", но предполагам е по-подходящ за децата ни.  Simple Smile

Аз пък снощи свалих още някои филмчета, които нямахме от Приказките на Андерсен и Грим (Simsala Grim) - много ги харесвам.  Grinning   Както и анимацията на въпросните приказки на една поредица - "Приказки без край". Simple Smile

# 425
Да се похваля лекинко. Каката е приета на първо класиране в училището, в което най-много искаше. При това първа в списъка, много е щастлива. Grinning
И селската ни къща е почти готова, остава още малко до финала на големия ремонто-строеж. Дори шефът на строителната фирма не вярваше, че може да се получи - толкова голямо и сериозно бе положението. Важното е, че стана. Моите вече градят планове за заминаване. Което евентуално ще се случи следващия месец, живот и здраве.  Peace
Стиснахме си ръцете и за порода куче (да се надяваме това да е последната и кучето да стане факт до края на лятото). Grinning Изобщо добри новини. Най-после. Grinning

# 426
  • София
Лу, все добри новини да имаш  Hug

Морена, Тони е гледал това филмче, но нещо не беше впечатлен.

Днес приключи тази книжка:

Попълни си читателския дневник.
От днес захваща Пипи.
В края на седмицата заминава с баба си на едно село за неопределено време.
Най-късно до 12 юли трябва да се приберат, че от 13-ти е на лагер; после с нас на море.
Ваканцията за него върви с пълна сила, чак му завиждам.

# 427
  • Перник
Май се събрахме голяма група фенове на софийските къщи от началото на 20-ти век  Simple Smile ОБОЖАВАМ тези къщи! Всяка си има характер и дух. И всеки път, когато видя поредната разпадаща се или разрушена къща ми става толкова тъжно. Преди години мечтаех да си купя такава къща и да я възстановя. Когато осъзнах, че вероятно никога няма да мога да осъществя тази мечта плаках. Що за народ сме, как може с лека ръка да разрушаваме всичко?

Сори за отплесването, темата все пак е за децата ни. Калоян снощи гордо ме уведоми, че прочел цели 2 страници! Все едно е прочел 200  Twisted Evil

Лулу, поздравления за чудесните новини при вас!  Grinning За куче и у нас се говори, но на мен само това ми липсва  Naughty Пределно ми е ясно, че аз ще трябва да се грижа за него, така че не настоявам никак. Двор, къща и котка са ми предостатъчни.

# 428
  • София
lulumba, поздравления за добрите новини! Браво на момичето! Лееекичко завиждам за кучето  Blush При нас желанията са за котка, но засега няма как  Sad
Алекс чете "Пипи". Вечерта ми разказва. Така хем чете, хем упражнява преразказ Simple Smile
Морена, тежка работа си подхванала. Аз от доста време се каня да свалям филми, ама все не остава време (и желание). Пускам от нета.

# 429
Ох, аз за куче основно се навих заради Сашо. Толкова го е страх, че май трябва да имаме животинка у дома, за да преодолее страха. Лошото е, че от страх като мине покрай него куче на тротоара и той хуква без да мисли, много често и на платното между колите. Все го уговарям, успокоявам, но голям страх, голямо нещо. Confused Точно се беше успокоил и преодолял паниката, то пък едно дребно го налая и като го погна, та всичко наново. ooooh! А каката отдавна иска куче и съм обещала. Ясно ми е, че ние ще се грижим най-вече за него, но се надявам и те да проявят отговорност. Grinning

# 430
  • Sofia
Лулу, поздравления за щерка ти, дано запази ентусиазма си и в следващия етап!  Hug
И ремонта да го приключите безпроблемно!

Лошото е, че от страх като мине покрай него куче на тротоара и той хуква без да мисли, много често и на платното между колите. Все го уговарям, успокоявам, но голям страх, голямо нещо. Confused
Това пък все едно аз съм го писала. Ама се освести вече Гушкан.  Simple Smile Сега към другата крайност май върви даже...  ooooh!

Симантро, аз свалям, понеже и торенти и клипове (напоследък гледам все от вибокса и ютуба да свалям, щом го има там филма -  по-малко масто ми заемат) изчезват, та да не ги пропусна.  Grinning

# 431
lulumba, браво на каката.   bouquet
За кучето - и аз малко завиждам. И ние искаме куче и мъжете се опитват да ме навиват да е сега, но като знам, че ще е най-вече моя отговорност - искам първо дребното да порасне, пък после да си увеличавам отговорностите.  Peace

# 432
Да се похваля лекинко. Каката е приета на първо класиране в училището, в което най-много искаше. При това първа в списъка, много е щастлива. Grinning
Честито! Може ли да споделиш, ако искаш на лични, къде се насочихте, защото се замислям дали да не местя моята след IV клас, ама не с математика.
И да попитам, че от училище не ни казаха нищо, да не ни изненадат наесен. Учебниците си остават за нас, нали, не се сдават? На една позната от чужбина с дете на 6,5 искаше да й ги дам, за да наваскват с езика и нашата система, че не се знае дали няма да са тук след година -две, но се чудя да не ги поискат наесен в училище.

# 433
Да се похваля лекинко. Каката е приета на първо класиране в училището, в което най-много искаше.

Поздравления за дъщеря ти! Hug
Изключително важно е децата да учат там където желаят те самите. Peace

# 434
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да се похваля лекинко. Каката е приета на първо класиране в училището, в което най-много искаше.

Поздравления за дъщеря ти! Hug
Изключително важно е децата да учат там където желаят те самите. Peace

точно  Hug
честито да е на каката  Hug

Общи условия

Активация на акаунт