МАЙките с очакване и копнеж се наслаждават на голям бебевалеж!-Тема 16

• 26 360
  • 331
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро! Честито на всички майчета и техните бебчета   bouquet  bouquet  bouquet! Да се похваля и аз на 25.05. се роди нашият син Костадин! 3500гр и 51см, нормално и много трудно раждане, но резултата си заслужава всички трудности.

# 166
Здравейте вече настоящи майчета,
 От както се прибрахме от болницата с моят малък сладък човек, имам усещането че участвам в сериала - 24/7 - еййй, свърши се с времето за помотване Simple Smile
При мен с кърменето не се получи, пробвах, чаяове, цедене и бла, бла каквото се сетя, каквото съм прочела, но уви - не слиза и не слиза манджа за човека, само някакви мизерни количесва изцеждам.
И съм на АМ - бебо хапва, наддава - за 14 дни е качил близо 300 грамчета.
Предполагам, че и колики почнаха да го мъчат - преди като се нахранеше и се отнасяше, асега,  Shocked ooooh! поцял ден е буден и мрънкоти, само  разкарването с количка и подрусването го успокоява, ама си стой буден между храненията. Давам Колииф, и от вчера Инфакол, пък да видим, ще успокоят ли положението.
За кремчетата за дупе, Имам себамед, судокрем, и една мостричка бепантен. По гънчиците му се появиха едни пъпчици, мазах судокрем, не помогна, но само след едно мацване с бепантен, почнаха да се оправят. Но съм чела, че при всяко бебе е индивидуално.
За 14 дни през глават на мъничето, какво ли не  мина и гъбички  по езичето, и възпалено оченце, но с предписаното от педиатърката сега са добре нещата.
От 3 дни вече излизаме на разходка за по около час, но нещо не се справям с обличането, все го изпотявам, хем вждам че е топло, и явно трябва по лекичко да го обличам, но вятъра ме притеснява и слагам одялца, жилетчици....

За ваканця съм се настройла за септември, на нашето море,
 Hug  bouquet

# 167
  • В градината...
Ники, вчера ММ говори с един приятел и му обяснява - ей, не вярвах, че за мен ще е важно толкова гъстотата на акото  Joy hahaha hahaha

# 168
Привет,мами Simple Smile
Ние сме пак с проблем Sad Мисля,че сме със запек Sad По принцип сме на АМ Фризовом,което дори разхлабва,но вчера пихме 3 вида капки и си мисля,че Вигантола ни запече понеже за пръв път му дадох,макар че незнам дали е възможно,но няма от какво друго да е. Бебо от снощи се напъва,почервенява,но само пръцка, не може да се изака и само плаче  Sad Последния пълен памперс беше снощи в 17:30 и знам,че е малко времето,но се чудя да дам ли Дуфалак или още да изчакам,макар че то горкото много се мъчи...

# 169
blondelinna при толкова малко време не може да говориш за запек и да му даваш лекарства Wink По принцип казват до 48 часа, че не се предприема нищо, макар че аз лично много повече съм чакала с каката, която беше на кърма. Сега бебо не беше акал два дни, днес щеше да е трети, но преди малко свършихме важната работа  Joy

Sweety ஜ на хотел или къща за гости?  Rolling Eyes Аз не съм ходила в Синеморец, но от снимките ми е голям мерак. Мисля че Поморие е подходящо за бебе с хубавите крайморски алеи за разходка  Heart Eyes Размечтах се Simple Smile

Ники, вчера ММ говори с един приятел и му обяснява - ей, не вярвах, че за мен ще е важно толкова гъстотата на акото  Joy hahaha hahaha

hahaha  Сега му е паднало Simple Smile

# 170
Перу би ли споделила как се пребори с проблема с кърменето, смятам, че ще е полезно.
блонделина Аз бих изчакала още  малко поне 24 часа да станат.
Момичета, няма ли да си разкажем как е минало раждането... На мен би ми било много интересно. Малко по- късно ще разкажа за моето преживяване. Simple Smile

# 171
Мамче на хотел ще сме..  Wink

Някъде бях публикувала за раждането, ще се поразровя и ще го постна пак.

Аз съм готова с новата тема, обнових цялата информация.. ooooh!

# 172
  • Варна
Бихте ли споделили мненията си за памперсите, които сте купували до момента? За два месеца пробвах Пуфис, Памперс и Молфикс, като от първите съм най-доволна.

# 173
Да,ще изчакам до вечерта да видим,пък мъника дано се поуспокои  ooooh!
А да ви питам вие какви термометри за телесна температура сте си взели? Аз се чудя още,но със сигурност в дупето няма да мога да му го мушкам,затова гледам такъв дето е залъгалка или за ухо. Споделете мнение,кои са по-хубави и мерят точно  Hug

За раждането При мен беше секцио.Умирах от страх и притеснение цяла сутрин докато влезна в операционната(то кой ли не се е притеснявал),всичко мина добре,но ужасът дойде после като излезнах от упойката. Като майка-първескиня не бях подготвена за такива болки и терапии. Не съм се лигавила,но много ме болеше! А когато ми дойдоха на свиждане родителите ми и баща ми както се наведе да ме поздрави и целуне,нещо залитна и аха да ми се просне целия (120-килограмов) върху оперирания ми корем ooooh! После като ми донесоха бебчо забравих всичко,но нямах кърма,не можех да го нахраня и трябваше да чакам акушерките да носят АМ,когато им било часът... Върхът беше когато една сутрин,трябваше в 9 часа да донесат АМ,но стана 9:30 никой не идва,а милото плаче ли,плаче... Отивам да ги търся аз и като отидох една като ми каза " Ааа,ми що ли сме го забравили твойто бебе..." издивях  #2gunfire Добре,че на другия ден ни изписваха,че незнам....

# 174
Ето и моето раждане!

Скрит текст:
2 дни бях постоянно на разходки, усещах, че коремчето ми се смъква, но нормално е. Усещах натиск и болки, някои дори силни, но отминаваха и си карахме по старо му. На 20 към 6 ни пристигнаха гости и по едно време както си седях на стола си помислих, че се опишках отидох до 00 измих се и пак седнах. След време пак се подмокрих, но си замълчах и пак се измих. Към 9 си легнах, че бях много уморена и към 10 ( не знам точно ) се събудих от адски силни болки, като се погледнах, цялата подмокрена. Взех пореден душ и замихме към болницата.
С влизането АГ-то ми каза "Момиче ти раждаш", аз обаче не я взимах на сериозно и докато ме оправят (клизма, тонове и прочие) мина една акушерка и ми каза, че съм с пълно разкритие, аз шаш и паника и като взех да пищя, не, че много ме болеше, просто не знаех какво следва . Тя ми се скара, че било детско от моя страна, а аз и казах да ражда вместо мен, тя се обърна и излезе. Мина време и се събраха екипа.
И се започна, преместиха и ме накараха да напъвам, аз напъвах, но "не било както трябва". Направих още един опит - успешен и така след 3 напъна, малко болки и едно натискане по корема (имах синка) се появи нашата Мишелина! Нямах време да си мисля много за болката и смело мога да кажа, че не боли толкова, колкото го описват или поне бях заслепена от малкото ангелче.
На другия ден ходих да се извиня на акушерката, бях потънала от срам.

# 175
  • София
За памперсите за болницата бях взела на Памперс, после пуфис, но ми пропускаха, затова отново взех на памперс и като свършиха сега си доизползвам тези на пуфис пак без проблеми, явно преди са й били малко големи.

За моето раждане бях писала в предишната тема, ето пак:

Аз постъпих на 4.05 в МД за планирано секцио заради тесен таз и на 5ти трябваше да съм на консултация с професора, който ще го прави, но през нощта в 4ч започнаха болезнени контракции, направихме запис на тонове и казаха да изчакам дневната смяна. В 8ч вече бях с 3см разкритие, смъкнаха ме веднага в родилна зала и след като се изредиха 3ма лекари да мерят таза и главичката на бебка с ехограф решиха да ме оставят за нормално раждане. Към 11 ми сложиха епидурална упойка, преди бях много против, но като му дойде на човек до главата... Бебка обаче се беше смъкнала много ниско и още при 5см разкритие имах напъни, затова се наложи вливане на окситоцин и допълнителни инжекции за ускоряване на раждането. С напъните не се справях изобщо, въпреки че се опитвах да изпълнявам каквото ми казват, но накрая установиха, че като ме оставят да ги правя както си ми идва отвътре е по-ефективно. Наложи се и малко да ми понатиснат корема, но лекаря беше много внимателен и след като излезе главичката вече всичко стана много бързо и бебка изплака в 13:33. Екипът беше прекрасен, но после в следродилно отделение ми беше истински кошмар, просто исках да си тръгна, те пък не искаха да ме изписват, защото грешно брояха дните престой. Едни разправии между екипите на детска консултация подготвили 5-6 здрави бебета за изписване, а другия екип не пуска майките, заради броя дни, сутринта ми викат няма да те изписваме, следобяд - ще т изписваме, роднините стоят, лудница, но важното е че мина Simple Smile

# 176
Бихте ли споделили мненията си за памперсите, които сте купували до момента? За два месеца пробвах Пуфис, Памперс и Молфикс, като от първите съм най-доволна.

Ние бяхме с Памперс в болницата, обикновения зеления. Получи обрив, като почна от лентата дето е памперса и после продължи по цялото тяло, което накара лекарите да се съмняват, че е от него, но все пак вече бяхме взели Пуфис. Вкъщи пак пробвах да му сложа от Памперс, защото имах цял пакет и пак се изрина. От тогава сме на Пуфис. Доволна съм, не ми пропускат, мекички, хубави. Минахме на 3-ка и нямам забележки. Харесвам и кърпичките им на които пише "сензитив", меки са и приятно мокри.

За раждането ще допиша после. Wink

# 177
Можеш да пробваш да цедиш след кърмене, може и да няма какво да изцедиш,  но поне ще стимулираш. Бебетата, които са кърмени не изяждат еднакво количество всеки път, затова метода с теглене преди и след кърмене мен лично ме беше притеснил в началото и просто през 3-4 дни следях как е наддал. По-често слагане на бебо на гърда може също да увеличи производството на кърма.
Днес точно така се получи - цедя и нищо не излиза, да се надявам, че се дължи на това, че по-често я слагам следобед, а не защото няма. За всеки случай пак наблегнах на течностите. Това теглене направо ме съсипва психически, суче по 20-30 минути и аз после треперя какво ще отчете кантарът.

За памперсите - Либеро купувам, втори размер. От баткото помня, че след пробване на различни марки на тях се бях спряла накрая.

Мен сега друг проблем ме споходи - запушена пора на едната гърда /блистер се казва, от това, което прочетох в нета/. Та се чудя какво да правя.

# 178
  • Монтана
В болницата бяхме с Пуфис много съм доволна не му пропускат,не се е изринал от тях,мекички са.След това реших да ги сменя със Памперс белия пакет Premium Care ...ее няма такава гадна миризма все едно съм ги напраскала със гориво пълна гадост.Но поне нищо му няма от тях попиват и до доооста,когато сме се разхождали и съм забравила да му взема памперс с мен,с него е издаржал 6 часа,и си беше сух.Но повече немисля да взимам от него,мога да го сменя със зеления пакет дано да нямат същия мирис.Ще ги редувам един път едните,другия път другите за да не му свиква дупето с едни и същи  Whistling И с Памперс сме на 2 размер,а Пуфис вече 3ка май не си отговарят номерцата  Simple Smile

# 179
  • В градината...
Станислава, много се изтормозих, докато започнем да се кърмим - четох, говорих с няколко мами от форума, щях и консултант да викам, но в нашия град нямаме. Малката пищеше, щом я доближах до гърда, блъскаше ме с ръчички и си дърпаше главата назад. Общо взето стигнах до следното - детето не трябва да бъде нервно, нито майката, което значи да не е много гладно, да се е настроило, че ще яде. Това става, като й предложа малко мляко с шишето - така мозъкът се настройвал на режим "ядене", успокоява се и свиква с идеята, че ще се яде. Малко след това махах шишето и внимателно слагах на гърда. Постепенно засука. Някои ми даваха съвети детето да е гладно и щяло само да започне да суче. При мен това се оказа с обратен ефект.
Освен това, най-лесно засуква като съм седнала на дивана и приведена, т.е. гърдата да виси леко, след това, като захапе хубаво, вече се облягам. Но в първите дни си карах с наведената пза, която изморява, но пък се научихме да сучем. В позата е голямата част от решението. Постепено детето свиква с твоята близост и само започва да търси гърда. Някои ми даваха съвети да лягам с нея в тиха стая, да ми усеща кожата /бебето по памперс само/, но на мен нещо ми беше хладно така. Сега вече си заспива на гърда и най-добре се успокоява като плаче.
Ние сме на Пуфис, а в болницата бяхме на Памперс. Памперс ми изглеждаха по-стабилини - по-дебели и сякаш повече попиват. Пуфис ни пропуснаха няколко пъти, но бяхме с разстройство.
Ластиците на Пуфис се врязват много в крачетата й, но после установихме, че ако не стягаме пелената, няма проблем. В крайан сметка, цената им е почти на половина на памперс.
Дохранвам  с мляко на Хип, но малката като е будна постояно плаче. Днес от едни познати разбрах, че и тяхното дете било така, докато не сменили млякото с хипоалерегнно на Хип  Thinking
villiana, имаше ли някакви симптоми за тази диагноза  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт