Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 46 594
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
  • София
lulumba, честито на каката! Пожелавам нейния успех да има и Сашко!   bouquet

И моят също има страх от кучета, но нямам възможност да гледам куче в апартамент, а и той май няма желание.  ooooh!

Mira_p, спокойно можеш да подариш учебниците, не се връщат.  Peace

Синковецът е приет на занималня в училището и няма да търся частна такава, засега. Продължава да посещава лятната занималня, но се прибира уморен и нямаме време за допълнителни занятия. Другата сряда излизам в отпуск и заминаваме при баба и дядо, но пък морето ни се отложи за август, добре, че не капарирах предния ден.  Grinning

# 436
  • Sofia
Да, първолашките учебници са единствените ни безплатни и си остават за нас.

Лулу, и на мен ми е любопитно къде е кандидатсвала щерка ти, особенно, ако не е с математика. Нещо с рисуване ли?  Thinking

Щерката също иска куче, но аз не искам да затваряме животно вкъщи.  Иначе имам любими породи, каквото бих искала - ретривър Heart Eyes,  видовете овчарки, аляски маламут (едни съседи имат и е неверотен добродушко и красота Heart Eyes) или лабрадор.  На улицата ни има и един ретривър - любмец ни е.  Heart Eyes

# 437
  • В светлината на слънцето
Мира, Морена, в 119-о е приета. Приемът там е труден, заради големия наплив. След 4 клас пък е още по-трудно, тъй като свободните бройки се броят на пръстите. Иначе приемът е с изпити. Тя държа по български и по математика, тъй като за такива паралелки кандидатства. Peace От класа й са приети още две деца, но едното надали ще учи там, тъй като вероятно ще влезе в СМГ. Дано с другото момиченце да попаднат в един клас, супер ще е. Peace

Морена, точно по същия ред на породите минахме и ние. Mr. Green Преди няколко месеца дори бяхме на крачка от овчарка, но срутването на къщата промени нещата. Не знаехме дали ще има лятно време двор. А и това са все кучета, които имат нужда от повече пространство. Сега си стиснахме ръцете на порода среден размер, която се чувства добре и в апартамент. Peace

# 438
  • София
Сиси, честито за занималнтята! Нас не ни приеха. В този ред на мисли, някой има ли мнение за Адива?

Очертава се да го записваме и на футбол от септември. Най-близко ни е Славия. Ще се радвам за мнения и оттам.

Уфф, изобщо, трудна работа. Не знам как ще сглобим графика на взимяния, развозвания, прибирания, изчаквания и това в комбинация с дете на 1.5г  newsm78

Тази седмица господинът е при едни приятели на гости в провинцията, а следващите две е по музеите. В Политехническия много му хареса, да видим и в другите два.

За кучето - аз съм много за децата да растат с домашен любимец, какъвто и да е той. Ние имаме огромен алабай, но живеем в къща с двор. За апартамент - нещо по-малко и да не изисква много движение.

# 439
Мерси за инфото, Лулу, мислех, че след 4 клас прием има единствено с математика.
Сисето, честито за занималнята, дано и учителката да е ок.
Фийл, и моята девойка не е приета на занималня, аз също се чудя за частна, но повече клоня първия срок при възможност да се комбинираме с мъжа ми и свеки и да си е у дома, защото ще са втора смяна на училище, а опитът ни от следобедната предучилищна група показа, че децата се уморяват много следобяд, по-разконцентрирани са, полягват по чиновете. Идеално е да се наспива сутрин добре, да си пише вкъщи домашните и да ходи само на часовете си следобед, а и два от дните е и на пиано. Иначе за Адива съм чула от позната с второ дете в нашето училище, че е била доволна, голямата й дъщеря е била там две години. Добри отзиви има и за Медиа Ботев, а на родителската класната похвалила  Смарти, която има филиал на Антим Първи. Надявам се, че като са частни са по-индивидуални и ще пообиколя да питам може ли да ходи само втория срок или от по-късно. Че не си я представям как издържа в училище от 8,00ч. до 18 без 20. Иначе силно се надявам да може да обядва в училище, ако е на частна занималня, т.е. да ползва поне стола, че иначе цял ден на сандвичи ще е. Не знам, обаче, дали е възможно и кой да питаме.
Иначе и моето дете има страх от кучета, откакто едни пинчерчета се спуснаха и я налаяха. Преди това беше фен, но сега иска само котки. По компромис се сдобихме с морско свинче. Засега се кротна за друг домашен любимец.

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 10:22 от Mira_p

# 440
Честито за приема, Лулу! Дано да попаднете в страхотен клас, както досегашния.

119то беше евентуалният ни избор за ПУК, но не се падахме в микрорайона им и ми казаха, че нямаме шанс. Ще го имам предвид за кандидатстване след 4ти клас.

Моята също много иска домашен любимец. Имахме хамстер, който много обичаше, но го махнаме заради нейната алергия. Дадохме го на един човек с идеята да си го вземем след време като се поуспокоят нещата с алергията, но животинчето умряло. Тя не знае още и все ме пита кога ще го вземем.

