МОНОДИЕТА - тема 13

• 132 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Мацки, при мен свалянето съвсем закономерно се забавя Simple Smile-500г след двата дни на плодове.Е все пак е надолу и си продължавам днес на кисело мляко, дано да смъкна 10 за 24 дни, много се надявам Praynig, но колкото са толкова, после си мисля или трета врътка или да мина на Скарсдейл, там по-малко се сваля, но аз я харесвам много, защото е балансирана и също е лесна за спазване Heart Eyes
Желая на всички хубав и отслабващ ден Hug

# 196
  • София
jedira, днес и утре и аз съм с теб на КМ. Тотално оплесках последните дни, но продължавам не от 1-ви картофен Peace Аз общо от 2 месеца съм на диета(разнообразни) и вчера за първи път изпитах чутовен глад. Ядох през час и половина ooooh! Е, все пак всичкото беше КМ. салата, сирене, колбаси. Не съм се нахвърлила на сладко и хляб, но днес +1.200..мдааа всичкото е вода де и не се притеснявам.
Явно имах нужда да презаредя и психически Laughing Скрасдейл, е една от първите свестни диети, които съм правила. От тези, дето не се гладува. Доста мъже около мен свалиха по 8кг. за 14 дни, но при жените стандартното е 3-4. Ама кой ти ги дава за 14 дни Laughing На мен обаче хич не ми е вкусна, защото там няма сол, мазнина и т.н. Аз за почивки, задържане и бавно и здравословно сваляне на килограми съм на ВМ-НВ и Точкова (едно и също са).
MapTu4ka, чакаме резултати! Laughing

# 197
Bolle, Аз на Скарсдейл си карам със сол и малко зехтин, и аз свалям по 2кг на седмица с нея, но ако и сега свалям по толкова след моното ще си е супер Heart EyesМоже да  изкарам и трета 12-ка, ако не ми е омръзнало, ще видим след втората и ще реша как да продължа после.Установих, че карането на колелото ми помага, от 5 дни съм с колата(спуках гумата и докато я направя...вчера такъв порой се изля, че нямаше как-пак с колата Close)Ще видим днес с киселото мляко и колелото какво ще ми се получи Laughing

# 198
Имам въпроси по ВЧ за зеленчуковите дни. Извинете ме, ако са обсъждани. Едносричен отговор пак ми върши работа.
1. Авокадо в салатата - да или не?
2. Микс задушени заленчуци - да или не? В микса може ли да има моркови, зелен грах и млечна царевица?

Благодаря предварително за отговорите!

# 199
  • София
За мен авокадото е ок, но конкретно в този микс има твърде въглехидратни зеленчуци.
Има едни китейски миксове пак замразени, може броколи, готвено зеле с домати, миксване на всякакви зеленчуци тип тиквичка, патладжан, зелени подправки, лук, гъби е ок Peace
Не, че е кой знае какво прегрешение, но при повечето режими се избягва боб, царевица, грах и т.н.
От друга страна ако количеството не е голямо, няма да се отрази кой знае колко.
Разнообразието е важно Peace

# 200
Сбъдваща мечти, колко имаш за сваляне, аз от едно прясно зеле с домати на фурна качих 1кг в първия зеленчуков ден, така че всичко е много индивидуално PeaceЗатова се тегля всеки ден да видя как ми влияят различните храни, например другия път като съм на зеленчуци мисля да карам само на салати, ще видим Simple SmileПрецени си, ако искаш пробвай, всичко е много индивидуално, един качва от пиле, друг-от плодове, като чета мненията за диетата...Успех ти желая и пиши при нас  bouquet

# 201
Добре, ще го карам на свежи салатки, ако ми се прииска много нещо топло ще задуша броколи, моркови и карфиол.
В диетата на ВЧ ми харесва това, че не ме боли глава, не ми прилошава, не усещам слабост или виене на свят. С всякакви други диети ми е доста зле.
Много имам за сваляне. Свалям по принцип много бавно.

# 202
Преди много години /около 10/, с връзки се уредих да си направя едно изследване на метаболизма /в болницата по Ендокринология, но отдавна не го правят - някат консумативи/. Бях писала за това в една от диетичните теми, но веднага бях "оплюта", че едва ли не са ми го правили в нЕкЪв фризьорски салон, та тогава не обяснявах повече - има хора, с които не се спори, или не заслужават.

Както и да е, реших пак да го споделя, защото много добре знам какво е по една или друга причина да се бориш за всеки кг. Това, което ми обясниха тогава в болницата, беше че човек разгражда по различен начин отделните основни категории - белтъчини, въглехидрати и мазнини. Нормалното е 50 % - за ВХ, 30 % - за Б и 20 % за М. Но, при мен, след изследването, се оказа, че разграждам 55 % ВХ, 35 % Б и само 10 % М. Тогава лекарката ми изчисли, че трябва да поемам около 15 гр. мазнини на ден, включващо всичко - мазнини от сирене, месо, готвене, салати... Това е доста малко количество, особено ако искаш да ядеш само сирене..., но, през годините, винаги, когато съм го ограничавала съм сваляла.

