МАЙките с очакване и копнеж се наслаждават на голям бебевалеж!-Тема 16

• 26 337
  • 331
  •   1
Отговори
# 210
беба28 ние както казах сме изцяло на кърма и за един месец сме качили 1560 и според педи е много добре, погледнах си записките от баткото колко е качвал и той така е вървял горе-долу. Не знам за какво се е притеснила вашата лекарка, но си мисля, че не сте чак толкова много качили. Като е гладно детето, нека си хапва

# 211
  • Пловдив
Да ви питам сега в тези жеги кога водите бебчовците на разходка и как ги обличате? На мен сутрин рано така ми се спи, че хич не ми е до разходки, а вечер след къпането ме е страх да не й настине главичката, а ако го изместя по-късно къпането после ще има да се приспиваме по цели нощи. 
Аз нещо все още не мога да наместя разходките в дневния ни режим. Става доста горещо, ще ми се сутрин към 9ч да сме навън, обаче по това време Георги си спи сутрешния дълъг сън и аз определено предпочитам да е в леглото му, а и аз да успея да свърша нещо по къщи. Следобяд е доста неспокоен, спи за кратко, но пък навън е много горещо. Та и аз съм още в голяма чуденка с разходките  newsm78 Иначе като сме излизали към 16,30 (за да заведем баткото на танци), съм го обличала с боди с късо ръкавче, бос и отгоре завит с тънка пеленка. В къщи вчера го оставих само по памперс следобеда.

# 212
  • София
Преди жегите излизахме към 13 докъм  19-20. Обаче в тия жеги не се диша навън. Трябва от 9 до 12 и после след 18, ама не зням сутрин ще можем ли да се нагласим толкоз рано.
Сега в жегите е облечен само с боди къс ръкав и ако заспи и сме на сянка мятам тънка пеленка отгоре.

# 213
  • София
Моето момиче е на 25 дни, само на АМ и изяжда по 110 мл на 3 часа. Само дето не качва толкова колкото твоето дете, към 500-600 гр до сега, а остават само 5 дни докато стане на 1 месец. Чудя се дали пък това не е прекалено малко...

# 214
  • В градината...
Ние първите 10 дни бяхме качили само 100гр. Скараха ми се докторите и започнах да дохранвам. После, за седмица качихме 400гр. Нещо ме съмняват тези кантари. В болницата ни теглиха, после при джипито, много ясно, че няма как да са калибровани еднакво.
Аз дохранвам с 60гр. АМ, а колко кърмя идея нямам. Като я кача на кантара да  я претегля преди и след кърмене, тя много шава и няма как да хвана малкото грамчета, които е изяла и са под 100.

# 215
И моето качи 1600 грама за един месец. Вярно на кърма е, затова няма да коментирам количеството АМ , не съм много убедена колко трябва да изяждат и ми е трудно да се ръководя от милилитри, но мисълта ми е, че не ми се струва чак толкова много да е качило детето. СТрашно много бебета така бързо дръпват първите 1-2 месеца, още повече щом е родено с по ниско тегло.

При нас от няколко дни е жега и се чудя как да се напасна с това излизане. Сядаме пред блока защото е много дебела сянка и е приятно. Сутрин съм много бавна с две деца, закуска за едното, другото търси да суче, каката спи до късно и изобщо не се натуткваме преди 10 и като почнем да се оправяме за излизане към 10 то става 11 и вече е жега. Вечер пък още е кривичък, а и ММ се прибира от работа, вечеряме рано към 18-19ч. след час го къпем и общо взето излизаме следобяд. ДО сега излизахме следобяд. Сега е абсолютно задължително да променя дневния график. Иначе го извеждам по боди с къс ръкав и къси панталонки, вече и крачетата са ни боси, рядко обувам чорапи, обикновено нощем.

# 216
  • Монтана
Нормално ли е бебчо да се изхожда 1 път дневно,или имам повод за притеснение,или да сменя АМ.С по предишното АМ се изхождаше по 2-3 на ден,а сега само 1 път.Вчера дори не се изходи,преди малко се изходи чак и незнам какво да правя  newsm78

# 217
Нормално ли е бебчо да се изхожда 1 път дневно,или имам повод за притеснение,или да сменя АМ.С по предишното АМ се изхождаше по 2-3 на ден,а сега само 1 път.Вчера дори не се изходи,преди малко се изходи чак и незнам какво да правя  newsm78

А защо сменихте предишното АМ?

# 218
За моето раждане: сутринта към 8 станахме с каката, направих закуска и започнах да я храня. Започнаха контракции не силни, но от началото бяха регулярни. Все още не бързах за болницата, макар че бях сигурна за започващо раждане. Към 9 и нещо вече контракциите бяха доста по-болезнени и на 6-7 мин. Оставихме малката на свеки и отидохме в болницата. Прегледаха ме и бях с 4 см. разкритие и напълно изгладена шийка. Дойде моя док., попълних разни документи, накара ме да се кача пеша до родилното. Там ми направиха клизма и другите процедури, нова проверка за разкритие и хоп 8см. Приеха ме в 10 и нещо, Борис се роди в 12:16 точно с 2 напъна. Нямам шевове. Въобще всичко мина много бързо, без упойка (нямаше време Simple Smile), леко. Този път контракциите бяха по-малко болезнени от първия път. Та така, после си поисках бебчо и още нямаше 3 часа от раждането (вече бях раздвижена и изкъпана) и си го сложих на гърда.
За наддаването, на 21 ден беше + 1,2 кг. само на кърма, педи е доволна.

# 219
  • Монтана
Защото майки и жената на борсата където продава,ни препоръчаха този АМ,че от него няма да се запича и е много добро.Аз не исках да го взимам,но мъжа ми настоя и сега си патим.Днес му взех Фризовом да пробвам,ако ли не се връщам на Аптамил си  Crossing Arms

# 220
Здравейте мами,

Виждам, че коментирате кой колко е качил за месец. На 10тия ден беше надминал теглото при раждане. На месец 1кг качен (само на кърма е).

Аз съм много огрижена. Сами има тортиколис и плагиоцефалия - криви главичка, има скъсен мускул на вратлето в дясно и последствие черепът му има плоска повърхност в дясно. Сега сме тръгнали по физиотерапефти, поръчваме възглавка и т.н., но съм полудяла от тревога. Има ли други мами с подобен проблем или които са препатили с първото? Моля ви споделете опит!

# 221
Защото майки и жената на борсата където продава,ни препоръчаха този АМ,че от него няма да се запича и е много добро.Аз не исках да го взимам,но мъжа ми настоя и сега си патим.Днес му взех Фризовом да пробвам,ако ли не се връщам на Аптамил си  Crossing Arms

Като цяло правилото е че мляко не се сменя без необходимост. Щом му е добре с него не се сменя Wink

dolce_vita стискам палци. Представям си през какво преминаваш. Вярвам че всичко ще се оправи WinkСтискам палци!

# 222
dolche_vita дано всичко мине и детенце се оправи.
За качването на кг, зная, че от някои АМ се качва повече - милумила примерно по-хранителен е. В началото бяхме качили повечко с него. Заради акането минахме на лактана био и сега качва по-малко.
Относно излизането до 12 е абсурд да се оправим с каката. Излизаме или в парка по сенките или пред блока на сериозна сянка, защото се оправяме към 14-15, за съжаление. С каката в 8 бях на вън най-късно, но сега. Започнах да я оставям по боди с къс ръкав и панталонки. Вчера даже в парка свалих чорапите, но ме е страх още да си призная.

# 223

Аз съм много огрижена. Сами има тортиколис и плагиоцефалия - криви главичка, има скъсен мускул на вратлето в дясно и последствие черепът му има плоска повърхност в дясно. Сега сме тръгнали по физиотерапефти, поръчваме възглавка и т.н., но съм полудяла от тревога. Има ли други мами с подобен проблем или които са препатили с първото? Моля ви споделете опит!
Извинявам се,че се намесвам,но ви чета-аз самата.съм минала през това и през две операции,за съжаление съм леко изгърбена от вследствие на неприлагане на физиотерапия след операциите. .Моя съвет е да се консултирате с някой специалист от Горна баня(вярвам,че са останали там такива) и възможно най-рано да вземете мерки, че после става все по-трудно. Успех!

# 224
Благодаря ви, момичета, за подкрепата.

Sladurka операция на какво са ти правили? На каква възраст и защо?

Ние живеем в Швейцария. Тук казват, че този проблем открит преди 4ти месец подлежи на 100 процента възтановяване в повечето случаи. След 4ти, 5ти месец било по-трудно, но възможно. Процедурата е да те пратят на физиотерапия при физиотерапефт на бебета и малки деца. Днес ходихме за първи път. Слагаме го по корем, спи по гръб, по корем, подпирам с възглавници да е на правилната страна. Правим упражнения за разтягане, караме го да гледа в ляво с милион трикове, не го слагаме в бебешко столче за кола и т.н. Съвсем сериозно гледам на нещата. Скъсвам го от тренировки.

Казват, че в по-тежки случаи се слага каска, а след годинката може да се стигне и до хирургична намеса.

Общи условия

Активация на акаунт