Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 45 878
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ох, момичета, изобщо не ми се подхваща темата за топките. Моят син е толкова разсеян, че не 10, а 100 ще ни трябват за лятото.

Да се отчета от екскурзията - Сиси, да не са в 1 стая? Нашите са 5 момчета в 1 апартамент - още пъвия ден ми се обади, че си е скъсал чисто новия спортен екип, докато играл футбол. Топката я ритнали без да искат в една река и тя я отнесла (предишщната вечер я бух купила от Джъмбо, но успя да направи и 24 часа живот). Днес ми се обади, че му изчезнали плувните очила и шапката, както му били на леглото. Не знам, ако продължава така, дали изобщо ще се върне с дрехи в куфара. Поне телефона му е още в него, нали ми се обажда  Wink

За отсъствията, аз нямам проблем да отстъства и не по уважителна причина. Не става въпрос за глезене, но тази зима го спрях 1 седмица, за да ходи на ски. Преценката си е моя, не видях да има последствия като изоставане с материала. Трябва да отбележа, обаче, че почти не ми боледува през годината и е отсъствал общо не повече от 15-20 дни.

Не смятам, да го насилвам с книгите, важното е да чете. Почваме с Патиланци, докъдето го докараме Simple Smile

# 151
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
започна се  Crazy

чете това.
сам.
без напомняне и без норма  Crazy
бях я прготвила за 1 юни, но я намерил  Laughing лошо крия май.

ако продължи така цялото лято ще черпя  Hug

# 152
  • Sofia
Ааа, второкласници от 15.09. по мое виждане, хич не бързам, живота и без това си лети...  Simple Smile
И понеже сме едва завършили, та затова рекох първокласник.

Още не са второкласници, но и първокласници не са..
Така е.
За мен децата сега са волни птички.  Simple Smile 

# 153
За мен децата сега са волни птички.  Simple Smile 
Колко хубаво звучи.  Peace

# 154
Добре дошли с първокласника, leria!  Grinning
Сподели и вашия списък, ако искаш.

Благодаря!
Нашият списък е следният:

1. Български народни приказки
2. Пипи Дългото чорапче - Астрид Линдгрен
3. Патиланско царство - Ран Босилек
4. Мечо Пух - Алън Милн
5. През води и гори - Емилиян Станев

# 155
  • Sofia
О, leria, и вашият е приличен и като бройка, и като заглавия.

Приятно четене на децата! Да им е интерсно и да надобреят!  Hug

# 156
Добро утро ,

Моренка и момичета Благодаря за топлото посрещане.   bouquet  bouquet
Страхотен козунак , браво   bouquet

Чета ,че си говорите за отсъствията. За 3 години в училищната система е имала по 4-5 дни на година отсъствия и то само по болест .За мен това е важно и наблягам в тази посока .
При нас на 6-8 седмици имат по 10 дни ваканция и 2 и малко през лятото. Та си почиват .
Планираме си годишните почивки през тези ваканции също ,нищо ,че са на тройна цена тогава ,защото всички деца почиват .Единствено на РД миналата година си взехме почивен ден за да го прекараме ьаедно и тя не бе на у-ще .

Иначе за летата от нашето детство .Мисля, че децата сега са много по облагодетелствани и имат хиляди неща, които ние дори и допир нямахме и е прекрасно да си дете сега. Покрай нея и ние като деца се наслаждаваме на зоологическите градини, цирка, панаира, лунапарка, увеселителните паркове и прочие.

Много се радвам ,защото миналата година работех от Понеделник до Петък ,а сега работя по Четвъртък до Неделя и 3те дни от седмицата тя няма да ходи на градина или лятна занималня от 7 до 5 ,а ще обикаляме двете по спрей паркове , паркове, летни фестивали, библиотеки, пикници до езерото до нас и много игри в градината . Преди месец се преместихме в нов дом и си е поръчала люлка и пързалка и водни игри -басейн, пръскалки и лък и стрели .

Намерихме и нова детска градина у дома на една възпитатателка ,където ще ходи двата дни от седмицата когато сме на работа ,а уикенда с баща си ще  продължават с танците в събота и със завършващото представление на голяма сцена в средата на юни и с ремонта двамата Simple Smile

Книги нямаме за четене специфични , но от библиотеката си вземаме всеки ден . Много обича да чете и прилича и на двама ни в това отношение.

Чакам с нетърпение да привършим ремонта на хола ,кухня и трапезария и д аси наредя книгите в библиотеката .Тя не си е виждала тези книги поне 3 години ,защото бяха в склад , и все едно ,че имаме нови книги ,защото ги е забравила.

Утре е рожденица и си поръча книги с глави ,в които няма картинки. Взехме й една дебела енциклопедия с най-интересните факти за всички животни ,но са с картинки Simple Smile

Имат още месец преди да завършат и сме на вълна рождени партита и фестивали.

Тази година за първи път се замислям за лагер. Правиха им презентация на два лагера в у-ще ,защото тук е популярно двата месеца ваканция децата да са на лагери или на детска градина до 12 годишни където само децата от училищната възраст ходят отделно от малките по мероприятия , на водни паркове, по музеи , по арт работилници и т.н.