# 441
  • В светлината на слънцето
Дъждец, ако училището ви е в плановете, може да направите опит за прехвърляне преди 4 клас. Понякога обявяват свободни места, но не знам на какъв принцип приемат. newsm78 Сега гледах, че са обявили няколко бройки в 3 клас. Така поне ще си спестите тестовете след 4 клас. Всъщност тестовете са общи - и за външни, и за вътрешни ученици. Но при външните са за прием и за малко места, докато при вътрешните са за разпределяне в съответните ЗИП-ове. Тоест децата си остават в училището, дори мисля, че се запазват и класовете, само се разделят за тези допълнителни часове. Thinking

Относно любимците - и аз съм много За да растат децата с животинки у дома. Ние засега имаме само риби - обаче едни голеееми, няколко парчета с дължина една педя. Лошото е, че рибите, точно като хамстерите, не са вечни и рано или късно умират - къде от старост, къде от болест, къде от лакомия (последното важи за златните, преди месец погребахме една, задавила се с камък). В началото бе голям рев и мъка като се гътне някое рибе (и аз наравно с децата), но постепенно взеха да преодоляват и сега правим едно тържествено погребение, когато се случи, но без сълзи и драми. Имахме и котарак за около година и нещо. Но тъй като не го кастрирахме, при последното пътуване към селото, диването избра свободата (и най-вече котките от близката къща Wink). Сега живее при една баба с крава и много женски котки. Решихме да го оставим, защото така определено е по-щастлив. Правят уговорки към кучето да вземем и котка, но засега май само куче ще е. Simple Smile

Занималните - при нас има такива до 4 клас. Всеки клас си има собствена занималня в своята си стая, с втора учителка. Сашо не ходеше в първи клас, но във втори ще видим. Той доста добре се готви самостоятелно у дома, баба му само му преглежда нещата. Ако продължи така, може да му спестя висенето в училище. Оставяме го само за два часа по обяд, тъй като тогава всички дружно ритат футбол на двора. Ако върви стегнато с подготовката у дома, може да продължим по същата схема. Thinking

# 442
Доколкото разбрах в нашето училище има занималня за следващата година, отново за всеки клас, така че в това отношение нямам притеснения.
Обмислям да го спра от школа по АЕ и да учи в къщи с мен по материала от училище 1-2 години. така беше и с брат му, но той имаше учител веднъж седмично.

Калата е на лагер- ранчо Конника. Много съжалявам за лошото време, защото се принуждават доста време да прекарват в къщата, а по програма има прекрасни занимания на открито. но какво да се прави - късмет.
Брат му е на футболен турнир и от там направо отива на морски лагер.
Няма да виждат 2 седмици.

# 443
  • Sofia
Мен занималнята не ме вълнува, но ще си имат отново както в 1 клас предполагам - в нашата стая с възпитател и деца само от класа.

Ако случайно сте пропуснали Тутенщайн - по темата за мумиите, да ви го препоръчам. Simple Smile  Гушкан така се впечатли и го гледа с голям интерес.

"Тутенщайн", който сред торентите съм срещала само с 12 епизода.
А при потребителя има много анимации, аз доста си свалих.

И едно филмче по темата за екологията - http://vbox7.com/user:gant?search=%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA … deos&p=search

В торентската тема пуснах (ще добавя и още малко тези дни) 2-3 игрални филмчета за по-големи, каквито гледат някои от децата, та ако ви интересува - вижте там.

# 444
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Ако случайно сте пропуснали Тутенщайн - по темата за мумиите, да ви го препоръчам. Simple Smile  Гушкан така се впечатли и го гледа с голям интерес.

...

любимо  Peace
от две-три години го гледа и не дава нито един диск да излезе от дома  Laughing

инспектор гаджет гледали ли сте? интересно е направен  Peace леко и забавно за децата представят различни факти  Hug

и ако още не сте разбрали  Blush Джим и Джем са Лолек и Болек  Blush

# 445
  • Sofia
У нас Лолек и Болек/Джим и Джем е изгледано отдавна... из чуждите тракери има много епизоди. Simple Smile
Много хубаво!
Инспектор Гдажет - не, не съм го срещала с бг аудио анимацията от наше време... ех...
Добри, ако имате да качиш в докса, а? Моля!   Flutter

Аз ъпдейтвам филмовия каталог на Гушкан, та съм се заровила...  Crazy

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 16:47 от Morena

# 446
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
У нас Лолек и Болек/Джим и Джем е изгледано отдавна... из чуждите тракери има много епизоди. Simple Smile
Много хубаво!
Инспектор Гдажет - не, не съм го срещала с бг аудио анимацията от наше време... ех...
Добри, ако имате да качиш в докса, а? Моля!   Flutter

Аз ъпдейтвам филмовия каталог на Гушкан, та съм се заровила...  Crazy

когато си идем у дома ще снимам рафта с филми на Малчо  Blush все "любими", често гледани и припомняни  Laughing и в никакъв случай не "бебешки", заради което не можем да подарим нито един диск на племенниците  Laughing

# 447
  • София
Ние гледахме днес "Отвътре навън" - чудесно филмче  Heart Eyes
Препоръчвам!

# 448
  • Sofia
Хм... не знаех, че имало и анимационна Мумия, та ако и вие като мен...  Wink

Заповядайте:

или торента - http://zamunda.ch/details.php?id=198022&hit=1  дублиран с гласовете от Мумията 2 (поне според мен де Simple Smile )

и сериал - http://zamunda.ch/details.php?id=444677&hit=1

Лично аз много има се радвам и на филма, и на сериала, за детето.  Grinning

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 14:47 от Morena

# 449
  • Ланкър, планините Овнерог
Оппа, приемате ли нови попълнения по никое време Simple Smile ?

Лулу, радвам се да те "видя". Нещо за куче иде реч при вас? И при нас предстои лудницата, само чакаме да стане годен за взимане, че е бебе още. В средата на юли ще го вземем и се започва. От сега умувам как да скрием кабеляците и какво да правя с обувките в коридора.

Общи условия

Активация на акаунт