МАЙките с очакване и копнеж се наслаждават на голям бебевалеж!-Тема 16

• 26 359
  • 331
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета. МОята температура и обрива продължават, и то всеки ден в късния слетобед. Пуснахме стерилна кърма и е заразена, ще правят антибиограма. Спрях да кърмя, дано бебо да е добре, не ми е дигал температура .

А за лохиите каза ли ти нещо? Гледаха ли те на ултразвук? И защо не са пуснали антибиограма направо с микробиологията, пуска се да се изолират микроорагнизми ако има и заедно с резултата обикновено идва и самата антибиограма (става дума за всичко, което така се изследва) иначе се губи ненужно време? Много странно  newsm78 В кой град си? Дано бързо се възстановиш   bouquet
Ами казаха, че вече не задържам кръв. Те лохиите ми спряха на 10 ден(което според мен не е нормално). В кърмата беше изолирана бактерията ентерококос фекалис. Нямам обеснение как чревна бактерия попадав кърмата. Педиатърката забрани кърменето, дори и след лечението ми и си минахме на адаптирано мляко. Най- вероятно е вътреболнична инфекция. От Шумен съм. Поне бебо е добре, единствено го е боляло коремчето заради кърмата ми. Ще се лекуваме няма начин.

Не знам и аз за пръв път чувам  newsm78 Дано бързо стане антибиограмата и се започне лечение  Hug

# 196
Бихте ли споделили мненията си за памперсите, които сте купували до момента? За два месеца пробвах Пуфис, Памперс и Молфикс, като от първите съм най-доволна.

От Пуфис и аз съм много доволна. В началото ползвахме Памперс. От тях също съм, но Пуфис сякаш повече ни паснаха, а и не са пропускали досега.

# 197
Моето раждане Simple Smile

В четвъртък бях на тонове и докторът ми поиска да ме прегледа, тъй като в петък и събота нямаше да е в София. Оказа се, че съм със 1,5см разкритие. В неделя сутринта бях пак на преглед. Бях вече с 4см. Не останах в болницата обаче. Предпочетох да се прибера. Така ми беше по- спокойно. Цял ден имах неболезнени контракции, в 7.40 започнаха болезнените. Изтекоха ми малко води. Не болеше много. В 9.30 отидох в болницата. Бях със 7см разкритие. В 1ч. дъщеря ми се роди. Имах няколко изисквания- например да не ми се натиска корема- всичките бяха спазени. Родих без упойка. Половин час да са ми били наистина силните болки. Не съм викала.
През цялото време на раждането ми моят доктор - д-р Вецев от Шейново- беше неотлъчно до мен и ме окуражаваме,  напътстваше и успокояваше. Благодарение на него се сещам за раждането си със страхотно чувство и усмивка. Невероятен специалист и човек, създаде ми невероятен, светъл спомен, завършващ с най- щастливия момент в живота ми. Пожелавам на всяка раждане като моето!

# 198
Момичета,радвам се,че споделяте за раждането! Ние,които сме по-назад ви шпионираме Grinning Честити бебоци,бъдете живи и здрави!

# 199
Момичета моля за съвет. Някоя от вас справяла ли се е със запушена пора на зърното (блистер) заради кърменето. На едното зърно имам 2 такива и адски боли. Пробвах с киснене в топла солена вода, цедене, по-често кърмене, компреси с локум... НИЩО не помага! Вече се отчайвам...

# 200
Момичета моля за съвет. Някоя от вас справяла ли се е със запушена пора на зърното (блистер) заради кърменето. На едното зърно имам 2 такива и адски боли. Пробвах с киснене в топла солена вода, цедене, по-често кърмене, компреси с локум... НИЩО не помага! Вече се отчайвам...
Аз получих такова нещо, но не мога да ти дам съвет. Ако нищо не помага, потърси консултация с лекар.

# 201
Бихте ли споделили мненията си за памперсите, които сте купували до момента? За два месеца пробвах Пуфис, Памперс и Молфикс, като от първите съм най-доволна.
Здравейте. Аз ползвам памперси на pampers но от Турция, и съм много доволна . Не знам дали има голяма разлика в цената  от тези тук то са хубави. Знам само че турските са по евтини. До сега само веднъж ми е пропуснал памперс и то си е победен моя вина мисля че доста време държах Дарина преди да я сменя

# 202
За моето раждане. Предишния ден бях на консултация и доктора беше силно притеснен от намаленото количество околоплодни води. Прегледа ме и гинекологично и каза че имам към 3см, с които мога да ходя още седмица, но го е страх да рискува и да ме остави така. Разбрахме се за планов прием на следващия ден и предизвикване на раждането. Едва се прибрах, краката ми трепериха от вълнение, няма такова чувство, да знаеш че утре е Денят!
На следващия ден, закарахме детето на градина и оттам към болницата. Изкъпана, подготвена, усмихната. Включихме система и нещата тръгнаха. Водите действително бяха много малко. Общо взето не беше кои знае колко болезнено и нетърпимо. Нямах упойка, правилното дишане изключително спомагаше за това контракциите да минават по безболезнено, а и мисълта че всяка следваща контракция ме доближа до срещата с бебчо ме държеше. Акушерката ми се държа чудесно, не мръдна от мен, галеше ме по ръцете, по краката, изключително майчински и топло държание. Главата на бебето стоеше високо дълго време, а разкритието беше пълно, както предположи доктора остава само да слезе главата и бързо ще се роди. Накараха ме да напъна веднъж в предродилна зала и действително главата слезе (по бързо отколкото доктора очакваше) и претичахме на бързо в родилна зала. Там вече наистина с един единствен напън се роди той - прекрасен! Изплака веднага. Всичко беше наред. Имам един конец на перинеума и един отпред, понеже бебчо излезе като супермен с ръката напред. Шиенето беше няколко минути, не боли, понеже слагат локална упойка на мястото.  И така Simple Smile Докато ме шиеха вече си говорех по телефона с близките  Joy 
Нищо общо с предишното раждане. Важна е нагласата и подготовката, правилното дишане и контрола над тялото си. Все неща дето предния път ми убягваха, а не бих казала че сега болеше повече или по малко, по скоро нещата са в моята глава.

# 203
За моето раждане- преносих 3 дни. Влязох в болницата с 3 см. разкритие- за 5 часа стигнах до 5 см., спукаха ми мехура и водите изтекоха. Вече бях 14 часа с контракции на 4 мин., болезнени, но търпимо горе долу. След още 1 час се установи че бебка е много високо и лекарите взеха решение за спешно секцио. Оказа се правилното решение - дъщеря ми се роди голяма (3870кг), била е с увита пъпна връв около врата и рамото и на всичко отгоре с лицето напред... никакъв шанс за нормално раждане, въпреки че толкова го исках и се подготвях за него. Секциото мина чудесно, 10 дни след операцията вече не помнех и се въстанових доста бързо. Разбрах, че нищо не трябва да става на всяка цена- щом това беше начина да сме добре аз и бебка нямаше смисъл да споря и да искам да пробвам нормално.
Когато ми я показаха беше най-красивото бебе, което съм виждала - бяла, чиста и оформена  ( понеже съм по-мургава, а ММ бял очаквах, че бебка ще е "маймунче"- оказа се цялата на татко Simple Smile ).

П.С - има ли тук мами, които се разхождат в парка Св. Петър и Павел (София) ? Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 17:25 от water_life

# 204
Здравейте момичета, аз съм от юнските мами, но родих на 03 май в 36 седмица. Нахлувам при вас с едно питане, понеже нещо не успявам да наглася режима на хранене на моя мъник. Интересувам се ако има бебоци родени в началото на май, по колко АМ изяждат и на какъв интервал от време се хранят.

Благодаря!

# 205
беба28 ние не сме в началото на май, но сме в съвсем края на април и ще ти отговоря според нас  Grinning. И ние се родихме раничко, ядем на поискване, най-често на 2 часа. Затова колко изяжда не мога да ти кажа със сигурност, защото сме на кърма, но на тази възраст може би около 100-110мл.

# 206
Ние сме родени на 08. Май ,изцяло на АМ сме и ядем по 100 мл на три и  половина-четири часа.

# 207
Само нашата лакомница ли иска тези 110 мл ам да ги получава на 2 ч. и половина?! Даже понякога едва я удържам до толкова, а с повече инат и до 3, въпреки рева...

# 208
Копирах поста си от тема която пуснах вчера, така може да видите каква е нашата ситуация.

"Здравейте, имам питане относно количеството АМ за детето ми на един месец. Ситуацията е следната: Роди се в 36 седмица, добре беше изписаха ни тегло 2680кг като ни казаха че е важно да се храни добре за да си навакса килограми. Хранихме се смесено, но предимно АМ, отделно съм давала и изцедена кърма, а и е сукал директно от гърдата. На кнсултацията първия месец го претеглиха 4150 кг, което казаха че е страшно много. Тогава той ядеше 8 пъти /на 3 часа/по 110 мл АМ.  Променихме храненето на 7 пъти, като съответно вдигнахме количеството на 130 мл. Според мен обаче той е гладен. Има поведение на гладен, иначе се изхожда един път дневно и то доста обилно количество. Вода и чай пие много /според мен от глад/ съответно и напикани памперси има обилно.

В отчетната ми група има детенце което се роди с 2 дена разлика  от моето, същите размери и възраст, то яде 1000 мл дневно на 3 часа по 125 мл, но е качило 1300кг за месец което е нормално.

Това ме провокира да питам как е при другите дечица, какви са количествата и режим на тази възраст.
Вече не кърмя. Млякото ни е на ДМ Бейбилов, чудя се да не би пък от него да качва толкова  Thinking"

Днес е много хаотично храненето му ту е на 3 часа ту на 2 ту на 3,5.....Реших да видя той самия как се движи, но някак все още ми е трудно да се ориентирам много ли яде малко ли.... newsm78

# 209
  • София
И моята госпожица обикновено се храни така на 2.5 часа, но е на кърма и си мисля, че яде по по-малко и затова така на често. Вчера като по чудо специално за погачата направи едни интервали от по 4-5 часа между храненията сутринта и после следобяд като падна едно наваксване - през 2 часа яде.

water_life, аз съм на 15-20мин от парка Св. Петър и Павел, досега не съм ходила чак до там на разходка но може да намина някой ден Simple Smile

Да ви питам сега в тези жеги кога водите бебчовците на разходка и как ги обличате? На мен сутрин рано така ми се спи, че хич не ми е до разходки, а вечер след къпането ме е страх да не й настине главичката, а ако го изместя по-късно къпането после ще има да се приспиваме по цели нощи. 

Общи условия

Активация на акаунт