МАЙките с очакване и копнеж се наслаждават на голям бебевалеж!-Тема 16

• 26 357
  • 331
  •   1
Отговори
# 135
За витамин Д - аз давам Вигантол по две капки дневно, помня, че и на баткото давах - роден е в средата на април.

Ние имаме проблем с кърменето - ако някоя от вас може да ми помогне със съвет, ще съм благодарна. Малката е на смесено хранене - кърмя и дохранвам с АМ /2-3 пъти/. Задължително вечер я тегля след кърмене, за да знам колко е изяла и последните няколко вечери кантарът показва незначително количество - 20-30 грама. Днес реших да направя пробно кърмене през деня - първия път отчете около 80 грама, втория - около 100. Тази вечер обаче - само 30 грама. Възможно ли е вечер кърмата ми да намалява? Малката суче поне 20 минути - вярно е, че заспива, но аз постоянно я побутвам и не я оставам да не суче. Въпреки това количеството, което изяжда вечер, е много малко. Давам АМ след това, но ми се иска да намеря някакво решение на проблема.  Simple Smile

# 136
Здравейте на всички. Ние с Веселин сме добре, вече стана детето на 40 дни. Все едно вчера родих...
За сега кърмя детето, макар че на моменти незнам дали нещата са ОК, следя колко наддава, с баткото се цедих една год, че неможах да го науча да суче. Веско има много колики и доста плаче, давам уж два вида капки и нищо.
Ние имаме проблем с кърменето - ако някоя от вас може да ми помогне със съвет, ще съм благодарна.
Аз мога да ти препоръчам да се свържеш с консултант по кърмене. Първо по телефон и ако има нужда могат да ти направят и домашно посещение.
По принцип вечер кърмата е по-малко, затова някои бебета (като моето например) искат по- често да сучат ( а и заради коликите де). Знам че е важно за добра лактация нощното кърмене между 3 и 5 особено. Можеш да пробваш да цедиш след кърмене, може и да няма какво да изцедиш,  но поне ще стимулираш. Бебетата, които са кърмени не изяждат еднакво количество всеки път, затова метода с теглене преди и след кърмене мен лично ме беше притеснил в началото и просто през 3-4 дни следях как е наддал. По-често слагане на бебо на гърда може също да увеличи производството на кърма.
Успех с кърменето и според мен една консултация с някой друг съвет от специалист може да се окаже положителна.

# 137
Момичета, помощ! Как се справяте с афтите в устата?

# 138
Запис и от мен. Наистина няма никакво време особено с две деца. Ние сме добре, само дето имаме проблем с акането, много на рядко-през ден, ден и половина написледък.
Честито на всички, ако съм пропуснала.

# 139
  • Монтана
Здравейте момичета,ние с Нико сме добре,вчера направи 40 дни и ходихме на църква за молитва.Беше много добричак,аз очаквах,че ще плаче през цялото време.А предишния ден му направих погача.Нямам вече търпение да започне да се заглежда,и да се усмихва.Той се усмихва много но несъзнателно  Heart Eyes Момичета а вашите бебчета от време на време през деня кашлят ли,или се е разболял нещо.И другото което е има сополки,но не му течат,а след това си се запичат.Капвам му физиологичен разтвор и му ги дърпам с аспилатор.Защото края на месеца ставаме на 2 месеца,и педиатърката каза,че трябва вече да му слага ваксини.Дали може да изчакам незнам какво да правя.Ще и кажа да го погледне първо и след това да предприемаме нещо  ooooh!

blondelinna Мойта педиатърка ми го изписа,веднага като отидохме на преглед на 20 ден.Аз му давам сутрин,в една лъжичка капвам АМ и после една капка,повдигам му главичката,и той си я гълта.Не му я слагам директно в шишето,защото е мазна.И за подсичането и аз съм го мазала със Судокрем,сега след всеки памперс го мажа със течната пудра на Бочко доволна съм  Peace

Black Lady И ние имахме същия проблем,и аз си помислих че е от АМ смених го и това ми беше грешката.Тогава получи нещо като запек,беше му много твърдо даже имаше и кръв.Дадох му Дуфулак и след това се пооправи.Взех отново друго АМ и сега се изхожда по 1 път на ден.Но страмното което е,че някой път му е зеленко и като изчакам да се доизходи още след това вече си е жълтичко  newsm78

# 140
sabityy Покашляме и ние чат-пат  Simple Smile Отдавам го на това,че и сополи има,та го давят,пък отделно си се дави и като повърне. Дано да е само това,де Simple Smile

# 141
blondelinna за дупето пробвах какво ли не и вече се спрях на Судокрем, много съм доволна Simple Smile а за витамин Д и аз й давам по две капки дневно  Hug

# 142
Днес съм на консултация.При мен също кърмата намалява което ме притеснява.Дайте съвет.

# 143
Днес съм на консултация.При мен също кърмата намалява което ме притеснява.Дайте съвет.

На мен много добре ми действа чая на ХИП  Wink Също така много течности, често слагане на гърда, нощното кърмене също повишава количеството кърма.

За витамин Д, хубаво е педиатър да прецени според фонтанелата. Ако е по голяма не е желателно да се пропуска независимо, че са летни бебета. Аз давам по 1 капка сутрин на гладно като гледам и след това поне 15-30 минути да не яде. Капвам директно в устата. Учудих се че пък някой писа, че я разтваря в храна. 

villiana напълно нормално е кърмата да е различно количество през различните части на деня, най-често следобед и вечер е по малко отколкото сутрин.  Wink

Не би трябвало да се допуска да има афти. Ако го кърмиш и нямаш шишета пробвай да му даваш с лъжичка малко вода след хранене (преварена чешмяна вода, специална бебешка или някоя изворна с розов етикет). Афтите трябва да се излекуват, обади се на педиатъра и виж какво ще ти изпише Wink

# 144
Здравейте, момичета!
Честито на всички нови мамчета!   bouquet
За крем срещу подсичане - ползвам Себамед. От болницата изписаха Джули с подсечено дупе и тогава 3 дни я мазах с Бепантен, много бързо премина.
За витамин Д - изписаха й Вигантол - този месец по 2 капки дневно, юли и август по 1 капка.
Хубав ден   bouquet

# 145
  • София
И на мен вечер ми е доста по-малко кърмата. Сутрин към 7-8ч като яде са пълни и първите 3 хранения обикновено се наяжда само от едната, после почвам да давам и двете и докато стигнем до храненето към 10:30 вечерта вече нищо не е останало почти, но ми прави впечатление, че тя тогава и не яде много. Снощи на това хранене й давах АМ - изяде 30мл и докато й правя още тя взе че заспа и си спа спокойно до 3 часа; и друг път е правила така. Освен чая на Хип пия и комбинация от шуслерови соли, ricinnus communis и два дена пих семена от сминдух на капсули, мисля че помогна - ето тук подробна статия - atwins.wordpress.com/2010/01/18/fenugreek/

sabbity, и при моето мъниче понякога има по малко зелено в памперса, а друг път си е нормално жълто; днес на консултацията питах и казаха, че било нормално - още не работели добре червата, а и ако има колики можело да отделя повече жлъчка.

# 146

Не би трябвало да се допуска да има афти. Ако го кърмиш и нямаш шишета пробвай да му даваш с лъжичка малко вода след хранене (преварена чешмяна вода, специална бебешка или някоя изворна с розов етикет). Афтите трябва да се излекуват, обади се на педиатъра и виж какво ще ти изпише Wink
[/quote] имам шишета и му давам чайчета (анасон, копър и лайка) вместо вода, за успокоение на коликите. На ден си изпива по 125 мл чайчета, пие след кърмене. Изписаха ни фунгостатин по 4 пъти на ден и още след втория прием го успокои.

Днес аз нещо не съм добре, вдигам температура 39.3 какво се случва незнам. Гърдите са ми спокойни, но на прегледа след раждане Аг ми каза че задържам кръв в матката. Канала се бил запушил, но като се събере ще изтече. На мен спря да ми тече на 6 ден. След прегледа текна малко и пак спря. Вече 3 ден не е текло нищо, дали има нещо общо с температурата?

# 147
  • София
Диди, задължително отиди на лекар!

# 148
  • В градината...
на мен ми биха окситоцин, защото лохиите ми бяха спрели на втория ден. После, с кърменето, пак тръгнаха, тъй като при негоо се произвежда окситоцин. Иди на АГ да питаш не може ли да ти назначат окситоцин, това е начинът  Peace

# 149
Диди, задължително отиди на лекар!

Подкрепям! Задължително на лекар с такава температура след раждането + останалите неща, които описваш! Пиши после!

Перу справихте ли се с кърменето? Hug

Общи условия

Активация на акаунт