Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 45 868
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
  • ГОре на черешата...

отсъствията - категорично съм против, когато е заради каприз или защото някой от родителите е решил самосиндикално да го остави да си постои у дома. Ако има конкретна и важна причина - да, но да си остане у дома за ден-два-три, защото се било преуморило - ами не, не е редно. Колкото и да е калпава образователната ни система, правилата са си правила и ако детето се учи да кръшка от малко, то как да искаме да ги спазва след време като възрастен човек. Thinking

Peace Peace Peace

# 136
  • Варна
Ние днеска взехме първата книга от списъка Пипи дългото чорапче Grinning

# 137
За мен описаното от Симантро е напълно приемливо. Все пак зависи и от типа дете,кой клас е, колко е изпълнително и т.н. При нас някои деца ходят на почивки и удължават 2-3 дневните ваканции с още  няколко дена, което също ми се струва ок, щом се справят с материала.
Ние не сме  практикували нито едното, нито другото, защото откакто тръгна на училище се спуква да боледува. Не ходя за всяко нещо при личната, а направо вземам бележка без детето.

Морена, страхотен козунак!

# 138
  • Sofia
Благодаря за вниманието и хубавите думи, Симантро, Дъждец!

Относно отсъствията аз съм за "златната среда". От възпитателна гледна точка подхождам внимателно. Но понеже децата не са роботи, та не мога да кажа и - "Йок, няма мърдане, отива, каквото и да е. " 

А Гушкан остави за по-натам 6-7 от патиланските писма... множко ѝ дойдоха.
Започва  "Матилда".

# 139
И аз съм на мнение, като Лулу за отсъствията. Почивка само ако сме планирали да ходим някъде пускам почивни дни.

# 140
Като дете съм мислела, че една топка е за цяло лято на едно момче. И още с баткото разбрах колко наивно е било  от моя страна. Даже и не предполагах ,че толкова пари могат да отиват по това направление. Моите мъже избират по - скъпи, но според мен е същото. В най - добрия случай топката издържа двайсетина дена. И аз все питам защо ние носим топка , ама...Вечер като го прибирам освен издута раница и плик с топката, и моя багаж и така в ГТ....
А , ето и футбола ме подсети защо подкрепям голямата ваканция. Ако юни е ваканция всеки ден ще играе на открито(изключвам непрестанни валежи). Ако ходи целия юни на училище ,а вместо това  има 4 ваканции по 5 дена през времето декември-март(или 2 по 10 дена),със сигурност ще ги  прекара повечето в стаята (не практикуваме зимни спортове ,а и пътуването зимата е по - трудно).
 За отъствията бях писала и преди(ако не се лъжа даже пак бях подкрепила или Лулу , или Скай)-не мога да го спра само защото не му допада госпожата, която замества класната или защото са събрани два класа.

# 141
  • Бургас
Ах, това ритане  Laughing
Изгубих бройката на спортинте обувки (кецове, гуменки, маратноки, стоножки и т.н.) от началото на годината. Топките също не съм броила, но миналата и тази седмица изгуби по една. Сега целта е да се рита високо- едната уж влязла в клоните на дърво - не я видях. Днес върху покрива на заведение до площадката - и нея не я видяхме  Laughing
Ритаха цяла година с приятелите от класа и занималнята - сняг, дъжд, вятър, студ - нашите бяха на игрището. Но пък растат свободни и щастливи и за наша радост не се разболяха. Лятото ще наблегнем на шнорхелинга -получи фотоапарат за подводно снимане и вече няма търпение.

# 142
  • София
Според мен е по-стимулиращо през месец - месец и половина да имат 10ина дни ваканция.
И аз бих се стимулирала екстра с по 10-ина дни отпуска на всеки месец-месец и половина  Laughing

почти целия юни ще бъде по музеите - ваканция в политехническия, природонаучния и археологическия. нямаше кого да попитам за отзиви...
Народецът беше в Политехническия през пролетта, много им хареса. Казаха, че искат в следващите 3 години да ходят там на училище. Сега пак ги записах там. За съжаление само един музей можем да си позволим.

# 143
  • Перник
И нашето "тържество" мина. Госпожата бързаше да раздаде удостоверенията, защото от 10:00 часа трябвало да е квестор на седмокласниците. Един татко обаче успя да накара децата да изпеят една песничка, та програмата се изчерпа с това.
После с едно приятелско семейство водихме хлапетата на сладолед...който се стопи почти недокоснат, защото те се втурнаха да играят  Simple Smile
Оказа се, че вкъщи имаме само 4 от 10-те книги от списъка. При вида на купчинката Калоян зарони сълзи, че като вземем и другите  ще станат много и той никога няма да успее да ги прочете. Обяснявах, че не е задължително да ги изчете всички от кора до кора, че това са приказки - по няколко от книга да прочете, ще е ОК.

Госпожата зорко следеше всички родители да се подпишат в книгата за получените удостоверения, провери дали всички са попълнили заявления за занимална, за СИП, ЗИП... Като излизахме от училище пък, класният на "Б" клас тичаше с въпросната книга по стълбите, явно гонеше някой пропуснал да се подпише родител... Замислих се, защо най-хуманните професии - лекар и учител са се превърнали в чиста бюрокрация - като отида на лекар попълването на документи отнема повече време от прегледа, децата, родителите и учителите не могат да усетят събитието от страх да не остане някоя хартийка непопълнена  ooooh!

# 144
Светле, да ти кажа госпожата ви го е направила така. Ние в градината имахме една такава учителка-бюрократка. Инак при нас не се усети.

# 145
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Светле, да ти кажа госпожата ви го е направила така. Ние в градината имахме една такава учителка-бюрократка. Инак при нас не се усети.

+1  Peace

# 146
Здравейте, записвам се и аз в темата.
Не съм писала досега, отскоро ви чета и ми е много интересно.
Надявам се да ме приемете. smile3525
И моят първокласник завърши. Сега го оставих малко да си почива и ще започне с четенето на книжките, които са в списъка от училището.

# 147
  • Sofia
Добре дошли с първокласника, leria!  Grinning
Сподели и вашия списък, ако искаш.

# 148
  • ГОре на черешата...
Добре дошли с първокласника, leriaGrinning
Сподели и вашия списък, ако искаш.

Второкласника  Wink

# 149
След-първокласника. Какви се водят незнам. Още не са второкласници, но и първокласници не са..

Общи условия

Активация на акаунт