Детето е харесало кампа Мохаук ,където с автобус ще стигнат до местността и езерото. Ще прекарат 3 нощувки и 4 дни там . Най-малките ,възраст 6-7 , няма да са в палатки ,а в кабина . Там ще спят с учителите .Всяка възраст си има отделни дати за посещения за да държат бройките малки .

Там децата се учат да лагеруват , да работят с компас, да се ориентират в дивостта, да стрелят с лък, плуване,харпун направа,  рафтинг за големите и надуваеми лодки за малките, кални битки, пайнтбол и водни балони , експедиции и скавенджър хънтове и т.н.

Другият лагер е френски лагер наподобяващ училищния й живот в университета до нас пак в детска градина като нейната ,но с часове ,които нас не ни устройват .Аз свършвам работа в 4 и най-рано в 4 и 30 мога да бъда там ,а те свършват в 3 часа за 5тте дни лагер  .

Детето изяви желание за първия лагер , но на мен ми е едно стегнато за спането с непознати деца и непознати  учители далече от нас . Тя много иска да отиде ,баща й смята ,че е ОК и ще се забавлява , но на мен хем ми се  иска да отиде ,хем ми се струва малка .

# 157
  • София
feel_the_rush, шест момчета са в един апартамент. Снощи ми се обади да каже, че едно от момчетата счупило вратата, коя, не разбрах. Друго си изгубило парите и моя му услужил с 4 лв. Тази сутрин станали в 6 ч. и г-жата дошла и ги заплашила, че ако така продължават, щяла да ги изгони от хотела. Днес едното дете било наказано и не го пуснала в басейна. Не знам какво правят, само да се върнат живи и здрави.  Praynig

# 158
sise_to, забавно за децата и леко стресиращо звучи това изживяване. Все още ми е трудно да си представя нашият младеж на самостоятелна екскурзия с преспиване...А, и той не иска да ходи!

Нашият списък от миналата седмица:
"Български народни приказки"
"Приказен свят" - А. Каралийчев
"Приказки за теб" - К. Константинов
Приказки - Р. Босилек
Приказки на Андерсен
Приказки на братя Грим
Басни - Лафонтен, Езоп
Стихотворения - Л. Милева
"Лакомото мече" - Е. Станев...
Това са задължителните, а има и още 5 допълнителни за тези, които обичат да четат...сред тях е и Пипи...

Това за запис в новата тема, за която ти благодаря, Моренка! Heart Eyes
Ваканцията тече с пълна сила - вече са на отглеждане при едната баба...в събота потеглят към другата...Купон за всички! Simple Smile
Добре дошли на новите волни птички и майките им! Hug

# 159
  • София
като ви чета newsm78
ние не се подписвахме никъде за удостоверенията newsm78
раздадоха ги просто, заедно с характеристиките, грамотите и книжката подарък-Моето ваканционно другарче
тържеството беше 2часа-тип открит урок и въпреки че госпожата беше помолила да има по един човек на дете, беше ужасна тъпканица-имаше майки, бащи, баби, дядовци, чичовци, стирнки, лели, братовчеди и пеленачета на по месеци в колички
едва успя госпожата да проведе урока и да накара децата да гледат в интерактивната дъска, а не назад към родителите и швъкащите и хленчещи от скука по-малки братчета и сестричета.
нашият списък е от 17 книги #Crazy
и Калоян зацинкя като го видя, но слава богу не са задължителни, пък и имам опит с каката от миналата година и хич няма да го насилвам 

# 160
  • София
... шест момчета са в един апартамент...
Извинявай, че се посмях за твоя сметка, но точно като в "Малкия Никола" се развива действието  Laughing

# 161
Не знам какво правят, само да се върнат живи и здрави.  Praynig
Със сигурност всичко ще е ОК. И ще си останат с едни незабравими преживявания.  Peace

# 162
  • София
Моята щерка снощи се завърна от първото си училищно зелено училище. Страшно е доволна и пълна с положителни емоции и впечатления. Сега дядо и ще я гледа до края на работната седмицата, а от другата седмица тръгва на лятно училище в училището и.

# 163
  • София
Хаха, лудницата е пълна с тази екскурзия. И аз това си викам - само да се върнат живи и здрави. Днес за закуска имало пълнозърнест хляб, нашият човек не яде, та си останал гладен. Ще видим за обяд. С нетърпение чакам да се прибере довечера и дано си върне дрехите в куфара, че с това темпо на губене, заповам да се притеснявам да не си го донесе празен  Rolling Eyes

Сиси, синът ти как се казва? Моят е Димитър.

# 164
  • Бургас
Привет от мен!
Позагубих се и изтървах темата! Поне успях да ви изчета Flutter
Хубава ваканция на всички деца!!!
Нашият списък с книги доста дълъг ми се вижда. Но така и няма да се хване да чете сама, така иска - не иска Wink
Утре моята хубавица заминава за Холандия. Още от сега много ми липсва. Но важното е да се забавлява.
Юли сме на финала на Математика без граници. С някои от вас може да се видим там Flutter

Общи условия

Активация на акаунт