Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 45 943
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Гушкан с преписването няма проблем, не прави грешки. Остават ни диктовките.

Колко книги с БГ приказки... същата работа като с учебниците и помагалата...  ooooh!

# 211
  • Бургас
Lulumba страхотна картина на красиво момиче!
Това е и моето мнение!
Изпратих Мими днес и успях даже да пъхна "Патиланско царство" Mr. Green. Дано и се чете

# 212
  • София
Lulumba, каката е страхотна и много талантлива Hug
все така да продължава и напред Hug
ние днес ходихме на тържеството на каката, да си получат бележниците
така че вече и двамата са завършили и малко мир и тишина за мен
давам им една седмица почивка и почваме с "голямата ваканция "
за бележницитте и оценките-и моето мнение е негативно
излишно комплексиране на децата и бележкарство, слушах в класа на щерката-тоя е двойкар, оня имал четворка по нещо си, другия имал тройка
за мен тези нива, тестове, местове и т.н би трябвало единствено да са ориентир за учителя до къде детето е усвоила нещата и какво още има нужда упражнява
другото е бележкарство, стрес и субективизъм
да не говорим че и учителите са подложени на същия стрес, щото ако децата не се представели добре, колко лошо говорела това за тях и т.н
кому е нужно и полезно всичко това

# 213
  • В офиса
Лулу, страшно талантливо дете имаш! Аз съм впечатлена.

Аз не съм против оценките. Родителите в по-голямата си част сами сме си виновни за стреса от тях, като излишно им придаваме прекалено голяма важност, както и като стриктно следим да няма по-малко от 6. Те думичките на оценките достатъчно говорят: "много добър", "добър". Какво толкова лошо има детето да знае за "добър", драма аз не виждам, стига оценките да не са девалвирани и "добър" да не значи всъщност "слаб". Мен пък "браво", "отлично" и т.н. ме дразнят. Като бях малка много се мъчех да разбера каква е разликата и все се чудех защо да кажем аз имам "браво", а съседчето по чин "отлично" и дали бравото е всъщност 5 и какво не ми е наред на работата. А пък така с точки на тестовете и скала за оценките е чиста работа.

Ваканцията изобщо не се каня да го карам да учи. С правописа по английски е мега зле (за разлика от устния, където борави с повече от 1000 думи - естествено от филмчетата в ютюб, не от у-ще) Там имат и домашно. Така че ще преговаряме по някое време. Чете бавно, много бавно, но с разбирането няма проблеми. Оставила съм го да чете каквото иска. Прочете някаква идиотска на Марвел за Капитан Америка. Паралелно му чета от поредицата Хрониките на Кейн, само ми вади душата там - чети, чети - а на мен ми е точно до неговата книга (каката и номер 3 са на антибиотик, като малката е и с перфорирано тъпанче) Иска да се учи да язди, та може да го запиша на лагер в ранчо Конникът, или да го водим другаде. Приемам идеи, ако сте ходили.

Сега ще избирам книжки за 1.06. Къде има онлайн промоции? е-zona, Хермес, тези видях аз. (Между другото от тази поредица на Хермес са си съвсем класически http://hermesbooks.com/knigi/knigi-1-uni/vilhelm-hauf-majstori-na-prikazkata.html, на мен ми допадат (disclaimer: не са адаптирани и може да се сторят на някого по-жестоки)

# 214
  • В светлината на слънцето
Тинкърбел, мисля, че и в Сиела бяха обявили промоции на книги за 1 юни, но не съм съвсем сигурна. Thinking
Момичета, още веднъж благодаря за хубавите думи. Много я зарадвахте, предадох й всичко. Hug В момента ни е такова спечено заради извънредното местене в друго училище, та като й предадоха, буквално й светнаха очите от щастие. Hug

# 215
  • София
Здравейте!

Моят също е много доволен от екскурзията, ще ходи пак, само да предложат нещо ново.

Ваканцията в музеите започва от 2 юни, не от 8ми. Тази година участват 4 музея - Политехническия, Природонаучния, Археологическия и Галерията. Аз го записах моя на първите 3, целият юни ще е зает. Цената е по 100лв за седмица, 80лв - ако се запише за 4 седмици. Да видим как ще, все хубави мнения четох, дано му хареса. От юли го мисля вече за някакъв спорт - може би на Лъвчетата - футбол + плуване или на еднодневните лагери около София.

Весела ваканция на всички!

# 216
Да питам ... Догодина пак ли ще пишат в тетрадки с тесни и широки редове?
По математика - в квадратчета?

# 217
Тинкърбел, аз също я купих цялата поредица на Хермес, приказките са си екстра като за моя син. Адаптирани не му чета, той покрай сестра си се отгледа на страшни филми, та приказки ли ще го уплашат.

# 218
  • на североизток от Рая
Да питам ... Догодина пак ли ще пишат в тетрадки с тесни и широки редове?
По математика - в квадратчета?

Благовеста, във втори клас децата пишат в тетрадки с широки редове, а по математика - с малки квадратчета.
 Някои учители в първите дни искат все още тетр. с тесни и широки редове, но аз поръчах на моите родители да купят само такива с широки редове, няма защо да обърквам децата, започваме направо в широките. И ще се адаптират, няма начин.

Лулумба, много силно впечатление ми направи дъщеря ти. Прекрасна е - хубава, умна, даровита. Дано да попадне сред деца като нея, това местене някои деца го изживяват, но не всяко, де, зависи от характера на детето.

Снощи беше тържеството и на сина ми, четвъртокласник. Много ни  е тягостно още, и на него, и на мен. Страхотен клас има, класната е невероятна. Кофти нещо е раздялата, особено когато тъгуват и двете страни. Но това е част от порастването, започва нов етап в живота им, дано да им върви като петокласници.

Погледнах в сайта на Сиела, но не намерих да пише за книги  с намаления за първи юни. Дали ще има такова намаление?

# 219
В началото ще пишем в тетрадки с широки и тесни редове.Може би до Коледа. По математика минаваме директно на широки редове. Така каза госпожата на последната родителска среща.

# 220
Погледнах в сайта на Сиела, но не намерих да пише за книги  с намаления за първи юни. Дали ще има такова намаление?
На Сиела имаше на 24 май 50% на техните книги, обикновено има за 16 април на правната литература и за 1 ноември. Не са с много детски книги и няма май специално за Деня на детето, но има на Книжарници Фют, в Хермес, в Хеликон също имаше нещо изложено за 1 юни.
Лулу, чудесни са и девойката, и картината!
Моята си взе от библиотеката две книжки на Дал - за Джордж и лекарството за баба му и още една, зачете първата, интересно й е, но трябва да я подсещам да чете, по й се играе с кукли.
Нищо не са ни казали на нас за тетрадките за догодина, може би септември.
Първи юни ще отбележим с мюзикъл утре вечер и малка кукла - подарък.

# 221
  • Sofia
Ние РС не сме имали и нямаме кикакво инфо за следващата година. В нашето у-ще обичайно правят РС в началото на септември.

За 1 юни - кино ("Жълтурко"), подарък - настолна игра (това се харесва и ползва у нас, както и пъзели) книжки и лятна пижамка. Ето я:

Скрит текст:

# 222
На РС в края на май класната каза ,че още в началото на втори клас започват на широки редове и малки квадратчета .
Преди няколко дни и ние гледахме "Жълтурко"-единствени в цялата зала! Предния път на " У дома" имаше още две деца с майките. На Рио 2 бяхме повече-около десетина души.  Прави ми впечатление, че през последната година  няма публика в залите на кината. Не знам на какво да го отдам ,но е възможно да е от нашия избор на заглавия. Синът ми е страхлив и си избира по -"бебешки " (според батко му) филмчета. Важно е че винаги е доволен след прожекцията.

# 223
  • София
И ние днес гледахме Жълтурко и бяхме сами е салона. А иначе филмчето беше приятно.

# 224
  • Sofia
Аз не просто нямам нищо против, дори ми харесва това, че сме малко хора в салона. Но си мислех, че едва ли не само в любимото ни кино  (но в него не излъчват всички актуални филми) е така и, ако не говорите за него случайно, е интерсно това.
И аз мисля, че Жултурко (и Снежнико, Емили Жоли... Омагьосаната къща...) вероятно за някои деца са по- "бебешкки", но за Гушкан са ок.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт