Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 46 508
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • В светлината на слънцето
Гита, честитоооооо. Да й върви на Танти по вода, по четка и да бъде именно това нейното сбъднато желание. Hug

# 586
Гита, честито!

Аз нямам спомен да съм чела Ние врабчетата. Пипи я имаме в списъка, но аз й я четох още преди две години.
Общо имаме 5-6 книги за ваканцията.

# 587
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
маги, как сте?
при вас го дават най-топло  Tired странно лято, вчера дъжд и почти зимни температури, днес 40 градуса...

от днес Мишока е в Слон-Балон  Blush
таткото замина командировка и ни се объркаха всичките планове.
дано е добре там, че ми е притеснено нещо.  Blush

# 588
  • Sofia
Добре сме, душа, то за тук си е обичайно, нали е най-топлият град на България. Благодаря за вниманието!
 Само сутрин сме навън, до обяд (ей сега влизаме). Вечер след 21ч. е кажи-речи поносимо (иначе отваряш балконската варата, на сенчестия балкон и те лъхва една морна топлина...), ама тепърва няма как да хукваме, та Гушкан е на двора или сме на терасата. Лягаме каталясали, къде от разходката, къде от жегата, а сутрин ставаме по-рано да гоним прохлада. Следобяд чете (прочете "Малката вещица, малкият воден дух, малкият призрак" и сега започна "Конрад или детето от консервената кутия"), поспива, занимава се детето, пляцика се на балкона, играем, кино си правим. Това е положението.  Simple Smile
На теб дано са ти напразни притесненията и всичко е наред, мисли позитивно.  Hug

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 14:25 от Morena

# 589
Ние врабчетата беше в списъка на големия. Прочете я с 300 зора. И аз помагах. Въобще не я учиха. 5 книги щеше да прочете за времето, през което я мъчи.
По този повод нямам никакво желания и малкия да я почва. Даже му казах, че не е необходимо да я чете. Той обаче е много изпълнителен и иска да си изпълни списъка. Ще видим. Ще отлагам. Аз лично също не я харесвам , ама никак.
До сега е прочел Патиланско царство,Пипи и сега приключва Пинокио.
Развалил си е краснописа. Пишеше много бързо и красиво. Останала е само бързината. Това трябва да се коригира.

# 590
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile
При нашия младеж ваканцията тече с все сила - игри и забавления основно, свирене (за ученици в НМУ това си е особено важно - ще има реално само 2 седмици без достъп до пиано лятото - но за щастие свиренето не му тежи, напротив, разучил си е нови пиески съвсем сам).
Изненадващо за мен, тъй като тръгна в първи клас, без да знае да чете и пише, се оказва голям читател, засега Simple Smile
През цялата учебна година прочете две тънички книжки, през май приказките на Ангел Каралийчев. Откакто е във ваканция чете по доста и вече гладко и бързо - дотук е прочел Пинокио, 2/3 от Пипи (реши, че му е омръзнала и я "замени" с "Децата от улица Тряскаджийска", пак на А. Линдгрен), сега е на "Приключенията на Лукчо" на Родари. Аз позволявам "замествания", ако прецени, че не му харесва книжката. Пипи я мъчи много време, Децата изчете за 3 дни. За мен най-важно е да си формира любов към книгите засега. Много старателно води и читателския дневник - гледам, че Пипи си я е записал,защото "минал съм повече от половината" Grinning
Иначе набляга на живота на село, майсторене на различни неща из двора (много противопоказно е боравенето с тесла и чук за пианист, но не можем да се справим Sad) и колелото. Чака морето с нетърпение.

# 591
  • София
Ние имаме 5 - 6 книги за лятото само. За мен Ние врабчетата е книга, която трудно се разбира и от по-големи деца. Не бих го карала да я чете Simple Smile Бих я заменила със "Страшни смешки, смешни страшки" на Н. Йорданов примерно Simple Smile

# 592
Добра вечер и от нас,

нашата ваканция тече с пълна сила вече две седмици. Детето чете непрекъснато, рисува, оцветява, гледа филмчета на Англ. и на Френски , помага с ремонта като се учи кое какво е и и за какво служи като инструменти и материали , чисти, подрежда, преписва си приказки, готвим заедно, разхождаме се, кара скутер вечерите пред къщи, събира гъсеници и ги наблюдава как стават на какуни , скача на въже и гледа български детски филми .

Общо взето нищо систематично не правим все още. Онзи ден направихме 3 страници от летния пакет , няколко часа на сайта по математика и това е засега. Всеки ден по 30 -40 минути и това е. Иначе чете и рисува постоянно .Изработва по 30 рисунки, преписа ,картички и надписи на ден сама.
Днес съм извадила ново маслени пастели и стикери и 3 часа не е мръднала от оцветяване и рисуване на Пикачу картички за двата РД другата седмица . Държи винаги с купената картичка д има поне по 2 направени ръчно от нея.  Flutter

Всеки няколко дни вадя различни неща за рисуване -моливи, маркери, флумастери, черно моливи, пастели, бои, темперни бои, водни бои , пръскащи бои и т.н.

Вчера направи много картички с тънки писец флумастери и изработи хора от стикери . Вечерта кара скутер ,скача на въже и прави пясъчни кули от купчината пясък за бетона . Предният ден бяхме в парка с колелото , прави сапунени мехури и черта скачанка с тебешири в двора ,а утре съм подготвила бели пана и водни бои , с които ще си направи картини за новата детска стая и за стаята за игра.

Това е от нас .Пишете с какво вие се занимавате всеки ден и по колко време.  Hug

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 21:32 от Анонимен

# 593
  • София
Леле, като гледам по колко четат и пишат децата ви и ми става едно...  ooooh!
Моят син е в активна ваканция и с много подканяния чете, от време на време работи по Голямата ваканция. Но така е при баба и дядо, по-лежерно. По малко с братовчед си, който е една година по-голям от него, учи таблицата, но пак несериозно и за малко. Понякога пише под диктовка, но допуска някои грешки все още. Английския си преговаря пак с натякване... Рисуването пък е на нула.  Blush
Сега новата му страст са  ролерите. Иска да кара дори в жегите. Рита топка и чака да дойде време за морето.  Hug

# 594
  • София
И моята в момента е при баба си на село и там го е ударила на живот и игри на вън. Баба и каза, че едва намира време да прочета по една две-приказки на ден, а в някои дни и за това не и остава време от игри. Но пък нека се порадва на лятото детето. И то има нужда от почивка. То и аз де, ама до моята отпуска остават около 2.5 седмици. Wink

# 595
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нямаме график, чете и пише, коато го подканя по-настоятелно.

заслушах го и ми се стори , че когато каже "филм" и "мисъл" нещо не е наред. казах му да напише думите да ги видя.  Mr. Green познайте: ФЮМ и МИСЕЛ.

веднага му връчих речника със задача да немери думите там и да ми ги покаже.
след това ги писа по три реда в тетрадката и сега си мисля, че "мисъл" и "филм" повече няма да сбърка  Blush

# 596
  • Варна
Добри, Марта пишеше "фиум", защото така го изговаря. Rolling Eyes Снощи я сгащих за "одяо" (одеало). Много било сложно, не можела да го каже... Има си тя проблем с л/уъ и това си е. Било уж нормално до към 10 годишна възраст да го израстат (така ми каза логопеда, който беше минал в началото на учебната година и не препоръча работа върху това, но ето че то води проблеми с правописа).
Нашето гардже е на лятна занималня. И въпреки многото забавления там, вечер на въпроса: "Как мина деня?" отговаря с неизменното: "Добре". И толкова. След време се сеща да проговори нещо, да разкаже... Вчера са учили испански. Разбира се каза, че нищо не помни, нито дума. Тази сутрин се сети за 5 думи на испански.
Новото е уклонът към класическа музика Shocked Постоянно иска да й пускаме, рови си из интернет, търси Вивалди основно, съчинява си танци (балет) и ни строява да я гледаме.
За четене и писане не отваря дума. Почнахме Пипи, но заедно - малко тя, малко аз. Прочете Небивалиците и Приказки по телефона, малко български приказки + Хитър Петър, малко чужди приказки и толкоз. Математиката е много на заден план в момента, нито таблицата я вълнува, нито нещо друго - игри и танци са на дневен ред.

# 597
Здравейте!
Моя син се отчита с втора прочетена книжка - Патиланци. Simple Smile
Заниманията му са - четене сутрин и нещо друго (около час) след обяд - Голямата ваканция или Опознай света, или задачи по математика, или диктовка. Разнообразяваме всеки ден. Към 16,00 вече е започнал да подскача до вратата, че иска да излиза да рита. И така - всеки ден. Simple Smile
Събота и Неделя са почивни дни - никакви училищни занимания.  Peace

# 598
Леле, като гледам по колко четат и пишат децата ви и ми става едно...  ooooh!
И моята го е ударила на пълен релакс и мързел. Подканяме се да чете, ама все се измъква, за да играе, свири или друго, а писане не е подхващала изобщо, но пък рисува на килограм. Сега е с братовчедка си при свекърва ми малко на бабина ваканция и сигурно нищо не прави, но като изляза отпуск август тогава ще почваме Голямата ваканция.

# 599
  • София
При нас силите са изравнени  Laughing - когато е при баба си играе и нито чете, нито пише; когато е с мен чете средно по две глави от "Пипи", пише две страници от Голямата ваканция и цяла тема от другото му помагало. Понякога му пиша и задачки със събиране и изваждане, за да не забравя принципа за "едно на ум".
Така му се редуват дните на игри и учене, и вече свикна.
Другата седмица заминаваме на морето; за там само книжки ще вземем.

Общи условия

Активация на акаунт