Сега, правейки диетата на ВЧ, с ограничено ползване на мазнини, немазно месо, установих че свалям без проблеми. Мисля, че няма да бъде лошо, който иска /извън диетата/, да си направи някаква проба - за по ден-два-три - немазни протеини, мазни протеини, въглехидрати, мазни въглехидрати - шоколад, тестено, тортички,  нещо такова, с мерене, за да се види ефекта и влиянието на различните категории храни.  Резултатите могат да дадат някаква, макар не и на 100 % вярна информация. Разбира се, трябва да се внимава с поетите калории, най-общо бих казала да бъдат между 1200 и 1500-1600 /това също е относително, но зависи от други фактори/.

# 203
  • СОФИЯ
jfjallen, този твой пост ме навежда към размисли. Чудя се дали има сми за индивидуални изследвания. Как може да се установи метаболизмът но отделния човек.

# 204
Момичета имате ли проблем с ходенето до тоалетна, спазвайки монодиета?
Аз съм 15 ден на монодиета на на Ваня Червенкова и до тук съм -4, а и имам да свалям още 6кг

Можели да споделите повече за захранването след като приключим режима. 

# 205
jfjallen, този твой пост ме навежда към размисли. Чудя се дали има сми за индивидуални изследвания. Как може да се установи метаболизмът но отделния човек.
Аз, макар и след 10 години, продължавам да си задавам този въпрос. Дъщерята на моя приятелка от дете и тинейджърска възраст имаше проблеми с теглото и то сериозни. Приятелката ми сподели за това изследване /естествено, че и тя си го беше направила за себе си/, и аз "приплаках" да ми го уреди и за мен. Самото изследване беше следното - включиха някакъв апарат, бях покрита с нещо като пирамида - главата и част от раменете май, и трябваше просто да дишам, без да мърдам - явно се изследваше въздухът, който се издиша и машинката е извършвала анализ на издишания въздух. Беше за около 30-40 минути /скараха ми се, че съм се закашляла, не знам защо, явно се е отразявало на монитора/. След това излезе разпечатка - и на нея беше описано почти всичко, което писах и в предишния пост, плюс разход на калории в спокойно състояние и май още нещичко /сега не ми се търси да видя точно/. А, преди това ми направиха кръвна картина и ми дадоха един съд - май беше около 2 л., да пишкам в него един ден, за да видят количеството на отделената урина. След теста, на базата на данните, лекарката ми направи семпла схема - за отслабване - да си намаля калориите с 500 /за да няма йо-йо/, и да поемам толкова си грама чисти протеини, толкова въглехидрати, и да не забравям за само 15-17 гр. мазнини.

Дъщерята на приятелката ми беше с още по-лоши показатели по отношение на мазнините /тя преработваше само 2 %/, но в продължение на 1 г. яде само зеленчуци и хляб, естествено фитнес, отслабна с 40 кг., намери си мъж, забременя, и роди, хахах. Естествено, че след това пак качи, семейния живот явно не й се отразява добре на диетата, но, питах приятелката ми дали пак няма да си прави подобно изследване, и тогава разбрах, че вече не го правят. Тъй като тя е имала по-подробни разговори с лекарката, пак я питах - не се ли променя метаболизма /със скритата надежда, че мога да изям 100 гр. сирене - 20 гр. мазнини/, тя ми каза - може да забърза, може да се забави, но не й начина на разграждане. Опитвала съм се да намеря повече информация в нета, може би не задавам правилно ключови думи, но не съм намирала. Но, от моя опит знам - контролирам ли мазнините - свалям, или поне задържам. Затова и диетата на ВЧ имаше ефект при мен - с прегрешения от салатка и шепа ягоди или череши - отслабвах - за 20 дни - 5 кг., след 2 седмици почивка - 1,5 кг. качени /вино и сиренца/, сега - на 3-та серия - за 10 дни - 2 кг /пак със същите прегрешения/.

# 206
Привет, от днес и аз съм в отбора. Варя за втори път картофи днес. Мъжът ми също започна диетата сутринта с мен, но на обяд я приключи Simple Smile, тази вечер пак щял да е на диета и да яде картофи.
Започвам от много килограми, дано не се окажа и аз калпазанка като мъжО Simple Smile

# 207
Как върви диетуването, дами?

Днес ми е втори зеленчуков по ВЧ, закусих с морковена салата. Вчерашният ден мина добре, карах го на свежи салатки. Единствено прегрешение в диетата ми е малко мляко в кафето, но това е единствения начин да озаптя следобедния глад. Килограмите падат, до момента -3, но първите килограми са най-лесни, знам. След малко ще ида да напазарувам риба за утре.

Запланувала съм две врътки да направя по ВЧ, дано, дано, дано удържа. Физически се чувствам прекрасно, няма умора, нервност, треперене или други гадости, често случващи се при диети.

# 208
Сбъдваща мечти, заедно сме - и аз съм втори зеленчуков ден.
Не общувам с кантара - най-рано на 13тия ден.
Трудно ми е да се накарам да закусвам.

# 209
  • София
Аз доста оплесках последните дни! Направо не бях на диета освен, че не ядох въглехидратни храни.
Имам 6 дни до отпуск на вила, където няма как да ми се получи, но реших поне тези 6 дни да направя стриктно. Все ще има някаква полза за "резерв" Laughing
От края на месеца до морето имам точно 24 дни и тогава се надявам банския да е достатъчен стимул да ги изкарам Mr. Green Много се надявам на 5кг., но аз свалям безумно трудно и не знам….
Днес- картофките се варят за пюре, а довечера ще са печени.
Успех девойки  bouquet Жегите също помагат за апетита Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт